Çapulcu gibiyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
26 yaşındayım, üniversiteden mezun olduğumdan beri çalışıyorum. Okul öncesinde ücretli öğretmenlik yapıyorum. Asgari ücret bile alamıyorum. Aldığım parayla hem ailemi geçindirmeye çalışıyorum hem kendimi. Anne ve babamın yaşı baya var, çalışacak durumda değiller. İşten gelince de kpssye çalışıyorum ama yorgunluktan hemen yatağa devriliyorum, masada duramıyorum bile.

Üstüme başıma hiç kıyafet alamıyorum. Bir siyah pantolonum var birisi dar birisi de bol paça. 3 tane kazağım birkaç tane de hırkam var. Bir tane botum ve bir de spor ayakkabım. Bunları sürekli yıkaya yıkaya giyiyorum. Ne kadar temizliğime önem versem de artık renkleri soldu. Ben eskiyim diye bağırıyorlar.

Birilerinin yanında yürürken ezik büzük yürüyorum. Hiç rahat olamıyorum. Bazı kafelere giremiyorum bile utandığımdan. Kimse bilmiyor. Hep bir bahane uyduruyorum. Ki girsem bile sadece çay içebilecek kadar bir bütçem oluyor. İnanın bazen ay sonunda cebimde sadece 1-2 lira kalmış oluyor.

Bu arada 6 yıllık da bir ilişkim var. Erkek arkadaşım bu konuda asla bir şey söylemedi. Ama bugün çok ağladım. Bi kafede buluştuk. Kendisi bi tarafa bakıyordu sürekli sonra ben kendisine bakınca da hiç bakmamış gibi davrandı kaç kere. Sonra bende bi bakayım dedim arkamda ne var yada neye bakıyor diye. Baya güzel giyimli ve kendisi de baya güzel sarışın mavi gözlü bir kız vardı. Meğersem ona bakıp duruyormuş. Gerçekten çok güzel çok çekici bir kızdı. Kendimi o kadar kötü ve ezik hissettim ki.. Bir bahaneyle kalkıp eve döndüm. Ne tepki vereceğimi bilemedim bile.

Çok kırgın hissediyorum. Artık iş harici evden çıkacağımı düşünmüyorum. Çok üzgünüm çok çok. O kadar özgüvensizim ki. Size içimi dökmek istedim anlarsınız beni belki diye . Çok teşekkür ederim okuduğunuz için
Öncelikle kılık kıyafetle ilgili düşüncenizde ki üzüntünüzü anlıyorum ama kesinlikle aşkın sevginin bununla ilgisi yok. Bu erkek aradaşınızın eşekliği afedersiniz. Ya ben lise halimi hatırlıyorum durumumuz ne iyi ne kötü ama annem bile '' kızım Allah aşkına üstüne bir şeyler al her gün aynı şeyi giyiyorsun eskidiği halde bıkmadın mı '' derdi benim o kadar umurumda değildi ki herhalde başka dertlerimden ya da görünüşümün umurumda olmamasından kaynaklıydı bilmiyorum. Ne arkadaş çevrem bunu tuhaf karşılardı ne kendim. Ki o gerek o zamanda gerekse şimdi bunu sorun eden biriyle zaten arkadaşlık, sevgililik kurmam. Elbette insan haklı olarak giyinmek istediği yerde yiyip içmek ister bu en doğal hakkın emin ol çoğumuz artık bunları rahatça yapamıyoruz. Ben lisede her gün abartmıyorum heeeer gün kafedeydim şimdi ne zaman gittim dersen tam 1.5 sene oldu kafeye gideli :D Özgüveninizi bu durumdan kaynaklı düşürmeyin ben özgüvensiz büyüdüm ama her zaman aktif olmak için çabalardım. Mesela o korkaklığımla hep etkinlikler kurslardaydım. Şimdi de yurt dışında gönüllülük projelerine başvuru yaptım onun cevabını bekliyorum. Korkmayın çevrenizden özellikle o başkasına bakan erkek arkadaşınızı hiç takmayın tamam güzele bakmak sevaptır ben de bakıyorum ama sizin yanınızda yapması özellikle hiç hoş olmamış.

genç kızları saç güzel gösteriyor.saç güzel kesimliyse temizse boyasızda harika duruyor.ucuz kıyafetlerle de şık olunabilir.renge desene fazla girmese daha kolay kombin yapar.en basit beyaz tişörtü bile o kadar çeşitli kombinleyebiliriz ki.
Renk desen olayı kıyafete fazla para ayırabilecek insanlar için gerçekten. İmkan kısıtlıysa gri krem siyah gibi minimal gitmek lazım ki hepsi birbiriyle uyumlu olsun. Böylece kombin sayısı artar. Saçta beyazlık yoksa ki o yaşta yoktur zaten boyaya da girmemeli bence konu Sahibi. Doğal saç rengi iyi kesim sağlıklı cilt bitti gitti

Ceycey doğru demiş, saç çok önemli. Sac şeklinizi bilmiyorum ama geceden örün mesela ya da bornoz kusagina sarın tüm saçı sabah dalgalı olsun. Güzel bir kahkül kesin alniniz varsa,sabah fön tutun. İnternette zibilyon çeşit saç stili var, onları deneyin...çok etkiler görünüşünüzü.
Ayrıca dolap sitesinde çok ucuza kaliteli şeyler bulabilirsiniz. Belli markaları seçin,ucuzdan pahalıya, yeni etiketli diye siralayin.
Mesela şimdi szin için baktım ,orijinal etiketli,kullanılmamış gibi temiz olan, baharda giymeniz için yaşınıza uygun,pembe pull & bear elbise 25, sarı Stradivarius elbise 24 tl.
bu şekilde pantalon,gömlek vs vs çeşit çeşit şey bulabilirsin.
Screenshot_2022-03-12-01-23-32-197_com.dolap.android.jpg
Screenshot_2022-03-12-01-21-24-559_com.dolap.android.jpg

Ve kıyafetin kötü diye bir yere gitmemeyi düşünme bile kesinlikle. Ne alaka , sanki hangi devirdeyi, pretty woman filmindeki gibi kapıdan mi almayacaklar zengin gorunmuyorsun diye.
Bugun karda dolaşmaya çağırdı biri beni, ben de nasılsa montum var diye pantalon üstü body onun üstüne de saçma bir kazak giydim, sudyen bile takmadan çıktım öyle,nasılsa montum var diye. Hatta saçımı yalandan şöyle bir topuz yaptım,nasılsa şapkami çıkarmam diye.
Ama kar yoktu, hava da çok soğuktu. Taksim'de Fransız çikolatacisi var, şık demeyeyim ama tarz bir yer. Arkadaşım soğuk diye oraya geçmek istedi.
Üstüm basım cirkindi ve dahi sudyensizdim ama ne yapayım yani:) gayet de girdim içeri , sohbetimi muhabbetimi ettim. Kimse de bence bana bakmamıştır çünkü niye baksın ki? Kimin umrunda olacak ki benim kıyafetim?
Aynı şekilde düşünmeye çalış bence. Ayrıca hangi şehirdesin? İstanbuldaysan söyle, ücretsiz yapacak zibilyon tane kültürel aktivite sayayım sana. Onlarla geçirirsin boş vakitlerini

26 yaşındayım, üniversiteden mezun olduğumdan beri çalışıyorum. Okul öncesinde ücretli öğretmenlik yapıyorum. Asgari ücret bile alamıyorum. Aldığım parayla hem ailemi geçindirmeye çalışıyorum hem kendimi. Anne ve babamın yaşı baya var, çalışacak durumda değiller. İşten gelince de kpssye çalışıyorum ama yorgunluktan hemen yatağa devriliyorum, masada duramıyorum bile.

Üstüme başıma hiç kıyafet alamıyorum. Bir siyah pantolonum var birisi dar birisi de bol paça. 3 tane kazağım birkaç tane de hırkam var. Bir tane botum ve bir de spor ayakkabım. Bunları sürekli yıkaya yıkaya giyiyorum. Ne kadar temizliğime önem versem de artık renkleri soldu. Ben eskiyim diye bağırıyorlar.

Birilerinin yanında yürürken ezik büzük yürüyorum. Hiç rahat olamıyorum. Bazı kafelere giremiyorum bile utandığımdan. Kimse bilmiyor. Hep bir bahane uyduruyorum. Ki girsem bile sadece çay içebilecek kadar bir bütçem oluyor. İnanın bazen ay sonunda cebimde sadece 1-2 lira kalmış oluyor.

Bu arada 6 yıllık da bir ilişkim var. Erkek arkadaşım bu konuda asla bir şey söylemedi. Ama bugün çok ağladım. Bi kafede buluştuk. Kendisi bi tarafa bakıyordu sürekli sonra ben kendisine bakınca da hiç bakmamış gibi davrandı kaç kere. Sonra bende bi bakayım dedim arkamda ne var yada neye bakıyor diye. Baya güzel giyimli ve kendisi de baya güzel sarışın mavi gözlü bir kız vardı. Meğersem ona bakıp duruyormuş. Gerçekten çok güzel çok çekici bir kızdı. Kendimi o kadar kötü ve ezik hissettim ki.. Bir bahaneyle kalkıp eve döndüm. Ne tepki vereceğimi bilemedim bile.

Çok kırgın hissediyorum. Artık iş harici evden çıkacağımı düşünmüyorum. Çok üzgünüm çok çok. O kadar özgüvensizim ki. Size içimi dökmek istedim anlarsınız beni belki diye . Çok teşekkür ederim okuduğunuz için
Siz ezildim büzüldüm yazmışsıniz ama ben sizin hayat mucadelenize hayran kaldim tebrik ederim caliskanliginiz icin 👏👏👏

Öyle özgüvensizsiniz ki 6 yıllık sevgiliniz başkasına bakınca meseleyi kılık kıyafet ekonomi de ariyorsunuz… bravo 👏🏻 kalktım ayakta alkışlıyorum sizi…

Ne yapsin?? Sonuçta sevgilisinin dikkatini çekmiş, ister istemez insan o kizda ne var diye bakmistir, e gordugu şey bu olmuş. 🙄 Adamin yaptigi dogru değil o ayri.

Birinin bu kadar takilarak baktigi kişinin ve sevgili olduğu kişinin birbirine cok zit olmasi degisik bir durum zaten. Hani dis gorunusumle derdim yok ama benim ozelliklerimin, giyinisimim tamamen tersi kadinlara eşim takili kalsa benimle ne işin var derim madem bunlari begeniyordun.

Bir kere o erkek arkadaşın tırt. Açık ve net bebeğim. Kılık kıyafet önemli kabul ama bunun da çaresi var. 2.el kıyafet satan sitelerden etiketi üzerinde çok uyguna kıyafetler var. Özel ders verebilirsen şansa her ay bir kıyafet de olsa almaya çalış. Zamanla dolabın çoğalır. Ailenin hiç mi yardımı yok ?

Sorulara toplu cevap vereyim. Kilo problemim yok. Babamın rahatsızlığından önce küçük bir dükkanı vardı. Emeklilik gibi bir durumu olamadı. Okuyorken de part time çalıştım zaman zaman. Tek çocuk olduğum için başka gelir kaynağımız yok. Atandığım takdirde rahatlayacağım biliyorum. Ben kimsenin yaptığı iş için yorucu değil deme haddini kendimde görmüyorum. Şahsen ben zihnen ve bedenen yoruluyorum. Derse gir çık bitti diye düşünmüyorum. Eve geldiğimde de çocuklara daha faydalı olmak adına araştırıp ekstra bir şeyler planlıyorum, hazırlıyorum. Mesai saatleri haricinde velilerle de iletişim halindeyim. Ki bilirsiniz bazen çocuklar değil veliler daha yorucu hale getirebiliyor bu mesleği.

İlgilenip yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. O kadar da tatlı yorumlar var ki.. çok mutlu oldum. Umarım sizin de hayatınız çok çok huzurlu ve mutlu geçer. ♡

Babanızın bağkur ödemesi vardır bu durumda. Daha genç zamanlarından ssk girişi de mevcut olabilir. Sgk ya gidip : prim günlerini toplattınız mı , askerlik borçlanmasını yapmış mı önceden , emekli olmak için kaç günü kalmış öğrenin.

Emekli olma şartlarını kurumdan öğrenebilir , internetten araştırabilirsiniz.

Gelelim kendinizi çapulcu hissetme kısmına. Kıyafetleriniz temiz olduktan sonra gocunacağınız bir durum yok. Ki kasıtlı olmadiktan sonra bir insanin kıyafetinin o gün kirli olması da benim için problem değil.

Çalmıyor , çırpmıyor , ev bakıyorsunuz. Yalnız değilsiniz.

Girdiğiniz herhangi bir orgamda sözlerinizle değil kıyafetlerinizle değerlendiriliyorsanız , o ortam size uygun değildir ; daha iyisine layıksınız.

Vaktiniz olursa pazarlarda , karışık dökme tezgahlarda güzel parçalar bulunabiliyor. Madem ki fazla kilo sorununuz da yok , kilo fazlası olanlara kıyasla daha fazla seçeneğe sahipsiniz demektir.

Erkek arkadaş kısmına gelirsek : dışarı çıktığınızda , bir araya geldiğinizde mutlu olmuyorsanız görüşmeyi kesin.

Erkek arkadaşınızla buluşmaya giderken : mutluluktan koşa koşa gidiyor , dönerken mutsuz ve ayaklarınızı sürüyorsanız ; ilişkinizi bitirin.

Hayatınızda desinler diye biri olacağına olmasın.

Sgk yı araştırın , belki de çok kısa zamanda babanız da emekli olabilecek durumdadır.

Son düzenleme:
Bu arada anaokulu öğretmenisiniz ve yorulmuyorsunuz. Materyal falan da hazırlamıyorsunuz.. 4 saat aktif spor yaparcasına hareket halinde değilsiniz… Onlarca veli her bir çocuğun ayrı ayrı ihtiyaçları falan hiç yormuyor sizi… Öğretmen olmadığınıza o kadar eminim ki. Muhtemelen öğretmenin yanına yardımcı olarak bulunan okulda bir süre vakit geçitmiş bir velisiniz. Hislerimde genelde yanılmam ama konu sahibine abartıyosun. Depresyonda mısın??? Yorulman normal değil tepkisini yorulmayan öğretmen dahi vermez. Bu kadar şeye kendi yorulmadığı için şaşırır tam tersi…

A Aylakkadin ın yorumlarına daha önce denk geldiyseniz , kendisinin sizin anladığınız tarzda yazan bir üye olmadığını fark etmişsinizdir. Zaten sonraki mesajlarında da açıklamış.

Konu burada hangi meslek dalının ne kadar yorulduğu mu ? Neden hep bir kıyaslama yapmamız gerekiyor ?

Her mesleğin , her işin farklı zorlukları ve riskleri var . Ev hanımlığının sigortası ve bordrosu olmasa da onun da zorlukları var.

Her zaman sırt sıvazlamak iyi gelmez , bazen de karşımızdakini cesaretlendirmek için farklı bir yol izleyebiliriz. Her insanın bakış açısı ve olaylara yaklaşımı birbirinden farklıdır.

Konu sahibinin konusuyla ilgili , mesajınızda bir yorum göremedim.

Ne yapsin?? Sonuçta sevgilisinin dikkatini çekmiş, ister istemez insan o kizda ne var diye bakmistir, e gordugu şey bu olmuş. 🙄 Adamin yaptigi dogru değil o ayri.

Birinin bu kadar takilarak baktigi kişinin ve sevgili olduğu kişinin birbirine cok zit olmasi degisik bir durum zaten. Hani dis gorunusumle derdim yok ama benim ozelliklerimin, giyinisimim tamamen tersi kadinlara eşim takili kalsa benimle ne işin var derim madem bunlari begeniyordun.
Sorsun adama ne diye bakıyosun desin, bakışlar farklı boyuttaysa terbiyesiz desin çıksın. Kiza yan gozlemi bakmis, maddi olarak ne kadarlik kiyafet giydigini mi hesaplamis, cok mu guzel bulmus hicbirsey belli degil. Kadınlar hep suçu eksiği kendinde aramasınlar çünkü bu olayda eksik olan şey erkek arkadaşın olmayan saygı terbiye kişilik. Konu sahibesinin onca olaydan sonra kenara gecip giyeceğim yoktu o yüzden o kıza bakmıştır demesi de cok ilginc.
Terbiyeli erkek ya bakmaz sevgilisi yanindayken baska masaya ya da aciklar sevgilisine su dikkatimi cekti diye. Ben boyle biliyorum umarim konu sahibesi kendini suclamayi birakir biraz da sevgilisini suclar. Cunku kiyafetin sadakatle hicbir ilgisi yok.

hayata karşı mücadeleci tavrınıza göre his olarak daha naifsiniz

mesela ben sizden şunu beklerdim ;
kızlar böyle böyle bir hayatım var hayatda böyle zorluklar çekiyorum 6 yıllık erkek arkadaşımı güzel bir kıza bakıp bakıp dururken yakaladım ve şutladım sizce doğru mu yaptım diye bir konu okumak isterken tam aksine ezildiğinizi yazmışsınız...

bir üye arkadaşımızda aslında bu nedenle destek almanız gerektiğini yazmış, okul bitirir bitirmez evi çekip çeviren kendine yetebilen idare etmeyi becerebilen bir gücün tavrı dediğim gibi başka olmalıydı bu yüzden bende depresyonda olduğunuzu düşünüyorum , şu zamanda inanın alım gücümüzün zayıflığından dolayı herkes kendisini kötü hissediyor sizi o açıdan anlıyorum ihtiyaçları alamamak sürekli idare etmek zorunda kalmak zor ve yıpratıcı çok haklısınız ,

ama bunların içinde en çok kendinize yapacağınız iyilik o sevgilinizden kurtulmak olmalı,kıyafetle ilgisi yok sevgiliniz terbiyesiz biri,ayrılmasanız da ileride anlayacaksınız...

A Aylakkadin ın yorumlarına daha önce denk geldiyseniz , kendisinin sizin anladığınız tarzda yazan bir üye olmadığını fark etmişsinizdir. Zaten sonraki mesajlarında da açıklamış.

Konu burada hangi meslek dalının ne kadar yorulduğu mu ? Neden hep bir kıyaslama yapmamız gerekiyor ?

Her mesleğin , her işin farklı zorlukları ve riskleri var . Ev hanımlığının sigortası ve bordrosu olmasa da onun da zorlukları var.

Her zaman sırt sıvazlamak iyi gelmez , bazen de karşımızdakini cesaretlendirmek için farklı bir yol izleyebiliriz. Her insanın bakış açısı ve olaylara yaklaşımı birbirinden farklıdır.

Konu sahibinin konusuyla ilgili , mesajınızda bir yorum göremedim.
Çok teşekkür ederim. Önemli olan niyetimin ne olduğunu anlayan insanların olması ♥️

hayata karşı mücadeleci tavrınıza göre his olarak daha naifsiniz

mesela ben sizden şunu beklerdim ;
kızlar böyle böyle bir hayatım var hayatda böyle zorluklar çekiyorum 6 yıllık erkek arkadaşımı güzel bir kıza bakıp bakıp dururken yakaladım ve şutladım sizce doğru mu yaptım diye bir konu okumak isterken tam aksine ezildiğinizi yazmışsınız...

bir üye arkadaşımızda aslında bu nedenle destek almanız gerektiğini yazmış, okul bitirir bitirmez evi çekip çeviren kendine yetebilen idare etmeyi becerebilen bir gücün tavrı dediğim gibi başka olmalıydı bu yüzden bende depresyonda olduğunuzu düşünüyorum , şu zamanda inanın alım gücümüzün zayıflığından dolayı herkes kendisini kötü hissediyor sizi o açıdan anlıyorum ihtiyaçları alamamak sürekli idare etmek zorunda kalmak zor ve yıpratıcı çok haklısınız ,

ama bunların içinde en çok kendinize yapacağınız iyilik o sevgilinizden kurtulmak olmalı,kıyafetle ilgisi yok sevgiliniz terbiyesiz biri,ayrılmasanız da ileride anlayacaksınız...
Evet tam olarak kastettigim şey bu. ♥️

Kısın yazlık kıyafet, yazında kışlık kıyafet alabilirsiniz.mevsim dişi olduğu için ürünler ucuz oluyor..zincir mağazadan yaxin 50 tl ye satılan tişörtleri 15 tl ye aldım.. üstelik hem kızıma hem eşime..ucuz diye bayağı da almistim😊erkek arkadaşınızın yaptığı, size büyük saygısızlık.bu durumu kıyafete bağlayıp onu hakli bularakta kendi kendinizi eziyorsunuz..yapmayın.6 yıllık bir ilişki büyük olasılıkla yipranmistit

Maddi olarak ulkece (beş müteahhitler dışında)dipteyiz bu konuda çok haklısınız ..Uygun zamansız parçalar yakalamaya çalışın .Erkek arkadaşınızdan bir an önce ayrilin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X