• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iddia belası

bağımlılık bu seviyede ise tedavisiz bırakmasını düşünmek çok ütopik.

Tedavi bile bazılarında işe yaramıyor. Öncelikle kendisi "hasta" olduğunu kabullenip farkındalık kazanmalı. Konu sahibinin eşinde o farkındalık yok, normal görüyor yaptığını. En zor olan kısım, farkındalık kazanması zaten. Bunu başarırsa tedaviye yanıt verir. Birileri istedi diye tedaviye giderse zaten sonuç alamaz.

Esasında tüm bağımlılıklar için geçerli bu. Sigara için bile. Kişinin kendisinin istemesi ve mücadele etmesi lazım. Verilecek ilaçlar ya da telkinler bir yere kadar işe yarar. Sonra yine başlar. Kumar, içki bağımlılığından bile zordur. Kumar oynarken salgılanan adrenalinden vazgeçmek istemiyor bağımlı kişi. Para kazanmak falan hikaye. Kumar bağımlısı bir müddet sonra hiçbir eylemden keyif alamaz hale geliyor zaten. Hani olur da başarırsa bırakmayı, gerçek hayata adaptasyon süreci de var.

He ben bunları boşuna yazıyorum. Çünkü konu sahibi de dahil birçok kadın durumun vehametinin farkına değil. Baba olunca düzeleceğini falan sanıyorlar. Ay baba oldum hemen sorumluluk alayım diyecekler onlara göre.

Tedavi bile bazılarında işe yaramıyor. Öncelikle kendisi "hasta" olduğunu kabullenip farkındalık kazanmalı. Konu sahibinin eşinde o farkındalık yok, normal görüyor yaptığını. En zor olan kısım, farkındalık kazanması zaten. Bunu başarırsa tedaviye yanıt verir. Birileri istedi diye tedaviye giderse zaten sonuç alamaz.

Esasında tüm bağımlılıklar için geçerli bu. Sigara için bile. Kişinin kendisinin istemesi ve mücadele etmesi lazım. Verilecek ilaçlar ya da telkinler bir yere kadar işe yarar. Sonra yine başlar. Kumar, içki bağımlılığından bile zordur. Kumar oynarken salgılanan adrenalinden vazgeçmek istemiyor bağımlı kişi. Para kazanmak falan hikaye. Kumar bağımlısı bir müddet sonra hiçbir eylemden keyif alamaz hale geliyor zaten. Hani olur da başarırsa bırakmayı, gerçek hayata adaptasyon süreci de var.

He ben bunları boşuna yazıyorum. Çünkü konu sahibi de dahil birçok kadın durumun vehametinin farkına değil. Baba olunca düzeleceğini falan sanıyorlar. Ay baba oldum hemen sorumluluk alayım diyecekler onlara göre.

aslında basit olarak herhangi bir kendi bağımlılığını düşünse kişi ne kadar zor olduğunu anlar.

örneğin yemek yemek de bir bağımlılık, çoğu kişi diyetisyen eşliğinde bile kurtulamıyor bundan, en ufak bir moral bozukluğunda streste yine kendini dolap başında buluyor.

bende de vardır meyil şans oyunlarına, ki asla bu seviyede değil, onu bile eşim yasak koydu da o şekilde aştık, kaç yıl geçti üzerinden, şimdi ara ara loto oynamama izin veriyor, ellerim titremiyor gözlerim büyümüyor desem yalan olur :olamaz:

aslında basit olarak herhangi bir kendi bağımlılığını düşünse kişi ne kadar zor olduğunu anlar.

örneğin yemek yemek de bir bağımlılık, çoğu kişi diyetisyen eşliğinde bile kurtulamıyor bundan, en ufak bir moral bozukluğunda streste yine kendini dolap başında buluyor.

bende de vardır meyil şans oyunlarına, ki asla bu seviyede değil, onu bile eşim yasak koydu da o şekilde aştık, kaç yıl geçti üzerinden, şimdi ara ara loto oynamama izin veriyor, ellerim titremiyor gözlerim büyümüyor desem yalan olur :olamaz:

Aman diyeyim uzak durun :) bağımlılık çok zor. Elbetteki bağımlı kişileri dışlayıp kendi hallerine bırakalım demiyorum. Bilakis normal hayata dönmeleri için olabildiğince destek olmak gerek. Lakin bağımlı çaba sarf etmiyorsa, onun yanındaki kişi de kopuyor hayattan. Yazık günah, bir kişi hayatından vazgeçmek istiyorsa destek olan niye vazgeçsin. Bir yere kadar destek olunur lakin sınırsız destek değil. Şartlı destek. Şartları yerine getirmiyorsa, artık kendi haline bırakılır. Ben çok üzülüyorum böyle hayatlara. Bir müddet yaşayıp ölüp gideceğiz hepimiz. Niye zorlaştırırlar ki hayatı...

Aman diyeyim uzak durun :) bağımlılık çok zor. Elbetteki bağımlı kişileri dışlayıp kendi hallerine bırakalım demiyorum. Bilakis normal hayata dönmeleri için olabildiğince destek olmak gerek. Lakin bağımlı çaba sarf etmiyorsa, onun yanındaki kişi de kopuyor hayattan. Yazık günah, bir kişi hayatından vazgeçmek istiyorsa destek olan niye vazgeçsin. Bir yere kadar destek olunur lakin sınırsız destek değil. Şartlı destek. Şartları yerine getirmiyorsa, artık kendi haline bırakılır. Ben çok üzülüyorum böyle hayatlara. Bir müddet yaşayıp ölüp gideceğiz hepimiz. Niye zorlaştırırlar ki hayatı...

düzelmek isteyene manevi destek olunur.
ama kumar bağımlısına asla maddi destek olunmaz, zira bu daha da körükler.
konu sahibi evin sorumluluğunu alarak çok yanlış yapıyor, en büyük zararı da kendine veriyor.

ya senin ilk yorumundaki gibi çok net bir sınır çizmeli, ya da direk bırakıp gitmeli.

Esim gecen yil iddiaya basladi. Ogrencilik doneminde de oynardi ama kucuk meblalardi. Kazanci artinca oynadigi tutarlar da artti. Toplam kazancimiz 13 bin civari aylik. Ama tek kurus faydasi yok eve. Kazancin 3 te ikisi esimin ama tamami iddia borcuna gidiyor. Biraktim demisti ama iki uc gundur goruyorum yine oynuyor. Neden dedim. Tek mac acilmis da merak etmis. En asagi 100 tl oynuyor. Vaktinde tek maca 4 5 bin oynamisligi var. 30 bin borcu var ama aylardir kapatamadi. Arabaya yakiti bile ben aliyorum. Gecen gun esime ilac almaya eczaneye gittik. Ilaci istedi. Sonra yanda bulunanlarla sohbete daldi. Ee odesene dedim. Kredi kartimi istedi. Ciktik. Sok oldum gercekten dedim. Tum gun surat asti. Insan zor zamanda taniyormus diye. Sakaya vurup ara ara soyledi bunu. Iki evimiz var. Birinin tum giderleri bana ait. Digeri lojman. Digerinin sadece cüzi miktar kirasini ve aidatini oduyor. Tum mutfak masrafi yeme icme hersey bana ait. Disarda yemek yeriz ben oderim. Tatile gideriz ben oderim. Ama yetmiyor artik. Ben de coktum. Dis tedavim var. Onu erteleyip duruyorum. Cunku param kalmiyor. Ben cok yoruldum ama adam degismiyor. Varlik icinde yokluk cekiyoruz. Ben atanana kadar iki sene calismadim. Ben vakti zamaninda baktim sana diyor. Karsilik bekliyor yani. O zaman da sen calismasan da olur diyordu. Bu iddia bitirdi onu da bizi de. Ama yine basliyor. Bagimli ama hicbirsey yapmiyor. Hep depresif hic mutlu degil. Be sizinle paylasmak istedim. Sevdigim adam mutlu olmayi bilmiyor. Boyle heyecanla adrebalinle gununu kurtariyor. Ve bu onu daha beter bir strese sokuyor.
Teyzemin 20 yıllık yuvası yıkıldı iddia yüüsnden maalesef değişmiyorlar

Gecen gun baska sehre gittik gezmeye. Nakit vardi esimde. 20 30 tl harcadi. Sonra soylendi. Benim hic para harcamamam gerek diye. Cocuk dusunuyoruz güya. Dogum paketi alacagiz olursa ozel hastaneden. Acaba onu da mi bana odetmeyi planliyor.

yap kuzum...bu adama hemde 4 cocuk yap. sonrada konu ac buraya.

1) Çocuk düşüncesinden uzaklaşın.
2) Çalışmıyormuşçasına onun üzerinden ellerinizi çekin.
Para isteyin hatta yetmedi deyin.
Anneme verdim.
Elbise gördüm dayamadım aldım 1000 liraya falan..

Erkek olsun da size gelecek sunmaya gayret etsin önce.
Bunu görmeden çocuk düşünemem diye söyleyin.
Boşanmaya yakın durduğunuzu bilsin.

Bağımlı olur, yapar eder.
Nasıl bir duygu biliyorum deneyimliyim maalesef ama..
Pişmanlık duyar insan yahu!
Bu ne pişkinlik ben en çok buna sinirlendim.

S
senin hikayen nasıl esin farkinda mi bunu bir hastalik oldugunun benim ki yani eski esim hala bunun farkinda degil bizi kaybetti yavrusunu kaybetti hala da devam ediyor oynamaya. Allah kuluna kafi ins hepsi gececek

Kumar bağımlıları derin arastırmalarım sonunda herşeyin tabiki farkındalar..Yaptıklarının ve sonuçlarınında farkındalar..Şizofren degıller nihayetınde..Sadece durduramıyolar kendılerını yada durdurmak ıstemiyorlar diyelim.Okadar zevkliki herşeye değer kumar oynamak onlar için

Gecen gun baska sehre gittik gezmeye. Nakit vardi esimde. 20 30 tl harcadi. Sonra soylendi. Benim hic para harcamamam gerek diye. Cocuk dusunuyoruz güya. Dogum paketi alacagiz olursa ozel hastaneden. Acaba onu da mi bana odetmeyi planliyor.
Arkadaşım ne çoçuğu?
Yapmayın gözünüzü seveyim.
Önceki konularınızı da okumuştum, adam kumar bağımlısı, üzerine de sorumsuz ve pişkin.
Adama resmen siz bakıyorsunuz.
Tedavi olmadığı sürece bu adamdan ne size eş olur ne bebeğinize baba.
Niye çekiyorsunuz bu adamı?

Aylık 13 bin girdiği bi evde de böyle yokluk çekiliyosa.borç ödenceği yerde hala bi sefer şöyle böyle deyip devam ediliyosa bırakmaz hatta daha ilerletir.yoksa o borcu 3 4 ayda bile kapatır çabalasa.
Valla tek diyecem üzerinize hiçbişey almayın fatura gibi.imza vs kredi felan çekmeyin.sonra size kalır o keyif yaparken siz onun borcunu ödersiniz.

Back
X