Canım sıkıldı kızlar bakar mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya işte hani tıraş bıçağının adı gilette olduysa, şarjlı dikey süpürge adı da dyson oldu bende. Napıyım ben de titizim, eminim ben de çocuğum yesin de nasıl yerse yesin derim, ama işte insanın sabrı kendi yavrusuna kadar bence. Ay bazen birşeyler öğreneyim diye burda tuvalet eğitimi konularını okuyorum 3-4 yaşındaki çocukların kakasını arka arkaya okuyunca kusacak gibi oluyorum, benimki yapsa eminim misk gibi gelir 😂 ama işte bi tek bana böyle geleceği gerçeğini hiç aklımdan çıkarmamaya çalışıyorum.
Doğmamış çocuğa dyson biçmek gibi olmuş 😄 iyi günlerde kullanın insallah.

Bizim kendi odamızı kirletiyor zaten cogunlukla😄 ortak alanda olduğu zaman da anında mudahale ediyorum
Yani sadece temizlik de olmayabilir, dolmuş olabilirler, bak çocuğu yine bunu şunu yaptı bizimki müdahale etmedi diye konuşup birbirini gaza getirmiş olabilirler. Herkesin yaşadığı çok zor, sizin zaten çocukla ev arkadaşı düzeninde kalmanız zor, çocuğunuzun evde niye herşeyi yapamadığını niye bazı odalara giremediğini anlaması zor, işten gelen ev arkadaşlarınızın akşam bi de çocuk sesi çekmesi zor. Allah hepinize kolaylık versin kimsenin kalbi kırılmadan evleri ayırın inşallah. Ne kadar süre daha birliktesiniz?

Siz annesiniz çocuğunuz düz duvara tirmansa dışardan bı göz gibi bakmanız mümkün değil.Yani benim iki çocuğum var ve evimiz çok şükür çok gürültülü ama ben bunu bir başkası söylediğinde anladım mesela bana gürültülü gelmiyor çocuklarımın bagrismalari 🙈Annelikden mi kaynaklı bilmiyorum bence gayet sessizler ne bileyim uslular derli toplular ama eşim işten geldiginde bir saat sora sürekli hayatım Allah yardımcın olsjn maşallah cocuklarin enerjisi bir saatte beni bitirdi sen aksama kadar napiyosun dio ozmn durup bı düşünüyorum baba bile annenin hissettiği gibi hissedemiyor oyuzden karşı taraf sizi siz de karşı tarafı anlayamazsınız.Kafanizda çok takılmayın size kurulan cumlelere annelerimiz bile zmaninda anne olunca anlarsın demezlermiydi bırakın onlarda anne olunca anlasinlar hem yaşları kucukmus çok da düşünüp kendinizi doldurmayın.

Yani sadece temizlik de olmayabilir, dolmuş olabilirler, bak çocuğu yine bunu şunu yaptı bizimki müdahale etmedi diye konuşup birbirini gaza getirmiş olabilirler. Herkesin yaşadığı çok zor, sizin zaten çocukla ev arkadaşı düzeninde kalmanız zor, çocuğunuzun evde niye herşeyi yapamadığını niye bazı odalara giremediğini anlaması zor, işten gelen ev arkadaşlarınızın akşam bi de çocuk sesi çekmesi zor. Allah hepinize kolaylık versin kimsenin kalbi kırılmadan evleri ayırın inşallah. Ne kadar süre daha birliktesiniz?
Eylül ayindan beri beraberiz,son hafta sonrasında ayrılacağım zaten.bitti çok şükür.kizim zaten maşallah hareketlidir döker batırır ama huysuz değildir,gerçekten bunu objektif bir şekilde söylüyorum bu zamana kadar gürültü vs noktasında onları ciddi anlamda rahatsız etmisligimiz olmamıştır.ama diyorum ya ben onları da anlıyorum sonuçta anne değiller beni anlayamamalrini da anlıyorum.o yüzden ben kırmadan söyledim düşündüklerimi.sadece bir anda hazır bekliyorlar mis gibi tavır almalari kırdı

Size anlayışlı davranmışlar bu zamana dek. Yazdıklarınız çoğu insanın hele ki bekar çocuksuz insanların çocuktur yapar diye görmeyeceği şeyler ama aynı anlayışı siz onlara göstermemişsiniz. Ha söyledikleri laf elbette hoş değil ama bekar insanın çocuk yorumuna ben çok takılmazdım. Kendim dahil büyük büyük konuşan herkesi gördük sonunda. Bir de mecburum bu evde yaşamaya diyorsunuz o zaman sizin daha alttan alan taraf olmanız gerekirdi.

Bence olaylari yanlis yorumluyorsunuz. Soyle ornek vereyim mesela ben cocugumu hergun en gec saat 22.30da uyutmus oluyorum. Yan apartmanda ve 4.katimda birer cocuk var. Surekli ama surekli aglayip bagiriyorlar. Bense cocugum gece uyandiginda ozellikle salonda oturtuyorum diger insanlara sesi gitmesin diye. Cunku kendimde belli bir saatten sonra gelen gurultuden rahatsiz oluyorum. Ben cocuklu anne olsrak baska bir cocugun ağlamasını ve bagirmasini duymak istemiyorum. Yinede diyorum ki yazik cocuklarin bir derdi var herhalde, hasta oldu ya da diş cikariyor. Onlarin cocugu yok sizi asla anlayamazlar. Yerken dokup sacmasina müsaade etmeniz bile onlar icin absurt. Onlar nasil ki bir anneye soylenmemesi gereken seyleri soyluyorsa sizde cocuksuz insanların anlayamayaacgi seyleri anlamasini bekliyorsunuz. Kiziniz kac yasinda?
Evet zaten farklı bakış açılarını ihtiyacim olduğu için konuyu açtım.kizimin gerçekten gürültüsü vs olmuyor.olsa da bu zamana kadar şikayet edecek kadar olmamıştır.ben zaten hemen tedirgin olurum insanlar rahatsız olur mu diye.hatta alt komşumuz maşallah seninkinin hiç ses çıkmıyor der.ben onlardan beni anlamasını bekledim,onlar doğal olarak anlayamadılar.ama dediğim gibi uzatmadim konuyu.su an onlar uzatiyorlar tavır alarak.2 yaşında bu arada.

Kızlar selam.2 yıldır kadınlar kulübünün sıkı okuyucusuyum.Daha önce siz akıllı kadınlara danisacak çok durumlarım oldu fakat ifşa olma korkusundan yazmamıstım.Bu ilk konum olacak hadi hayırlısı:) Gelelim meseleye,
Çok detaya girmeden bahsedecek olursam belli bir süredir iş arkadaşlarımla aynı evde yaşıyorum.4 bayan yani.ve bir de ufak çocuğum var.Neden diye sormayın belli sebeplerden dolayı çocuğum yanımda.Bu arkadaşlarla sağ olsunlar birkaç gün öncesine kadar hiçbir sorun yaşamamıştım. Sağ olsunlar bu zamana kadar çocuğumu hep sevdiler,ilgi gösterdiler,yeri geldi cocugum onlarla beraber yemek yedi,yeri geldi odalarına girip kurcalamaya calisti,yeri geldi ortak kullanım alanlarımızı kirlettigi oldu,bir şey demediler.Fakat benim çocuğum oldukça hareketli,yemek yerken kendi yemek ister,ben de tek ki yesin diye sesimi çıkarmıyorum ve üstünü başını ya da halıyı çok kirletir.Bana son zamanlar da birkaç keredir şöyle soylemeye başladılar,sen çok sabirlisin,ben senin yerinde olsam benim çocuğum böyle şeyler yapsa döverim,yok çocuğu alır bir sarsarım,ben ilk başlarda çok üzerinde durmadım ama birkaç kez söylenince çok ağrıma gitti ve darıldım.sizce bir anneye söylenebilecek bir laf mı bu? Ben de bu iki arkadaşa bu söylediği şeyin bir anneye söylenmemesi gereken bir şey olduğunu ve ancak anne olunca anlayacaklarini ,kınamamalarini ve kırıldığımı soyledim.asla üslubu bozmadan normal bir şekilde ve tartışma yaratmadan konustum.cok şaşırdılar o şekilde demek istemediklerini çocuğumu çok sevdiklerini falan söylediler.elbette sevdiklerini ben de görüyorum ama söylenen soz bana yanlış ve kırıcı geldi.neyse lafi çok uzattım.sonrasinda kirginlik olmasın diye yine yanlarına gidip konuştum helallestik,ben mevzunun kapandığını düşünürken bugün benimle tekrardan konusmadilar ve tavirlilar.Okudugunuz kadarı ile ne düşündünüz? Bu arada bu arkadaşlar benden yaşça epey küçükler,bunu da belirteyim,ne düşünmem ve nasıl bir yol izlemek gerekir?
Sonuçta orası sizin eviniz değil tamam çocuğunuz tek yemeyi öğrensin istiyorsunuz kısıtlamak istemiyorsunuz madem sizin odanızda öğrensin öyleyse sorun yok ama sizin çocuğunuz bu hareketli öğrenme aşamalarını ortak alanda mutfakta vs yapıyorsa normal gelmedi bana
Not: çocuğum yok belki de ondan böyle düşünüyorum bilemem

Size anlayışlı davranmışlar bu zamana dek. Yazdıklarınız çoğu insanın hele ki bekar çocuksuz insanların çocuktur yapar diye görmeyeceği şeyler ama aynı anlayışı siz onlara göstermemişsiniz. Ha söyledikleri laf elbette hoş değil ama bekar insanın çocuk yorumuna ben çok takılmazdım. Kendim dahil büyük büyük konuşan herkesi gördük sonunda. Bir de mecburum bu evde yaşamaya diyorsunuz o zaman sizin daha alttan alan taraf olmanız gerekirdi.
Ben sadece söyledikleri şeye kirildigimi söyledim,anlayışlı davranıp davranmama konusu değil yani.tabi ki birçok konuda bana yardımcı oldular,ben de onlara aynı şekilde.haklarini yiyeyem.sanirim benim hatam beni anlamalarını beklemekti.ama bu da anne olmayınca pek mümkün olmuyor.

Sonuçta orası sizin eviniz değil tamam çocuğunuz tek yemeyi öğrensin istiyorsunuz kısıtlamak istemiyorsunuz madem sizin odanızda öğrensin öyleyse sorun yok ama sizin çocuğunuz bu hareketli öğrenme aşamalarını ortak alanda mutfakta vs yapıyorsa normal gelmedi bana
Not: çocuğum yok belki de ondan böyle düşünüyorum bilemem
Cogunlukla kendi odamızda yiyoruz zaten.

Merhaba kaldığınız yer kadın sığınma evi mi acaba?Bekar çocuksuz bayanların sizi anlamasını beklemeyin bence ,siz de bu saatten sonra onların yerine kendinizi koyamazsınız .Elinizden geldiğince resmi davranarak sayılı günleri geçirmeye bakın .

Merhaba kaldığınız yer kadın sığınma evi mi acaba?Bekar çocuksuz bayanların sizi anlamasını beklemeyin bence ,siz de bu saatten sonra onların yerine kendinizi koyamazsınız .Elinizden geldiğince resmi davranarak sayılı günleri geçirmeye bakın .
Hayır çok şükür ki öyle bir yer değil.Allah ordakilerin de yardımcısı olsun

Zaten ayrılacakmışsınız yakın zamanda, küserlerse küssünler dert etmeyin bence. Siz uzlaşmak için gerekeni yapmışsınız nasılsa. Belki onlar için de bir sorun yoktur tavırlarını yanlış yorumlamışsınızdır 🤷🏼‍♀️

Zaten ayrılacakmışsınız yakın zamanda, küserlerse küssünler dert etmeyin bence. Siz uzlaşmak için gerekeni yapmışsınız nasılsa. Belki onlar için de bir sorun yoktur tavırlarını yanlış yorumlamışsınızdır 🤷🏼‍♀️
Ben de buna üzüldüm zaten, elimden geleni yaptığımi düşünüyorum.sonucta yetişkin insanlarız konuşarak cozmeliyiz.ben konuşarak cozdugumuzu düşündüğüm halde tavır alınmasına uzuldum

Arkadaşlar teşekkür ederim tekrardan fikirleriniz için.onumuzdeki günlerde çok yoğun olacağım sanırım siteden bir süre uzak kalacağım. nasıl olduğunu bilmiyorum Mune konumu mesaj gönderimine kapatabilir mi acaba:) ben bilmiyorum etiketleyemedim.yardimci olur musunuz

Ben sadece söyledikleri şeye kirildigimi söyledim,anlayışlı davranıp davranmama konusu değil yani.tabi ki birçok konuda bana yardımcı oldular,ben de onlara aynı şekilde.haklarini yiyeyem.sanirim benim hatam beni anlamalarını beklemekti.ama bu da anne olmayınca pek mümkün olmuyor.

Evet yazdığınız gibi sizi anlamaları mümkün değil. İşte buna kırıldığınızı söylediğinizde şöyle düşünmüş olabilirler çocuğuna bunca zaman hep iyiydik tek bir cümlemizde her şeyi unutup alınganlık gösterdi. Bence konu gayet anlayışlı davranıp davranmama konusu.

İnsan hassas olduğu konularda bazen farkında olmadan fevri veya abartılı tepki verebiliyor. Belki son konuşmanız o şekilde bir konusmadir ama siz o fark etmemişsinizdir?

Kızlar selam.2 yıldır kadınlar kulübünün sıkı okuyucusuyum.Daha önce siz akıllı kadınlara danisacak çok durumlarım oldu fakat ifşa olma korkusundan yazmamıstım.Bu ilk konum olacak hadi hayırlısı:) Gelelim meseleye,
Çok detaya girmeden bahsedecek olursam belli bir süredir iş arkadaşlarımla aynı evde yaşıyorum.4 bayan yani.ve bir de ufak çocuğum var.Neden diye sormayın belli sebeplerden dolayı çocuğum yanımda.Bu arkadaşlarla sağ olsunlar birkaç gün öncesine kadar hiçbir sorun yaşamamıştım. Sağ olsunlar bu zamana kadar çocuğumu hep sevdiler,ilgi gösterdiler,yeri geldi cocugum onlarla beraber yemek yedi,yeri geldi odalarına girip kurcalamaya calisti,yeri geldi ortak kullanım alanlarımızı kirlettigi oldu,bir şey demediler.Fakat benim çocuğum oldukça hareketli,yemek yerken kendi yemek ister,ben de tek ki yesin diye sesimi çıkarmıyorum ve üstünü başını ya da halıyı çok kirletir.Bana son zamanlar da birkaç keredir şöyle soylemeye başladılar,sen çok sabirlisin,ben senin yerinde olsam benim çocuğum böyle şeyler yapsa döverim,yok çocuğu alır bir sarsarım,ben ilk başlarda çok üzerinde durmadım ama birkaç kez söylenince çok ağrıma gitti ve darıldım.sizce bir anneye söylenebilecek bir laf mı bu? Ben de bu iki arkadaşa bu söylediği şeyin bir anneye söylenmemesi gereken bir şey olduğunu ve ancak anne olunca anlayacaklarini ,kınamamalarini ve kırıldığımı soyledim.asla üslubu bozmadan normal bir şekilde ve tartışma yaratmadan konustum.cok şaşırdılar o şekilde demek istemediklerini çocuğumu çok sevdiklerini falan söylediler.elbette sevdiklerini ben de görüyorum ama söylenen soz bana yanlış ve kırıcı geldi.neyse lafi çok uzattım.sonrasinda kirginlik olmasın diye yine yanlarına gidip konuştum helallestik,ben mevzunun kapandığını düşünürken bugün benimle tekrardan konusmadilar ve tavirlilar.Okudugunuz kadarı ile ne düşündünüz? Bu arada bu arkadaşlar benden yaşça epey küçükler,bunu da belirteyim,ne düşünmem ve nasıl bir yol izlemek gerekir?
Öncelikle merhaba. Çocuğunuza olduğundan daha fazla dikkatli olmalı ve onların özel alanlarina girmemesi gerektiğini onun anlayacağı dilden anlatabilirsiniz. Ha çok küçük ise bunları önce büyüklerinin göz ardı etmesi gerekirdi fakat onlar için de zor olabilir şartları bilemiyoruz çünkü hiçbirimiz. Onlar da işten okuldan vs yorgun gelip kirli bir evle karsilasmak istemiyor olabilirler bu konuda da onları yargilayamayiz. Bence imkaniniz varsa çocuğunuzla ayrı bir eve çıkın. Kimsenin minnetini çekmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X