Canım sıkıldı.

Erkek kıtlıgımı var ben anlamadim ya.
Kimileri kardesim diyebilecegi akrabalariyla evlenir.
Kimileri baskasinin kocasina göz diker.
Kimileri kumalariyla yaşar.
Offff Offf Offf

Ben konuya baska türlü bir yorum yapamicam kusura bakmayin.

Bir de lütfen Akraba evliligi yapmayınnn yaa!!!!!!!!

yahu mesele akraba evliliği mi de kızın evliliğini eleştiriyorsunuz?
ne alaka yani
evlenmiş bitmiş, hamile bi de
gidip kuzenimle evlenmem ama kardeşim gibi de yakın filan değiller yani.
akraba evliliği de eğer severek yapılıyorsa karşı değilim.
sanki alakasız yerlerden evlenenlerin engelli bebeği olmuo

akraba evliliği çok yanlış tamam o ayrı bi konu da insanın halası ve dayısı insana çok yakın olması gerekmez mi neden ortalığı karıştırıyolar istediğin yerde doğurursun yani garip bi tartışma olmuş takmayın istediğiniz yerde doğurun gitsin ne derlerse desinler

Ben dünyada karşı cins kalmamış gibi gidip kuzenine o gözle bakıp evlenen insanları tuhaf bulurdum, ve bu evlilikler bana neredeyse ensest derecesinde çirkin gelirdi, bu tabloya hangi gözle bakacağımı şaşırdım. Sülalecek kombo şeklinde akraba evlilikleri yapılmış, ve bütün bu akrabalık kombinasyonlarına rağmen çıkan tatsızlıklara ve sebeplerine bak.. İnsan söyleyecek söz bulamıyor. Allah doğacak yavruya sağlık sıhhat versin.

Kendi yağında kavrulmak mı deniiiiir, kendi b..unda boğulmak mı artık ne denir bu duruma bilemedim. Bu ailede zekat saraydan çıkmıyor baksanıza, sorununuzu da böyle kamuya açmadan aile meclisinde çözerdiniz aslında

Bizim oralarda da evlenmek için 7 kuşak geriye bakılır, akraba hatta komşu çocuğuyla bile evlenmek ayıp sayılır kardeş gözüyle bakıldığı için, ama evlenmişler bir kere bebek bekliyorlar, artık boşanıcak halleri yok akrabalar diye, bence yorum yaparken karşımızda hamile bir bayanın olduğunu göz önünde bulundurup eleştirileri dozunda yapalım, sağlıkla doğucak bebeğini kucağına almayı bekleyen bir bayana akraba evliliklerinde sakatlık riski çok fazla olur demek, ensestle eşdeğer demek onu üzmek doğru değil.

Onun dışında konuya da yorum yapmak isterdim ama anlayamadım malesef dede kimin dedesi neden doğumun nerede yapılacağına karışıyor vs. daha fazla ayrıntı verirseniz daha anlaşılır olur.

Tuscugülün yaptığı yoruma bak.Bu yorumun Fatmagül düzeyindeki yorumdan farkı ne asıl. Bu ülkede doktor/adayı istatistikten, mendelden bu kadar habersiz bu yorumu yapıyorsa vay ülkenin haline, cahil kadına adama ne diyeceksin, neden akrabanla evlenme diyeceksin

Son düzenleme:

güzel insan siz bu kıza öyle diyince pat diye boşanıp çocuğu da tükürüp atacak mı yani. ülke kurtulcak muasır medeniyetler seviyesine mi çıkacaz. konu kızın akraba evliliği değil ki.

mendelden bi haber değilim çok şükür ama siz genetiği sadece mendelden haberdar olacak kadar biliyorsunuz sanırım
ben şahsi fikrimi söyledim ayrıca, gidip insanlara öyle diyecem mi dedim
artık evlenmiş hamile kalmış kadına sizin dediğini daha mı mantıklı
rütbemden yapmaya çalıştığınız espri de rezalet olmuş ayrıca

Son düzenleme:
ben onu bunu gectımde hıc korkmadınızmı cok yakın krabanızla evlenırken 'yarın bıgun cocuk yaparsam ya cocugum engellı olursa' dıye valla cesaretınıze hayran kaldım

evet haklısın korktum ama iş işten geçtikten sonra...
bu evliliğe adım attığımda ne yaptığım farkında olmayacak kadar küçüktüm....

evet çok yakınız yukarıda da belittiğim gibi bu evliliğe karar verdiğim de çok küçüktüm yaptığım şeyin farknda değildim şuan hamileyim 6.5 aylık bebbeğim çok şkür sağlıklı kan uyuşmazlığı yok zaten...

Buradaki konulara yorum yaparken, fikir beyan ederken, bazen sadece anlatilan olaya yorum yapmam ben.
Eger konu toplumsal boyut iceriyorsa, gerekli uyarilari konu sahibinin basligi üzerinden yaparim.
Bircok kisininde bu yolu izledigini düsünüyorum.
"evlenmisler artik, bitmis" deniliyor, evet konu sahibi icin artik olan olmus diyebiliriz ama ayni zamanda ben üzerime düseni yaparim ve birkez daha, yeri gelmisken "akraba evliligi yapilmamali" uyarisinda bulunurum.
Gecmiste akraba evlilikleri olabilir, sakat cocuk olmamistir olabilir, yabanci iki insan evlenincede sakat cocuk olma ihtimali olabilir ama ben, her gecen gün insan genlerindeki hastaliklarin daha cok insan tarafindan tasindigi , besinlerin organizmasi ile oynandigi v.b olaylarin oldugu ve dogan cocuklarin sakat olma ihtimalinin yükseldigi bir ortama AKRABA EVLILIGI yaparak, bu kadar ihtimal yetmezmis gibi dogan cocuklarin sakat olma yada IRSI hastalik tasima oranlarini yükseltilmesinede karsi cikarim.

Son düzenleme:

özünde kötü bir adam değil ama yaşının adamı da değil malesef...

Ankaralılarda çok sık oluyor bu durum malesef. Ben de ücra köşelerine gittiğim bir gün gözlemledim.
Çok sık duyuyorum aynı tarz hikayeleri.
Hep erken yaşta ve akraba ile evliliklerle dolu. Yazık oluyor gencecik kızlara.
Büyüklerde hata. Hiç değişmiyorlar anlaşılan. Hala eski geleneklere devam.
zevzekbayan da kurban olmuş ne yazık ki.

atalarımız farklı sonuçta benim babamla onun babası aynı genlere sahip değil...annelerde aynı şekilde evlenmeden önce tahliller yapıldı bi sorun çıkmadı şuan da bebeğim sağlıklı...

evet akrabayız birbirimize düşmedik ama :) onlar ankarada olamamalarına rağmen benim ankarada doğum yapmamı istiyorlar güya gelin anasının evindemi doğum yapar misali gibi bişeyler konu açtığıma da pişman oldum zaten (

sizinle birlikte değişir İnşallah bu saçmalık..iç içe ilişkiler çok kötü ya..bizim iki tarfta da akraba evliliği yok.sağlıklı nesiller için çok tehlikeli bu evlilik türü.

bizim ailede de ilk biziz zaten başka yok akraba evliliği çok yaygın değil bizde de dediğin gibi de ilişkiler çok saçma bir hal alıyor haklısın

olmusla ölmüse care yok,konu sahibi bize akraba evliligi yaptim cocugum sakat olurmu vs gibi seyler sormamis,
kader kismet evlenmisler ALLAH MUTLU MESUT ETSIN umarim bebekleride saglikli dogar,asil konuya cevap versek daha iyi olur bence...

hay ağzını öpeyim senin DD
daral geldi artık yeter !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…