- 30 Nisan 2018
- 547
- 130
- 103
- 37
- Konu Sahibi mercandedee
-
Yurtdisindamisiniz . Turkiyede oyle burda oyle dglÇok garip bizim kresimizde ev ayakkabısı kullanıyor çocuklar. Dışarı ayakkabılarını çıkarıp dolaplarına koyuyoruz.
Turkiyede dglm ben. Kanadadaym. Burda kreslerde ev ayakkabisi olayi yok . Disarisi ayakkabisi giyiyotlar okulda. Yerlerde hali yok zTen. Yere oturuyolar cocuk bunlar oynuyolar. En iyisi cok takmamamkKızımın kreşinde farklı ayakkabı giyiyorlar ama aynı ayakkabıyla tuvalete gidip sınıfa geliyorlar. Sonrada o ayakkabıyla bastıkları halının üzerinde etkinlik yapıyorlar. Bütün devlet kreşleri böyle sanırım. Yani panduf olmasıda bir şeyi değiştirmiyor. Sinirlenip tartıştığımla kaldım ben.
nasil ya? ben de yurtdisindayim ama ev ayakkabilariyla dolaniyor cocuklar.Burda hep oyle herkes normal ayakkbi giyoyot kreste. Hali yok.
Icinde yaşayıp gördüğüm icin olabilir mi acaba.Siz niye üstünüze alindiniz ki kardesiniz istisnalardandır belki de.Yurt dışında kagit kes yapistir boya habire saçmalıklar silsilesi yapılmıyor acik hava oyun yani serbest zamanli bizler cocuklarimizi minicikken biktiriyoruz egitim sistemine elestirim var dedigim gibi uzerinize alinmayin.Kardeşim okuloncesi öğretmeni yaptığı etkinlikleri görseniz aklınız durur bu kadar küçümseme neden? Birkaç yerde gördüğünüz düzeni her yere mâl etmeniz neden? Kardeşimin okulunda her sınıfta yazıcı pc mevcut olduğu için sınıfını terk etmek zorunda kalmıyor mesela, sürekli kesme yapıştırma da yapılmıyor mesela. Okulu devlet okulu ancak veliler bir sene önceden çocuğu için kayıt oluşturmak için yarışıyor. Her sınıfın bir inst. Hesabı var yapılan etkinlikler orada paylasilip velilere sunuluyor. Turşu kuruyorlar, limonata yapıyorlar çocuklar birebir yaşayarak yaparak öğreniyorlar. Hani haberiniz olsun her yerde böyle alayvari konuşup bilmişlik yapmayın
burada konu sahibine ve konuya yapılan yorumları alıp, carpitip cevap verenlere de bayılıyorum ,heee biz yurt disindakilar micip mokumuzla oynuyoz.....
o kadar abartilmis ki tüm yazilanlar sanki durum gercekden yazdigim gibi.
cocuklari mecburen zaten her gün yeniden giydirip dusa sokmali insan..cocuk bu, disari ciktiginda yemek yediginde elbette batacak üstü basi....
Bir anaokul öğretmeni olarak sonuna kadar doğru :)Temizlik onemli evet ama ya egitim?Bence o daha önemli Turkiye de kres ve anaokullari özelde cok lüks şık ve buyuleyici arka planda ise yuzde 99 u berbat. Devlet anaokullarinda da var bu durum burda da ogretmenler minicik cocuklari birakip siniftan sıklıkla o muhtesem etkinlik fotokopilerini cekmeye gidiyorlar cocuklar Allah a emanet.Vicdan ,sevgi burda cok az orda nasil acaba?En azindan orda habire cizgi habire boya habire kes yapistir yoktur umarim burda cok fazla bu yuzden de basarimiz cok yuksek :)
Konu sahibi cvp vermeyi pek sevmiyorMerhaba, bende yurtdisindayim ancak cocuklarin ayakabi degistirme zorunlulugu var.
0-3 yaş arası minikler alti kayma yapmayan özel tabanlı çorap giyiyor,
3 yaş üstü ise ev terligi.
Siz hangi ülkede yasiyorsunuz merak ettim?
Cok can sıkıcı bir durum, cocuklarin bulundugu bir ortama görede koşullar uygunsuz, hayret ettim dogrusu. Mutlaka müdür/yönetimle konusmalisiniz.
Çok severek takip ettiğim bir hesap var. 3-4 ay oldu Almanya ya göç edeli. Birkaç gün önce kreş ile ilgili yazmış. Berlin modeli uygulanıyor, her çocuk farklidir, öğrenme hızı farklıdır ile hareket ettiklerini, günde en az bir saat açık hava da oynadıklarini, çocukların kahvaltılarını kendi hazırladıklarini ve topladıklarını, herşeyin organik olduğunu anlatmış.Temizlik onemli evet ama ya egitim?Bence o daha önemli Turkiye de kres ve anaokullari özelde cok lüks şık ve buyuleyici arka planda ise yuzde 99 u berbat. Devlet anaokullarinda da var bu durum burda da ogretmenler minicik cocuklari birakip siniftan sıklıkla o muhtesem etkinlik fotokopilerini cekmeye gidiyorlar cocuklar Allah a emanet.Vicdan ,sevgi burda cok az orda nasil acaba?En azindan orda habire cizgi habire boya habire kes yapistir yoktur umarim burda cok fazla bu yuzden de basarimiz cok yuksek :)
Ya n'olmus disari ayakkabisi ile icerde geziyorlarsa? Evet hijyenik oldugu soylenemez ama cocugunuz bu yuzden hastalanmaz merak etmeyin. Hollanda'da da oyle. Yegenlerimin hepsi o sekil kreslere gittiler. Bisey oldugu yok, kocaman oldular. Turkler cocuklarini nedense herseyden sakinmak istiyorlar. Usumesin diye lahana gibi sarip sarmalamak, aman yere oturmasin, aman buna dokunmasin. Adamlarin cocuklari yagmur camur bisiklet suruyor da birseycikler olmuyor. Bunyeleri acayip guclu. Biz Turklerin bunyesi niye bu kadar zayif diye oturun da bir dusunun.
ya evet,
yuzmeye gelip, saclari sadece havlu ile kuruladiktan sonra yagmurlu ruzgarli havada kafaya sapkayi gecirip bisiklet surmeleri yok mu,
nasil bir bunye ise maasallah diyelim
konu sahibi,
biz 2 yildir yasiyoruz yasadigimiz ulkede,
ilk yilimizda ailecek tum kisi hasta gecirdik,
bu kis cok daha iyiyiz, gene hasta oluyoruz ama o kadar uzun surmuyor,
seneye ins normal duzene donecegiz.
Yani bencesi ise yariyor adamlarin yontemi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?