- 13 Ekim 2020
- 2.295
- 4.402
- 63
Eee ne yapılsın o halde ?Sokak köpekleri diye bir tür yok ki nesilleri tükensin. Olması gerekeni söylemiş, sokaklar hayvanların yaşam alanı değildir. Hepsinin acilen kısırlaştırılması, zamanla da sokakta hayvan kalmaması gerekiyor. Ormanlarda bile köpek beslemesi yaparak doğaya katkı sağlamış olmuyoruz aksine zarar veriyoruz.
Sokaktaki tüm köpekleri daha doğrusu sahipsiz tüm köpekleri toptan ateşe verelim isterseniz :) mutlu olacak iseniz :) ?
Eve alıp bakmıyorsunuz, sokakta istemiyorsunuz, ormanlık alanda istemiyorsunuz ee ?? Onların yaşam hakkı yok mu ? Seni, sizi, bizi yaratan ile onları yaratan aynı kişi değil mi ? Yerdekine merhamet etmez isek gökteki bize nasıl merhamet edecek ?
Ya da haberlerde gördüğümüz gibi diri diri toprağamı gömülsünler ? Ne isteniyor yani anlayamadım.
Zarar vermiş olmalarını zaten anlayamıyorum, arkadaşım da amerikan staff var ve 3 yaşında kızı var çocuk köpeği pastel boya ile boyuyor köpeğin gıkı çıkmıyor. Çünkü çocuk olduğunu biliyor ve tamamen sahibinin onu nasıl alıştırdığı ile alakalı bir durum. Neden kötü köpek yok, kötü sahip var algısına bir türlü erişemiyoruz.
Beslemeyelim, yedirmeyelim ölüme terk edelim o halde ? Barınaklar hayvanlar için çok mu iyi ya da ? Hayatınız da hiç barınağa gittiniz mi ? Kendi pisliği içinde yatanlar, yara bere içinde olanlar, bakımsızlıktan dolayı ölmek üzere olan zilyon tane hayvan daha doğrusu canlı.. 2 sene önce Ordu Belediyesinin barınağını gördünüz mü mesela ? bir sürü hayvan barınağın yetersizliğinden ve ilgisizliğinden dolayı telef oldu.
Kedi, köpek, kuş vs bunlara hayvan olarak değilde Rabbimin yarattığı bir can olarak bakar isek bence bu dünya heepimize yeter diye düşünüyorum.
Sevgiler