Elektronik Ev Aletleri Canon mu Nikon mu Profesyonel Fotoğrafçılığı Öğrenmek

nikon nun üstüne makine tanımam tam profesyonel tavsiye ederim :)

evet karşılaştırma yaparsak nikon benimde tercihim ama canonda fena değil....

Konuya son noktayı ben koymak isterim ki :) Bu zamana kadar edindiğim bilgileri sizlerle paylaşayım.

Şimdi bu hemen hemen her forumda rastladığımız konulardan birisidir. Nikon mu Canon mu sorusuna tam bir cevap bulamasakta az çok anlatiyim size. İkiside en iyi fotoğraf makinesi üreticilerindendir. Canon özellikler bakımından daha iyidir biz burada canon 550d ve nikon d90 karşılaştırmasını yapacak olursak. Nikon sadece seri çekimlerde başarılıdır. Yani saniyede çektiği resim sayısı canon 550d den fazladır. Tabi seri çekim yapanların bu özellik işine yarayacaktır. Ayrıca Nikon'un çekim esnasındaki sesine hayran kalanlarda var. Nikoncular çıkan sesi çok beğeniyorlar Canon dan daha iyi ses çıkarıyor çekimler tabi bu beni cezbedemez :) Ben Canon 550d kullanıcısıyım çünkü mükemmel bir hd video çekimi var. Youtube'da canon 550d video sample diye aratırsanız zaten örnek çekimleri görürsünüz sinema çekimlerini aratmıyor. Onun dışında gerek renkler olsun gerek diğer özellikleri olsun karşılaştırmasını yapabilirsiniz ve tercihiniz canon olacaktır.

Bu arada Canon Lensleri Nikon Lenslerine göre daha pahalıdır alacakların bunu da göz önünde bulundurması gerekmektedir. :)

bende 550d kullanıcısı olarak yorumlarınıza aynen katılıyorum

benim makina daha eski bir sürüm Canon 450D, gerçekten memnunun ama bir üst seviyeye markII lere atlamayı düşünüyorum param olursa.
hatta benim makınanın bir üstleri çıktığında HD video olayını gördüğümde çok garipsemiştim video çekicek olan video makinası alsın bune fln ama sonra kısa filmlere merak sarınca hımm alsammı acaba diye içimden geçirmedim değil

nys şöyle bir örnek vermek istiyorum üniversitedki fotoğraf hocamız bir gün şöyle birşey demişti;
21 yıllık Nikon kullanıcısıyım ama artık Canon a gçtim, çekimlerimde renkler gerçekten inanılmaz doygun beni Nikon sevdamdan üzülerek vazgeçirdi.
böyle bir örnekle küçük bir örnek vermek istedim tabiki daha birçok avantaj veya kişiye yönelik dezavantaj sayılabilicek şeyler söylenebilir.

İşin içinde çalışmış biri olarak canon u öneririm. nikonda iyidir ama en iyisi canon. hele ki nikonun compact makineleri berbattır profesyonelde iyidir. ama canon genel olarak compact ta da profesyonelde de başarılıdır.

canon yarı prof dslr lar baslangıc ıcın uygun olabılır
fotografcıyım canon kullanıyorum cokta memnunum ama makına isi biraz gonul isidir icinize sineni almanız cok onemlı mesela ben ilk makinamda nikon ve canon arasında kaldım aylarca dusundum ama hıc elıme almamıstım elıme ıkısınıde alınca dırekt canonu sectım ve yıllardırda canondan sasmıyorum mumkun oldukca ust modelıyle degıstırmeye calısıyorum..canon iyidir ama bu nikon kotu demekte degıldır.. :)

nikon d3200 ile canon 600d arasında kaldım felaket şekilde.. bir gün fotoğrafçıya giittim ve bana nikonu önerdi ertesi gün öğretmenim canondan şaşma dedi
ve D-slr ile slr arasındaki farkı bir türlü çözemedim

tek kelimeyle canon diyorum baskada bişey demiyorum arkadaşlar gecen ay aldım taksitle sizede tavsiye edebilirm
Canon 650D 18-135mm IS STM Lensli SLR Fotoğraf Makinesi - Ürün Kategorileri

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Canoncuyum :) Ve makinama asigim uzun zaman elime almadigimda özlüyorum kendisini

600D baslayip 6D gecis yaptim ve resimlerdeki renklerin canliligina hayranim en basit cicek resmine bile bayiliyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…