Canım annem 😢

papatyaskk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2020
215
53
48
Kızlar merhaba anneme kolon kanseri teşhisi koyuldu ve ben o an yıkıldım zaten gurbette evliyim annemin bu süreçlerinde yanında olamamak ayrı bi dert konduramadığım hastalığa sonunda yakalandık evresi yarın belli olacak gastroenteroloji bölümü yeni gibi duruyor dedi fakat onkoloji görüp karar verecek sonucumuz kolonoskopi ile biyopsi de çıktı ortaya başından geçenler kısaca bahsede bilir mi süreç nedir nasıl ilerliyor bir ufak bilgim yok netten okudukça üzüntüm kat kat artttı olumlu şeyler duymaya ihtiyacım var

Öncelikle cok gecmis olsun. Arkadasimin annesi de kolon kanderine yakalandi. Tedavi sirasinda ameliyat da gecirdigini biliyorum. Su anda durumu iyi. Tabi ki rutin kontrollere gitmesi gerekiyor. Insallah sizde tedavi sürecini iyi gecirir ve iyi sonuclar alirsiniz.Allah acil sifalar versin

Çok geçmiş olsun. Karaciğer tetkiklerini düzenli ve ayrıntılı yaptırmayı ihmal etmeyin. Kolon ilk önce karaciğere sıçrıyor çünkü. İyilerle moral bulun ama kötülerle asla moralinizi bozmayın. Çünkü adı herkes için tek bile olsa her bir hastada ki kanseri, hücre yapısı farklıdır. Bu da tedavinin seyrini etkiler. Benim kayınpederim geçen yıl vefat etti ama eş zamanlı hastalanan komşumun kayınpederi sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor.

Geçmiş olsun şifa diliyorum, dilerim ki güzel haberlerinizi alırız. Abimin eski patronunun da yıllar evvel -vardır bir on senesi- kolon kanseri olduğunu duymuştuk. Tedavi oldu, hâlâ sağ ve durumu iyi.

Benim ann3mde kanserdi

Geçmiş olsun. Benim annem 4. Evre kolon kanseriydi. Ameliyat oldu ardından kemoterapi aldı. Yanılmıyorsam 6 ay kadar 3 hafta da bir sonra 4 haftada bir aldı ama net olarak hatırlamıyorum. 2014 senesiydi. 1 sene sürmedi kemoterapi.
Radyoterapi, ışın almadı.

Sizin çok dikkat etmeniz gerekiyor. Ameliyattan sonra bağışıklığı düşecek. Eve Ziyaretçi çok almamıştık.

Aldığı kemoterapi saçını dökmeyecek . Sizin belki kemoterapiye gerek kalmaz. Annem şu an gayet sağlıklı
Merak ettikleriniz bana sorabilirsiniz

Cok gecmis olsun rabbim safi adiyla sifa versin.iki sene once hicbir belirti olmamasina ragmen gittim.kolonoskopi yapildi ve cok sayida polip cikti. Dr kemoterapi verecekti cocugum henuz olmadigi icin ameliyat onerdi. Yaptigi ameliyatta kalin bagirsagin buyuk bolumu alindi.alinan poliplerden 3 tanesi kansere cevirmisti.annenizin surec nasil ilerletecek bilmiyorum benim erken teshisti.erken olmasina ragmen cevirmisti ailemizde genetik bir durum malesef. Suan bagirsagi ameliyattan iki sene gecti uc defa kontrol ettiler hala temiz rabbime hamdolsun persembe gunu kolonoskopi yapilacak.umarim yine temiz cikar. Cok zorlu bir ameliyat. Esinize soyleyin ve ailenizin yaninda olun.baska kizkardes abla vs varsa lutfen destek olun.bende evliyim esimin o anlarda bir ise yaramayacagini beceremeyecegini bildigim icin canim annem bebek gibi bakti bana. Ameliyattan sonra yastigi dahi duzelteemiyorsunuz agrilardan.o yuzden lutfen gidin.halaminda ileri evreydi cok agrilari vardi onu kaybettik malesef.islenmis gidalardan uzak duracaksiniz. Sinir stres uzak.asitli gidalardan sigaradan uzak duracak. Bu lari zaten dr size soyler. Cok et salam sucuk filanda tuketmesin.cok gecmis olsun bizede haber verin

Çok çok geçmiş olsun. Allah anneciğinize sizle beraber uzun bir ömür versin. Ben de güzel şeyler söylemeye geldim. Halam 3 sene oldu tanı alalı. Tedavi oldu; kontrollere devam ediyor. Durumu da gayet iyi.

Rahmetli bbannemde vardi. Ameliyat oldu. Sonrasinda iyiydi ve uzun seneler de yaşadı ameliyat sonrasi.
Cok gecmis olsun. Erken teshis önemli.

Canim hiç korkma Allah'ın izniyle atlatır..şimdiki tedaviler çok iyi elhamdülillah...annemde şu an lenf kanseri ve 3.kemoterapiyi haftaya alacak insaallah...olumsuz sozlere aldirmabu süreç herkesde çok farklı işliyor...ateş çıkacak dediler elhamdülillah annemde 1 kere çıktı sadece elhamdülillah...iştahsızlık olacak dediler kortizon. Yüzünden iştahı çok açıldı annemin...en kötü tarafı haliyle halsizlik oluyor ama oda geçiyor...annem bu ara bende bugün etli nohut pişirdi bize...çok şükür elhamdülillah...3.den sonra pet çekilecek durumuna bakılacak...birde kan veriyor iki kere 21 günde alıyor annem...daha iyi olacaklar inşaallah...merak ettiklerini sorabilirsin bir ozelden vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…