yaşadığım yerde boş bir arazi, bu arazi içerisinde her geçen gün artan bir köpek popülasyonu var. ilk geldiğimde 20-25 tane saymıştım, 1 senede 30-40'ı aştı bu durum.
sitedeki herkes şikayetçi. çünkü köpekler tam okul yolunda ve çocuklara, kadınlara saldırdıkları olmuş.
ilk taşındığımızda bizi de kovaladı. ama asla şikayet etme yoluna gitmedim.
her gün okul yolunu kullanacağım, köpeklerin içinden geçeceğim necbur ateşkes imzalamamız lazım diyerek, sürekli akşamdan kalan yemekleri, sabahtan yanıma almaya başladım. önce korka korka, sonra yılışa yılışa bırakmaya başladım.
1 haftada alıştılar. yakınlaşma fırsatı bulduğumda, vücutlarının kocaman kocaman yara bere içinde kaldıklarını gördüm.
sonra da sitede kimle tanıştıysam, yemek verince saldırmıyorlar diye gazı verdim.
şimdi o kemikleri sayılan, saldırgan köpekler besili, mutlu. ama bu sefer de sürekli artıyorlar.

belediyeyi aradım bu durumla ilgili, hayvanları kayıt altına aldıklarını ama kısırlaştırma yapamadıklarını söylediler. yetişemiyorlarmış. bir ekip gönderip küpesiz köpekleri topladılar, 2 gün sonra küpelenmiş olarak geri getirdiler.
ne yapacaklar bir ton köpeği toplayıp? aldıkları yere getiriyorlar geri.
yukarıda birisi "azalarak bitmesi" diye yazmış ama ben bunu hayvanların yok olması olarak anlamadım. artan popülasyonun önüne geçilmesi sebebiyle söylediğini düşünüyorum. sonuçta bu hayvanlar sokakta mutlu mesut yaşamıyorlar. sapığı var, trafiği var, canisi var, açlığı var, saldırganı var, var oğlu var.
ayrıca konu sahibinin "iyi niyetli, duygulu, şahane hayvansever" kimliğinin altında saklı olan nefret kusan bedduacı kişiliğinden çok rahatsız oldum.