Canımızı haksız yere yakanların yanına kalır mı?

Ben çok ender beddua ederim ve maalesef ki tutar. Hatta öyle ki o insanlar bana gelip helallik ister ama maalesef ettiğim duaların hiç geri dönüşü olmadı. Detay vermeyeyim ama çok ağır şekilde ödedi hepsi...

O yüzden mümkün mertebe beddua etmemeye çalışıyorum
Beddua etmekten çekiniyorum açıkçası.Sadece bir nebze de olsa acımı anlasın pişmanlık duysun istiyorum

Beddua etmekten çekiniyorum açıkçası.Sadece bir nebze de olsa acımı anlasın pişmanlık duysun istiyorum
İşte bu insanın içinin ne kadar yandığı ile alakalı... Benim içim çok yandığında farketmeden beddua ediyorum...

Allahta onları karşıma çıkartıp ben ettim sen etme beddua mı ettin bana diyorlar. Bunu nasıl anladıklarını bilmiyorum ama sonuçları çok ağır oluyor..

İşte bu insanın içinin ne kadar yandığı ile alakalı... Benim içim çok yandığında farketmeden beddua ediyorum...

Allahta onları karşıma çıkartıp ben ettim sen etme beddua mı ettin bana diyorlar. Bunu nasıl anladıklarını bilmiyorum ama sonuçları çok ağır oluyor..
İçim çok yanıyor gerçekten.Kimsenin yanına kalmıyor belki biz görmesek de oluyordur bir şeyler

Yillar önce üvey babanem ailede okuyan ve saçi açık tek kız olduğumdan ,oro..pu ilerde eve erkek alırda oglumun başını yakarsın demisti bana. Çok canım yanmiştı. Bende milletin icinde ağzın dilin tutmaz olsun demiştim. 1 hafta sonra felç gecirdi ve gecen sene ölene kadar ağzı düzelmedi. bedduaya inanirim .kimsenin ahını almamaya calisırım.

Merhaba herkese
Çok detay vermek istemiyorum mazur görün.Canım yanıyor şu sıralar haksız yere hem de.Kötü bi olay geçti başımdan.Şükür biraz daha iyi gibiyim,günler geçtikçe toparlandığımı hissediyorum.Günlerce kabuslar gördüm o geçti.Şimdi ise kalp çarpıntım oluyor uyuyamıyorum bazen.Çok sık dua ediyorum.Allah gözyaşlarımı üzüntümü görüyor.Beddua etmekten korkuyorum ama beni böylesine üzen birinin yaptıkları yanına kalır mı?Hani derler ya mazlumun ahı diye?Böyle siz de ahınızın çıktığı bir olay yaşadınız mı merak ediyorum.Çok korkuyorum dua ederken böyle düşündüğüm için kötü mü oluyor bilmiyorum.Biraz da olsa içi sızlasın pşşman olsun.Demek ki hakkımda hayırsızmış diyorum sürekli.Büyük dersler çıkardım her ne kadar detay vermesem de haksız yere canımın yandığını bilseniz yeterli.Sizlerden de dua alırsam çok sevinirim gerçekten kötü günler geçirdim.Ve bir de böyle ilişkinizde herhangi bir can yakıcı olay yaşadığınızda ne kadar sürede toparlanabildiniz? Şimdiden teşekkür ederim biraz dertleşmek iyi gelecek.
Canımı yakanın canı yanmadı. Yanına kar kaldı hatta. Ama şöyle bişey var hep daha iyi oldum ben.

Yillar önce üvey babanem ailede okuyan ve saçi açık tek kız olduğumdan ,oro..pu ilerde eve erkek alırda oglumun başını yakarsın demisti bana. Çok canım yanmiştı. Bende milletin icinde ağzın dilin tutmaz olsun demiştim. 1 hafta sonra felç gecirdi ve gecen sene ölene kadar ağzı düzelmedi. bedduaya inanirim .kimsenin ahını almamaya calisırım.
Keşke daha ölmeseymiş...

İnsanın canını yakıp yanlarına kâr kalarak yaşayamazlar. Onların da canını başkaları yakar. Benim içimin soğuması için canımı yakanın ellerimle canını yakmam gerekiyor ki ödeşelim.

Haksız yere canımızı yakan insanların ceza alacağına çok inanmak istiyorum ama dünyada çok acı var. Ve haksızlık yapanlar, hala sömürmeye, süründürmeye ve zengin olmaya devam ediyor.
Ben tamamen göreceli olduğunu düşünüyorum.

Bireysel düşününce hak yerini buluyormuş gibi görünüyor ama savaşlarda ölen siviller, haksız yere malları gasp edilen insanlar vs. Dünyada her zaman birileri, diğerlerinin pahasına daha da iyi duruma geliyor.

İnsanın canını yakıp yanlarına kâr kalarak yaşayamazlar. Onların da canını başkaları yakar. Benim içimin soğuması için canımı yakanın ellerimle canını yakmam gerekiyor ki ödeşelim
Haksız yere canımızı yakan insanların ceza alacağına çok inanmak istiyorum ama dünyada çok acı var. Ve haksızlık yapanlar, hala sömürmeye, süründürmeye ve zengin olmaya devam ediyor.
Ben tamamen göreceli olduğunu düşünüyorum.

Bireysel düşününce hak yerini buluyormuş gibi görünüyor ama savaşlarda ölen siviller, haksız yere malları gasp edilen insanlar vs. Dünyada her zaman birileri, diğerlerinin pahasına daha da iyi duruma geliyor.
Haklısınız.Bu dünyada çıkmazsa öteki tarafta bir bir sorulacak zaten.Allahın adaletine şüphemiz yok😊

Haklısınız.Bu dünyada çıkmazsa öteki tarafta bir bir sorulacak zaten.Allahın adaletine şüphemiz yok😊
İnancınız gereği umarım öyledir.
Ama bu dünya haksızlıklar üzerine kurulu ve bir şekilde haksızlık yapanalar iyi durumlarda oluyorlar.
Savaşlar, ölümler, bombalar, hırsızlıklar, katliamlar, adam öldürmeler, adam kayırmalar, dünyanın servetinin sadece belirli bir yüzdede toplanması vs.

Ben dönüp dolaşıp kendilerini bulacaklarına inanıyorum çünkü bu kadar hırs ve kalbini kötülükle beslemek kısa vade de sağlık sorunu getirir zaten. Bir insanın canını yakarsan senin de canın yanar yani karmaya inanırım. Bir de şu var, o insana yaptığı yanlışı anlamasını sağlamak gerekiyor çünkü yaptığı davranışın doğru olduğunu zannedebilir, aynı şekilde davranmak yaptığı davranışa ayna tutmak aslında.

ilahi adaletcilerdenim bende.
Hemen bugun degil belki ama birgun mutlaka cikacagina inanirim.
Gercekden haksizliga ugradiysan cikiyo.
4 ay oldu henuz cikmadi o ayri ama herseyin bi zamani var. Benimde cok buyuk ahlarım var. Kolay kolay beddua eden biri degilimdir. Hayatimin tamamen icine etmis yasam enerjimi almis olan , hatta belkide bidaha içden gulmicek olmamin sebebi olsada beddua etmem Allaha havale ederim, en guzelini o yapar. O kisinin canini ne yakacagini bizden daha iyi bilen O'dur.
Bu arada Rabbim icine ferahlik versin. Bilirim bu ic daralmalarin nekdr agir oldugunu.
Ben hep soyle derim canimi biri yakinca "ahiretede biseler goturelim" bu dunyada olmasa bile ahirette mutlaka alacagiz.

ilahi adaletcilerdenim bende.
Hemen bugun degil belki ama birgun mutlaka cikacagina inanirim.
Gercekden haksizliga ugradiysan cikiyo.
4 ay oldu henuz cikmadi o ayri ama herseyin bi zamani var. Benimde cok buyuk ahlarım var. Kolay kolay beddua eden biri degilimdir. Hayatimin tamamen icine etmis yasam enerjimi almis olan , hatta belkide bidaha içden gulmicek olmamin sebebi olsada beddua etmem Allaha havale ederim, en guzelini o yapar. O kisinin canini ne yakacagini bizden daha iyi bilen O'dur.
Bu arada Rabbim icine ferahlik versin. Bilirim bu ic daralmalarin nekdr agir oldugunu.
Ben hep soyle derim canimi biri yakinca "ahiretede biseler goturelim" bu dunyada olmasa bile ahirette mutlaka alacagiz.
Öncelikle teşekkür ediyorum güzel dileğin ve yorumun için sağ ol.Gerçekten hak etmediğim şeyler yaşadım detaya girersek uzayacağı için anlatmak istemedim.Benim de hatalarım oldu elbet ama benimki 1 se onunki beş hatta on yüz katıydı.Çok canımı yaktı.Bedduadan ben de korkuyorum ama sadece isterdim ki bir gün acımı anlasın yanlışını anlasın içi sızlasın ben bilmesem de olsa yeterli.Allah hidayet de versin diyorum.Henüz 1-2 ay oluyor yaşadıklarım.Hemen sonuç göstermesi mümkün değil.Biz ne zaman ki unutucaz belki o zaman olacak ki sevinmesin kullar diye.Hakkımkzda hayırlısı.Keşke herkes kalp kırmaktan can yakmaktan korksaydı işte korksa dünya diye bir şeyin anlamı kalmazdı.

Ben dönüp dolaşıp kendilerini bulacaklarına inanıyorum çünkü bu kadar hırs ve kalbini kötülükle beslemek kısa vade de sağlık sorunu getirir zaten. Bir insanın canını yakarsan senin de canın yanar yani karmaya inanırım. Bir de şu var, o insana yaptığı yanlışı anlamasını sağlamak gerekiyor çünkü yaptığı davranışın doğru olduğunu zannedebilir, aynı şekilde davranmak yaptığı davranışa ayna tutmak aslında.
En azından bir nebze de olsa canımı yaktığı için pişmanlık duysa canı yansa bana yeter.Belki yanacak pişman olacak ben görmeyeceğim bu da olabilir.Ama yapılan kötülükler burda olmasa da öteki tarafta illa ki sorulacak.

Öncelikle teşekkür ediyorum güzel dileğin ve yorumun için sağ ol.Gerçekten hak etmediğim şeyler yaşadım detaya girersek uzayacağı için anlatmak istemedim.Benim de hatalarım oldu elbet ama benimki 1 se onunki beş hatta on yüz katıydı.Çok canımı yaktı.Bedduadan ben de korkuyorum ama sadece isterdim ki bir gün acımı anlasın yanlışını anlasın içi sızlasın ben bilmesem de olsa yeterli.Allah hidayet de versin diyorum.Henüz 1-2 ay oluyor yaşadıklarım.Hemen sonuç göstermesi mümkün değil.Biz ne zaman ki unutucaz belki o zaman olacak ki sevinmesin kullar diye.Hakkımkzda hayırlısı.Keşke herkes kalp kırmaktan can yakmaktan korksaydı işte korksa dünya diye bir şeyin anlamı kalmazdı.
Cok taze acin oyuzden boyle. Yillar gecince belki dediklerin olacak ama senin umrunda bile olmicak.
Sadece sabr.
Biliyorm cok zor ayni zorlugu yasiyorm.
Dilerim yanlarina kalmaz
Bu dunya boyle maalesef

Back
X