• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canım Çooookkk Sıkkın

canım nerden biliyosun üzülmediğimi bu kadar ön yargıyla yaklaşma bence.bu suçluluğu her gün yaşıyorum ben evden çıkarken. akşam olsun diye hafta sonları hemen gelsin diye iple çekiyorum. önceden hemen hemen her gün arardım ama artık eskisi arayıp eskisi gelip gitmiyorum zaten

Canım üzülmüyorsun demiyorum elbette üzülürsün ama demek istediğim kayınvalidenin gelmemesi çok önemli değil keşke sen bakabilecek olsanda sen baksan yani burda üzülecek bişey varsa oda senin bakamaman onu demek istiyorum ben.

Canım bir arkadaşım var aynı dertten sorunlu ki senin annen şükür et yakınında tamam anlıyorum sadece onun torunu değil ama eminim mükafatını görücek atıyorum maddi anlamda annene yardım edersiniz eşinde buna çıt diyemez benim arkadaşımın annesi memleketine gitti kız işe nasıl başlıcam diye düşünüyor ve aynen kayınvalidesi altlı üstlü oturuyor hiç uğramıyormuş ilk torunu birde bende arkadaşıma aynen şöyle dedim;

boşver arkadaşım ona güvenerek doğurmadın zaten gelip sinirini bozucağına boşver gelmediği için sinir bozulsun emin ol daha az yıpratıcı.......

Bende aynı arkadaşım gibi annemlerden çok uzakalrdayım ama kayınvalidemle aynı şehirdeyiz ve henüz çocuk yok ama eşim geçenlerde dediki çoocuk olunca bir kaç ay memlektinde kalırsın bende hafta sonalrı gider gelirim çünkü biliyor ailesinin durumunu kimse kendi annem gibi ilgilenmez hadi onu atlattım ama iş hayatım ne olcak sanırım olmucak ben bakıcam çünkü bakacak kimsem yok

demekki benle aynı sorunu yaşayanlar varmış zor bi durum ya keşke çalışmak zorunda olmasakta evlatlarımıza kendimiz bakabilsek yani bi de ben resmi kurumda çalışıyorum işimi bırakamam özel sektörde olsam hadi bırakayım ama olmuyo işte.

canım benim öyle olmuyor işte neden diğer torununa giderken benimkine gelmiyor, neden benimkinin yüzüne dahi bakmıyor bunlarada çok üzülüyorum. sen böyle bi ikilimde kalan ne yaparsın.

Arkadaşım ben takmam.
Sonuçta gelin sıfatın var,bunu değiştiremezsin.
Kayınvalide kızımın çocuğu ve gelinimin çocuğu ayrımı yapıyor kadını düzeltemeyeceğime göre ben hiç sallamam!

cok uzulmussunuz bu duruma bellı ama bence kendı ıcınızde buyuturyorsunuz durumu
bu buyutme de annenızınde etkısı var ayrıca

kayınvalıdenız halden anlayan bır kadın olabılır
annenız zaten cocukla ılgılenırken gıderek ayakbagı olabılecegını dusunuyor olabılır
ev halınde dunurunun kendısı gdınce rahatsız olabılecegını ev sahıplıgı yapmak durumda kalabılecegını dusunuyor olabılır
belkı de tamamen annenızın sızın evınızde kalıyor olmasını kıskanıyor da olabılır
sonucta ne hallerı varsa gorsunler demıyor
hafta da ıkı kez sızı davet ederek ıkı gunluk yemek ve ev ısı zahmetınden kurtararak yardımcı oluyor zaten
cocugunuza karsı tavırları ıcın de eger gercekten soguksa kızına sızın ıstemenızle sevmesı daha kotu bence
bırakın ınsanları rol yapmak zorunda kalmasınlar kı her daım gercek dusuncelerını cozebılın

hassas donemler bunlar
ılgı alaka ıstegının tavan yaptıgı zamanlar
ama ınanın bır sure sonra kendınızı bosuna uzdugunuzu dusuneceksınız

ortada bir sorun yok daha ne istiyorsun gelmiyor işine karısmıyor coğu kadın böyle bir kayınvalide hayal ediyo emin ol..
yemeğede cağırıyor ne güzel. bence anneniz cocuk baktığı biraz agresif ve olayları büyütmenize neden oluyor

demekki benle aynı sorunu yaşayanlar varmış zor bi durum ya keşke çalışmak zorunda olmasakta evlatlarımıza kendimiz bakabilsek yani bi de ben resmi kurumda çalışıyorum işimi bırakamam özel sektörde olsam hadi bırakayım ama olmuyo işte.

aynen öyle canım kurumda çalışırsan bırakmak zor olur ama özel olsa bırak en azındna 4,5 sene sonra gene birşeyler yaparsın bende şimdi özeldeyim ama allah nasipe derse bu ay sonu bende bir kuruma geçiyorum ve hep derdim çocuğum olunca çalışmam ben bakarım ama özeldeydim şimdi ben de düşünmeye başaldım devlet diye ayıralamamda ama en azından annen var allah sağlığını esirgemesin benim annem gelse 1,2 ay sonrası ne olur bilemem ahhh ahhhh sırf bu yüzden çoocuk yapamıyorum gerçi daha 5 aylık evliyim ama işte geleceği düşünemiyorum ondan

gelmezse kendisi bilir evet canım ama kendi annem bu sefer benim üstüme geliyor neden gelmiyor işte eşine söyle konuşsun. bende canım kocama kıyamıyorum ve ben arada kalıyorum.

annenize söyleyin;

ben bu insanı değiştiremem..
Eşimle aram açılıyor bu daha mı iyi deyin
Annenizin size müdahale etmesi bu konuda içinize kurt düşürmüş

şimdi kemirip duruyor...

Siz eşinizle mutlu olunda gerisini kafanıza takmayın
Kadın depresyondaymış
zaten çocuğa bu durumda bakamaz
elbet sever torununu sevmez mi
ama annen üstlendiği için geri planda kalıyor
İyi yönden bakmaya çalışın
Üzmeyin kendinizide eşinizide...

cok uzulmussunuz bu duruma bellı ama bence kendı ıcınızde buyuturyorsunuz durumu
bu buyutme de annenızınde etkısı var ayrıca

kayınvalıdenız halden anlayan bır kadın olabılır
annenız zaten cocukla ılgılenırken gıderek ayakbagı olabılecegını dusunuyor olabılır
ev halınde dunurunun kendısı gdınce rahatsız olabılecegını ev sahıplıgı yapmak durumda kalabılecegını dusunuyor olabılır
belkı de tamamen annenızın sızın evınızde kalıyor olmasını kıskanıyor da olabılır
sonucta ne hallerı varsa gorsunler demıyor
hafta da ıkı kez sızı davet ederek ıkı gunluk yemek ve ev ısı zahmetınden kurtararak yardımcı oluyor zaten
cocugunuza karsı tavırları ıcın de eger gercekten soguksa kızına sızın ıstemenızle sevmesı daha kotu bence
bırakın ınsanları rol yapmak zorunda kalmasınlar kı her daım gercek dusuncelerını cozebılın

hassas donemler bunlar
ılgı alaka ıstegının tavan yaptıgı zamanlar
ama ınanın bır sure sonra kendınızı bosuna uzdugunuzu dusuneceksınız

ya tabiki çocuğumu zorla sevdiremem ama dediğim gibi önceden gelirdi, arardı sorardı. bilmiyorum artık ya ben hiç kimseyi kırmak istemiyorum ne annemi ne eşimi nede kayınvalidemleri. ama artık çok bunaldım bu konudan, ortada kaldım. evet annemin etkisi var kabul ediyorum.

canım tam tersi bir durumda bende var.babaannesi bakıyor.annemde bize 10 dakikalık yürüme mesafesinde
ama gelmiyor malesef.ama benim annem çok hasta.arkadaşlık etsin istiyorum.kayınvalidem bana bişey demiyor ama
belki oda diyordur niye gelmiyo diye.annende haklı aslında kadın yoruluyrodur
iki gelse yardımcı olsa fena olmaz.sağlık durumu da elverse.ben sağlığı iyi olmadığı için bişey diyemiyorum ama
yani yapacak bişey yok.annene güzellikle söylemen gerekiyor.yada söyledim gelmiyor gibi bişey demen gerekiyor
sonuçta zorla getirecek haliniz yok.bende resmi kurumdayım aynı mecburiyetler bende de var.2 yaşına kadar dayanmaya çalışıyorum.
sonrası kreş malum.

Uzaktan söylemesi kolay olabilir ama ben olsam seyrine bırakırdım. Müdahale etmeyin ve üzülmeyin.

Annenizin duygularınıda duymamazlıktan gelin.Anneniz çok duygusal yaklaşıyor dolayısıyla sizide etkiliyor..Annenizin bu yaptığı yanlış bence.

Kızların anneleri biraz az görmeli ve kızlarına yorum yapmamalı bence.

annenize söyleyin;

ben bu insanı değiştiremem..
Eşimle aram açılıyor bu daha mı iyi deyin
Annenizin size müdahale etmesi bu konuda içinize kurt düşürmüş

şimdi kemirip duruyor...

Siz eşinizle mutlu olunda gerisini kafanıza takmayın
Kadın depresyondaymış
zaten çocuğa bu durumda bakamaz
elbet sever torununu sevmez mi
ama annen üstlendiği için geri planda kalıyor
İyi yönden bakmaya çalışın
Üzmeyin kendinizide eşinizide...

anneme anlatıyorum bak annecim diyorum bu kadın zamanında ağır depresyon geçirmiş tamam biraz iyileşmiş diyorum ama anlatamıyorum. eee neden kızına gidiyorda buraya gelmiyor diyo bu seferde. ne diyeceğimi bilemiyorum bu seferde

Canım konunu okuyunca kendimi buldum ve yazmadan geçemedim....
Sanırım yaşdaşız akıl vermek değil haşa ama dediklerimi iyi oku....
Benim de 5 yaşında bir kızım var ,benimde görümcem ve kızımdan 1 yaş büyük bir kızı var...
Benimde sorumsuz,kızına ve diğer torununa düşkün bir kaynanam var....
Ne yaptıysam baş edemediğim ,24 saatimin 14 saatini kesintisiz onları ve sorunlarını düşündüğüm bir yaşamım vardı...
Ama artık yok çünkü beni istemeyeni istemem,beni düşünmeyen çok da umrumda diye düşünüyorum artık..
Ben değer verdikçe ,değer görmedim
Ben aradıkça,aranmadım
kızımı götürmedim mi ,özlenmedi,

bu böyle uzar gider......ama artık dur dedim,ister gel,ister gelme...ister sevin ister svmeyin,benim onların sevgisine ilgisine muhtaç fazlalık çocuğum yok...Benim ve babasının sevgisi ona çoook gelir ,o bir aşk çocuğu ve bizim kızımız sevgimizden zaten boğuluyor,Allaha şükür herşeyi var ...babanesi halası,dededi görmek isterse arar,sorar,gelir....

mesela yeğeni alır yazlığa götürür,10 gün kalır,benimkini almaz,ona hediyeler alır,gezdirir,benimkine yapmaz....onlara gider sabah akşam arar sorar ,evimiz 1 sokak arası olmasına rağmen bana gelmez...Onun (görümcem)telefonunu meşgule atar kendi arar,beni çaldırır ben ararım...falan falan falan....

Tatlım önemli olan şu ki;ne kendi aile huzurunu,nede kendi annenlerin huzurunu sırf onların ilgisizliği yüzünden bozmaya değmez,yaş gidiyor,yıllar üzüntüyle ,elemle geçiyor,geride ne kalıyor koca bir hiç.Sen kendi düzenine bak,hı hı de geç git...Çağırırsa git,gelirse kapını aç,ararsa konuç ama daha fazlasınını bekleme çünkü bulamazsın ve üzülürsün,yazık olur hayatına,eşinle aran bozulur,psikolojin bozulur,annen üzülür,kızın üzülür....Yani değmez güzelim sakın takma kafana

Bu arada canım annene deki lütfen
Anne onları kafama takıp hasta mı olayım
kocamla onlar yüzünden kavga edip yuvamı mı bozayım
hıncımı kızımdan alıp psikolojisini mi bozayım
yada sana sarıp seni mi üzeyim de ''lütfen

hangisini seçer ,seni,damadını,torunu nu kaybetmeye değermi,o hanım ilgilenmek zorunda değil,kendi hastalıkları ,sorunları varmış vak,senin annen ilgileniyor diye uzak durmak istiyordur kesin....lütfen kendi ailende olsa hayatına müdahale ettirme cnm

sevgiyle kalın....

canım tam tersi bir durumda bende var.babaannesi bakıyor.annemde bize 10 dakikalık yürüme mesafesinde
ama gelmiyor malesef.ama benim annem çok hasta.arkadaşlık etsin istiyorum.kayınvalidem bana bişey demiyor ama
belki oda diyordur niye gelmiyo diye.annende haklı aslında kadın yoruluyrodur
iki gelse yardımcı olsa fena olmaz.sağlık durumu da elverse.ben sağlığı iyi olmadığı için bişey diyemiyorum ama
yani yapacak bişey yok.annene güzellikle söylemen gerekiyor.yada söyledim gelmiyor gibi bişey demen gerekiyor
sonuçta zorla getirecek haliniz yok.bende resmi kurumdayım aynı mecburiyetler bende de var.2 yaşına kadar dayanmaya çalışıyorum.
sonrası kreş malum.

çok geçmiş olsun canım. şu bayram geçsin annem en azından birazcık olsun dinlensin tekrar konuşcam annemle.

verdiğiniz fikirler için hepinize teşekkür ederim.

Merhaba kızlar,lütfen cevap verin. Çalışıyorum ve 14.5 aylık bir kızım var kızıma annem bakıyor.Benim sorunum kayınvalidem :43: kayınvalidemle evlerimiz çok yakın 10 dakika mesafede kayınvalidem gün içerisinde kesinlikle annemin yanına yani torunun yanına gelmiyor. baksın zaten istemiyorum ama anneme arkadaş olsun torununu sevmeye gelsin istiyorum. öğleye kadar işimi bitiriyorum ondan sonra vurup kafayı yatıyorum diyor. Annem ve ben bu duruma çok üzülüyoruz kızım çok hareketli olduğu için annem yetişemiyor artık ve çok yoruluyor kızım uyuduğu zamanlarda yemeğimizi bile yapıyor sağolsun :42: Hanfendi yani kayınvalidem olacak kadın 2 günde bir yemeğe çağırır yani çocuğu ayağına götürcezde sevcek ha bu arada beni de aramaz yemeğe gelin diye eşimi arar gelin der. ben böyle olunca gitmek istemiyorum eşim ısrar etmiyor ama onunda gitmek istediğini fark ediyorum.eşimede kıyamıyorum dünyalar iyisi bi insan.Bu arada görümceminde kızımdan 7 ay büyük kızı var sanki ona daha düşkün bir araya geldikmi kızımın yüzüne bakmaz yiğenime oyunlar yapar,ne bileyim eve gideceğimiz zaman yiğenimiöpücük yağmuruna tutar ama benim kızımın yine yüzüne bakmaz (kıskanmıyorum ama üzülüyorum o torunsa benim kızım ne oluyor) mesela görümcemin kızının yaş gününde eşime altın kolye aldırttı ama benim kızıma gelince görümcemin kızına gelen oyuncaklardan getirdi. Annem bana surat yapıyor bu kadın niye gelmiyor diye eşim desen çok gitmek istiyor ben arada kalıyorum.dün akşam yine çağırdı anneme kayınvalidem çağırdı dedim surat beş karış eşime gitmeyelim dedim sofraya oturmadı ağlamaktan helak oldum. ne yapacam ben y lütfen bi akıl verin. bu arada kayınvalidem 10 sene önce deprsyona girmiş ama geçirmiş hastalığını ama yinede düzenli olarak her ay iğnesi var atılıyor. eşim iyileşmedi diyor ondan gelmiyor diyor ama görümceme gitmesini biliyor. lütfen akıl verin

aslında kayınvalidem dünyalar iyisidir gitttikmi bize ne yapacağını şaşırır önümüze her şeyi yığar hiç bişeyi kısıtlamaz. sadece sorunumuz bu ama üzülüyorum iste önce teklif beklemeden gelirdi zaten teklifide gerek yok canım ya. zaten hep oraya gittiğimizde anne gel diyorum çağırıyorum yani.bizde tam tersi canım bu açıkca belli oluyorki kızının çocuğuna daha düşkün ve bu beni çok ama çok üzüyor.

kayınvalideniz çok çelişkili, tutarsız, sorunlu bir kadın gelmedi bana.. siz zaten çocuğunuzu annenizin bakmasını istiyormuşsunuz, o da sizin kararınıza saygı duymuş..

ayrıca iki günde bir evinde sizi ağırlıyor, yediriyor, içiriyormuş..

bana tutarsız, çelişkili taraf siz geldiniz.. "dünyalar iyisi" kayınvalideniz için "kaynana olacak kadın" demeniz?? hmm ilginç.. ayrıca önce kayınvalidenin çocuğuna bakmadığından yakınmaya başlamış, sonraki yorumlarda görümcenin çocuğuna ilgisini kıskanmaya çevirmişsiniz.. vs..

siz duygu dünyanızda bir filtrelemeye gidin. temel problem ne ise belirleyin, oturun kayınvalidenize güzel bir lisan ile de duygu dünyanızı açın..

Canım konunu okuyunca kendimi buldum ve yazmadan geçemedim....
Sanırım yaşdaşız akıl vermek değil haşa ama dediklerimi iyi oku....
Benim de 5 yaşında bir kızım var ,benimde görümcem ve kızımdan 1 yaş büyük bir kızı var...
Benimde sorumsuz,kızına ve diğer torununa düşkün bir kaynanam var....
Ne yaptıysam baş edemediğim ,24 saatimin 14 saatini kesintisiz onları ve sorunlarını düşündüğüm bir yaşamım vardı...
Ama artık yok çünkü beni istemeyeni istemem,beni düşünmeyen çok da umrumda diye düşünüyorum artık..
Ben değer verdikçe ,değer görmedim
Ben aradıkça,aranmadım
kızımı götürmedim mi ,özlenmedi,

bu böyle uzar gider......ama artık dur dedim,ister gel,ister gelme...ister sevin ister svmeyin,benim onların sevgisine ilgisine muhtaç fazlalık çocuğum yok...Benim ve babasının sevgisi ona çoook gelir ,o bir aşk çocuğu ve bizim kızımız sevgimizden zaten boğuluyor,Allaha şükür herşeyi var ...babanesi halası,dededi görmek isterse arar,sorar,gelir....

mesela yeğeni alır yazlığa götürür,10 gün kalır,benimkini almaz,ona hediyeler alır,gezdirir,benimkine yapmaz....onlara gider sabah akşam arar sorar ,evimiz 1 sokak arası olmasına rağmen bana gelmez...Onun (görümcem)telefonunu meşgule atar kendi arar,beni çaldırır ben ararım...falan falan falan....

Tatlım önemli olan şu ki;ne kendi aile huzurunu,nede kendi annenlerin huzurunu sırf onların ilgisizliği yüzünden bozmaya değmez,yaş gidiyor,yıllar üzüntüyle ,elemle geçiyor,geride ne kalıyor koca bir hiç.Sen kendi düzenine bak,hı hı de geç git...Çağırırsa git,gelirse kapını aç,ararsa konuç ama daha fazlasınını bekleme çünkü bulamazsın ve üzülürsün,yazık olur hayatına,eşinle aran bozulur,psikolojin bozulur,annen üzülür,kızın üzülür....Yani değmez güzelim sakın takma kafana

Bu arada canım annene deki lütfen
Anne onları kafama takıp hasta mı olayım
kocamla onlar yüzünden kavga edip yuvamı mı bozayım
hıncımı kızımdan alıp psikolojisini mi bozayım
yada sana sarıp seni mi üzeyim de ''lütfen

hangisini seçer ,seni,damadını,torunu nu kaybetmeye değermi,o hanım ilgilenmek zorunda değil,kendi hastalıkları ,sorunları varmış vak,senin annen ilgileniyor diye uzak durmak istiyordur kesin....lütfen kendi ailende olsa hayatına müdahale ettirme cnm

sevgiyle kalın....

canım benim aynı şeyleri yaşamışız malasef. fikirlerin için teşekkür ederim dediğim gibi bayram geçtikten sonra annemde dinlenmiş olur biraz alıp karşıma konuşucam.

kayınvalideniz çok çelişkili, tutarsız, sorunlu bir kadın gelmedi bana.. siz zaten çocuğunuzu annenizin bakmasını istiyormuşsunuz, o da sizin kararınıza saygı duymuş..

ayrıca iki günde bir evinde sizi ağırlıyor, yediriyor, içiriyormuş..

bana tutarsız, çelişkili taraf siz geldiniz.. "dünyalar iyisi" kayınvalideniz için "kaynana olacak kadın" demeniz?? hmm ilginç.. ayrıca önce kayınvalidenin çocuğuna bakmadığından yakınmaya başlamış, sonraki yorumlarda görümcenin çocuğuna ilgisini kıskanmaya çevirmişsiniz.. vs..

siz duygu dünyanızda bir filtrelemeye gidin. temel problem ne ise belirleyin, oturun kayınvalidenize güzel bir lisan ile de duygu dünyanızı açın..

başına gelmeyen bilemez. sen bence bi dikkatlice oku ben kaynanam baksın istemiyorum zaten diye kaç kere yazdım. bunu atlamışşsın. ben kayınvalidem bize yemek hazırlayıpta yedirsin içirsin istemiyorum. ben çocuğuma gerekli olan ilgili göstersin istiyorum.anlayabiline artık.

ne tuhaf benımde annemde var bır terslık demekkı kayınvaldem benım cocuguma bakıyor bu aralar babası rahatsız ve oraya gıdıp gelmesı gerekıyor bunu annme soyledıgım zaman hımm dıyor ama demıyorkı bende geleyım bır gun bakayım ya da bana getır bırkac gun ben bakayım kadıncagız rahat etsın mısal cuma gunu gelen yardımcı abla bu cuma benı ektı benımde ev dandını dıye annemı aradım gelıp DOrugun yanında durda temızlık yapayım bende dedım kayınvaldemde cumaları ben evdeyım dıye kendıne zaman ayırıyor cunku haklı olarak oyuzden bırde cuma bakta bende temızlık yapayım demek ıstemıyorum ama annemın verıdıg cevap bende temızlık yapıyorum gelebılırmıyım bılmıyorum oldu ogluma karsı sevgısınden suphem yok bılıyorumkı cok sevıyor ama ıs bakmaya gelınce hep kacıyor bırkac saatlıgıne dahı bıraksam cabuk gel dıye bın tembıh edıyor cok alınıyorum kendı annemın boyle davranmasına :43:

kesinlikle kimse torunları arasında ayrım yapmaz hepsini sever ama aralarından bazıları vardırki öne çıkar mesela benim kvdem görümcemin büyük oğlunu biraz daha sever ama biz kıskanmayız hatta anne ikinci kocan süt istiyor der güleriz...benim anneannemlerde benide severdi ama ablama biraz daha düşkünlerdi bu her zaman olan şeylerdir üzülmeyin..kardeşiniz varmı bilmiyorum ama bir kardeşiniz olmuş olsa ve onunda çocuğu olsa anneniz sizin kızınıza biraz daha düşkün olur çünkü kendi ellerinde büyüdüğü için.istisnalar hariç genelde anneanneler-babaanneler-dedeler her torununu sever ama aralarından bir tanesi biraz daha ön plana çıkar..buna alınmayın gücenmeyin sizi çocuğunuzu sevmeseydi etrafınızda pervane olmazdı her gittiğinizde..Allah iç huzurnuzun bozulmasına izin vermesin...eşiniz ve çocuğunuzla mutlu huzurlu ,bereketli güzell günler sizlerle olsun

Son düzenleme:
Arkadaşım ben takmam.
Sonuçta gelin sıfatın var,bunu değiştiremezsin.
Kayınvalide kızımın çocuğu ve gelinimin çocuğu ayrımı yapıyor kadını düzeltemeyeceğime göre ben hiç sallamam!

Evt aynen katılıyorum kesinlikle sallama...

Back
X