Canım yanıyor

Seval0732

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
9
-2
86
33
Arkadaşlar merhaba 26 yasindayim 5 yıllık evliyim. Esimle son zamanlarda biraz sorunlarimiz oldu birbirimize karşı sevgi ve saygımızı yitrdik. Sanki hiç duzelemicez gibi geliyo. Aranizda böyle sevgi ve saygı eksikliği yaşayıp yine eskisi gibi cok mutlu olanlar var mi yoksa bosa mi cabaliyorm ayrilmali mıyız

Buna ikiniz karar vermelisiniz bence. Biz ne desek bos..

5 senelik evliliğe yazık olmasın iyi düşünmek lazım bunu.
Aranızdaki kavganın şiddetine göre değişir,ağır hakaretler var mı,şiddet var mı ne boyutta,sizi aldattı mı,aranızdaki sevgi saygı tamamen bitti mi geri dönüşü olmayacak neler oldu vs vs.
Sonra ayrıldınız diyelim ailenizin yanına mı döneceksiniz ayrı bi düzen mi kuracaksınız bunlarıda düşünün.

Eğer tek taraflı çabalıyorsaniz işiniz zor tabi. Eşiniz de saygı ve sevginizi geri kazanmak istiyor mu o önemli. Bir de ne oldu da saygı sevgi yitirildi. Basit şeyler mi büyütüldü yoksa aldatma hakaret şiddet vs. Gibi mi? Konuyu pek açmamışsiniz biraz detay verirseniz daha çok fikir veren olur.

Bazen iki tarafında yaşadığı genel sıkıntılar evliliğe böyle yansıyabilir.Ama bunun bir ölçüsü var tabi.Sevginizi ancak siz bilirsiniz kalbinizi dinleyin tamamen soğudunuz mu yoksa yaşananlardan dolayı mı böylesiniz karar verin.Saygıya gelince ,evlilikte herşey her şekilde tartışılır yeterki onur kırıcı şeyler söylenmesin ve küfür edilmesin.Ben kendi adıma bir evlilikte bunlar olursa o evliliği bitmiş sayarım.Çünkü karşındakine bu kadar sınırı aşmayı göze alıyorsan kafanda bitirmişsindir.

Sevgi /saygı kavramları bana göre göreceli...

Benim eşime olan bir hareketim başka bir kişiye göre saygısızlıktır, ama bizim ilişkimizin yapısı onu tolere edebiliyordur mesela. Olabilir...

O yüzden yaşadıklarını bilmeden burada yorum yapamayız. Belki biraz acarsan daha acik yorumlar yapilabilir. Ve yine kararı verecek olan sizsiniz, dediğim gibi her ilişkinin dinamitleri farklı

2.5 yıldır böyle yazıyorum düzeleceğini sanmıyorum sevgi yerine gelebilen bir şey değil nereye kadar gider bilmiyorun

Direk ayrıl demiyorum ama düzelmiyor maalesef çabala ama geriye dönüp baktığında çabalamış olduğunu bilmenin verdiği bir rahatlık var en azından

Sevgi saygı bitti denilen bir evlilikten ben şunu anlıyorum yani orta şiddetli bunların yaşandıgini tahmin ediyorum. Kavga anında söylenen ağır sözler sonrasında geçmeyen kızgınlık evde soğukluk küsluk. Sonra bir şekilde düzeltip bu sefer başka şeyden yine aynı başa sarma. Size de bu döngü hiç bitmeyecek bu hep bir ömür devam edecek gibi geliyordur muhtemel en. Ben bunların en kötü orta derece de yaşanmış olduğunu düşünmek istiyorum bunu ağır bir şekilde yasadiysaniz hala devam etmelimi diye sormazsiniz gibime geliyor.
Eğer sarmal böyle ilerliyordu eskisi gibi sevgi yumağı olunmaz çünkü her söz her yaşanan kalpte bir iz bırakır.ama kavgalar gürültüler en aza indirilip biraz daha huzurlu bir ortam sağlanabilir ve kavga esnasında ağızdan çıkan şeylere dikkat ederek minumum hasarla kapatılabilir.

Konuya bir guncelleme yapın,
Yanii konuyu iyice açin, biz ona gore yorum yapalim isterseniz.
Suan ne desek saglikli olmaz..

Erkek arkadaşımla sürekli şiddetli tartışmamız oldu. İster istemez birbirimize ekşi bi yoğurdu yemek zorundaymışız gibi hissettik. Ama bunun üzerine konuştukça tartışmalarımızın ardındaki nedenleri gördük. Yani demem o ki,insandaki sevgi bir sabah kalkınca bitmiyor ve iletişim,sakince konuşma önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…