Çaresizim, çaresiziz..

Annem de senin yaptigin gibi bi cok arkadasindan bu sekilde uzaklastirdi. Ama bitmiyor ki arkadasi. Biri bitse baskasi basliyor. Ayni sekilde bizde de sigara icen yok paket paket sigara buluyoruz. Ve insan utanir saklamaya calisir. O da yok arsizca
Canım çok sabırlı olmak lazım. Biz babama duyurmamak için bin dereden su getirdik. Öğretmenleriyle bizzat ben muhatap oldum. Babamla konuşmasınlar diye ikna ettim. Ve annem ben ve diğer kardeşim küçük kardeşimizin peşinde dedektif olduk bildiğin. Çok uğraştık. Belki uyuşturucu bile kullanmıştır bilmiyorum ama çevresi o kadar berbattı. Sabırlı olun. Damarına basmayın. Arkadaş olma çalışın. Hatta onun gibi olmaya çalışın ki sizi samimi bulsun. Ben 25 yaşımda 14 yaşındaki ergen gibş yaşamaya çalıştım ki kardeşim bana güvensin ve samimi bulsun. Allah biliyo nelerle uğraştık.

Canim aynen smdi ben parami kazanicam istedigimi yapicam zaten havasina girdi bile daha ise baslamadan. Dedigin secenekleri dusunicem canım cok mantikli geldi cok sagol. Aslinda cok icten merhametli bi cocuk. Ama asi.
Bak işte içinde merhamet varsa onu daha çok ön plana çıkarın. Çevrenizde bi yaşlı varsa hatta onunla bile bunu yapabilirsiniz. Kardeşinizden rica eder mesela bana şu saatlerde gelip benimle ilgilenir misin filan diye. Allah işinizi rast getirsin. Bu gençleri görünce ben hiç ergen olmamışım diyorum

Aynen canim cok iyi anlattin durumu ayni haldeyiz babama neredeyse hicbi yaptigini anlatmadik erkek sonucta siniri bi yere kadar. Acikcasi ben de uzaklastim 5 yildir uzakta okudum ve tum bunlardan uzaktim. Kaldiki bunu biraz da ben kendim sectim uzak kalmayi. Cunku gerçekten dayanamiyorum olanlara annemin bu kadar uzulmesine. Ve bisekilde olaylar bana da sicriyordu sorumlusu olmadigim seylerden bu yasimda azar yedim. Hala da yiyorum. Haliyle beni kardesimden iyice uzaklastirdi bu tutum

Bi de isin garip yani suan cogu genc bu sekilde agizlarinda kufur dunyadan haberleri yok. Bu gencleri gordukce ben de bu dünyaya cocuk getirmek istemedigimi dusunuyorum..

Bi de isin garip yani suan cogu genc bu sekilde agizlarinda kufur dunyadan haberleri yok. Bu gencleri gordukce ben de bu dünyaya cocuk getirmek istemedigimi dusunuyorum..
Ben de aynı şeyi düşünüyorum ama şu anda Bebek bekliyoruz. Allah hayırlı Salih evlatlar nasip etsin herkese. Düşüncem ben kadar doğru bilmiyorum Ama ben çoçuğumu gölgesi olcam. Kayma ihtimali çok yüksek. Ki şu anda her ergenin ailesi aynı sıkıntıları yaşıyo. Aile çocuğuyla ne kaaat arkadaş olursa çocuk aileye o kadar bağlı olur. Ha imtihan olacaksan elinden geleni yap yine sıkıntılar seni bulur. Ama ben devemi kırk halatla bağlayacam galiba.

Canım sen 5 yıl uzak kalmışsın ben 8 yıl uzak kaldım. Üniversite +yüksek lisans. Ve yılda 2 kere gelirdim eve. İnan kardeşim evde en çok bana düşkündü. Bu uzaklık sizin kardeşliğinizi de uzaklaştırmış. Kardeşinin iyi olduğu bi günde al gezmeye çık. Yemek ısmarla. Sinemaya git. Onun sevdiği şeyleri birlikte yapmaya çalış. Onun kalbini kazanmadan bu sıkıntıları atlatamazsın. Sana daha çok kin güder. Her şeyin başı sabır.

haklısın biraz kendimde de arıyorum suçu. daha çok sabır göstermem lazım. ama hadsizliğe ve terbiyesizliğine müsamaha gösteremiyorum. bana demediği kalmıyor. en son çalışmıyorum diye bana bi baltaya sap olamamışsın bile dedi. insanım insanız sonucta her şeye nasıl sabır cekelım. her seyine musamaha gösteririm ama saygısızlıgına dayanamıyorum ben de patlıyorum. kardeşimle hiç zaman geçirmiyor değiliz. ama ne zaman biyere gitsek kavga ediyoruz hadsizliğinden. olur olmadık yerde bi laf ediyo bagırıyo cagırıyo sinirim tepeme cıkıyor. bu yaz tatile gidicez iki kız kardeş. bakalım neler olacak

ah ah... her çocuk bir değil ki. sessiz sakin olur çocuk ama içinde ne fırtınalar kopar bilmezsin belki de.. şans işte. biz de hep diyoruz kardeşim herhalde bizim bu hayattaki sınavımız. allah tabi canlarına saglık versin ama bu da bizim sınavımız herhalde

Calismasini istiyoruz zaten ama cafelerde degil lcw defacto giyim giyim magazalarimda calissin caliscaksa dedik
magazalarda sokaga cikacak o arkadaslariyla gorusecek zamani bulamaz zaten hatta birde muduru kafalarsaniz sabahciligini az verirse tadindan yenmez

O size hakaret ettikçe dikkate almayın. Çok doğru haklısın diyin. Hatta siz de kendinizle dalga geçin. Biraz ağır oluyo insana ama ben bunu yaptım. Kardeşim karşımda sinir krizleri geçirip saçını başını yoldupunda " yorulunca haber ver yardım edeyim " derdim. Hatta ilerde bu hallerini hatırlayınca çok güleceksin kendine derdim. Yaptığı şeyleri ciddiye almamaya çalışın. Ha benim yöntemim bende işe yaradı doğru yol muydu onu da bilmiyorum ama sonuç olumlu. Biraz daha sabırla üstesinden gelirsiniz. Bunu ailecek yapmanız lazım ama.

Ay bu cümleler o kadar tanıdık ki. Zamanında az kullanmadım. Geçiyo bitiyo Allah'ın izniyle. Önemli olan iz bırakmadan geçmesi. Allah yardımcınız olsun. Dediğim gibi çok büyütmeyin meseleleri arkadaşı olun ve sabırlı olun. İnşallah olumlu gelişmelerini de duyarız burdan

ah canım nelere sabır gösterdik. hele zavallı annem. onun tavırları karşısında nasıl o kadar sakın kalabiliyor hayret ediyorum. bir de beni karıştırmıyor hiçbişeye. bi konu oluyo ailecek konusuyoruz mesela onunla ilgili. ben fikrimi söyleyince sen karışma sanane her zaman sen mi vardın sen gitsene gibisinden tavırlar yapıyor. kısacası muhtemelen beni de düşmen belledi aslında ben de senin dediklerin gibi davranmak istiyorum ama bir türlü yapamıyorum sabrımı kontrol edemiyorum

ben biraz da karakteri oldugunu düşünüyorum. küçükken bile dik başlıydı parktan eve gel çok fena olcak bak derdik asla gelmezdi gelince görüşürüz derdi oynamaya devam ederdi. değişmeyeceğini düşünüyoruz ama belki o da sabırlı edepli olur

Biz de tam tersi annemin hiç karıştırmadık kardeşimin olaylarına. Annemin her şeyden haberi vardı ama bilmemezlikten gel dedik. İki abla olarak uğraştık her şeyle. Benim küçük kardeşimle aramda 13 yaş var. :) yaşım daha uzak işim daha zordu. Ama hiç bi şey imkansız değil canım.

Karakterle de alakalı muhakkak ama biz 4 kız kardeştik ve bizim 2 numara ile bahsettiğim 4 numara çok dik kafalıydı. Ben hatta küçükken derdim ki herhalde evlendiğimizde birbirimizle hiç görüşmeyiz birbirimizi çok kırıyoruz derdim. Ama şimdi mumla arıyoruz. Her kardeşimde ayrı bi ergenlik sorunu yaşadık. 2 numarayı karakollardan getirdik kız haliyle. Şimdi bunlardan gülerek bahesdiyoruz.

annemde de o huy var karışmadan duramaz zaten de. ya gerçekten aşırı zıt kutbun iki ucu gibiyiz. iki gün anlaşsak üçüncü gün olmuyor. of off... biliyorum benden de kaynaklı ben de kendimi değiştirmeliyim. ama inanın kı benım de psikolojime bozuldu olanlardan. bilen de bilir üniversite sonrası evde oturmak nasıl bir stres ve sinir bozuklugudur

ay canım bu anlattıkların az da olsa su serpti içime. allahım inşallah biz de öyle oluruz o günleri gülerek hatırlarız

Seni çok iyi anlıyorum canım. Aynı stresi ben de yaşadım. Ama iş bulana kadar ücretsiz kurslara yazıl. Kafa dağıt. Sen ne kadar iyi olursan kardeşine o kadar yardımcı olursun. Abla olmak zor iş. Ama annenle ciddi ciddi konuş bu konuyu. Sana kesinlikle müdahale etmemeli. Abla kardeş arasına kesinlikle girmemeli.

Ne zor şeyler ((
Bende de bir baş belası var kıyamıyorum hayır diyemiyorum öfkelenince kızıp bağırınca vicdan yapıp sonra ben üzülüyorum
ama seninkiyle çok farklı, ben üzüldükçe o da üzülüyor karşılıklı..

acaba seni kıskanıyor olabilir mi, 5 yıl yoktun annenle babanın gururu oldun üniversite bitirdin, okul hayatın oldu başka bir şehirde özgürdün falan filan
bütün bunlar o yaşlardaki bazı ergenler için çekilmez derecede kıskançlık yaratabilir
bunun sonucu olarakta anne babayı üzme politikası uyguluyor olabilir.

ama nasıl çözülür bilemiyorum, psikolojik destek bile alıyormuş, sanki bizler şu noktada yardımcı olamayacakmışız gibime geliyor

rabbim sabır versin

yok canım iş buldugum halde, hala da bulabileceğim halde, ailem devlette çalış dediği için ve tabi ben de öyle istediğim için seneye tekrar sınavlara gireceğim. bu süre içinde de tabiki kafamı toplayıp çok çalışmam lazım. ama butun bu olanlar beni de sarsıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…