• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canı sigara çeken ve bu yuzden kıvranan var mı?

DygEge

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
7.619
185
698
ben hamıle kalmadan once gunde 1 paket sıgara ıcıyordum..
hamıle kaldıgımı ogrenınce ıcmemeye basladım...
sımdı ara sıra canım cok sıkkın olunca 1 2 tane ıctım:(
ve sımdı son zamanlarda canım delı gıbı ıstıyor yaaa:çok üzgünüm:
bu nasıl bır ıllet neden canım bu kadar ıstıyor cok kızıyorum kendıme...
benım durumumda olan var mı??

canım bende senin gibi 1 paket içiyordum hamile kaldıktan sonra tamamen bırakamadım yanımda yaktıklarında 1 2 fırt çekiyorum günde 1 taneyi bulmuyor.
inşallah sağlıklı bir şekilde doğum yaparım ve kafama takmadan şöyle bir sigaranın keyfini çıkartırımm

hamile kaldıktan sonra kesinlikle canım sigara istemiyor .bunun psikolojik olduğunu düşünüyorum.günde bir paket sigara içen ben yanımda içilmesine bile tahammül edemiyordum. bebegime içtiğim sigarayla zarar veririm korkusuyla içmedim .

canım ya bende senin gibiydim.hem vicdan azabı çekerdim hemde içerdim.her akşam yatarken yarın içmiyeceğim der fakat kalktığımda kahvaltıdan sonra ilk aklıma gelen şeysigaraydı.maalesef diyorum 9ay boyunca içtim.kızm oldu şükürler olsun sağlıklı fakat kilosu 3,250 doğdu.şuan kızım 8 yaşında.içine çekmemeye çalışırsan iyi olur.stres sigaradan bence daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum.kaçınçı aydasın?belirtmemişsin.ilk 3ay çok önemli kendine ve bebeğine iyi bak.şimdiden allah analı babalı büyütsün.bol bol meyve tüketmenide öneririm.

canım benim normalde günde 1,5 pakete yakın içerdim.hamile olduğumu öğrendiğim an bir anda tiksindim ve içmemeye karar verdim.ara ara canım çok istedi.kendimi çok zor avuttum şu an kızım 10 aylık olacak ben hala sigara içmiyorum artık aklımada gelmiyor zaten. çok zor bir süfreç bırakma aşaması.allah yardımcın olsun.

canım ya bende senin gibiydim.hem vicdan azabı çekerdim hemde içerdim.her akşam yatarken yarın içmiyeceğim der fakat kalktığımda kahvaltıdan sonra ilk aklıma gelen şeysigaraydı.maalesef diyorum 9ay boyunca içtim.kızm oldu şükürler olsun sağlıklı fakat kilosu 3,250 doğdu.şuan kızım 8 yaşında.içine çekmemeye çalışırsan iyi olur.stres sigaradan bence daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum.kaçınçı aydasın?belirtmemişsin.ilk 3ay çok önemli kendine ve bebeğine iyi bak.şimdiden allah analı babalı büyütsün.bol bol meyve tüketmenide öneririm.

gunaydın canım
ne guzel allaha sukur bebısın saglıklı sıhatlı dogmus cok sevındımsırnaşık şey
kılosuda gayet ıyı bence zaten 3000-3500 en saglıklısı..
ben cok nadır ıcıyorum canım hele moralım bozuk olursa uzgun olursam dahada canım ıstıyor..
yazımın altında kac haftalık oldugumu belırten cetvel oldugu ıcın ayımı yazmadım canımcoksekeriremsu
7.ayı bıtırdık sanırım yada soyle soylıyım 29.haftanın ıcındeyım...
allah bızı su ılletten kurtarsın valla ne ıgrenc bırsey ya...
sen ne kadar ıctın pekı hamıleyken??

bende hamile kalmadan önce yarım paket sigara içiyordum günde öğrendiğim andan itibaren hem azalttım hemde içime çekmedim...şu anda da günde bir iki tane içiyorum gene dayanamıyorum yanımda içilince içesim geliyo napım dr.um sorduğunda içmiyorum diyorum aslında hiç içmemek en iyisi tabii ama en azından içime çekmiyorum...inşallah sorunsuz doğum yaparız..

Bende kizima hamileyken birakamadim ictim gunde 5 bazen 10 u buluyordu.Allaha sukur hicbirseyi yok cok saglikli.Simdi 7 yasinda.Cok stresli bir hamilelikti benimkisi ama 9 ay boyuncada korkmustum birsey olurmu diye cevremdekilerden birsey olmadigini gorup icmistim..Aslinda icmemek gerek ama napalim..Ne bicim bir illetse stresli donemde ozellikle ilk aklima gelen o..

bende hamile kalmadan önce yarım paket sigara içiyordum günde öğrendiğim andan itibaren hem azalttım hemde içime çekmedim...şu anda da günde bir iki tane içiyorum gene dayanamıyorum yanımda içilince içesim geliyo napım dr.um sorduğunda içmiyorum diyorum aslında hiç içmemek en iyisi tabii ama en azından içime çekmiyorum...inşallah sorunsuz doğum yaparız..

bende aynı senın gıbyım canım ya:(yanımda bırısı ıcınde yada turk kahvesı olunca allahım dayanamıyorum:((
umarım sorunsuz hersey yolunda gıder ve bız bu ılletten kurtuluruz...

Türkiye'de ani bebek ölümleri açısından bir çok risk faktörünün varlığını sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, "Erkek çocuklarda daha sık görülen ani bebek ölümlerinin risk faktörleri arasında, annenin gebeliği sırasında sigara içmesi ve doğum sonrası bebek odasında sigara içilmesi ilk sırada yer alıyor.

Annenin gebeliğinde sigara içmesinin ani bebek ölümü riskini 4 kat artırdığı belirlenmiştir. Hamilelikte sigara içilmesi, ayrıca erken doğum ve düşük doğum ağırlıklı bebek riskini de beraberinde getirmektedir. Bu nedenle anne adayları hamilelikleri süresince sigaradan aktif ve pasif içici olarak kesinlikle uzak durmalı ve doğum sonrası da bebeklerini sigara dumanından tümüyle uzak tutmalıdır" denildi. Doğumdan sonra, mülakat sonuçlarıyla, yeni doğan bebeklerin fiziksel özellikleri ve sağlık durumlarına ilişkin veriler karşılaştırıldı. Yaklaşık 6 ay süren çalışma sonrasında, hamile kadınların yüzde 7.3’ünün gebeliğin herhangi bir döneminde, yüzde 2.5’inin de gebelik süresince devamlı sigara içtiğini tespit ettik. Buyüzde 2.5 sigara içen grubun yüzde 81.8’inin de kocalarının, hamilelikdöneminde eşinin bulunduğu kapalı ortamda sigara içtiği ortaya çıktı. Buradan da görüleceği gibi hamile kadınlarda sigara içme oranları küçümsenmeyecek kadar yüksek. Ancak aynı araştırmamızda gebelikte bu sigara içme oranının eğitimle bir ilgisi olmadığını gördük.”

Çivi, anket uyguladıkları hastalardan aldıkları sonuçları yeni doğan çocuklarının tahlil ve test sonuçlarıyla karşılaştırdıklarını belirterek, bu karşılaştırma sonunda, sigaranın genel olarak insan sağlığına ve özellikle anne karnındaki çocuğa zararı açısından çok çarpıcı sonuçlara ulaştıklarını kaydetti.

SİGARA İÇEN ANNENİN ÇOCUĞU ZAYIF
Araştırma sonucunda hamilelik döneminde devamlı sigara içen yüzde 2.5 oranındaki kadınların çocuklarının, sigara içmeyen annelerin çocuklarına göre daha zayıf olarak dünyaya geldiğini belirlediklerini anlatan Çivi, şöyle devam etti:

“Devamlı sigara içen annelerin yüzde 4.5’inin çocuklarının ölü doğduğunu, içmeyenlerin ise 2.7’sinin ölü doğduğunu tespit ettik. Bu sigaranın anne karnındaki çocuğa zararının açık bir kanıtıdır. Yine, hamilelik boyunca sigara içen annelerin yüzde 23’ünün çocuklarının, normal olarak kabul edilen 2.5 kilogramın altında doğduğunu belirledik. Sigara içen kadınların çocukları ortalama 2.899 kilogram, içmeyenlerin çocukları ise ortalama 3.029 kilogram doğdu. Yani araştırmamızda hamilelikte içilen sigaranın her çocuktan ortalama 130 gram aldığını tespit ettik. Bu sonuçlar, sigaranın daha anne karnındaki çocuk üzerindeki zararının en açık ve çarpıcı bir göstergesidir.”
size hiç üzülmüyorum aklınız yerinde neye karar vermeniz gerektiğini bilensiniz inanıyorum ki en doğrusu neyse ona karar verirsiniz sizce...ama o tatlı bebişlerin ağzı dili yok,allahın bizlere verdiği emanet bebişler onlara en yararlı en güzel ortamı vermeliyiz buna sizin hakkınız yok hakka giriyosunuz bilmem anlatabiliyormuyum sorumluluğu çok büyük hadi içenler örnek vermiş bebişleriniz sağlıklı doğmuş (çok şükür)ama sağlıklı olmayabilirdi veya sonra problem çıkabilir(allah korusun)bu vicdan acısıyla nasıl nefes alırdınız lütfen üzerinde öldürür yazıoo o minikleri yaşatalım anneler....mutlu sağlıklı güzel günler geçirmeniz dileğiyle....

burda yazılanların hepsını zaten bılıyoruz canım hemde fazlasıyla ...onun ıcın okumaya gerek yok..
zaten bende ne zaman bırısı boyle bır yazı gondercek dıye beklıyordum..
buna ragmen ırademızle savasamadıgımızı ve ıcmemek ıcın neler yapmamız gerektıgını bırbırımıze destek olmak gerektıgını dusunuyoru,kostek degıl...

zaten sen bıze uzulesın dıyede yazmadık buraya...

Son düzenleme:
hamileykende sigara icinlere,olmuyo dayanamiyorum diyenlere,arasira bi firt cekiyorum bise olmaz diyenlere,,bi cift sozum var...............o zaman siz sigarayi daha cok seviyosunuz,,,cocuguma zarar vermiycem deyip atamiyomusunuz onu....kusura bakmayin bu kadar zayifmisiniz,,,,eee peki cocugunuz dogunca onu kotuluklerden nasil koruyacaksiniz,,,en buyuk kotulugu siz yapmissiniz zaten.....siz keyiften 4kose olurken o yavrum nefes alamiyo biliyomusunuz:oklava:icin icin bal seker olsun nasi olsa o yavrunun dili yok konusamiyo..annecim beni sevmiyomusun,,madem beni zehirlliyecektin,neden doguruyosun diyemiyo.................icin icin bal seker olsun((((((

duygu 1912 arkadaşımı sen kafana takma üzme kendini bu tür yazılarla bence bu şekilde yaklaşımlar hiç iyi değil, çünkü sigara tiryakiliğini yaşamayan bilemez çok zordur bırakması, hayatında bir boşluk varmış gibi gelir bırakırken o kadar zorlanırsınki yemek yemeği su içmeyi dahi sigara kadar aklından geçirmezsin. bende 1,5 paaket içenlerdenim hamileliğimden önce, hamile kaldığımı öğrendğimde bırakkma savaşına girdim ama nasıl bıraktığımı bir aallaah bilir birde ben ilk bir ay günde 2-3 tane içtim yokluğunu kendime alıştırarak ve her içtiğimde vicdanım öyle sızlıyordu ki neyse 2. ay içmiyyorum artık dedim kendi kendime kırdım attım. tabiki bu 2. ay boyunca böyle sürdü günde kaç tane sigara kırdım attım 2. ayın son haftası son sigarımı kırıp attım ve bıraktım. çok savaştım her canım istediğinde başka bir aldım yedim elma yedim su içtim derken derken inanın şu anda hiç ama hiç içmiyorum vee allaha dua ediyorum hamileliğim sağlıcakla bittikten sonra içmiyeyim diye çünkü inanın bebeklerimiz dünyaya geldiklerinde daha çok ihtiyaç duyacaklar bize, ben bebeğime sağlıklı bir anne olmak istiyorum , öksüren, sigaranın esiri olan , sigara kokan bir anne olmak istemiyorum diye düşünün içinizde ona gönderdiğiniz her nefesin size verdiği zararlar ne kadar büyük ken düşünün minicik pamukcuğunuza neler yapıyor. yani demek istediğim elinizden geleni ardınıza sakın koymayın meleklerin anneleri. hepinize sağlıcakla bebeklerinizi kucağınıza almanızı diliyorum.

duygu 1912 arkadaşımı sen kafana takma üzme kendini bu tür yazılarla bence bu şekilde yaklaşımlar hiç iyi değil, çünkü sigara tiryakiliğini yaşamayan bilemez çok zordur bırakması, hayatında bir boşluk varmış gibi gelir bırakırken o kadar zorlanırsınki yemek yemeği su içmeyi dahi sigara kadar aklından geçirmezsin. bende 1,5 paaket içenlerdenim hamileliğimden önce, hamile kaldığımı öğrendğimde bırakkma savaşına girdim ama nasıl bıraktığımı bir aallaah bilir birde ben ilk bir ay günde 2-3 tane içtim yokluğunu kendime alıştırarak ve her içtiğimde vicdanım öyle sızlıyordu ki neyse 2. ay içmiyyorum artık dedim kendi kendime kırdım attım. tabiki bu 2. ay boyunca böyle sürdü günde kaç tane sigara kırdım attım 2. ayın son haftası son sigarımı kırıp attım ve bıraktım. çok savaştım her canım istediğinde başka bir aldım yedim elma yedim su içtim derken derken inanın şu anda hiç ama hiç içmiyorum vee allaha dua ediyorum hamileliğim sağlıcakla bittikten sonra içmiyeyim diye çünkü inanın bebeklerimiz dünyaya geldiklerinde daha çok ihtiyaç duyacaklar bize, ben bebeğime sağlıklı bir anne olmak istiyorum , öksüren, sigaranın esiri olan , sigara kokan bir anne olmak istemiyorum diye düşünün içinizde ona gönderdiğiniz her nefesin size verdiği zararlar ne kadar büyük ken düşünün minicik pamukcuğunuza neler yapıyor. yani demek istediğim elinizden geleni ardınıza sakın koymayın meleklerin anneleri. hepinize sağlıcakla bebeklerinizi kucağınıza almanızı diliyorum.

canım benım ne kadar guzel yazmıssın cok tesekkur ederım destegın ıcın ne guzel savas vermıssın ve basarmıssın...umarım bende basarırım...bende 1 paket ıcıyordum sımdı nadıren 1 2 tane ıcıyorum ama onuda ıcmemek ıcın allaha dua edıyorum ne olur bana o ıradeyı ver dıye..
bu lınkı acarken hayatında hıc sıgara ıcmemıs kısılerın gelıp burda ahkam kesıcegını ve sınır bozucagını zaten bılıyordum...bunu goze alarak actım arkadasımlülülülülülü
gelıp burda kostek olacaklarını zaten streslıyken bılgın gıbı yazılar atacaklarını da bılıyordum..
ama yınede actım senın gıbı kısıler gelır destek olur belkı bızede faydası olur dıye...
tesekkur ederım arkadasım...a.s.

canım benım ne kadar guzel yazmıssın cok tesekkur ederım destegın ıcın ne guzel savas vermıssın ve basarmıssın...umarım bende basarırım...bende 1 paket ıcıyordum sımdı nadıren 1 2 tane ıcıyorum ama onuda ıcmemek ıcın allaha dua edıyorum ne olur bana o ıradeyı ver dıye..
bu lınkı acarken hayatında hıc sıgara ıcmemıs kısılerın gelıp burda ahkam kesıcegını ve sınır bozucagını zaten bılıyordum...bunu goze alarak actım arkadasımlülülülülülü
gelıp burda kostek olacaklarını zaten streslıyken bılgın gıbı yazılar atacaklarını da bılıyordum..
ama yınede actım senın gıbı kısıler gelır destek olur belkı bızede faydası olur dıye...
tesekkur ederım arkadasım...a.s.

CANIM BENdE SENİ ANLIYORUM. AMA ANLIYOR OLMAM SENİN BENİM VE BİZİ GİBİLERİN HAKLI OLDUĞU GÖSTERMİYOR. 4 AYIN İÇİNE GİRMİŞ Bİ OĞLUM VAR VE ALLAHA ÇOK ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ SAĞLIKLI. NEREDEYSE 9 AY KENDİMLE SAVAŞTIM VE VİCDAN AZABI ÇEKTİM YA BİŞEY OLURSA YA SAKAT DOĞARSA O ZAMAN NE YAPARIM Kİ DİYE AMA BIRAKAMADIM MALESEF BU ZAYIFLIK MI YOKSA İRADE Mİ YADA TAM İSTEMEMEKMİ ADINI KOYAMIYORUM AMA BIRAKMANIN HİİÇ KOLAY OLMADIĞINI BİLİYORUM. ALLAHIM SANA BIRAKMA AZMİ VERSİN SABIR VERSİN İNŞALLAH BIRAKIRSIN DA MİNNOŞUN SAĞLICAKLA DOĞUNCA O MİS KOKUSUNU İÇENE ÇEKERSİN OH DİYE.YİNE DE EĞER O BEBEĞİ DÜNYAYA GETİRMEK TAMAMEN BİZİM İRADEMİZLE VE ONLARIN İSTEĞİYLE DEĞİLSE KEŞKE ZARAR VERMEDEN GETİREBİLSEK DÜNYAYA BUNUN İÇİN ÇABA GÖSTERSEK ÇÜNKÜ BİRŞEY SÖYLEYEYİM Mİ DÜNYANIN EN BÜYÜK NİMETLERİNDN BİRİ SAĞLIKLI Bİ BEBEK DÜNYAYA GETERMEK. SENİ KESİNLİKLE YARGILAMIYORUM BENDE İÇTİM AMA BEBİŞİM DOĞDUĞUNDA İLK YAPTIĞIN ELİNE AYAĞINA BAKTIM Bİ SAKATLIK VARMI Bİ SORUN VARMI DİYE BU ÇOK ACI Bİ DUYGUYDU SENDE YAŞAMA DİYE. ALLAH KOLAYLIK VERSİN VE ÇİKİNİNİ SANA BAĞIŞLASIN KARDEŞİM OF ÇOK UZUN OLMUŞ BEEE

CANIM BENdE SENİ ANLIYORUM. AMA ANLIYOR OLMAM SENİN BENİM VE BİZİ GİBİLERİN HAKLI OLDUĞU GÖSTERMİYOR. 4 AYIN İÇİNE GİRMİŞ Bİ OĞLUM VAR VE ALLAHA ÇOK ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ SAĞLIKLI. NEREDEYSE 9 AY KENDİMLE SAVAŞTIM VE VİCDAN AZABI ÇEKTİM YA BİŞEY OLURSA YA SAKAT DOĞARSA O ZAMAN NE YAPARIM Kİ DİYE AMA BIRAKAMADIM MALESEF BU ZAYIFLIK MI YOKSA İRADE Mİ YADA TAM İSTEMEMEKMİ ADINI KOYAMIYORUM AMA BIRAKMANIN HİİÇ KOLAY OLMADIĞINI BİLİYORUM. ALLAHIM SANA BIRAKMA AZMİ VERSİN SABIR VERSİN İNŞALLAH BIRAKIRSIN DA MİNNOŞUN SAĞLICAKLA DOĞUNCA O MİS KOKUSUNU İÇENE ÇEKERSİN OH DİYE.YİNE DE EĞER O BEBEĞİ DÜNYAYA GETİRMEK TAMAMEN BİZİM İRADEMİZLE VE ONLARIN İSTEĞİYLE DEĞİLSE KEŞKE ZARAR VERMEDEN GETİREBİLSEK DÜNYAYA BUNUN İÇİN ÇABA GÖSTERSEK ÇÜNKÜ BİRŞEY SÖYLEYEYİM Mİ DÜNYANIN EN BÜYÜK NİMETLERİNDN BİRİ SAĞLIKLI Bİ BEBEK DÜNYAYA GETERMEK. SENİ KESİNLİKLE YARGILAMIYORUM BENDE İÇTİM AMA BEBİŞİM DOĞDUĞUNDA İLK YAPTIĞIN ELİNE AYAĞINA BAKTIM Bİ SAKATLIK VARMI Bİ SORUN VARMI DİYE BU ÇOK ACI Bİ DUYGUYDU SENDE YAŞAMA DİYE. ALLAH KOLAYLIK VERSİN VE ÇİKİNİNİ SANA BAĞIŞLASIN KARDEŞİM OF ÇOK UZUN OLMUŞ BEEE

haklısın arkadasım zaten en basta bebısımız olmasada kendı vucudumuza zarar verıyoruz allahın verdıgın canı hor kullanıyoruz en basta,tabıkı bebıslerımızede zarar verıyoruz:(
ama ıste dedıgım gıbı allahtan bu ıradeyı bana vermesını bende cok ıstıyorum..
bak sende 9 ay boyunca ıctım dıyorsun,sen ne kadar ıctın canım?hergunmu ıctın?cok kolay bırsey degıl...bır cok arkadasımda aynı hatayı yaptı bızım gıbı...allaha sukurler olsunkı onların yavrularıda gayet saglıklı dogdu ama bu hep boyle olcak anlamına gelmıyor...
benım kızdıgım destek beklerken cahılce kostek olan ınsanlar..zaten bunu yapan herkes ne kadar buyuk hata yaptıgını cok ıyı bılıyor..
destegın ıcın sagol...

duygucum üzülme boştan yere,seni sigara içmeyen ya da tiryaki olmayan bi insan anlayamaz,sen günde 1-2 içiyormuşsun benimki 5i buluyor,engel olamıyorum,ne yaparsam yapayım aklımdan çıkmıyor,Rabbim korusun bebeklerimizi.çocuğuna duyduğun sevgiyle de sigaraya duyduğun sevgi arasında hiç biç bi bağ yok,yok sigarayı çocuğuımuzdan çok seviyormuşuz,böle saçmalıkmı var ya,insanlar bencil,kendileri içmiyo diye kimseyi yargılamaya hakları yok,bu iyi bir şey demiyorum ama zannettiğiniz kadar kolay olsa hangimiz içerdik

duygucum üzülme boştan yere,seni sigara içmeyen ya da tiryaki olmayan bi insan anlayamaz,sen günde 1-2 içiyormuşsun benimki 5i buluyor,engel olamıyorum,ne yaparsam yapayım aklımdan çıkmıyor,Rabbim korusun bebeklerimizi.çocuğuna duyduğun sevgiyle de sigaraya duyduğun sevgi arasında hiç biç bi bağ yok,yok sigarayı çocuğuımuzdan çok seviyormuşuz,böle saçmalıkmı var ya,insanlar bencil,kendileri içmiyo diye kimseyi yargılamaya hakları yok,bu iyi bir şey demiyorum ama zannettiğiniz kadar kolay olsa hangimiz içerdik

evet canım ya aynen sana katılıyorum...hıc kımse bunu ısteyerek yapmazzz.ama dedıgın gıbı onlar bunu anlayamaz...barı yorum yapmasalar..o da yeter bana...
kımse kımsenın cocuguna ne kadar sevgı duydugunu yargılayamaz...yargılayanların kendı hayatlarına donup bakmak lazım kımbılır onlar neler yapıyor...
neyse canım mubarek gun allah hepımızı bu meletten kurtarsın ınsallah...burda tamamen bıraktıgımızın haberını verelım ınsallah bırbırımıze...

Hamile kalmadan önce ben de günde 1 paket bitiriyordum ancak hamile kaldığımı öğrendiğim gün bıraktım.
Evin içinde eşim de ben de zaten içmiyorduk,yaz kış farketmiyordu balkonda içiyorduk bu yüzden biraz rahat oldu bırakmam,tv izlerken falan içme alışkanlığımız yoktu.
İlk 3 ay bir de bulantılarım çok fazlaydı bu yüzden eşim içtiğinde üzerine sinen izmarit kokusuna bile tahammülüm yoktu o dönem sigaradan çok tiksinmiştim. Ancak şu an ara ara aklıma geliyor ve canım çekiyor,kendime hakim olabiliyorum çok şükür ama doğumdan sonra da kendime bu denli hakim olabilir miyim bilmiyorum. Bunun için eşimin de mutlaka bırakması lazım çünkü ikimizde aynı markayı içiyorduk ve onun kokusu çok hoşuma gidiyor şu an :)

Anneligi soegulayacak olduk mu ohoo sirf sigara icmemek degil yani olay. Sigarayi asla savunmuyorum yanlis anlasilmasin. Sadece dort dortluk insan yoktur buna dikkat cekmek istiyorum. Konu cok eski sanirim sizin bebisler buyumustur kizlar Allah bagislasin iyidir durumlar umarim. Ben de sigara ile savasan bir anne adayiyim umarim basarabilirim :)

Back
X