Canim cok skkin . Kres temizligi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Turkiyede dglm ben. Kanadadaym. Burda kreslerde ev ayakkabisi olayi yok . Disarisi ayakkabisi giyiyotlar okulda. Yerlerde hali yok zTen. Yere oturuyolar cocuk bunlar oynuyolar. En iyisi cok takmamamk

Icinde yaşayıp gördüğüm icin olabilir mi acaba.Siz niye üstünüze alindiniz ki kardesiniz istisnalardandır belki de.Yurt dışında kagit kes yapistir boya habire saçmalıklar silsilesi yapılmıyor acik hava oyun yani serbest zamanli bizler cocuklarimizi minicikken biktiriyoruz egitim sistemine elestirim var dedigim gibi uzerinize alinmayin.

burada konu sahibine ve konuya yapılan yorumları alıp, carpitip cevap verenlere de bayılıyorum ,

sizin söylediğiniz kelimelerle yazdigim bir ifadem var mi ?

herkesin kültürü , çocukluktan gelen aliskanliklari var , burada aliskanlik bu.. ben yere yatıp uzanmam mesela, hatta oturmam da zor durumda kalmadıkça , ama bu insanlar küçüklükten buna aliisiyor, dolayisiyla okulda yerlerde oturulması onlar icin gayet olağan. boş koltuk yoksa havaalanında yere uzanmak çok çok normal.
dolayisiyla okuldaki bu durum, bize ve cocuklarimiza ters geliyor ama ne yapabiliriz ? sağolsun bizim öğretmenimiz anlayış gösteriyor, halıda ayakkabıyla oturmak istemeyen çocuğumun sandalyede oturmasina izin veriyor . size ne dert oldu ben anlayamadım ?

nerede demisim ki, bu insanlar pis b..k.lu diye , pardon ?

Ya n'olmus disari ayakkabisi ile icerde geziyorlarsa? Evet hijyenik oldugu soylenemez ama cocugunuz bu yuzden hastalanmaz merak etmeyin. Hollanda'da da oyle. Yegenlerimin hepsi o sekil kreslere gittiler. Bisey oldugu yok, kocaman oldular. Turkler cocuklarini nedense herseyden sakinmak istiyorlar. Usumesin diye lahana gibi sarip sarmalamak, aman yere oturmasin, aman buna dokunmasin. Adamlarin cocuklari yagmur camur bisiklet suruyor da birseycikler olmuyor. Bunyeleri acayip guclu. Biz Turklerin bunyesi niye bu kadar zayif diye oturun da bir dusunun.

Bir anaokul öğretmeni olarak sonuna kadar doğru :)

Nasıl kreşmiş o anlamadım .
Kreş olduğuna emin misiniz ...
Ben de yurtdışındayım , kreşe çocukları bırakırken ilk iş, ayakkabılarını çıkarıp , montlarını asmak .

Ben Almanyadayim. Burda çocukların kreş için özel ayakkabıları var. Sabah girdikten sonra giydiriyorum. O ayakkabılar kreşde kalıyor. Devamli temizlenir etrafı. Ara sıra komple kapatıyorlar ortalığı iyice temizleyip, desenfekte yapabilmek için. Burda temizlikte bir sıkıntı yok yani. Bence ortalık kirliyse o kadar gidip müdürle konuşmanız lazım. Hani ara sıra dışarı da çıkıyorlarsa kirlenmesi normal. Ama devamli öyle olmamalı

Merhaba, bende yurtdisindayim ancak cocuklarin ayakabi degistirme zorunlulugu var.
0-3 yaş arası minikler alti kayma yapmayan özel tabanlı çorap giyiyor,
3 yaş üstü ise ev terligi.
Siz hangi ülkede yasiyorsunuz merak ettim?
Cok can sıkıcı bir durum, cocuklarin bulundugu bir ortama görede koşullar uygunsuz, hayret ettim dogrusu. Mutlaka müdür/yönetimle konusmalisiniz.

Konu sahibi cvp vermeyi pek sevmiyor
O yuzden ben cvp vereyim kanada 'da yaşıyormus kendileri

Çok severek takip ettiğim bir hesap var. 3-4 ay oldu Almanya ya göç edeli. Birkaç gün önce kreş ile ilgili yazmış. Berlin modeli uygulanıyor, her çocuk farklidir, öğrenme hızı farklıdır ile hareket ettiklerini, günde en az bir saat açık hava da oynadıklarini, çocukların kahvaltılarını kendi hazırladıklarini ve topladıklarını, herşeyin organik olduğunu anlatmış.
Ben bu imkanın değil devlet de özel de dahi çok fazla bulunabileceğini sanmıyorum.

ya evet,
yuzmeye gelip, saclari sadece havlu ile kuruladiktan sonra yagmurlu ruzgarli havada kafaya sapkayi gecirip bisiklet surmeleri yok mu,
nasil bir bunye ise maasallah diyelim

konu sahibi,
biz 2 yildir yasiyoruz yasadigimiz ulkede,
ilk yilimizda ailecek tum kisi hasta gecirdik,
bu kis cok daha iyiyiz, gene hasta oluyoruz ama o kadar uzun surmuyor,
seneye ins normal duzene donecegiz.
Yani bencesi ise yariyor adamlarin yontemi

Ben cocuklarimi yabancilar gibi yetistiriyorum , Türkiye'deyken de boyleydim , sogukta ssatlerce disarida dururlar , cimenlerde ayakkabilarini cikarip dolasirlar , yere dusurduklerini alip yemeye devam ederler ve ikisi de masallah diyim cok saglikli , hasta olduklarinda uc gunde iyilesiyorlar
Burada tanistigimiz Turkler hayret ediyor bana , cik cik cik seklindeler surekli ama onlarin cocuklari hep hasta benimkiler ise tam tersi
Hep diyorum biz millet olarak cocuk yetistirmeyi bilmiyoruz , soguk , sokaktaki, okuldaki pislik vs korkmayin bunlardan , hicbir sey olmaz cocuklara , bagisikliklari guclenir

Bizim anasınıfı sabah panduf giyiyorlar aklama doğru ayakkabıya geçiyorlar öyle dolaşıyorlar çok şükür pek problem olmadı başta bende şok geçirdim ama

Reis küçükken solucan bulmaya çalışırdık çamurdan pasta yapardık gazimizi alamayıp çamur savaşı yapar bi de anneden dayak yerdik :)))
Ha okullar tertemizdi sıralar miş gibiydi ama tuvalet leş gibiydi her ay doktora giderdik sistit ola ola canımız çıkardı...
Alamadığımız çarpık eğitimde çabası..

Yurtdisinda buyumedim ama baya toz, toprak, ot, sokaktaki kedi, köpek içinde buyudum. Oyun oynarken yerlerde yuvarlaniyorduk, yerlere oturuyorduk hep.

Gercekten kolay kolay hasta olmam, olduysam da yatmadan ayakta 3 gunde gecirir bitiririm hastaligi...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…