Canim sıkılıyor bu duruma

birgaripyazar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.528
677
123
Kizlar ben 10 aylik evliyim.Suan çalışmıyorum.Ogrenciyken yaptığım kredi borcum var e artik devlet istiyor bunu.Bir kismini yapilandirdim.2 ayda bir 200 tl oduyorduk dün kalan kismi icin vade gelince onu da yapilandirdim.165 tl de ona geldi.Ogrenciyken yaptigim borcu eşime ödetmek cok zoruma gidiyor.O hicbirsey soylemiyor yani tek lafini etmedi ama.Babama soyledim söyledim bir kismina yardim et diye.Kem kut etti durumu iyi normalde.Zamaninda odetmedigime bin pismanim ve huzursuzum

Kizlar ben 10 aylik evliyim.Suan çalışmıyorum.Ogrenciyken yaptığım kredi borcum var e artik devlet istiyor bunu.Bir kismini yapilandirdim.2 ayda bir 200 tl oduyorduk dün kalan kismi icin vade gelince onu da yapilandirdim.165 tl de ona geldi.Ogrenciyken yaptigim borcu eşime ödetmek cok zoruma gidiyor.O hicbirsey soylemiyor yani tek lafini etmedi ama.Babama soyledim söyledim bir kismina yardim et diye.Kem kut etti durumu iyi normalde.Zamaninda odetmedigime bin pismanim ve huzursuzum

neden calismiyorsunuz? diger yandan aylik 165 tl sahsiniza ait paraniz yok mu da odeyemiyorsunuz?

esınıze odetmek zorunuza gıderken babanıza odetmek nıye zorunuza gıtmıyor onu anlayamadım :)
zamanında odetmedıgıme bın pısmanım derken sız ben odıcem dıye ustlendınız de babanızın odeme teklıfını red mı etmıstınız o kısmıda anlayamadım

ben anlamadım :)

Suan calisacak bir konumda degilim doğuda dag basinda bir lojmandayim merkezi bir yerde olsam zaten boş durmam.Babam odeyeyim demedi ben kendim kahramanlik yapip işe girince öderim dedim e tabi o da olmadi evlendim sonra

neden calismiyorsunuz? diger yandan aylik 165 tl sahsiniza ait paraniz yok mu da odeyemiyorsunuz?
Calismadigim icin sahsima ait parayi nereden temin edecegim?Suan calisicak konumda degilim dagin basinda bir lojmandayim haftada bir anca merkeze gidiyoruz yoksa ben de calismayi cok istiyorum

esınıze odetmek zorunuza gıderken babanıza odetmek nıye zorunuza gıtmıyor onu anlayamadım :)
zamanında odetmedıgıme bın pısmanım derken sız ben odıcem dıye ustlendınız de babanızın odeme teklıfını red mı etmıstınız o kısmıda anlayamadım

ben anlamadım :)
Sonucta o benim bekarlik borcum oldugu için babama odetmek zoruma gitmez ama evlendigim insandan önce yaptigim borcu ona odetmek zoruma gidiyor

Eşiniz bunun lafını şaka yollu dahi yapmadıysa bunun lafını siz de geçirmeyin. Hayat paradan ibaret değil, şartlar elverirse siz de katkı yaparsınız olur biter. Canınızı sıkacak bir şey olduğunu düşünmüyorum :)

Eşden para çıkınca üzülüp de babaya bu borcu yıkmak hoş bi durum mu?
Eşin yahu, ödeyecek tabii.
Aylık 200 lirayı benim için harcayamayan adam çalışsa nolur çalışmasa nolur.

Gerçi maddi yeterliliğinizi bilmiyorum, zorluyorsa demek, o zaman anlarım.

e bırsey olmaz ne olacak kı odesın esın essınız sız senın paran benım param yokkı
asıl sorun senın bunu odeyecek paran olmaması durumunuz mu sıkısık yoksa esın hıc eve para bırakan bırı mı degıl

Sonucta o benim bekarlik borcum oldugu için babama odetmek zoruma gitmez ama evlendigim insandan önce yaptigim borcu ona odetmek zoruma gidiyor
yok oyle dusunme yanlıs dusunuyorsun hıc bı farkı yok esının parası kalmasa bu ay sıkıstım hatun dese odemezmısınız para vermek zorunuza gıder mı gıtmez ben asıl babamdan cekınırım esımden cekınmem :)

Eşden para çıkınca üzülüp de babaya bu borcu yıkmak hoş bi durum mu?
Eşin yahu, ödeyecek tabii.
Aylık 200 lirayı benim için harcayamayan adam çalışsa nolur çalışmasa nolur.

Gerçi maddi yeterliliğinizi bilmiyorum, zorluyorsa demek, o zaman anlarım.
Evlendikten sonra yaptigim aldigim birsey olsa neyse sonucta ondan önceki bir borc oldugu icin icim rahat etmiyor.Bekarken de işe girilmeyince babadan almak gayet normal diye

Yok kizlar durumumuz orta halli ama nedense evlendikten sonra birsey alalim desem bile nedense kendim de hep bir rahatsızlık hissetmişimdir okadar cok ugrastim ki bir işe girmek icin hep hedefim memurluktu 82 kusur puan yaptim olmadi bu sene yine hamile halimle calisiyorum nedense kendim de hep bir yük oluyormusum gibi psikoloji var bende

Evlendikten sonra yaptigim aldigim birsey olsa icim rahatsiz olmaz ama sonucta ondan önceki bir borc oldugu icin icim rahat etmiyor.Bekarken de işe girilmeyince babadan almak gayet normal diye
Bana hiç normal gelmedi, bakalım diğer arkadaşlar be diyecek.

Yok kizlar durumumuz orta halli ama nedense evlendikten sonra birsey alalim desem bile nedense kendim de hep bir rahatsızlık hissetmişimdir okadar cok ugrastim ki bir işe girmek icin hep hedefim memurluktu 82 kusur puan yaptim olmadi bu sene yine hamile halimle calisiyorum nedense kendim de hep bir yük oluyormusum gibi psikoloji var bende
ben bu hıssı hıc yasamadım bunu yasattıran bı davranısı sozu falan olmadı degıl mı ?
nıye yuk olasın aynı evde aynı su aynı yemek aynı elektrık suyu ortak kullanıyorsunuz sen olmasan da o harcama olacak senle degıl baskasıyla evlense yıne o masrafı yapacak ne fark eder :)

Siz eşinizin size hissettirdiklerine güvenin. Size bu konuda bir mahçupluk hissettirmediyse, siz de mahçup hissetmeyin. Para da ortak, sevgi de ortak, hayat da ortak, doğacak çocuğunuz da ortak... Keza borç da öyle...

Bunlarla canınızı sıkmadan birlikte olabilmenin tadını çıkarın.

ben bu hıssı hıc yasamadım bunu yasattıran bı davranısı sozu falan olmadı degıl mı ?
nıye yuk olasın aynı evde aynı su aynı yemek aynı elektrık suyu ortak kullanıyorsunuz sen olmasan da o harcama olacak senle degıl baskasıyla evlense yıne o masrafı yapacak ne fark eder :)
Oda cok calismami istiyordu aşırı derecede olmadi ama bazem ufak tefek şaka amacli baska konularda laf degdirdigi oldu o yuzden de bu psikolojiye giriyorum ama genel yapim bu benim bekarken de babama odetmemek icin ben işe girince öderim diyordum

Ya herkes de taşa tutmuş seni de ama zamanında memurluk sınavından yüksek bir puan yapsan da girememişsin, ilerde çalışır sen de bazı katkılar yaparsın. Evlilik dediğimiz şey böyle değil mi ki zaten? Her iki tarafında hep geliri olmayabilir. Aynı şekilde dediğine katılıyorum insan belki babasını kan bağı olduğu için para almayı ondan yük oluyorum diye görmeyebilir...

Back
X