Gebeliğe Hazırlık Canım Kızlar Topiği 😍❤😍 (Gezmeyen Tavuklar 😂😂😂😂)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
canım ınsan o duruma gelıyor ınsallah dıs gebelık degıldır.
ben gecen sene kımyasal gecırdım o en masumu zaten beta yukselmemıstı benım 24-12 oldu ve adet oldum.
dıs gebelıkte ıse ılk degerım 26 ,sonra 55 sonra 164 cıktı ıkı gun ara ıle artısım cok guzeldı sorun yoktu..
bır hafta sonra kese ıcın gıttık degerım 1500-2000 olması gerkeıyordu 4,5 haftalıktı gebelık..
ama benım degerım 829 cıktı. doktor zaten kesede gorememıstı cok endıshelendı..
alttan da muayene ettı sol tüpte bır alan gördü hemen detaylı ulturasına gırdım onlarda aynı seyı soyledıler ..
ordan cıktık tup bebek doktorma gıttım aynı ıslemlere gırdım ama bu sırada ne agrım ,ne kanama, ne lekelenme hıc bıseyım yoktu.. cok sasırdılar hatta.. sag kasıgıma bastırdılar doktor suan acıdan duramaman lazım senın dedı ama hıc agrım yoktu benım.. kanama alanı baslamıstı tüpte...hemen ıgne oldum
ama maalesef sag tupteydi kucuk bısey. hemen metotraksate ıgnesı oldum ve onu takıp ettık ıkı gunde bır kan vererek düşmesini bekledim.. cok sukur ıse yaradı ve 8gun sonra adet oldum canım
Benimde hic agrim yok canim ve cok yavas yukseliyor deger. 29 agustosta gittim 293 cikmisti 5 eylul de gittim ultrasonla bakti kese goremedi ve kan vermeye yolladi 390 cikti 7 eylul 526 cikti. Doktor pazartesine kadar bekleyelim dedi insallah tuplerime zarar gelmez bu bekleme ile ondan endiseliyim suan

Benimde hic agrim yok canim ve cok yavas yukseliyor deger. 29 agustosta gittim 293 cikmisti 5 eylul de gittim ultrasonla bakti kese goremedi ve kan vermeye yolladi 390 cikti 7 eylul 526 cikti. Doktor pazartesine kadar bekleyelim dedi insallah tuplerime zarar gelmez bu bekleme ile ondan endiseliyim suan
hıc korkma senı telaslandırmak ıcın yazmadım kesınlıkle benı yanlıs anlama,
bu surecte ınsan bılmıyor ve bılen bırılerını arıyor endıshelenıyor..
Ama deger dusuk ıken fark edilir ise ıgne hemen etkı ediyor yanı en kotusunu dusunerek yazıyorum. tüplerine zarar gelmez Allahın ıznıyle. bende haftaya rahım fılmı cektırcem tüplere bakmak ıcın bakalım..

Teşekkürler canım. İnşallah... Dis gebelik teşhisini nasil koyuyorlar anlatabilir misin benim ilk gebeligim ve bilmiyorum endiseleniyorum. Bebegi gectim artık kendi sagiligimi dusunmeye basladim. Var yok net birsey demiyorlar bana. Benim kanamam sancim vs hic hirseyim yok suan en son 29 temmuzda regl oldum
Ben kendi tecrübemi detaylı anlatayım belki soru işaretlerine biraz yardımcı olur.
Benim 5 haftalıkken geçirdiğim grip ile o güne kadar iyi giden beta değerlerim de bir düşüş bir yükseliş oluyordu ama iki günde bir iki katı değildi yükseliş.
Dr larımın aklına ilk dış gebelik şüphesi geldi ama ağrım kanamam vs yoktu. Beta henüz belli seviyeye gelmediği için (1.000 ve üzeri) kese de görünmüyordu ( ne içeride ne tüplerde) .
Sonra dr dedi ki ; "zaten son beta değerlerin sağlıksızlaştı bebek olsa da sağlıklı bir gebelik değil, devam ettirmemek en iyisi.en azından tanı amaçlı kürtaj yapalım. Kürtaj sonrası beta değerinde düşüş olursa dış gebelik şüphesini kaldırmış oluruz."
Mecburen kürtaj yapıldı canım sonra patolojiden gelen sonuç ve beta değerlerimin hızlıca düşmesi ile dış gebelik olmadığı, sağlıksız bir gebelik olduğu teyit edilmiş oldu.
Ama betan 1.000 üzerine çıkarsa ve eğer dış gebelikse kese rahim dışında bir yerde ve çoğunlukla tüplerde görünür.
Umarım sağlıklı bir normal gebeliktir de hiç bu stresleri yaşamazsın tabi sen aksatmadan beta takibine devam et canım.

hıc korkma senı telaslandırmak ıcın yazmadım kesınlıkle benı yanlıs anlama,
bu surecte ınsan bılmıyor ve bılen bırılerını arıyor endıshelenıyor..
Ama deger dusuk ıken fark edilir ise ıgne hemen etkı ediyor yanı en kotusunu dusunerek yazıyorum. tüplerine zarar gelmez Allahın ıznıyle. bende haftaya rahım fılmı cektırcem tüplere bakmak ıcın bakalım..
Ben netten de arastirdim canim genelde oyle yaziyor. Suan benim dis gebelik mi bilmiyorum acikcasi doktorlar bekletiyor beni ikiside pazartesi tekrar kan vermemi istedi. Bilen kisilere burdan ulasmak bilgi sahibi yapiyor beni tesekkur ederim 🙏

Ben kendi tecrübemi detaylı anlatayım belki soru işaretlerine biraz yardımcı olur.
Benim 5 haftalıkken geçirdiğim grip ile o güne kadar iyi giden beta değerlerim de bir düşüş bir yükseliş oluyordu ama iki günde bir iki katı değildi yükseliş.
Dr larımın aklına ilk dış gebelik şüphesi geldi ama ağrım kanamam vs yoktu. Beta henüz belli seviyeye gelmediği için (1.000 ve üzeri) kese de görünmüyordu ( ne içeride ne tüplerde) .
Sonra dr dedi ki ; "zaten son beta değerlerin sağlıksızlaştı bebek olsa da sağlıklı bir gebelik değil, devam ettirmemek en iyisi.en azından tanı amaçlı kürtaj yapalım. Kürtaj sonrası beta değerinde düşüş olursa dış gebelik şüphesini kaldırmış oluruz."
Mecburen kürtaj yapıldı canım sonra patolojiden gelen sonuç ve beta değerlerimin hızlıca düşmesi ile dış gebelik olmadığı, sağlıksız bir gebelik olduğu teyit edilmiş oldu.
Ama betan 1.000 üzerine çıkarsa ve eğer dış gebelikse kese rahim dışında bir yerde ve çoğunlukla tüplerde görünür.
Umarım sağlıklı bir normal gebeliktir de hiç bu stresleri yaşamazsın tabi sen aksatmadan beta takibine devam et canım.
Bu saaatten sonra saglikli bir gebelik beklenebilir mi benim durumumdan ?

Ben netten de arastirdim canim genelde oyle yaziyor. Suan benim dis gebelik mi bilmiyorum acikcasi doktorlar bekletiyor beni ikiside pazartesi tekrar kan vermemi istedi. Bilen kisilere burdan ulasmak bilgi sahibi yapiyor beni tesekkur ederim 🙏
evet belkıde degıldır temkınlı olmakta fayda var.
ınsallaahhh en az hasarla atlatırsın canım.cok gecmıs olsun.
doktor artıs var mı vs dıye bakmak ıstıyordur

Ay inşallah kuzum hepinizin ağzından bal damlıyor 😍❤️❤️ Birşeyler yoksada kısmet bebeğim kendimi çok kaptırmıyorum her ihtimale karşı 😄

Bata kaç kaldı şuan kuzum senden ben bu ay umutluyum aslında testte çıkmasa bile çünkü daha erken inşallah nasipse hayırlısıyla vardırr🥰

İnşallah canim. Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah 🥰. Bende yapayim bakalim belki diyete faydasi olur bebise olmasa da 😂
Amiin amiin inşallah🥰
Yap ne kaybedersin zararı yok yararı var😍
Ayyy inşallah kuzum çok isterim çookkk pazartesiye kadar olmazsam pazartesi test yapacağım 😍
Ay hadi inşallah bebiş seninledir ya😍
Sağol canım 🙏sizin desteğiniz çok güzel
Biz birbirimize destek olmak için burdayız🙏❤️

Teyzeleri bizde doktordan çıktık az önce 🤩 bir hafta gerideydi ya yakalamış haftasını 😍 birebir uyumlu çıktı ultrasonla 🤍 iyiyiz çok şükür ☺️☺️ bi daha 3 hafta sonra gidicez bakalım ☺️
ay ay o minikhızlanmış mı ya haftasını falan mı yakalıyor bi de havalara bak hele bi de doğunca nasıl havalı olacak kim bilir :) maşallah kuzuya

Ben ilk gebeliğimi sadece 9 la öğrenmiştim. doktoruma gece sonucu atınca "tebrik ederim hamilesiniz" yazmıştı sonra da iki günde bir gayet güzel artışlar görmüştüm canım. Sonra değerden bağımsız grip olup kaybetmiştim ben o ayrı.
Yani çok yeni tutunmaya çalışan bir gebelik var ne demek gebe değilsin😏
Geçmiş olsun canım 🌷 bugün tekrar aradılar kuara bakma asistan bilemedi diye bir gebelik var ama daha çok yeni dikkat edin felan filan iki günde bir artışa bakalım

Al bendende o kadar insanların hevesini kırıyorlar bişey bilmiyorsun bari sus dimi ama yaaa çok kötüler resmen benim bi ara 1.20 çıktıda şuan yok ama iki gün sonra gel tekrar bakalım bazen bu değerden artış olabiliyor seni riske atmayayım dedi şimdi bu kız gebelik yok nasılsa diye adet söktürücü falan içse vebalini kim üstlenir çok sinir oldum şuan o asistana 😠
10 dakika önceSelam Kızlar Benim son adet tarihim 10 Agustos........ bugun ve 2 gun once kan tahlili verdim. Kan sonucum 2 gun oncede simdide 5 mis ve negatif. Normalde adet takvimime gore 5 yada 6 eylulde adet olmam gerekiyordu. Bugun 8 eylul daha adet olmadim. Bugunku kan tahlilim 5 mis. Acaba makinami bozuk bilemedim. Korunmasiz iliskiden sonra ilk defa Adetim gecikti bu yasimda hayatimda ilk defa. Hic gecikmezdi. Acaba kac gun sonra kanda pozitifi gordunuz. Hamilemiyim degilmiyim anlamadim

Hepinizi etiketleyeceğim inşallah olumlu yada olumsuz sonuçta 😍😍 ayyy ne güzel bir his ya inşallah kuzum 😘❤️Senin hislerin çıkar mı ya genelde @melek076 gibi 🤣🤣 Bende kendimi umutlandırmak istemiyorum ama bende var gibi hissediyorum ya bi değişik vücudum çünkü 🤭

İyi bari kuzum düzeldiyse 😍 rica ederim canıımm 😘
valla hislerimi genelde kendimden yana kullanıyorum genelde tutar ben bu ay olmayacağını hissediyordum çok umutlanmadım hep sanki biraz uğraşacak sonra olacakmış gibi geliyor bana :) sen konusunda inşallah tutar hislerimiz ne güzel olurr :KK200: :KK200: :KK200:

Back
X