Can havliyle kalktım !

PapatyamsiHatun

Dum spiro spero
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
2.114
1.832
133
kızlar deli gibi çarpıntım tuttu o kadar uzun sürdü ki şuan yataktan fırladım korkudan mhala devam ediyor mu anlayamıyorum uzanırken çok net hissediyordum. Bi uğultu oluştu kulaklarımdada. Durduk yere neden oldu anlayamadım ama öyle uzun sürünce korktum birden.
G... İle başlayan bi şurup var reflü için. G ile başlayan o şurubun hem normali hem advancesi var. Bende advance olanından var. Çok feci azmıştı reflüm ondan içtim 2 yemek kaşığına yakın. Acaba o mu neden oldu anlayamıyorum. Ama ciddi anlamda korktum.

Edit : kızlar göğsümde ağrı hissettim şuanda. Sanki kasılmış gibi bi ağrı.

Edit 2 : geçti gibi hissettim uzandım tekrar.. Az önceki kadar şiddetli olmuyor ama sanki kendini hissettiriyor ara ara. Çok hafiften düşük şiddetli bi çarpıntı gelip gitti hızlıca.

Son düzenleme:
Bir seferlik olan bir şey için bu kadar panik yapmayın. Sakin kaldığınızda vücudunuzun kendini daha kolay toparlar.
İlaç kullanırken en azından kullandıktan 1 saat sonra yatin. Eğer öyle yaptiysaniz ilaçla alakası olduğunu sanmıyorum.

Kaslarınız gerilmiş olabilir.
Kalbinizde bir sıkıntı da olabilir.
İlaç yan etki de yapmış olabilir.
Acile gitseniz keske?

İlacın ne olduğunu anlamadım ama bundan önce de çarpıntılarınız oluyorsa kardiyolojiye bir görünün. Önemli ya da önemsiz bir ritm bozukluğunuz olabilir.
Bir daha çarpıntınız olursa tansiyonunuzu ölçüp nabzınıza bakın, not alın.

kızlar deli gibi çarpıntım tuttu o kadar uzun sürdü ki şuan yataktan fırladım korkudan mhala devam ediyor mu anlayamıyorum uzanırken çok net hissediyordum. Bi uğultu oluştu kulaklarımdada. Durduk yere neden oldu anlayamadım ama öyle uzun sürünce korktum birden.
G... İle başlayan bi şurup var reflü için. G ile başlayan o şurubun hem normali hem advancesi var. Bende advance olanından var. Çok feci azmıştı reflüm ondan içtim 2 yemek kaşığına yakın. Acaba o mu neden oldu anlayamıyorum. Ama ciddi anlamda korktum.

Edit : kızlar göğsümde ağrı hissettim şuanda. Sanki kasılmış gibi bi ağrı.
Gaviscon diyosun. Şuruptan değildir o canım bende hamileliğim boyunca şişe şişe tükettim biley olmamıştı.
Çarpıntı önemli ritim bozukluğu filan olabilir vakit kaybetmeden bi doktora görün bence.

Bir seferlik olan bir şey için bu kadar panik yapmayın. Sakin kaldığınızda vücudunuzun kendini daha kolay toparlar.
İlaç kullanırken en azından kullandıktan 1 saat sonra yatin. Eğer öyle yaptiysaniz ilaçla alakası olduğunu sanmıyorum.
Uyuyodum uyandım ilacı içtim hemen çok kötü bi haldeydi yemek borum. Tekrar uzandım içtikten sonra..

Tansiyonunuz değişmiş olabilir.
Soğuk bir su için, ayaklarınızı yukarı kaldırarak uzanın.
Daha da devam ederse acile gidin.
Bu arada o şurubu ben de kullanıyorum ve geceleri özellikle çarpıntım oluyor son dönemde.
Doktorum hamilelikten olabileceğini söylese de şuruptan şüphelenmedim değil...
En iyisi bir daha siz de ben de içmeyelim.

Son düzenleme:
Kaslarınız gerilmiş olabilir.
Kalbinizde bir sıkıntı da olabilir.
İlaç yan etki de yapmış olabilir.
Acile gitseniz keske?
Biliyo musunuz ölsem şuan annemden yani. Annem o kadar evhamlı bi insan ki karnım ağrıyor desem kadın ölecek kıvama geliyor neyin var diye. Çarpıntım tuttu desem onun yapacağı evhamla gelen stresi yaşamamak için sesimi çıkarmak istemiyorum şuanda.

İlacın ne olduğunu anlamadım ama bundan önce de çarpıntılarınız oluyorsa kardiyolojiye bir görünün. Önemli ya da önemsiz bir ritm bozukluğunuz olabilir.
Bir daha çarpıntınız olursa tansiyonunuzu ölçüp nabzınıza bakın, not alın.
1 sene önce kadar gitmiştim kardiyolojiye. Ritim bozukluğu olduğuda söylenmişti. Ama söyleyip geçti üstünde çok durmadı. Haklısınız sanırım, gitmem gerekiyor.

Uyuyodum uyandım ilacı içtim hemen çok kötü bi haldeydi yemek borum. Tekrar uzandım içtikten sonra..

Midenizin rahatsızlığına vücudunuz tümden tepki vermiştir, uykuda oldugunuz için daha hissedilir olmuş. Bazen uykuda tutan gaz sancısı bile normal zamandan fazla hissettirir kendini.
İlac hep kullandığınız bir ilaçsa dokunmaz yeni basladiysaniz yan etkisi olabilir.

Midenizin rahatsızlığına vücudunuz tümden tepki vermiştir, uykuda oldugunuz için daha hissedilir olmuş. Bazen uykuda tutan gaz sancısı bile normal zamandan fazla hissettirir kendini.
İlac hep kullandığınız bir ilaçsa dokunmaz yeni basladiysaniz yan etkisi olabilir.
Hep kullandığım bi ilaç. Advancesinin 2. Şişesindeyim. Normalinide 4-5 şişe bitirmişimdir.

Biliyo musunuz ölsem şuan annemden yani. Annem o kadar evhamlı bi insan ki karnım ağrıyor desem kadın ölecek kıvama geliyor neyin var diye. Çarpıntım tuttu desem onun yapacağı evhamla gelen stresi yaşamamak için sesimi çıkarmak istemiyorum şuanda.

Ama kalp cidden önemli.
Her sey olabilir Allah korusun.
Önemsiz bir sey olma ihtimaline göre önemli olma ihtimali konu kalp olunca bence daha yüksek :)

Bir kaç çarpıntı sonrası doktora gittiğimde kalp kapakciginda sıkıntı olduğunu öğrendim.

İhmale gelmez.
Geçmiş olsun şimdiden.

Tansiyonunuz değişmiş olabilir.
Soğuk bir su için, ayaklarınızı yukarı kaldırarak uzanın.
Daha da devam ederse acile gidin.
Bu arada o şurubu ben de kullanıyorum ve geceleri özellikle çarpıntım oluyor son dönemde.
Doktorum hamilelikten olabileceğini söylese de şuruptan şüphelenmedim değil...
En iyi bir daha siz de ben de içmeyelim.
Ay bi nebze içime su serptiniz aslında. Şurubu içtikten hemen sonra olunca şuruptan şüphelendim bende. İçmemek en iyisi anlaşılan..

Ama kalp cidden önemli.
Her sey olabilir Allah korusun.
Önemsiz bir sey olma ihtimaline göre önemli olma ihtimali konu kalp olunca bence daha yüksek :)

Bir kaç çarpıntı sonrası doktora gittiğimde kalp kapakciginda sıkıntı olduğunu öğrendim.

İhmale gelmez.
Geçmiş olsun şimdiden.
En kısa zamanda kardiyolojiye gideceğim..

1 sene önce kadar gitmiştim kardiyolojiye. Ritim bozukluğu olduğuda söylenmişti. Ama söyleyip geçti üstünde çok durmadı. Haklısınız sanırım, gitmem gerekiyor.
Göğsünüzde, sol kolunuzda, boynunuzun ön tarafına doğru baskı, sıkışma tarzında ağrı olursa ve 10 dakikadan uzun sürerse acile o zaman başvurun. Kahveden çaydan sigaradan uzak durun ki mevcut bozukluk zemininde kötü huylu bir ritm bozukluğunu tetiklemeyin.

Göğsünüzde, sol kolunuzda, boynunuzun ön tarafına doğru baskı, sıkışma tarzında ağrı olursa ve 10 dakikadan uzun sürerse acile o zaman başvurun. Kahveden çaydan sigaradan uzak durun ki mevcut bozukluk zemininde kötü huylu bir ritm bozukluğunu tetiklemeyin.
Dedikleriniz yok çok şükür ki.. Tahminen 30-45 saniye kadar sürdü..
Sigara kullanmıyorum. Kahveyide ayda yılda bi içerim..

Bildiğim kadarıyla yok. Şuan iyi gibiyim ama hiç böylesine şiddetli ve uzun süreli bi çarpıntı yaşamamıştım. Korktum oldukça. Fecide bi öksürük tuttu.
Çok geçmiş olsun.Çarpıntı kötüdür ya tribe sokar insanı durup dururken.Çok fazla derin nefes alma daha da artar,eğer kalbinde bir problem yoksa,panik atak tarzı bir şeyse sakince otur,eline 1 bardak su al,tv yi aç.Bir yandan izle,bir yandan yudum yudum suyunu iç.Hem kafan dağılır,hem sakinleşirsin.Ama dediğim gibi kötü olursan bir acile git baksınlar ne olur ne olmaz.

Back
X