çanakkalede iş bulamıyorum :(

destanhanim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2013
215
91
118
Arkadaşlar merhaba. İçim sıkılıyor anlatacak , anlayacak kimse yok.
Daha önce bahsetmiştim iş yerim vardı borç vs gibi bazı sebeplerden dükkanı kapattım. tabi açarken olduğu gibi kapatırken de büyük bir maliyeti oldu. Zaten bir işe girip borçları öderim düşüncem vardı. nisan 10 undan beri iş arıyorum. Görüşmelere gidiyorum dönüş yok , başvuru yapıyorum arayan yok .öyle tecrübesiz biri de değilim . Ön lisans mezunuyum 4 yıllık ön muhasebe sevkiyat vs tecrübem var . 2 yıllık market işletmeciliği yaptım . görüştüklerim de saat ve maaş olarak sabah 8,5 - akşam 8,5 / sabah 9 - akşam 9 gibi . Evliyim ve o saatten sonra ben napcam ? eşim 7 de çıkıyor işten ücret de asgari en fazla , sigorta deneme sürecinden sonra vs .. diyeceğim o ki marketlerde kasiyer arıyorlar vardiyalı asgari ücret gece vardiyası olabiliyor. bayram seyran iş var pazar günü izin denk gelmediği sürece çalışıyorsun . Eşim de sadece pazar tatil . gerçi gel hemen başla diyen de yok ama iş te ayırmıyorum ama ben mi beğenmiyorum işleri yoksa normal mi bu Allah aşkınıza? 2012 de evlenmeden önce çalıştığım şehirde ayrılırken 1250 tl alıyordum ve şimdiye kalsaydım 1500 geçerdi eminim.ama bilemedim çanakkaleye gelin geldim . şimdi asgari verip köle yapmaya çalışıyorlar .. Offff off allah herkese yardım etsin bana da

birde bazı iş yerleri tamam herşey uygun tam aradığımz elemansın diyo ama yeni evliyim 1,5 yıl oldu çocuk yaparda işten ayrılırsan diye bahane yapıyorlar. ben şiömdi çocuk düşünmüyorum diyorum ama nafile. Bunun da bi engel olabileceğini düşünmemiştim

inş en yakın zamanda istedğiniz gibi iş bulursunuz

E yani hem kucuk sehir hem is begenmezsen isin zor. Bir yerden basla ihtiyacin varsa, esim 7de cikiyo ben nasil 9da cikarim vs durumlarina girme. Ihtiyac yoksa ugrasma tabi

E yani hem kucuk sehir hem is begenmezsen isin zor. Bir yerden basla ihtiyacin varsa, esim 7de cikiyo ben nasil 9da cikarim vs durumlarina girme. Ihtiyac yoksa ugrasma tabi

dediğim gibi şartlar bunlar ama gel başla diyen de yok . . yaz kış değişmeyen mesai saatleri şimdi yaz ama sonrası da var. kalıcı ve sevebileceğim bir iş istiyorum ki verimli çalışabileyim. evet Çanakkale küçük bir şehir ve maalesef iş alanı yok. o yüzden iş veren iş bu işine gelirse mantığında yaklaşıyor elemanına . az ücret çok iş . elbette çok ihtiyacım olmasa deli gibi iş aramazdım. iş kurun altını üstüne getirdim hangi ik sitesinde hangi iş var , çarşıda sokak sokak dükkan camında eleman arayan var mı diye ezberledim resmen . Ama mesela satış elemanı arıyor esnaf. ama ssk yok yemek verirse verir akşam ne zamn çarşı kapanırsa gidersin. satış yapamazsan işten çıkarsın . böyle bi mantıkvar onu anlayamıyorum . Siz de beni anlıyor musunuz?

iş beyenme diye bişey yok çünkü zaten iş yok çanakkalede. asgari ücreti düzenli alabilrisen şükredersin ellerinden gelseler gece 12 de bıraktıracaklar

KÜÇÜK yerlerin en büyük sorunlarından biri işsizliktir. esnaf yanına talim edersin ama o da seni kendine kul köle eder. asgari ücret alırsan öp tepene koy.

evlenip gittiğim ilçede 2010 yılında haftalık 35 40 tl insan çalıştırıyorlardı. yıl 2014 ve haftalıklar maksimum 75 tl. acınacak haldeyiz.

iş beğenmemezlik değil ki bu. sınırsız çalışma saati, yol yemek sgk yok asgari ücret. buna kim razı gelir ALLAH aşkına???

üzülmeyin ALLAH cc bir kapıyı kapar bir kapıyı açarmış. neyin hayırlı olduğuna bizim aklımız ermez. vardır bir yerde nasibiniz....

işte o nasibinizin tez vakitte sizi bulması dileğiyle

Canım benim eskiden çalıştığım yerin ana şubesi çanakkale. kale gıda işletmenin adı bir cv gönder başvur dediğin özelliklere göre iş vardır orada. Ç.kale dede baya meşhur bir yermiş hatta kurulumu orası diye.

Allah razı olsun arkadaşım işte bende tam olarak bundan bahsediyorum. Hayır duan için çok teşekkür ederim dilerim Allah sıkıntı da olan herkese ferahlık verir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben burada "iş beğenmezsen" kavramına katılmıyorum. Hem çalışıyor maaşı düşük en azından standartları biraz insani seviyede olsun diyor insan haklı olaraktan. Market türü yerler maalesef böyle. Onun yerine marketler zinciri gibi yerlere bakarsan en azından sigorta yaparlar diye düşünüyorum ama çalışma saatleri yine aynı olur. eşinin durumu iyiyse ben kasma derim.

Evet var kale gıda buranın en büyük gıda firması ve ben hani yukarıda bahsetmiştim tam olarak aradığımız elemansın dediler çünkü aynı işi yapmıştım daha önce ama çocuk olur da işi bırakırım diye kabul edilmedim. Yani şunu da anladım ki kamuda çalışmıyorsan anne olma hakkı vermiyor sana özel sektör. Doğum izni yerine seni işten çıkarıyor bu daha kolay geliyor galiba

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…