- 19 Mayıs 2020
- 47.321
- 212.597
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok büyük konuşmamak lazımBen bu " canımı yaktı ahımı aldı beni üzdü minnoş kalbimi kırdı , sürünsün " laflarını anlamıyorum.ALLAH aklı hep erkeklere mı veriyor???
Adamın ne mal olduğu belli, mesajları çakarli araba gibi gözüne soka soka geliyor ama çoğu hemcinsim pembe panjur rüyasından uyanıp gerçeği gormegi istemiyor.Olmasi gereken olunca ahhh benim başıma gelen.....( İstisnalar hariç) Sevgililikte , evlilikte gereksiz fedakarlık,her türlü şiddeti , aldatmayı haklı görüp susmak,mücadele etmemek adam bırakıp gidince ALLAH'A havale etmeler.
Konu sahibine itafen yazmıyorum ama bu tarz kadın erkek fark etmez konular doğru gelmiyor ......
Yok benden aldığı bir şey yokta yinede büyük konuşmamak lazım ya sizden ya çocuklarınızdan daha kötüsü çıkabilir zaten buranın sorunu bu genellikle çok büyük konuşuyorlar kendi başlarına gelmez düşünerek belkide geliyordur onun acısıyla insanları yerip yadırgılıyorlar evet siz hiç aşık olup hata yapmadınız en zeki en uyanık en açık gözlü sizsiniz bayan okur:)Neden mutlu oluyor biliyor musunuz? Adam gerçekçi, adam ne istediğini biliyor ve genellikle alıyor. Siz ah uh etmeye devam edin belki ayağı taşa maşa takılır düşer uf olur ağlar falan.
Yok ben sadece bir kişi için gerçekten ah ettim daha kimseye etmedim kimse canımı yakmadı o kadarAllah belki “eyyy kulum ben nereye kadar senin için herifleri cezalandıracağım? Azıcık aklını kullanmayı denesen nasıl olur?” diyordur. Bir düşünün bakalım.
Hayatta seçimler ve sonuçları var, gözümün önünde yuva yıkıldı, ne adama ne de kadına bişeycik olmadı inanır mısınız, ikizleri var yaşayıp gidiyorlar. İlk evliliğinden olan çocuğu rahmetli oldu, aldattığı kadının nişanlısı hastalıktan gitti. Yuva yıkılıyo bişey olmuyor, size her ahım çıkıyor diye düşündüren şeyin olayları kendinize yontmanız olduğunu düşünüyorum. Kimse bu kadar önemli değil.Yok benden aldığı bir şey yokta yinede büyük konuşmamak lazım ya sizden ya çocuklarınızdan daha kötüsü çıkabilir zaten buranın sorunu bu genellikle çok büyük konuşuyorlar kendi başlarına gelmez düşünerek belkide geliyordur onun acısıyla insanları yerip yadırgılıyorlar evet siz hiç aşık olup hata yapmadınız en zeki en uyanık en açık gözlü sizsiniz bayan okur:)
E konunuzda ah edince hemen tutuyor yazmışsınız.Yok ben sadece bir kişi için gerçekten ah ettim daha kimseye etmedim kimse canımı yakmadı o kadar
Ohooooooo...Çok değil 6 7 ay önce canımı çok yakan duygusal anlamda beni aylarca dipte bırakmış biri.. Ben dipteyken bile o başkasını bulup en güzel zamanlarını yaşadı hâlâ yaşıyor. Normalde haklı olduğumda ve canımı çok yakan biri olduğunda sadece Allaha bırakırım bunda da öyle yaptım ama hayatımda çok nadirdir bunu yaşadığım genellikle hemen duama geri dönüş olur Allah bana o üzen kişinin durumunu gösterir ben anlarım ama bunda öyle olmadı çok şükür geçtik o raddeleri ama canımı yakışını, beni oyalayıp kandırışını, asla unutmam unutamam. Neden böyle oldu sizce ?
Çocuklarından falan çıkması sizi rahatlatacak mı? yani kişi bir yanlış yaparsa kendinin cezalandırılması adil olabilir ama babam bir hata yaptı diye neden ben cezalandırılayım. Allah bu kadar adaletsiz mi? öyle olsa bile siz bu adaletsizliği içinize sindirebilecek misiniz? Suç bireyseldir kavramı toplumda çok kabul görmüyor galiba ama adil olanı bireysel olmasıdır.Yok benden aldığı bir şey yokta yinede büyük konuşmamak lazım ya sizden ya çocuklarınızdan daha kötüsü çıkabilir zaten buranın sorunu bu genellikle çok büyük konuşuyorlar kendi başlarına gelmez düşünerek belkide geliyordur onun acısıyla insanları yerip yadırgılıyorlar evet siz hiç aşık olup hata yapmadınız en zeki en uyanık en açık gözlü sizsiniz bayan okur:)
Zamanında f.cebookta bi hikaye okumuştum, itiraf sayfası gibi bi yerde. Kız eski sevgilisinin abisinin dükkanının yanmasını "Beni aldattı ah ettim abisinin dükkanı yandı. " diye anlatıyodu. Adamlar da haliyle afedersiniz açık yazacağım kimse kişisel almasın "Abim bi tane s.dikliyi aldattı diye neden benim tükan yanıyo ya.Çocuklarından falan çıkması sizi rahatlatacak mı? yani kişi bir yanlış yaparsa kendinin cezalandırılması adil olabilir ama babam bir hata yaptı diye neden ben cezalandırılayım. Allah bu kadar adaletsiz mi? öyle olsa bile siz bu adaletsizliği içinize sindirebilecek misiniz? Suç bireyseldir kavramı toplumda çok kabul görmüyor galiba ama adil olanı bireysel olmasıdır.
Hayır konulara bu kadar duygusal yaklaşmanın manası da yok, neden sonuç ilişkisi ve mantık çerçevesinde yaklaşırsak olaylara çokta takılmadan daha stabil bir hayat yaşarız aslında. Hayır gerçekten neden babam ya da dedemin hatasını ben ödüyorum? Yaşadığımız sürece bir sürü olumsuzlukla karşılaşıyoruz, benim ahım bu diye bakacak ve kendimize yontacak olursak eninde sonunda buluruz zaten benim ahım tuttu diyecek bir şey. Bana da kötü şeyler yapanlar oldu ama cidden mis gibi de yaşayıp gidiyorlar, kimseye bir şey olduğu falan yok. Böyle düşünen insanlar karşıdakinin ayağı taşa takılsa benim ahımdan diyor. Ne yapalım hayat adil bir yer değil, hatalardan ders alıp, tecrübe kazanmaktan başka çare yok. Buna rağmen yine terslikler olursa da önümüze bakacağız artık.Zamanında f.cebookta bi hikaye okumuştum, itiraf sayfası gibi bi yerde. Kız eski sevgilisinin abisinin dükkanının yanmasını "Beni aldattı ah ettim abisinin dükkanı yandı. " diye anlatıyodu. Adamlar da haliyle afedersiniz açık yazacağım kimse kişisel almasın "Abim bi tane s.dikliyi aldattı diye neden benim tükan yanıyo ya." yazdılar.
Hayır tabiki de beddua amaçlı demedim yanlış anlaşılmasın ben zaten eskiden beri şunu savunurum benin yaptığım ya da bir başkasını yaptığı çocuklardan çıkmasın Allah da tabiki o kadar adaletsiz değil ama bunun çok fazla örneğini gördüğüm için ne zaman ailesi büyük konuşma çocuklarından çıkıyor o yüzden kimsenin çoluğu çocuğuyla dalga geçmemek lazım çocuklardan çıkma nedeni de kendisine aynısı olsa o kadar canı yanmaz belki ama çocuğu olunca çok yakıyor bunu bilerek ağzımızdan çıkan sözlere dikkat edelim ki bizim başımıza da gelmesin:)Çocuklarından falan çıkması sizi rahatlatacak mı? yani kişi bir yanlış yaparsa kendinin cezalandırılması adil olabilir ama babam bir hata yaptı diye neden ben cezalandırılayım. Allah bu kadar adaletsiz mi? öyle olsa bile siz bu adaletsizliği içinize sindirebilecek misiniz? Suç bireyseldir kavramı toplumda çok kabul görmüyor galiba ama adil olanı bireysel olmasıdır.
Hayat adil değil de çok yanlış düşünce Allahın adaletine güveniyor musun tamam şimdi biri senin ya da benim canımı bile isteye yakınca bu imtihan olur tecrübe olur ama ben o insan güle oynaya yaşamına devam etmesini kaldıramam çünkü her insan acıyı ayni boyutta çekmez emin ol sende gerçekten acı yaşasaydın tabiki de karma denilen şeyin olmasını isterdin zamanından çalıyorlar duygusal kullanıyorlar ciddi düşünüyorum ailemle tanıştırırım gibi ileriye dönük sözler verip birçok şeyde söz verip aslında tek amaçlarının sadece takılmak boş zamanını doldurmak olduğunu gizliyorlar şimdi soruyorum size hem zamanını hem psikolojik sağlığını aylarca yıpratmış biri için nasıl tecrübe deyip geçebilirsinHayır konulara bu kadar duygusal yaklaşmanın manası da yok, neden sonuç ilişkisi ve mantık çerçevesinde yaklaşırsak olaylara çokta takılmadan daha stabil bir hayat yaşarız aslında. Hayır gerçekten neden babam ya da dedemin hatasını ben ödüyorum? Yaşadığımız sürece bir sürü olumsuzlukla karşılaşıyoruz, benim ahım bu diye bakacak ve kendimize yontacak olursak eninde sonunda buluruz zaten benim ahım tuttu diyecek bir şey. Bana da kötü şeyler yapanlar oldu ama cidden mis gibi de yaşayıp gidiyorlar, kimseye bir şey olduğu falan yok. Böyle düşünen insanlar karşıdakinin ayağı taşa takılsa benim ahımdan diyor. Ne yapalım hayat adil bir yer değil, hatalardan ders alıp, tecrübe kazanmaktan başka çare yok. Buna rağmen yine terslikler olursa da önümüze bakacağız artık.
Güzel hikaye ama malesef öyle olmuyor o işler işte hikayede yanan çoluk çocuk oluyor keşke herkes annne babasını sağlam seçebilse ya da keşke herkes çocuk sahibi olmasa da çocuklar ceremesini çekmese:)Zamanında f.cebookta bi hikaye okumuştum, itiraf sayfası gibi bi yerde. Kız eski sevgilisinin abisinin dükkanının yanmasını "Beni aldattı ah ettim abisinin dükkanı yandı. " diye anlatıyodu. Adamlar da haliyle afedersiniz açık yazacağım kimse kişisel almasın "Abim bi tane s.dikliyi aldattı diye neden benim tükan yanıyo ya." yazdılar.
Her şeyin bir zamanı olduğuna inanıyorumCokta günahını almamis demek ki.
Evet ama bu sefer olmadıE konunuzda ah edince hemen tutuyor yazmışsınız.
Yani bahsettiğiniz o ulu ilahi adalet suçsuzlara mı ceza kesiyor? Ama sorsan ilahi adalet. İnancınızı bari harcamayın hırslarınız uğruna, böyle bir şey değil çünkü.Güzel hikaye ama malesef öyle olmuyor o işler işte hikayede yanan çoluk çocuk oluyor keşke herkes annne babasını sağlam seçebilse ya da keşke herkes çocuk sahibi olmasa da çocuklar ceremesini çekmese:)
Nişanlısı hastalıktan gitmiş ilk çocuğu rahmetli olmuş daha ne olsun be ablaHayatta seçimler ve sonuçları var, gözümün önünde yuva yıkıldı, ne adama ne de kadına bişeycik olmadı inanır mısınız, ikizleri var yaşayıp gidiyorlar. İlk evliliğinden olan çocuğu rahmetli oldu, aldattığı kadının nişanlısı hastalıktan gitti. Yuva yıkılıyo bişey olmuyor, size her ahım çıkıyor diye düşündüren şeyin olayları kendinize yontmanız olduğunu düşünüyorum. Kimse bu kadar önemli değil.
Yok sen yanlış anladın. Adamın aldattığı ilk eşinden olan çocuk ile nişanlısı öldü. Ş.refsiz adam karısını aldattığı kadınla evlendi ikizleri oldu. Hala burunları kanamadan hayatlarına devam ediyolar. Ha sinir bozucu mu evet. Ama yapacak bi şey yok.Nişanlısı hastalıktan gitmiş ilk çocuğu rahmetli olmuş daha ne olsun be ablaben mi yanlış okudum acaba
Niye ilk defa ah ettim diyorsunuz o zaman? Bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor.Evet ama bu sefer olmadı![]()