Canım Kardeşim

Benim esim de Ankarali. Bu kisimda kiz tarafinin tutuculuk kaygisi yersiz olmus. Gelinin ailesi Floridali mi?
Siz yine de cok kurmayin hele bir tanisin bakalim. Farkli kulturler her zaman catismaZ helenistik bir olgunluk bekliyoruz sizden.

Sivaslılar bildigim alevi oluyorlar ama iyi insanlardır belki babanız babasını cok sever fikirlerinden vazgecerler
Evet konu farklı yerlere çekilmesin diye söylemek istemedim. Onlar alevi. Biz bu konuda bir şey demedik zaten bizim için önemli değil. Ama belki de onlar için önemli. İnşallah öyle olur.

Benim esim de Ankarali. Bu kisimda kiz tarafinin tutuculuk kaygisi yersiz olmus. Gelinin ailesi Floridali mi?
Siz yine de cok kurmayin hele bir tanisin bakalim. Farkli kulturler her zaman catismaZ helenistik bir olgunluk bekliyoruz sizden.
Umarım. Bu işler tek taraflı olmuyor.

Evet konu farklı yerlere çekilmesin diye söylemek istemedim. Onlar alevi. Biz bu konuda bir şey demedik zaten bizim için önemli değil. Ama belki de onlar için önemli. İnşallah öyle olur.
Artık kimse dogru düzgün dini vecibelerini yerine getirmiyor ki
Tamam ailelerde evleniyor ama
Kardesiniz veya eş adayı cokmu uyuyor kurallara sadece ismen var bicok sey
İnsallah dinden öte baska seylere odaklanırlar aileler

Artık kimse dogru düzgün dini vecibelerini yerine getirmiyor ki
Tamam ailelerde evleniyor ama
Kardesiniz veya eş adayı cokmu uyuyor kurallara sadece ismen var bicok sey
İnsallah dinden öte baska seylere odaklanırlar aileler
Aslında bu konuya odaklanılacağını sanmıyorum. Dediğiniz gibi devir değişti. Ama önyargıları yıkmak zor.

Babanızın aklında biri olması işleri fazlaca zorlaştırıyor. Bunun için adam türlü bahanelere başvurabilir(gelini şöyle begenmedim tarzında) doğal olarak. Dikkatli olun hemen kulak asmayın. İki insan birbirini gerçekten seviyor ve istiyorsa buna kimse mani olamaz rahat olun. Eğer mezhep veya aile yüzünden biterse zaten yeterince birbirlerini sevmemişlerdir. En azindan birinin sevgisi yeterli değildir

Teşekkür ederim. Emin olun tek isteğim kardeşimin ve eşi olacak kişinin mutluluğu. Aynen babam dediğinize başvuruyor. Hatta bizi yanında olmamakla suçluyor. İleride kötü olursa annemi üzmesinden de korkuyorum. Sizin yüzünüzden oldu diyerek.

Ben kendimden örnek vereyim eşimin ailesi ile benim ailem arasında uçurum vardı mezhep farklılığı Yok ama kültür çatışması epeeey vardı. Ben Batı’da o Doğuda büyümüştü ve ailesi dini uç noktada yaşıyordu gerçekten.

Biz çok istedik benim ailem çok iyi düşün demesine rağmen ben çok istedim. Onun ailesinde ona bunları söylemiş sağdan soldan duydum direk bana kendi söyleyip yansıtmadı ama oda diretti.

Sonuç evlendik evlendikte o düğün nişan kına gecesi sürecinde ailesi beni çok yıprattı.(akına kıyafetime kadar karışmaya çalıştılar) Ama eşim her konuda benim yanımda bana destek oldu gerektiği yerde ailesinin karşısında durdu. Hiç bişeyi içimde bırakmadı ve üzerime gelinmesine engel oldu.

Böyle ilişkilerde erkeğe çok rol düşüyor ara bulması gereken o oluyor. Ve ne kadar erkek dik durursa her iki tarafta o kadar susuyor. Kardeşinizin duruşundan eminseniz bence herşey hallolur bu süreçte bence ona fazlasıyla destek olun...

Ben onun duruşundan eminim. Her zaman yanındayım. Biz asla karışacak insanlar da değiliz. Dediğim gibi ben kendim zaten açık bir insanım. Umarım sıkıntı çıkmaz.

Aileler istemediği için mi, mezhep farklılığından mı?
Aileler istemedi ama biz evlendik, sonra herkes kabullendi... Ama olay şu ki eşler anlaşamıyor aldıkları kültür farklı... demek istediğim kardeşinizle o kızcağız bi süre sonra anlaşamaz ikisine de yazık olur....

Kız bir farklılık olmadığını söylüyormuş. Siz farklılığın farkında mıydınız?

Dediğim gibi birbirini gerçekten seven insanlar bunları da aşar siz rahat olun:)

Ben onun duruşundan eminim. Her zaman yanındayım. Biz asla karışacak insanlar da değiliz. Dediğim gibi ben kendim zaten açık bir insanım. Umarım sıkıntı çıkmaz.
Hayır sadece sizin için söylemedim babanızın düşünce tarzını da bilmiyoruz yada diğer aile fertlerinin kıyafete karışmak en küçük örnekti.
Bizim kendi aramızda hiç sorunda çıkmadı çok mutluyuz çok şükür herkeste yerini biliyor şuan herkes kabullendi. Eminseniz sorun yok bu konudan boşananda olur devam edende orası birazda şans bence

ben de yürütemeyenlerdenim. Zor işler bunlar..okudunuz zaten yazımı.burada hatıra kalsın da dönüp dönüp okuyarak hatırlamamak için sildim.Çok mutlu olanlar da var benim gibi yürütemeyenler de

Allah yardımcınız olsun. Bu işler çok zor. Abim evli mesela Maşallah hiçbir sıkıntıları yok. Gerçekten şans işi bu işler biraz da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…