konu sahibi konusunu terk etmiş anlaşılan, ee tabi uyarı ve azar yorumlarını okuyunca...
bu yaşlardaki kadınların (17-18) erkek arkadaşları askerdeyken bu muhabbetler oluyor genelde, gördüklerimden duyduklarımdan... (uzun seneler kız yurdunda kalınca

)
erkek arkadaş askere gider, orada bambaşka hayat... tamamı erkekli mekanlar... azma hali bol bol...
ve bu durumda (kadın 17, erkek kadın yüzü görmemekten azmış, askeri disiplinden bunalmış) olup da izin zamanlarında gel şuraya otelde motelde piknikte çalılıkta birlikte olalım demeyenini duymadım.. hayır neden önceden ya da sonradan olmaz, olacaksa başka zaman olsun ama yok illa asker izin aralarında olur...
yani hiç şaşırmadım... bu gördüğüm duyduğum dediğim kişilerin anneleri rahat ve kafasında bin türlü şeytan dolanan küçük kızına inanacak kadar saf olanları izin vermiştir ve erkek kızcağızımızın tadına bakıp, onu ilk günün acısı ile bırakır ve askerliğine devam eder, arkada zaten cinsel bilgisi olmayan bir kadının acabaları kalır (erkeğin de bilgisi yoksa vay hallerine), acaba hamile kalacak mıyım ? neden canım yanıyor... o güzel günün ardına yalnız kalmanın, topumsal ahlak duvarına çarpan vicdanın acaba yanlış bir şey mi yaptım, ya biri duyarsa psikolojisinin yıkıntısı kalır.. (bkz: yurtlarda haftalarca yataklarından çıkmayan, bunalımın hat safhasını yaşayan ve kimseyle de paylaşamadıkları için kendi yaşlarındaki, yine kendileri gibi cinsel konularda bilgisiz arkadaşlarından medet uman küçük kızlar.... erkek bu sırada normal hayat sürecine katılmıştır bile)
asla evlenmeden önce birlikte olunmamalı tarzı uyarılarda bulunamam, 17-18 yaşlarına gelmiş kadın ve erkeklerin pek tabii olağan doğal süreçlerine cinsellik de dahildir... kimi içine atar, kimi yaşamak ister... sorun o değil de, gidişat rahatsız edici.. arkadaşlığınız süresince tanırsınız birbirinizi yakınlaşırsınız, romantik bi ortamda sonradan pişman olmayacaksan tabii, kendi rızanla isteğinle güzel güzel günler yaşarsın... yalnız kalmazsın... erkek ertesi gün de öbür günler de yanında kalır... güven verir, birlikte olursun, paylaşırsın, gülersin, ağlarsın.. ama bu durum asker ağbinin gel şuraya sevişelim demesi.... güdümlü füze misali piknikte buluşulup yumuşak otlara serilip erkeğin sevişme isteğini gidermek...
ve konu sahibinin de erkek arkadaşının isteği yerine gelemeyeceği ve son derece rahatsız, kadını küçük düşüren bir şekilde, ormanda tabiri caizse "erkeğinin olamayacağı" için intihar etmek istemesi..... kadının erkek arkadaşına ne yeri ne de zamanı demek yerine, canına kıymak istemesi... garip.. tabii kimse kimseye benzemez. benzemek zorunda değil... konu sahibi genelin dışında orjinal kişilerden sadece biri...
sonuçta konu sahibinin hayatı, yazdıklarımda asla sn. üyeye karşı alay, kötü söz vari kasıt yoktur.. sadece genelde 17sine basmış kızların ve o sıralarda askerde olan erkek arkadaşlarının yaşadığı ve benim her seferinde kadınların yaşadıklarını çöküşlerini anlatmak istedim...
belki onu daha farklı bir sonuç bekliyordur bilemeyiz...