• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canparçam anneannem hasta :(

oZdEnIzEr

idealist anne
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
633
45
118
annem yoktu benım anneannem beni büyüttü, baktı ve 3 yıl önce bir gece aniden kısmi felç geçirdi evde yalnızdım onu buldugumda odasında yerdeydi kalkmaya çalışıyordu sesi çıkmıyordu,
hemen ambulansı aradım, gittik çıkardılar hastaneden ama konuşamıyordu, kımıldayamıyordu ona 1 sene baktım yavaşça yürümeye başladı sonra teyzem ben alıcam yanıma dedi kopardılar benden :( içim acıyordu, annem, meleğim, bitanemle artık aynı çatıda olmıcaktık.
sonra ben evlendim ve 1 yıl görüşemedik çünkü teyzemde kalıyordu ve teyzeme cok kızıordum bizi ayırdıgı için. oyüzden aramadım
teyzemde 1 yıl kadar bakmış sonra dayıma vermişler yengemde ben ilgilenemem demiş dayım işten gelip ilgileniyormuş 1 yıldır.
altını değiştirirken yüzümüze bile bakamıyordu anneannem onu her gördüğümde hıçkıra hıçkıra ağlıyorum.
yatan için çok zor bu hastalık bide iyileşicem daha hızlı yürücem diye çabalarken düşüp kalçasını kırdı,
ameliyat oldu 84 yaşında ameliyat ağır geldi ve kalp yetmezliği artı akciğer su toplaması hastalığı başladı. dünyamız başımıza yıkıldı o tüm gün gezen enerjik kadın zayıflamışş bir damla kalmış şuan yoğun bakımda. hastaneden çıksa nasıl iyileşicek ki artık, bakana da zor ama yatana çok daha zor hele hele zamanında oturmaya alışmamış utangaç otoriter bır insansa bu. ağlıyorum günlerdir dünya başıma yıkılıyo ah annem niye götürdüler ki seni yanımdayken iyileşiyordun, yürümeye başlamıştın, mutluyduk.
hayatımdaki tek varlığımsın, seni yoğun bakımlarda bi deri bi kemik aciz görmek beni bitiriyo artık katlanamıyorum
hem varsın hem yoksun... yanına gelip sana dokunamamak...
eskiden saatlerce sohbet ederdik şimdide anlatıyorsun bişeyler ama ah bi anlasam, keşke bir kelimesini anlasam...
allahım bize acısa, mucize yaratsa ve sen yanımda sağlıkla oturuyor olsan hiç kopmasak...
sen acı çektikçe ben daha çok üzülüyorum. tüm bunların üstüne bakımevine yatarsan bide napıcaksın sen oralarda. dayım seni bakımevine vercez diyo söylicem ben alcam yanıma artık ama keşke diyorum allahın işine karışılmaz ama keşke ölseydin bunca acıyı ağrıyı çekmeden, kahroluyorum senin çektiklerini düşündükçe....
hastanede yatarken bakıcılar dikkat etmiyo oturtcaz diye kadının kolunu kırıyolardı ben olmasaydım o an orda kadın acı çekiyo konuşamıyoda ben yüz ifadesinden anladım bi bağırdım bakıcılara durun diye açtık bi baktık kadıncağızın kolu altına burkulmuş ah yavrummm,bizim bilmediğimiz neler çekiyorsun kimbilir bitanem.
senin son halini, bitmiş halini gördükten sonra artık bir daha eskisi gibi nasıl hatırlıcam ki seni. hep bu halin gelicek gözümün önüne.
seninle denize karşı hep kahvaltı ederdik, otururduk artık o manzaraya bakamıyorum,bakmak istemiyorum.
keşke benım canımı alsaydı rabbim de sen böyle olmasaydın meleğim :(

Canım çok çok geçmiş olsun.Hele ki birlikte büyümüş bir torunsan o daha farklı bir durum.Çok seviyorsan zaten iyice duygusala bağlıyorsun ve kötü oluyorsun di mi:50:

Seni çok iyi anlıyorum benim de dünyalar tatlısı dedecim beyninde küçük küçük kanamalar oluştu ve konuşma problemiyle hastaneye kaldırdık.10 gün yattı.Şimdi daha iyi annemlerde..

Ama o espriler yapan,insanları gülmekten kırıp geçiren,hoş sohbeti olan adam gitti,yerine fazla konuşmayan,sıkılan,söylediklerini tamamlayamayan ve unutan bir adam geldi:50:

Bende sürekli içiçeydim dedeciğimle,canını verirdi bizlere..Yine de Allahım beterinden korudu diyebilirim..En azından yemeğini,wc ihtiyacını vs.kendisi karşılayabiliyor işte...

Tekrar çok geçmiş olsun anneanneciğine,onlar bizim herşeyimiz...Allah acil şifalar versin...

Canım çok çok geçmiş olsun.Hele ki birlikte büyümüş bir torunsan o daha farklı bir durum.Çok seviyorsan zaten iyice duygusala bağlıyorsun ve kötü oluyorsun di mi:50:

Seni çok iyi anlıyorum benim de dünyalar tatlısı dedecim beyninde küçük küçük kanamalar oluştu ve konuşma problemiyle hastaneye kaldırdık.10 gün yattı.Şimdi daha iyi annemlerde..

Ama o espriler yapan,insanları gülmekten kırıp geçiren,hoş sohbeti olan adam gitti,yerine fazla konuşmayan,sıkılan,söylediklerini tamamlayamayan ve unutan bir adam geldi:50:

Bende sürekli içiçeydim dedeciğimle,canını verirdi bizlere..Yine de Allahım beterinden korudu diyebilirim..En azından yemeğini,wc ihtiyacını vs.kendisi karşılayabiliyor işte...

Tekrar çok geçmiş olsun anneanneciğine,onlar bizim herşeyimiz...Allah acil şifalar versin...

size de çok geçmiş olsun canım. allah şifa versin allahım daha beterlerinden korusun. insanın kendi anne babası böyle hasta olsa da mutlaka üzülürüz ama kalbimize böyle otururmu üzüntüsü her daim bilemiyorum ama büyükanne yada büyükbabalarımız çok yaşlı oluşlarından ve bizlerle hep severek büyük sabırla bizi büyüttüklerinden sanıyorum daha fazla etkileniyoruz. babamda yoğunbakımda yatmıştı üzülüp ağlamıştım ama böyle olmamıştım. allah bizlerede sabır versin.

Allah hayırlısı neyse onu nasip etsin. şifa versin inşallah. acı çekmesin inşallah. dua edeceğimden emin olabilirsin.

Allah hayırlısı neyse onu nasip etsin. şifa versin inşallah. acı çekmesin inşallah. dua edeceğimden emin olabilirsin.

allah razı olsun canım allah sizleri belalardan korusun. az önce haber aldım durumu hakkında bugün ilk kez ümitsiz konuştular. allahtan umut kesilmez dedi teyzem sanıyorum durumu kötüleşiyor :(

Back
X