- 24 Ağustos 2010
- 3.594
- 3.268
- 333
şimdi ayrılırsanız herkese mezhep farklılığından dolayı ayrıldığınızı söyleyeceksiniz. oysa siz bencillikten ve cehaletten dolayı ayrılıyorsunuz. benim annem ve babam da biri ailevi biri sünni.(gerçi ikisi de açık) ancak ikisi bu konu açıldığında gülümsüyorlar ve bunun fark filan olmadığını söylüyor. bu bir engebedir, bunu aşabilen var aşamayan var ve sevgilinizin ailesi aşamamış.
SONUÇ: ayrılmak zorundasınız. evlenirseniz özellikle örtünme ve namaz/oruç konusunda şiddete maruz kalacaksınız. devamlı iffetsizlikle (namussuzlukla) suçlanacaksınız eşinizin ailesi tarafından. eşiniz bir iki sefer size arka çıksa da çok geçmeden o da ailesini daha yakın bulacak ve onlarla bir olacak.
bunlar yetmezmiş gibi eşinizin ailesi tarafından şu tarz sorulara maruz kalacaksınız: "sen adet olduktan sonra yıkanmıyor musun?, sizde yıkanılmazmış, sizinkiler pismiş" ya da "sizin geleneklerde kızlar ilk ilişkilerini babalarıyla yaşarmış doğru mu?" tarzı akıl almaz sorularla ve aşağılamalarla karşılaşacaksınız. bunları yaşamaya değmez, ayrılın gitsin
canım ben 6 yıllık evliyim.Ailem alevi eşimin ailesi sünni.Biz tam ters olarak benim ailemle uğraştık.Anne tarafımdaki herkes eşimle evlendiğim için benimle görüşmüyorlar ve kuzenlerimin görüşmelerini de yasakladılar.Benin bu kadar yıldan anladığım eşin ve senin aranda bir fark yoksa hepsi boş.Benim eşim bana çok saygılıdır ki ben dinin hiçbir şekline inanmıyorum.Bende eşime ve ailesine saygılıyım.En önemli şey siz aile olabilmeyi başarabilecek misiniz yoksa ailelerinizi mi dinliyeceksiniz?
Bence ayrıl
Bı muslumanla hrıstıyan evlılıgı alevıyle olanınkınden daha kolay
Kesınlıkle ayrıl olmaz cunku senın aılende sorun cıkartır ılerde bu ıkı meshep cok cok uzak
niyeki ne alaka
Bence ayrıl
**Bı muslumanla hrıstıyan evlılıgı alevıyle olanınkınden daha kolay**
Kesınlıkle ayrıl olmaz cunku senın aılende sorun cıkartır ılerde bu ıkı meshep cok cok uzak
ben Sünniyim eşim Alevi kendi aramızda inan hiç problem olmadı, ben ailemden tepki bekliyordum eşim bizimkiler bir şey demez diyordu, tam tersi oldu, benim ailem hiç ses etmedi, eşimin ailesinden özellikle bir kaç kişi zorla beni Alevi ilan etmeye çalıştı,özellikle kayınvalidem ve büyük kaynım, bu yüzden biraz sorun yaşadık açıkçası, şimdi çatır çatır cevap veriyorum bir şey diyen olursa bu konularla alakalı, ama senin işin biraz zor gibi geldi bana erkek arkadaşın annesinin etkisi altında kalıyor sanki
olayin aslinda alevilik sünnilik hic alakasi yok aslinda
tamamen beyinler
bizde bütün damatlar sünni
bir gelinde sünni
hic sorunumuz yok
ama sorun yasayan var mi hemde cook
bunlar zaten genelde sorunlu insanlar
yani sorun beyinde
insanlığın alevilik sünnilikle alakası elbette yok, ama sırf biri diğerinden farklı diye psikolojik baskı görüyorsa bir sorun vardır, eşimin ailesinde bu şekilde, her gittiğimizde sürekli laf dönüp dolaşıp alevi-sünni muhabbetine getirtiliyor zorla
iste onlarin insani tarafinda sorun var demektir
ayrim zaten basli basina feci kötü birsey
biz aleviyiz ailemizde hic lafi bile gecmezdi
ama akrabalarimizda koyu olanlar vardi hic anlamiyorum cok sacma
bu koyuluk değil inan ki, kendi içlerinde çelişkililer yeri geliyor bir başkasının yanında biz moderniz diye gösteriş yapıyorlar, beni yalnız kıstırdıklarında özellikle eşim yokken sürekli baskı örneğin senin deden nereli diye soruyorlar cevap verince de Ali Rıza ismi alevilerde çok yaygın hem dedenin memleketinin %90ı alevi sizde kesin alevisiniz diye bir cevap geliyor ben kalıyorum böyleartık diyorum ben aleviymişimde bizim sülaleden kimse bilmiyomuş
yildoiz isaretledigim yer
alevilerle evlenmek neden bu kadar zormus anlatinda ögrenelim
zira bir alevi olarak cok merak ettm bu cümlenizi
aslinda kötü niyetleri yok gibime geldi
sizinde alevi olmaniz hoslarina gidermis sanirim
sizi seviyorlar belli :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?