Canım Çooookkk Sıkkın

su1983

bebeğim artık annesiyle
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2009
609
0
116
42
Manisa
Merhaba kızlar,lütfen cevap verin. Çalışıyorum ve 14.5 aylık bir kızım var kızıma annem bakıyor.Benim sorunum kayınvalidem kayınvalidemle evlerimiz çok yakın 10 dakika mesafede kayınvalidem gün içerisinde kesinlikle annemin yanına yani torunun yanına gelmiyor. baksın zaten istemiyorum ama anneme arkadaş olsun torununu sevmeye gelsin istiyorum. öğleye kadar işimi bitiriyorum ondan sonra vurup kafayı yatıyorum diyor. Annem ve ben bu duruma çok üzülüyoruz kızım çok hareketli olduğu için annem yetişemiyor artık ve çok yoruluyor kızım uyuduğu zamanlarda yemeğimizi bile yapıyor sağolsun Hanfendi yani kayınvalidem olacak kadın 2 günde bir yemeğe çağırır yani çocuğu ayağına götürcezde sevcek ha bu arada beni de aramaz yemeğe gelin diye eşimi arar gelin der. ben böyle olunca gitmek istemiyorum eşim ısrar etmiyor ama onunda gitmek istediğini fark ediyorum.eşimede kıyamıyorum dünyalar iyisi bi insan.Bu arada görümceminde kızımdan 7 ay büyük kızı var sanki ona daha düşkün bir araya geldikmi kızımın yüzüne bakmaz yiğenime oyunlar yapar,ne bileyim eve gideceğimiz zaman yiğenimiöpücük yağmuruna tutar ama benim kızımın yine yüzüne bakmaz (kıskanmıyorum ama üzülüyorum o torunsa benim kızım ne oluyor) mesela görümcemin kızının yaş gününde eşime altın kolye aldırttı ama benim kızıma gelince görümcemin kızına gelen oyuncaklardan getirdi. Annem bana surat yapıyor bu kadın niye gelmiyor diye eşim desen çok gitmek istiyor ben arada kalıyorum.dün akşam yine çağırdı anneme kayınvalidem çağırdı dedim surat beş karış eşime gitmeyelim dedim sofraya oturmadı ağlamaktan helak oldum. ne yapacam ben y lütfen bi akıl verin. bu arada kayınvalidem 10 sene önce deprsyona girmiş ama geçirmiş hastalığını ama yinede düzenli olarak her ay iğnesi var atılıyor. eşim iyileşmedi diyor ondan gelmiyor diyor ama görümceme gitmesini biliyor. lütfen akıl verin

of ya nedir bu kayınvalidelerin durumu anlamadım gitti ne dertleri var bunların. Allah var benimkinden bir sorunum yok ama etrafımda kim varsa hep sorunlu ablamın kuzenimin arkadaşlarımın ve bu sitede çoğu bayanın en büyük derdi kayınvalide. çocuk gibi davranıyorlar ilgi istiyorlar yeterince sevmiyorlar gelinlerini içten pazarlıklı da olunca ister istemez huzursuzluk kaynağı oluyorlar evlilikte. Aslında çoğu kayınvalide oğullarının çocuklarına kızlarınınkinden daha düşkün görünürler bence sizin çocuğunuzu da çok seviyordur ama belki çekindiği içinmi soğuk davranıyor olabilir üzerinde emeği yok sonuçta anneannesi bakıyor. belkide sizin çocuğunuzun anneannesine daha düşkün olabileceğini düşünerekten kendini tutuyordur severken temkinli yani. ama bunun için üzmeyin kendinizi. siz çağırın anne gel gün içinde sıkılma evde annemle arkadaş olursunuz filan deyin belki teklif bekliyordur

depresyonda olduğu için sürekli uyumak istiyor olabilir mi?

eğer böyle değilse , gelmezsede kendi bilir,

siz bakın yuvanızın huzuruna yavrunuzun sağlığına...

gelip herşeyinize karışacağına gelmemesi belki daha hayırlı;

anlıyorum sizi ama insanlar çok tuhaf...anlamaya bile çalışmayın..

aslında kayınvalidem dünyalar iyisidir gitttikmi bize ne yapacağını şaşırır önümüze her şeyi yığar hiç bişeyi kısıtlamaz. sadece sorunumuz bu ama üzülüyorum iste önce teklif beklemeden gelirdi zaten teklifide gerek yok canım ya. zaten hep oraya gittiğimizde anne gel diyorum çağırıyorum yani.bizde tam tersi canım bu açıkca belli oluyorki kızının çocuğuna daha düşkün ve bu beni çok ama çok üzüyor.

herkes böle kaynana olabiliyor ama babanne olamıyor malesef..

bknz: kaynanamla 1 yıl olcak görüşmüyorum kavgalı koptuk konuşmuyorum gitmem gelmem vs.
ama oğlum var torunu yanii insan gelinini sevmeye bilir ama torunu onun kanıı çocuğumu bile görmüyor..
bnce görmek istemiyor..
eşimle görüşüp görümediğini pek bilmiyorum sormam ama eşime al çocuğu gel özledim diyebilir ben seve seve yollarım babannesi ben konuşmasamda bu çocuk onların kanını taşıyor..

ama herkes bizim gibi düşünmüyor malesef anasını sevmeyen danasınıda sevmezmişş

Bu kinlee bu nefretle canda veremez insan ben böyle düşünüyorum..

Aman bakmasınn annen yetişebildiği kadar yapsın 1-2 sene sonra kreşe verirsin boşversene bakmaya hevesi olsa bi kaç gün ben bakim der yardımcı olmak ister demekki istemiyo kafanı yorma derimm..

Son düzenleme:

İyi ama zorlamayla olmaz ki bu işler.
Yani sizin söylemenizle gelecekse,bebenizi sevecekse ya da annenize arkadaşlık edecekse mutlu mu olacaksınız?
O da sizin kadar düşünüyordur emin olun. Ama işte içten gelmeli bazı işler.

gelmezse kendisi bilir evet canım ama kendi annem bu sefer benim üstüme geliyor neden gelmiyor işte eşine söyle konuşsun. bende canım kocama kıyamıyorum ve ben arada kalıyorum.

Canım gelmezse gelmesin ne varki bunda ben hiç dert etmene gerek yok çoğu kişi kayınvalidesinin zırt pırt gelmesinden şikayet eder sendede durum tam tersi
üzülmene hiç gerek yok bence çok şükür yine annen sağda bakabiliyor en azından kimseden fayda yok bu devirde parmağın varsa başını kaşıycan. Yine insanı annesi düşünür her zaman. Kayınvalidenden o kadar ince düşünmesini bekleme canım.

çok üzüldüm canım benim ya torun ya bu o kadar masumlarki o kadar tatlılarki bi gülücükleri dünyalara bedel sevilmezmi görmeye gelinmez mi bu masum çocuklar ya. ben zaten asla baktırmam allah korusun allah gecinden versin anneme bişey olsa bile bütün şartları zorlar bakıcı tutar bakıcıya baktırırım o derece yani.

gelmezse kendisi bilir evet canım ama kendi annem bu sefer benim üstüme geliyor neden gelmiyor işte eşine söyle konuşsun. bende canım kocama kıyamıyorum ve ben arada kalıyorum.

Canım annenede ağır geliyosa bakmak o ayrı tabii o zaman çalışmayıp yavruna kendin bakıcaksın yada bi bakıcı bulup çocuguna baktırıcaksın. Tamam kayınvalidendir ama neticede bakmak zorunda değil. Bende çalışan bi bayanım yeni evliyim yaşımda nerdeyse 30 uma geliyo bi çocugum olmasını istiyorum ama çalışmakda zorundayım. Kimseye güvenerek çocuk yapamam nasılsa bakarlar diyemem kimse mecbur değil. O yüzdende erteliyorum çocuk işini bi müddet.

canım benim öyle olmuyor işte neden diğer torununa giderken benimkine gelmiyor, neden benimkinin yüzüne dahi bakmıyor bunlarada çok üzülüyorum. sen böyle bi ikilimde kalan ne yaparsın.

ben zaten kayınvalidem baksın istemiyorum canım annem severek bakıyor. ben çocuğumu birileri bakacak diye doğurmadım. bende çalışmak zorundayım benim derdim annemin yanına gelsin anneme birazcık olsun yardımı olsun istiyorum bize gelmiyor biz çocuğumu sevsin diye ayağına götürüyoruz. bumudur yani. dediğim gibi anneme bişey olursa bakıcı tutarım diye yazdım yine yazıyorum.

canım benim öyle olmuyor işte neden diğer torununa giderken benimkine gelmiyor, neden benimkinin yüzüne dahi bakmıyor bunlarada çok üzülüyorum. sen böyle bi ikilimde kalan ne yaparsın.

Böyle şeylere takılıp hiç canını sıkma diğer torununa gidiyosa gitsin boşver sende ona göre yakınlık gösterirsin olur biter. Senin çocugun için kayınvalidenin gelip gitmesi çokda olmazsa olmaz bişey değil bence. Çocugunun şuan en çok senin ilgine ihtiyacı var bir annenin verebileceği ilgiyi şevkati hiçkimse veremez. Bence kendin bakamadıgın ilgilenemediğin için üzülmelisin esas.

Canım anlıyorum seni bir babaanne gibi gelip ilgilensin istiyorsun ama herkez ince düşünceye sahip değil boşver sen sıkma canını dediğim gibi kimseden fayda yok Allah annene sağlık versin.

Canım bir arkadaşım var aynı dertten sorunlu ki senin annen şükür et yakınında tamam anlıyorum sadece onun torunu değil ama eminim mükafatını görücek atıyorum maddi anlamda annene yardım edersiniz eşinde buna çıt diyemez benim arkadaşımın annesi memleketine gitti kız işe nasıl başlıcam diye düşünüyor ve aynen kayınvalidesi altlı üstlü oturuyor hiç uğramıyormuş ilk torunu birde bende arkadaşıma aynen şöyle dedim;

boşver arkadaşım ona güvenerek doğurmadın zaten gelip sinirini bozucağına boşver gelmediği için sinir bozulsun emin ol daha az yıpratıcı.......

Bende aynı arkadaşım gibi annemlerden çok uzakalrdayım ama kayınvalidemle aynı şehirdeyiz ve henüz çocuk yok ama eşim geçenlerde dediki çoocuk olunca bir kaç ay memlektinde kalırsın bende hafta sonalrı gider gelirim çünkü biliyor ailesinin durumunu kimse kendi annem gibi ilgilenmez hadi onu atlattım ama iş hayatım ne olcak sanırım olmucak ben bakıcam çünkü bakacak kimsem yok

canım nerden biliyosun üzülmediğimi bu kadar ön yargıyla yaklaşma bence.bu suçluluğu her gün yaşıyorum ben evden çıkarken. akşam olsun diye hafta sonları hemen gelsin diye iple çekiyorum. önceden hemen hemen her gün arardım ama artık eskisi arayıp eskisi gelip gitmiyorum zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…