• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canım sıkıldı.

Konu sahibi arkadasim;
Belki biran can SIKINTINIZI paylatiniz, dertlesmek istediniz ama bu sitenin yüzbinlerce kullanicisi oldugu icin biz sizin anlattiklariniz üzerinden, toplumsal bir uyari yaptik. Niyetimiz sizi üzmek yada yargilamak degildi ( en azindan kendi adima degildi)
Ben sizin icin iyi dileklerimi gönderiyorum.
Rabbim saglikla, sihhatle bebeginizi kucaginiza almanizi nasip etsin.
Bu ve gelecekte olacak bebeklerinize rabbim saglik sihhat ve uzun ömür versin.
Yuvanizada huzur ve mutluluk versin.

teşekkür ederim canım...allah razı olsun.zaten en baştan çözdüm ben işin içinden çıkamadığımdan anlatmadım sadece paylaşmaktı amacım...gereksiz bi konu oldu sanırım...üzgünüm.

Olur mu hiç, üzüldüm şimdi. Sinir anında acmışsındır. Neyseki seni cok fazla hırpalayan birşey yok ortada.

Biz ne gereksiz konular gördük burda, senin sülale azıcık karışık ama konun gereksiz değil :1:

Konu sahibi arkadasim;
Belki biran can SIKINTINIZI paylatiniz, dertlesmek istediniz ama bu sitenin yüzbinlerce kullanicisi oldugu icin biz sizin anlattiklariniz üzerinden, toplumsal bir uyari yaptik. Niyetimiz sizi üzmek yada yargilamak degildi ( en azindan kendi adima degildi)
Ben sizin icin iyi dileklerimi gönderiyorum.
Rabbim saglikla, sihhatle bebeginizi kucaginiza almanizi nasip etsin.
Bu ve gelecekte olacak bebeklerinize rabbim saglik sihhat ve uzun ömür versin.
Yuvanizada huzur ve mutluluk versin.

tabi ki amacınız beni üzmek yargılamak değildir.öyle olduğunu düşünmüyorum.

sizi anlıyorumm...keşke bende böyle bir hatanın içine sürülkenmeseydim.bilinçli değildim.küçüktüm.bu nedenle küçük yaşta evliliğin özelliklede akraba evliliğinin karşısında oldum her zman...

Olur mu hiç, üzüldüm şimdi. Sinir anında acmışsındır. Neyseki seni cok fazla hırpalayan birşey yok ortada.

Biz ne gereksiz konular gördük burda, senin sülale azıcık karışık ama konun gereksiz değil :1:

keşke sorunlarım sadece burda anlattıklarımla sınırlı olsa...
evlilik çok önemli bir karar..ve ben bu ciddi kararı yanlış zaman da ve yanlış insanlarla aldım...
üzülmene gerek yok canım dünya işte ...kocaman yalan bir dünya....
neresinden tutsam elim de kalıyor...bana güç veren beni ayakta tutan tek valığım karnımda bebeğim...o benim herşeyim.

keşke sorunlarım sadece burda anlattıklarımla sınırlı olsa...
evlilik çok önemli bir karar..ve ben bu ciddi kararı yanlış zaman da ve yanlış insanlarla aldım...
üzülmene gerek yok canım dünya işte ...kocaman yalan bir dünya....
neresinden tutsam elim de kalıyor...bana güç veren beni ayakta tutan tek valığım karnımda bebeğim...o benim herşeyim.

Anlaşılan evliliğinizle ilgili başka sıkıntılarınız da var ya da hamileliğin verdiği hassaslık ve duygusallık yüzünden ufak tefek şeyler şu an gözünüzde büyüyor. Sıkıntı yapmayın, bu dönem geçecek inşallah, bebişinizi düşünün.:16:

vakit harcadığınız için hepinize teker teker teşekkür ederim.,
bende özür dilerim vaktinizi aldığım için...
ben de son olarak şunu belirteyim...
NE OLUR;
KÜÇÜK YAŞTA EVLENMEYİN....
AKRABA EVLİLİĞİ DE GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ MASUM DEĞİL...

bazı arkadaşlar da ----dünyada erkek mi kalmadı----kardeş kardeşe evlilk mi olur ----
vs.gibi laflar etmişler... size diyecek lafım yok...ama teşekkürüm de yok...
sadece hiç birşey kolay değil...sorunlardan arınmakta basit değil...

Ben annesiyle babası akraba olmayan bi kuzenimle evlenmeyi bile düşünemem siz iki taraftan akraba olan biriyle nasıl evlenebiliyorsunuz ki gerçekten çok ilginç. Yok gerçekten aklım almıyor kuzen evliliklerini. Rabbim izin verse de dünyada başka insan kalmadıkça iki kuzenin evlenmesi bana hiç doğru gelmiyor. Allah çoluğumun çocuğumun başına vermesin.

Kaynanan da kayınpederinde senin dayın ve halansa ve seni sinir etmeye çalışıyorsa yani insan yeğenine bunu yapıyorsa başkalarına neler yapardı. Bu devirde akrabalara falan güven kalmamış bu ne ya :ssz:

Neyse tek düşündüğüm inşallah sağlıklı bir bebeğiniz olur da kardeşinizin çocuğuyla evlendirirsiniz.

arkadaşım ben sadece sorununa cevap vermek istiyorum bizde de aynı sorun oldu iki ailede farklı şehirlerde bende bir başka şehirdeydim hatta ilçedeydim baktım aileler arası sıkıntı oluyor ben de dedimki ben evimde doğum yapacam gelmek isteyen gelir sende böyle yap öyle iki aya falan ihtiyacın yok en fazla 1 ayda ayağa kalkarsın allahın izniyle annende yanına gelsin bakmak istiyorsa yabancıya söz geçirmek kolayda akraba olunca sizinkiler biraz daha fazla çevreye karşı güç gösterisine döner eğer yapabilirsen dediğimi yap tek ihtiyacın iyi bir dr. ankaranın neresindesin çok mu uzak ankaraya doğumu merkezde yaparsın çıkınca evine gidersin daha iyi olur bence bunu iyi düşün hem evinde daha rahat edersin:34:

niye kızdınız ki? Akraba evliliği kötü bişey mi?
Hem bu forumda insanlara hakaret etmek yasak.
Gerçi hakaret etmemek için forumda yasak olmasına gerek yok. Sizin geleneksel aileniz için en iyisi değil mi çocuğunu kuzeniyle evlendirmek. Şimdi ne oldu da kızıyorsunuz?
Sanırım hamile psikolojisinden olsa gerek.
Eleştir ama üslubunu geliştir bence. :ssz:

Son düzenleme:
birşey merak ettım
halanıza telefon açan kım sızın dedenız mı?
Yanı her ıkı aılenın babası mı

kafam karıştı bıraz

ama bence en sağlıklısı annenın yanında doğum yapman
kı dığerıde hala,dayı el değıl yanı aranız nasıl kı bılmıyorum :26:

Kardeş yerine koymak başka şeydir, kardeş olmak başka şey.

Akraba evliliğinin bebeklerde sağlık sorununa sebebiyet verme potansiyeli yüksek bunda hemfikirim neticede bilimsel bir gerçek, ancak bu durumu "başkalarının kocasına göz dikmek" ya da "kuma kabul etmek" le aynı kefeye koyamayız fikrimce.

Bence koyulur cünkü " Erkek kıtlığımı var" dedim ve misaller verdim.
Yazdım yazdım sildim, neyse söylemek istedigim cok sey var aslinda ama
konu sahibi hamile.
Onu üzmek istemiyorum

Madem bu kadar dediğin dedik, çaldığın da düdük, madem bu kadar dava adamısın, mesele nedir ? İstediğin belli, yapacagın belli zaten. Gen havuz probleminde kapışalım diye mi açtın konuyu ? :37:

böyle yorumlara da o kadar sinir oluyorum ki. sanki her konu siz birşeylere çözüm bulun diye açılmak zorunda. burda kendinizi tatmin etmeye çalışıyorsunuz ya yanarım ona yanarım.

konu illa biri çözsün diye açılmaz, açılmak zorunda da değil. o anki iç sıkıntısını atmak , rahatlamak dertleşmek için de açılır.

ha ananın evinde
ha halanın evinde
ha dayının yanında
ne farkeder ki....
hepiniz can ciğer kuzu sarması...
sen böyle şeyleri takma kafana keyfine bak...hamilliğin tadını çıkar...
canın nerde isterse orda doğur.ben olsam kayın valideye gıcıklık olsun diye görümcede doğururdum.
bence o kocası ortalıkta kalmasın diye kendince plan yapmış...öyle ya sen annende olursan kocasına kim bakcak...

biz zamanında düşündüğümüzü 5 değil 3 kere düşünüp yazıyorduk ona rağmen ban alıyorduk. şimdiki arkadaşlar bir kere dahi düşünmeden ilk aklına geleni yazıyo ve müdahale de yok, çok şaşırdım doğrusu.

iyi o vakit, bundan sonra açılan konularda birisi kocasıdan şikayetçi olsun, nişanlıyken de içki içtiğini söylesin, ben de girip yazayım oraya ilk aklıma geleni, "içki içen adamla mutlu olamazsın zaten" diye. eskiden olsa hayatta öyle yorumlar yazılmazdı ama şimdi herkes ayrıntıya giriyor madem. kk artık böyle bi yer olmuş ne güzel. kalan sağlar sizindir ağalar.

Bence koyulur cünkü " Erkek kıtlığımı var" dedim ve misaller verdim.
Yazdım yazdım sildim, neyse söylemek istedigim cok sey var aslinda ama
konu sahibi hamile.
Onu üzmek istemiyorum

Bir ucunu bağlayabilirsek şayet daha birçok değişik örnek verilebilir dediğiniz duruma ancak verdiğiniz örneklerin birisi "namussuzluk"la diğerisi ise "gurursuzluk"la bağdaştırılabilir örnekler.

Bu bayan kimsenin kocasını elinden almamış, ahlaksızlık yapmamış, kocasını da başkasıyla paylaşmıyor. Sadece sizin için demiyorum ama konu enseste bile varmış maşallah, insaf demek istiyorum. Ensestin tanımı bellidir ve kuzen evliliklerini kapsamıyor. Bunun yanı sıra evet kuzen evlilikleri tercih edilmemesi gerek bir durum, genlerin yakın olması hastalık ihtimalini kuvvetlendiriyor ama olmuş bitmiş bir şey için bu denli rencide edici yorum yersiz bence.

Evet akraba evlilikleri çok riskli, kesinlikle arkadaşların hassasiyetini ve uyarma çabalarını anlıyorum. Ben çevremde bu sebeple sıkıntı çeken aileler ve evlatlarını gördüm. Ama bu uyarıyı yaparken konunun farklı boyutlara çekilmesine gerek yok. Çünkü kuzen evliliği yalnızca sağlık boyutunda zararlı, bu yöndeki zararını anlatmak uyarmak için yeterli, yoksa ortada bahsedildiği gibi bir ahlaksızlık yok. Siz kuzeninizi kardeş olarak görebilirsiniz, insanlar akrabaları olmayan arkadaşlarını da kardeş olarak görebiliyor. Ama bu demek değildir ki kuzen eşittir kardeş, kardeşle de evlenilmez.

Konu sahibi bu konudaki cahilliğini kabul etmiş, zaten bu tür evlilikler belirli amaçlara yönelik gerçekleştiriliyor(aileye yabancı girmesin, toprak bölüşülmesin vs) ve işin sağlık boyutu da cehaletten ötürü göz ardı ediliyor. Bunlar bir yana severek evlenen bunu bilerek gözardı eden de var elbette, yoksa elbetteki erkek kıtlığından millet en yakındakine yanaşmıyor.

...................................................

Son düzenleme:
Olan olmuş zaten. Bu saatten sonra akraba olsan nolur olmasan, sonuçta evlenmişsin, bebeğinde doğacak. Şanslıymışsın ki bebek sağlıklı.

Sonuçta doğum için konu açılmış, akraba evliliği hakkında ne düşünüyorsunuza gelmiş konu.

Kv madem kızının yanında, sende tek başına bebeğe mi bakacan, kendine mi. Bu şekile mantıklı ve saygı seviyenizi düşürmeden açıklamanızı yaparsanız bir sorun çıkmaz. Tatlı dil herşeye yeter. Bu arada dede ne karışıyor doğuma. Kimliğinde Ankara yazmıcak diye mi sorun yaptı.

Bu arada son mesajlarında ben kafama koydum mu yaparım ne derlerse desinler demişsin de, madem kararını verdin sorun ne o zaman. Neden konu açtın ki. Bende bunu anlamadım.

Ayol kayinbaban ile kayinvaliden akraba.ve dogum icin kavga ediyorlar.yabanci olsalar gene anlarinda yani ha kaynananin yaninda dogum yapmissin ha annenenin.ne farkeder ki anlamadim ben yani..

Kızlar konu nee siz neye takılıyosunuz arkadaşın hatası bunu belirtmek olmuş ki söylediğinede pişman olmuştur:)
Kim kiminle evlenirse evlensin bu bizi ilgilendirmez herkesin aile yapısı başkadır eşi ölünce eşinin kardeşine kuma gidenler bile var.
Ben iki kardeşin diğer iki kardeşle evlenmesinde bi sakınca görmedim illa berdel yapıldı diye bişey yok olmuş olsa dahi yıllar geçmiş çocukları olmuş evet iki kuzen evlenmişler bu bazımıza ters bazımıza doğal ama evlenmişler bi şekilde belki çok sevdiler belki zorlandılar zaten birbirlerine uzak şehirlerdeymişler çok sık görüşmeyen kuzenler kardeş gibide olamıyorlar bende kuzenlerimi 2 yılda bir anca görürdüm bırakın kardeşliği kanka muamelesi dahi yoktu aramızda konuşmaya utanırdık teyzemde beni oğluna almak istemişti ben istemedim ama evlensemde abimle evlenmiş gibi hissetmezdim.
Dinen caiz tıbben de sanırım amca oğlu olmayınca pek sorun olmuyo zaten arkadaşında bebeği maşallah sağlıklıymış hamile bi insana aaa çocuğun sakat olcaakk demek ne kadar kırıcı bi olay içine kurt düşürdünüz bunu kendiside biliyordur ve gereken incelemeler yapılmıştır zaten.
Gelelim asıl konuya kardeşte olsalar herkes kendisini düşünüyor. Benimde anladığım kayınpederin yalnız kalcak diye orda doğurmanı istiyolar ama sen zaten lohusa olcaksın bi bebekle yeni bi hayata başlıcaksın uykusuzluk vs bide kayınpedere nasıl bakcaksın? İki erkek başında hizmet beklerler sen normalde olsa sezeryanda olsa dikişli ve regl görüyo olcaksın kendinle ve bebeğinle zor ilgilenir hatta yardımcı ararsın çocuğu yıkaması var acemiliğin var. Bende gebeyim ve annemlerle aynı apartmanda oturuyorum çok şükür yoksa napardım bilmem ne kardeşim var ondan öğrenmiş olayım ne tecrübem hiç bilmiyorum çocuk nasıl bakılır babanın dediği gibi ilk 2 ay ele avuca gelene kadar yanına biri lazım.
Madem kayınvalide kendi kızını bırakıp yanına gelemiyor o zaman senin ailende tabiki seni bırakmıcak ist.da doğum yapmanda hem hastane açısından iyi olur hemde ailen sana gelse ev çok kalabalık olcak ailende kalırsan görümce kayınvalide de gelip görürler daha mantıklı. Kayınpederinle eşinde bakcalar artık başlarının çaresine. İşin garibi eşinin hiç yorumu yok galiba önemli olan onun düşüncesi 2 ay orda kalırsan ben burda napcam diyomu yada git tabi en iyisi mi diyo sen eşinle konuş ona göre karar ver ama diyosan en son benim dediğim olur tabiki ailene git derim kayınpederin damadında kalamıyosa bu senin sorunun değil karısı çok düşünüyosa gelsin kocasının başına sen kimseye bakmak zorunda değilsin onlar kardeşken birbirlerini düşünmüyolarsa sen niye düşünceksinki?
Hayırlı doğumlar dilerim arkadaşım en güzel zamanlarını böyle şeylere takılarak geçirme sen kendi bildiğini yap kardeşler kolay kolay küsmezler doğumunada daha var halledilir nasılsa.

Back
X