Canım Kardeşim

Dagkekigi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
591
511
103
Arkadaşlar merhaba. Size bir konuda danışmak istiyorum. Kardeşimin(25 yaşında) hayatında bir kız var ve ciddi düşünüyorlar. Mezhepler farklı. Ve kız babasına kardeşimi söylemiş. Kızın babası da bizim memleketimiz için "oralı insanlar dini uç noktalarda yaşarlar." demiş. Yani yobaz demenin farklı bir yolu. Kesinlikle hayır dememiş ama gönlünün olmadığını söylemiş. Kız da kesinlikle istiyor, kardeşim de istiyor. Bizim taraftan babam da istemiyor. Onun aklında başka biri vardı. Ben ileride kardeşimin üzülmesini asla istemiyorum. Kardeşime her şeyi iyi tartmasını söyledim. Kaç yaşında insan nihai kararı elbette kendi verecek. Ve kardeşimin hayatındaki ilk sevgilisi. Kendisi de gerçekten ağırbaşlı, düzgün bir insandır. Benim size sormak istediğim bu iş dışarıdan nasıl gözüküyor. Biz kızla henüz tanışmadık. Kardeşim huyunu beğeniyor. İki tarafın da olumsuz tavrıyla bu iş nasıl seyreder? Onların sevgisi her şeye yeter mi?
Not: Dini uç noktalarda yaşamıyoruz bu arada. Ben kendim açık bir insanım zaten. Kardeşimi çok severim ve onun için endişeleniyorum sadece.

Son düzenleme:
İki taraf da kararından emin ise yapacak bişey yok.sıkıntı çıksa kendileri çabalar o zaman.kişilik olarak uyumlu insanlar ise iki taraflı da neden olmasın

Gerçekten de dini uç noktalar damı yaşıyorsunuz ...belliki kız tarafı daha toleranslı bu konularda ve tek söylediği nokta bu ...

Kıza ileride kapan şöyle yap böyle yap demeyecekseniz ( ailelerin tavrı genelde böyle oluyor veya dışlıyorlar) olur.yeterki aileler karışmasın.ha bir de kardeşin bugün evet deyip yarın o kızı eve kapatmazsa

Kız tarafı birşey dememiş ki sadece duyduğu birşey ile ilgili söz söylemiş. Daha kimse kimse ile tanışmamış. Önce bir tanışılsın. Kızı bile tanımıyorsunuz ki.

Mezheplerinin gereklerini tam olarak yerine getiriyormu her iki tarafta ?
Bu devirde kaldı mı böyle uc insanlar bilemedim

Bunları da nereden çıkardınız? Ben kendim öğretmenim ve açığım. Kız da öğretmenmiş. Kardeşim neden öyle bir şey yapsın. Ben kızın babasının sözünü ne kadar ön yargılı olduğu belli olsun diye söyledim. İnsanları memleketlerine göre yargılamak ne kadar doğru. Bu arada Ankaralıyız.

Gerçekten de dini uç noktalar damı yaşıyorsunuz ...belliki kız tarafı daha toleranslı bu konularda ve tek söylediği nokta bu ...
Sadece memlekete bakarak böyle önyargılı düşünmek doğru mu? Uç noktalarda falan yaşamıyoruz. Tek söyledikleri de bu değil. Kardeşimin işini de sıkıntı yapıyorlar.

Ankara nin hangi ilcesi üç noktalarda dini hayat yaşıyormuş merak ettim ben. Bende Ankaraliyim. Sakıncası yoksa söyler misiniz nereli olduğunuzu?

Ankara nin hangi ilcesi üç noktalarda dini hayat yaşıyormuş merak ettim ben. Bende Ankaraliyim. Sakıncası yoksa söyler misiniz nereli olduğunuzu?
Söylemesem daha iyi olur. Açığa çıkmak istemem. Biz de duyduğumuzda şaşırdık zaten. Kardeşimi çok seviyorum ve onun için endişeleniyorum sadece.

Bir taraf isteksiz olsaydı belki olurdu bu iş.
İki taraf ta isteksiz olunca çok zor.
Babanızın kardeşiniz için aklında birinin olması bana da değişik geldi.
Anneler için biraz daha alışık olduğumuz bir durum ama erkeklerin böyle konularla ilgilenmesi benim çok şahit olduğum bir durum değil.

Ankara' da yaşıyorum yıllardır , uç noktada din yaşayan ben de görmedim. Üst komşumuz Ankaralı . Aksam açarlar müziği , keyif yaparlar. Lisede Ankaralı arkadaşlarım kalkar Ankara havası oynarlardı. Üniversitede dışardan gelen arkadaşlarım oyun havalarını öğrenip geyik yapar eglenirdi.

Kız tarafı nereli acaba ? Önyargılı gibi geldiler bana da ya da çok farklı bir kesimini görmüşler Ankara'nın.

Kızla tanışın , ailesiyle tanışın önce. Kaygılarınız ancak öyle yerini bulur ya da bulmaz.

Teşekkür ederim. Aynen sıkıntı orada zaten. İki tarafın da gönülsüz olması. Babam da farklı bir insandır. Bu düşüncesini doğru bulmuyorum. Asla olacak iş değil.

Teşekkürler. Onlar da Sivaslı. Aynen önce tanışılması lazım. Umarım endişelerim boşa çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…