canımdan çok sevdiğim kocam hem aldattı hem de el kaldırdı...

ikoerd

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2010
217
129
303
Ankara
o kadar çok şey yaşadım ki,anlatsam sayfalar sığmaz...
evleneli nerdeyse 3 yıl oldu ama canımdan bezdim...kaynanam 3 yıl boyunca her gün hem de her gün yapmadığını bırakmadı.Eşim tek çocuk,evlenince oğlunu paylaşamadı,bunalıma girdi,düğün günü bile ilaç kullanarak salona geldi,daha ertesi gün başladı kavgalara,tartışmalara...her yerde dedikodumu yaptı,het yaptığım hareketten anlam çıkardı.
eşimle ben internette tanışıp evlendik.her kavgada bunu haykırdı yüzüme,bana internet o.... bile dedi,ki herkez bilir benim ne kadar aklı başında biri olduğumu...7 aylık hamileyken seni de karnındaki oğlunu da istemiyorum dedi,doğuma bir gün kala kavga ettik ertesi gün doğuma öyle girdim,daha neler neler.... kayınpederim ölünce iyice kafayı yedi,yedi-sekiz ay aynı evde kaldık yalnız kalamıyorum dedi de ama anamdan içtiğim süt burnumdan geldi...
ve bu olaylarda eşim hep arada kalan taraf oldu,herşeye onun için katlandım göğüs gerdim...

en son ailemin yanına tatile gittiğimde beni aldatmış,bunu da birlikte çıktığımız tatilde öğrendim ki evlendiğimizden beri ilk tatilimizdz zehir oldu...ve dün yine annesinin yüzünden kavga ettik,onun yanında bana vurdu ve sol kulağım dünden beri çınlıyor,az duyuyor...

ben tüm bunları yaşamayı haketmedim,onu hala çok seviyorum hem de nefret ediyorum...

ölmeyi düşündüm ama oğlum var,onu bırakamam,canımı bırakamam,yaşamak zorundayım...

böyle devam edemeyiz onu da biliyorum,boşanmak da istemiyorum...

ne yapacağımı bilmiyorum,aldatma ve dayak olayını ailem bilmiyor,benden uzaktalar zaten anlatamadım,kimseyle paylaşamadım,insan nasıl anlatır dostuna anasına bunları...bilmiyorum ne yapıcam.............

Öncelikle geçmiş olsun diyorum canım. Allah yardımcın olsun. bence ailene söylemlisin eğer arkanda olcaklarsa eşine biraz ayar verirler en azından.yazcak bişi bulamadım inan çok üzüldüm

kaynana başlı başına bir faciaymış,eşin keşke degerini kıymetini bilebilseydi,güzel bir şeyler yazmak isterdim ama ortadaki tek güzellik oğlunmuş,allah yardımcın olsun diyorum iyi düşün taşın...

Evliliğinizin elle tutulur birşeyi kalmamış aslında.
Bir evlilikte bundan daha fazla kötü ne yaşanabilir.
Böyle bir insanı gerçekten seviyor olabilir misiniz?
İnsan güzel olanı sever, sevgiyi sever, dayağı aldatmayı sevmez ki.
Olsa olsa alışkanlık ve psikolojik olarak yıpranmadan dolayı böyle hissediyor olabilirsiniz.
Evliliğiniz , kendiniz ve çocuğunuz için en doğru kararı alırsınız inş.
Kendi fikrim, söylemesi kolay belki ama bitirmeniz, yoksa siz tükeneceksiniz.

canım seni aldatmış, elini kaldırmış ve annesinin psikolojik şiddetine maruz bırakmış.onu çok seviyorum falan filan boş şeyler bunlar..oturup düşünmelisin.nasıl bir hayat istiyorum diye..hayattan beklentin nedir senin??sürekli hakaret işitmek mi..bir kere aldatan bir daha aldatır büyük olasılıkla..hele kadın tepki göstermediyse tekrarlanmaması zayıf bir ihtimal...ha yine de ayrılamam diyorsan eşinle oturup konuşmalısın, problem kayınvalidenden çok kocanda diye düşünüyorum..o seni koruyacak, kollayacak..beceremiyorsa yolun açık olsun diye bilmelisin..böyle nereye kadar, kadınlar ayakta durabilmeli bence..güçlü ve sabırlı ol ve kendini ezdirme...evlilikler fedakarlık ister ama senin yaşadıkların tekrarlandıkca insanı zamanla tüketip bitirir..düşün taşın kardeşim hayat senin bir daha dünyaya gelmiyceksin..öz saygını yitirmemen dileğiyle...

İnsan kocasıyla yaşadığı her şeyi affedebiliyor çok seviyorsa ama dört duvarın arasında yaşananları.Sana bir başkasının yanında vurması onun acizliğini gösterir.Sakın üzme kendini.Bak evladın varmış.Onun için güçlü ol.Eğer ailen sana sahip çıkacaksa bu konuları onlarla konuş.Anladığım kadarıyla eşinle başbaşa halletmenize imkan yok çünkü kayınvaliden buna izin vermez.Ailen belki yapıcı olabilir.Eğer bir gün aklından boşanmayı geçirirsen ve buna gücün varsa mutlaka boşan çünkü ne kadar erken yaşta boşanırsan yeni bir hayat kurman o kadar kolay olur.Biz kadınlar cefakarız ama erkekler öyle değil.Azıcık bunaldılarmı kendilerini başkalarının kollarına atıyorlar.Kocanın kafa yapısını bilmediğimiz için sana ne tavsiye versek boş ama belki bir doktordan aile terapistinden yardım alabilirsiniz.Allah yardımcın olsun.Biz kadınız ve doğuştan güçlüyüz.Kendini salma.Ölümü aklımdan geçirdim demişsin buna çok üzüldüm.Sen bir annesin.Buna hakkın yok.İnan mulu mesut görünen cicili bicili kadınların pek çoğu senin bu yaşadıklarını yaşıyorlar.Allah's sığın.Çok geçmiş olsun.

Aldatmis, affetmissiniz.
Siddet uygulamis, affetmissiniz.
Esinize böyle devam etmesi icinde resmen vize vermis oldunuz.

Ne denirki, Hakkinizda hayirlisi olsun.

CAnim gecmis olsun ama aldatilmak kanimca sindirelez ve bosanmak icin basli basina sebep. O kadar seye gogus germissin karsiliginda hakettigin bu mu olmaliydi baska kadinla bir anlik heves ugruna sana kocaman bir kazik atmis. Sen onun sevdigi kadinsan eger bunlar yasanmazdi. Sende etten kemikten insansinbir omur uzulecegine bir gun uzulursun iki gun uzulursun sonra emin ol gecer. Seviyorum demissin inan aldatilan cogu kadin bosanirken severek bosanmistir. Sevdigi icin asik oldugu icin bu kadar koymustur. Yinede sen kendin daha iyi bilirsin Allah hakkinda hayirlisini nasip etsin

madem boşanmayacaksın
madem ki aldatıldığını bildiğin halde bütün bu olanlara kayıtsız kalıyorsun
eşin ve annesi bu durumu epey iyi kullanmışlar ve kullanmayada devam edeceklerdir
sen bu olanları sineye çektikçe sen daha çok tokatlar yer daha çok aldatılırsın
bir an önce kendine gel pasif olmayı bırak
insan kendine değer vermezse başkasından da değer beklemesin

Özel değilse aldatıldığınıza nasıl emin oldunuz ?

Annesi yaptıklarının-yuva yıkmanın cezasını elbet bulacakta, eşinizde emanete emanet gibi bakmadığı için çok büyük hak ödeyecek.

Ayrılma-ayrılmama konusunda bir yorum yapamıyorum.
Herkesin hayatı kendi içinde değerlendiriliyor fakat bu tokat olayını ve aldatılma olayını kolay unutmuş gibi görünmeyin olur mu ?

Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin.

hem aldatma hem şiddet hem de kayınvalide zulmü....biri bile katlanılamaz bişeyken sen üçünü de yaşayıp kocamı seviyorum diyosun??!!

şunu unutma sevgi herşeye yetmez...güven vermeli seni korumalı ama bunların hep tersini yapmış..

mantıklı düşün...sevgi bu durumda işe yaramaz bence!

geçmiş olsun...
çözüm belli ama sen boşanmak istemiyorsun..
bişey diyemeyiz hayat senin..
allah yardımcın olsun...

Çok geçmiş olsun...
Öncelikle hemen doktora gidip kulağını göster kulak zarın delinmiş olabilir bunu kesinlikle ihmal etme...
ben evli değilim böyle bi şey başıma gelmedi ama böyle bir durumda napılır bilmiyorum ama şuna inanıyorum
1 defa yapınca devamı gelir gibi geliyo gerçekten gözünü korkutmazsan hem annesinden hemde oğlundan çok çekersin
çok iyi düşün ve ona göre hareket et...

öncelikle annesine karşı sizi korumaması hiç hoş değil kaldı ki anlattıklarına göre yaptıklarını da göz önünde yapmaktan çekinmeyen biri.

ikincisi aldattı dediniz eminsiniz sanırım, hadi bu belki affedilir ilktir hata yapmıştır çok pişmandır affedilir ama tetikte durulur her daim.

fakattt şiddet yalnızda olsanız birilerinin yanında da olsanız affedilir bir durum değil.hep derim birini yapan tekrar yapar.ama bu değildir ki hemen boşanın demek.

eşinizin psikolojik durumunu da göz önüne almalıyız bence çok mu stresli , iş sorunumu var neden sizi aldattı. bunları onu karşınıza alıp dimdik ayakta durup konuşmanız gerekiyor bence. eğer kabul ederse bir evlilik danışmanına gitmenizi tavsiye ederim.

her evlilik bir kez kurtarılmayı hakeder bence. ( istisnalar mutlaka vardır)

Hem şiddet, hem aldatma hem de bu kadar eziyet varken yapılacak şey malum. ama sen bütün seçenekleri devre dışı bırakıyorsun. Kararını da vermişsin zaten. Böyle sürüp gidecek işte. İkinci belki üçüncü çocuk olacak, eşin yine kaçamaklar yapacak ve kayınvaliden daha da çirkefleşecek.

Allah yardımcın olsun

ben tüm bunları yaşamayı haketmedim,onu hala çok seviyorum hem de nefret ediyorum...

ölmeyi düşündüm ama oğlum var,onu bırakamam,canımı bırakamam,yaşamak zorundayım...

böyle devam edemeyiz onu da biliyorum,boşanmak da istemiyorum...

ne yapacağımı bilmiyorum,aldatma ve dayak olayını ailem bilmiyor,benden uzaktalar zaten anlatamadım,kimseyle paylaşamadım,insan nasıl anlatır dostuna anasına bunları...bilmiyorum ne yapıcam.............

Kimsenin hayatını yargılamak bana düşmez.
Fakat şu yazdıkların gerçekten garibime gitti.

Ortada çile çektiren bir kayınvalide var, bir şekilde buna eşin engel olamıyor.
Eğer arayı tutabilseydi, sen bu kadar problemin içinde bocalamazdın.
Bir de sormak istiyorum, bu kadar problem ve sıkıntı varken niçin çocuk düşündünüz?
Allah evladına sağlık sıhhat versin ama keşke bekleseydiniz, sizin için herşey daha kolay olurdu...

Bütün bu olanların üzerine ortada bir aldatma var.
Kusura bakma fakat eşinin sana hiç saygısı yok.
Bu kadar badirenin üstesinden gelmeye çalışıyorsun ve aynı zamanda da bir annesin.
O seni aldatıyor.... :20:
Pişman mı? Af diledi mi? Bir daha olmayacaklar sıraladı mı?

Aldatmayı geçtim, bir de üstüne üstlük şiddet var.
Sana ne cüretle el kaldırabilir ki? :20:

Emin misin sen bu evliliği sürdürmeye? Daha ne kadar bu sıkıntılara katlanabileceksin?
Elbetteki evladın önemli, onun hayatı önemli.
Peki evladın ne kadar sağlıklı bir aile hayatında yaşamış olacak?

Bence senin kendi ailenle bir oturup konuşman, sorunlarını paylaşman gerekiyor.
Seni senden daha iyi anlayacak olanlar kendi ailendir.
Eğer kendi ailen ile bir sorunun yoksa, bütün sıkıntılarını anne-baban ile paylaş.
İnan bana en iyi yol gösterecek olan onlar, en çok iyiliğini onlar düşünecek.

Eşinden uzaklaşman ve bir süre hem kendine hem eşine ara vermen gerekiyor.
Bunu boşanmayı düşünmediğin için söylüyorum.
Aslında boşanacak çok sebebin var, fakat bekara karı boşamak kolaydır, hep bunu söylerim.
O yüzden yaşadığın şartları, gönül bağını, sorumluluk duygunu bilemeyiz.
Ama burada herkes sana elinden geldiğince sıkıntılarına odaklanarak yol göstermeye çalışacak.
Herkese bir kulak verip, birşey yapmadan önce onları bir dinlemeni, ona göre bir yol çizmeni tavsiye ederim.

Hakkında hayırlısı olsun inşallah, ama selim kafa ile düşünüp herşeyi gözden geçirip öyle bir karar almanda fayda var.

hadi aldatmis da bi de niye itiraf edio sana anlamis diilim ben. keske soylemeseydi ve gizli kalsaydi bu olay.marifetmis gibi soylemis bi de..ne bilim ya cok sinirlendim acikcasi.....

Son düzenleme:
şiddet var aldatma var ama buna rağmen köpekler gibi pişman olması gereken bir koca yok? üstüne üstlük hala çok seven bir kadın var. anlayamıyorum..

Back
X