Canım Kedim :((

Çok ama çok üzüldüm keşke çaresi olsaydi
Ogluşuma sarılacam şimdi içim biçime tuhaf oldu keşke iyilesse meleginiz...

Çok geçmiş olsun

Başınız sağolsun.

Çok üzüldüm benim de en korktuğum şey bir gün bunu yaşamak. Kedinizin son aylarını en iyi şekilde yaşamasını sağlayın, fazla fazla sevin sarmalayın onu Unutmayın bir kedinin acısını hafifletecek olan yine bir kedi, onları sahiplenmekten vazgeçmeyin

Kiyamam zordur ama vardir belki bir caresi baska birine daha gosterin arastirin kedisi olanlara danisin zorlayin sartlari dua edin

Çok üzüldüm, umarım iyileşir kediniz. Veterinerlik fakültesine ya da başka bir veterinere götürseniz? Belki vardır çaresi...

konunu görünce atladım hemen benim kedim kızım dışarda elimden kaçtı onu atıcam sandı ve cumadan beri helak oldum kardeşim görmüş yaşıyomuş ama ondanda kaçmış tek tesellim yaşıyor olması, senin kedin için yaşadığın duyguları çok iyi anlıyorum senin içini rahatlatacak tek şey son günlerinde hep yanında olun sevildiğini bilsin size teşekkür ederek melek olsun vicdan azabı çekmezsiniz. bu kediniz gibi olmaz ama size muhtaç o kadar kedi var ki, benim erkek arkadaşımın ilk kedisi parazitten ölmüş sonra tekrar bi kedi besledi çok sevdi onuda zehirlemişler ve bana sokaktan kedi bulduk 1 aydır bizleydi o kadar alıştık üstüne titredik ki sevgilime diğer kedilerin acısını unutturdu en güzeli bu bile dedi ama kedim kaçınca o da çok üzüldü, çok tatlılar alışıp kaybedince insan çok kötü oluyo günlerdir yavrusunu kaybetmiş anne gibi kızım diye diye arıyorum çok gözyaşı döktüm evlat gibi oluyolar

Ne desem bilmiyorum hasta miniginin son günlerini güzel geçir diger yavrulara bulaşmasın en azından onlar yaşasınlar

FIP, bir bağışıklık sistemi hastalığı.. Kedilerin bağışıklık sistemince farkedilmeyen virüs tüm
bedeni ele geçirmeye yöneliyor. Ama bu virüsün bağışıklık sistemini yenmesinin en önemli sebeplerinden biri de stres. Kediler stres altında bağışıklık sistemlerini, koruma duvarlarını düşürüyorlar. Adeta depresyonun etkisi ile herşeye bedenleri boş veriyor. Kedilerimizin yaşam alanlarını sınırladığımızda, onlara evde gezecek alanları yasaklarla iyice daralttığımızda, onlarla yeterince oyun oynamayıp ilgisiz davrandığımızda, kızıp sert tavırlar gösterdiğimizde aslında kedilerimizin FIP'e yakalanmasına biraz daha zemin sağlamış oluyoruz. Mutlaka stres FIP'in tek sebebi değil, ama oldukça önemli bir sebep. Oysa rahatlatıcı davranışlarımız, güzel ve dinledirici müzikler, apartman yaşamında ne kadar zor olsa da kedilerin ara ara dışarıya çıkmalarının sağlanması ve sevgi dolu bir iletişim, kedilerin stres düzeyini ciddi ölçüde azaltıyor. Bu arada kedimizin yaşadığı ortamın çok temiz olması tabii ki önemli. Ama aşırı sterilizasyon da aslında amaçlanın tersine sebep olabiliyor. Zira aşırı steril ortamlarda kediler virüslerle karşılaşıp savaşarak ve savaşmayı öğrenmeleri güçleşiyor. Beslenme de FIP de önemli bir diğer faktör. Kedinizin sadece hazır mama ile beslenmesi doğru bir uygulama değil. Aynı zamanda ona ev yapımı yiyecekler hazırlamanız bağışıklığı arttırıyor. Hatta doğacı veteriner hekimler çiğ yiyecekleri öğütlüyor. Kedinizin her hastalandığında yoğun antibiyotiklerle tedavi edilmesi de bağışıklık sisteminin zayıflamasında bir etken olarak gösteriliyor. Hastalıklarla mücadelede ilaçlar tabii ki önemli ama aşırı ve bilinçsiz ilaç kullanımı da kedilerin savunma sistemlerinde gedikler açıyor. FIP gibi rahatsızlıkların nüksetmesinde geçici konaklama yapılan mekanlar da hastalığın kapılmasına kapı açabiliyor. En temiz klinik pansiyonlarında bile konaklayan kedilerden her ne kadar aşı karnesi istense de unutmayın ki FIP hastalığı aslında şu an için hiç bir test ile kesin olarak tespit edilemeyen bir hastalık. FIP teşhisi kesin olarak ancak vefat eden kediye yapılan otopsi sonrasında konulabiliyor

Kedinize eğer FIP teşhisi kondu ise lütfen acısını dindirmek için hemen onu uyutmayı düşünmeyin.
FIP'le ilgili bir çok farklı test uygulanıyor ve testlerde yanılma payı olabilir.FIP şu an itibariyle kesin olarakancak otopsi sonucu teşhis edilen bir hastalık!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…