Çaresizim, yardımınıza ihtiyacım var

sese45

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
88
37
288
Merhaba,gerçekten çok çaresizim ve yardımınıza ihtiyacım var. Erkek arkadaşımla memleketimiz farklı ama aynı şehirde çalışıyoruz. Ciddi düşünüyoruz ama kendisi araba kullanmayı bilmiyor ve araba sürmeyi öğrenmeden seni istemeye gelemem diyor. Ehliyete başladı bu yaz, motor sınavını geçti direksiyon sınavı kaldı ama içinde hep yapamazsam ehliyet alamazsam arabam zaten yok kullanamazsam napcam her şeye geç kaldım zaten düşüncesi içinde. Bu arada yaşımız 26.benim çoktan bir şeyleri başarmış olmam lazımdı ama geç kaldım başaramazsam seni de senelerce mutsuz edemem kendine bir hayat kurarsın deyip duruyor. Araba kullanmayı öğrenmenin seneler süreceğini düşünüyor, uzun yola ne zaman giderim ben yolları bilmiyorum zaten deyip duruyor. Daha araba alıp sürmeyi öğrenmek de çok zaman alacak diyor. Ayriyeten trafikte korkusu da var biraz mesela tırların yanından geçerken panik yaparım ben diyor. Küçükken yaşadığı bir olay yüzünden sudan da korkuyor, evlenince tatile gidemeyiz belki de bilmiyorum sana haksızlık ediyorum ben hiçbir şey beceremicem deyip duruyor. Psikolog önerdim gitmem dedi, ne yapacağımı şaşırdım artık bu aralar felaket bunalım içinde, intihar etmesinden korkuyorum yapmaz diyorum ama yine de korkuyorum işte. Ne yapmalıyım bu çıkmazsan nasıl kurtulurum yardım edin nolur..

Merhaba,gerçekten çok çaresizim ve yardımınıza ihtiyacım var. Erkek arkadaşımla memleketimiz farklı ama aynı şehirde çalışıyoruz. Ciddi düşünüyoruz ama kendisi araba kullanmayı bilmiyor ve araba sürmeyi öğrenmeden seni istemeye gelemem diyor. Ehliyete başladı bu yaz, motor sınavını geçti direksiyon sınavı kaldı ama içinde hep yapamazsam ehliyet alamazsam arabam zaten yok kullanamazsam napcam her şeye geç kaldım zaten düşüncesi içinde. Bu arada yaşımız 26.benim çoktan bir şeyleri başarmış olmam lazımdı ama geç kaldım başaramazsam seni de senelerce mutsuz edemem kendine bir hayat kurarsın deyip duruyor. Araba kullanmayı öğrenmenin seneler süreceğini düşünüyor, uzun yola ne zaman giderim ben yolları bilmiyorum zaten deyip duruyor. Daha araba alıp sürmeyi öğrenmek de çok zaman alacak diyor. Ayriyeten trafikte korkusu da var biraz mesela tırların yanından geçerken panik yaparım ben diyor. Küçükken yaşadığı bir olay yüzünden sudan da korkuyor, evlenince tatile gidemeyiz belki de bilmiyorum sana haksızlık ediyorum ben hiçbir şey beceremicem deyip duruyor. Psikolog önerdim gitmem dedi, ne yapacağımı şaşırdım artık bu aralar felaket bunalım içinde, intihar etmesinden korkuyorum yapmaz diyorum ama yine de korkuyorum işte. Ne yapmalıyım bu çıkmazsan nasıl kurtulurum yardım edin nolur..
Sizin erkek arkadasınız ben olabilir miyim:deli:
Ska bir yana bu iki korku ben de de vardı ve cok zaman aldı asmam
Arabamı kendim alıp kullanana kadar surdu ki şimdi arabam satıldı esimin kini hala kullanamıyorum anladım ki ben de aidet duygusu var yani araba benim olmalı o zaman o korkuyu yeniyorum
Yuzme konusunda da deniz kenarı yerde yasamam ve o kadar kurslara gıtmemr ragmen öğrenemedim en son bıraktım denize gidip hoplayıp zıplayıp geliyoeum:KK53:
Ben dekiler bilinçaltı ile ilgili ikisi ile de kötu anılarım var
Erkek arkadasınız da sanki biraz özgü en eksikliği var gini geldi bana
Bu konuda onu cesaretlendirebilirsin:KK39:

Erkek arkadaşının büyük bir güven sorunu var.bu her konuda etkiler sizi.emin ol evlendiğinde bir bununla kalmayacak güven sorunu yüzünden birçok sıkıntı yaşayacaksınız.evlilik için iyi düşün bence.kendine güvenmeyen bir erkek birçok sorunu beraberinde getirir

Erkek arkadaşınızda özgüven eksikliği var. Tek probleminizin bu olduğundan emin misiniz? Çünkü özgüven sorunu yaşayan biri kıskanır, kısıtlar, eleştirir, küçümser, öfke problemi vardır, sizin özgüveninizi de yıkmak için elinden geleni yapar, kişiliğinizi bastırır vb. Bunların hangileri var ilişkinizde?

Bende yaklasik bir sekiz senedir ehliyet ve araba kullanma uzerine kendime stres yaptim durdum,gecen sene ehliyetsiz kendi kendime trafige cikmaya basladim,bu senede cesaretimi toplayip ehliyet sinavina girdim ders falanda almadim ustelik ikinci girisimde ehliyetimi aldim cok sukur,yaklasik bir aydir navigasyonla gitmedigim yer kalmadi,haftanin alti gunu zaten cocuklarimi yaz okuluna goturup getiriyorum,aslinda ne ehliyet almada nede araba kullanma hic bir zorluk yok,kendimizi korkutuyoruz sadece,kurallara calisarak birazda cesaret ve pratikle cokda guzel araba kullanabilir.yasindada bir sey yok ayrica ben dayim 35 inde aldi ilk arabasini ve ehliyetini.

Araba kullanmayı hiç bilmezken ve aynen erkek arkadaşınız gibi trafikten çok korkarken birden bire araba kullanma mecburiyeti ortaya çıktı. Hemen 2 hafta özel ders aldım. Toplam 15 saat. Ehliyetim zaten vardı önceden ama bilmiyordum kullanmayı. Ehliyet alabilecek kadar biliyordum daha doğrusu. 2 haftanın sonunda yalnız başıma trafiğe çıkabiliyordum artık.

Ayrıca artık navigasyon var, yolları bilmesine gerek yok. Navigasyon kullanarak her yere gidebilir.

Siz ona destek olun biraz. Yaparsın, başarırsın, aslansın, kaplansın deyin. Cesaretlendirilmeye ihtiyacı var diye düşünüyorum.

Olayda neden-sonuç ilişkisi yok ama ben durumu sana kısaca şöyle özetleyeyim. Erkek arkadaşın seninle evlenme niyetinde değil, sen galiba "Beni istemeye ne zaman geleceksin, ne zaman evleneceğiz" falan diyorsun. Mantıklı bahaneler de üretemiyor yani belli ki kavganız, gürültünüz yok ama eleman ne hikmetse artık seni istemiyor o yüzden kendince bu bahaneleri üretmiş. Ehliyet alsa araba alamadım der araba alsa ev alamadım der yok tatile götüremem bence ben sana layık değilim falan yani direkt kendisi ayrılmak istemiyor, senin bıkıp ayrılmanı bekliyor sanırsam. Eyyorlamam bu kadar.

En başta evlilikten korkmuş galiba çünkü sebepler bahaneler..
Oldu ozaman araba kullanamayanlar bekarmi kalacak.
O galiba evlilik cuzdaniyla ehliyeti karıştırmış.
Özgüven eksikliği , kaygı bozukluğu ....vs. de olabilir

Psikoloğu siz olun.

Araba sürmek ya da deniz şart değil.

Aslında aşırı sorumluluk sahibi bünyesi ve bir şey beceremeyecegim demesi bu aileden kaynaklanıyor olabilir sanırım. Kiyaslama durumu gibi.

Sizi de düşünüyor ince bu arada sevgiliniz esas kendisine uzulmesi lazim.

Narin yapılı ve size çok iş düşüyor.

Yaralarini sarmak , sen yaparsin ya da olmasa da olur demek gibi.

Bir de hicbirimiz her şeye hazirliklo değiliz hayat bu zaten belirsizlik.

Psikolojik tedavi olması lazım mutlaka ikna edin araba surecegine psikolog ile benimle konustugun gibi konuş deyin.

Özgüven problemi var diye tahmin ediyorum.

Allah sabır ve kolaylık versin.

Sevgilinizin ciddi manada özgüven problemi var. Zor bir çocukluk dönemi mi geçirmiş? Kendi kendini olumsuz düşüncelerle ketliyor. Bu problem sadece ehliyet konusunda değil hayatınızın her alanında karşınıza çıkacak. Siz sürekli ona güven vermeye çalışan taraf olacaksınız. Onu sürekli telkin etmeniz gerekecek. Size şunu söyleyeyim, özgüven sorunu olan erkek mücadele edemez,en küçük problemde pes eder, nazlı ve alıngan olur. Kendini erkek gibi hissetmek için zaman zaman sizi yönetmeye çalışır. Siz buna tepki gösterdiğinizde sizi suçlar. Sık sık "ben seni mutlu edemeyeceğim" der. Daha bir sürü şey....
İyi düşünün. Bu ilişkideki "erkek" siz olacaksınız. Ve sürekli onu desteklemek sizi yoracak,tüketecek.

Hasta bu adam.panik kaygı takıntı korku özgüven eksikliği hepsi var.sakın bu halde iken evlilik düşünme. Hatta psikiyatriye falan gitmiyorsa ayrıl.hasta erkekle başa cikamazsin.benden söylemesi.

Sizin erkek arkadasınız ben olabilir miyim:deli:
Ska bir yana bu iki korku ben de de vardı ve cok zaman aldı asmam
Arabamı kendim alıp kullanana kadar surdu ki şimdi arabam satıldı esimin kini hala kullanamıyorum anladım ki ben de aidet duygusu var yani araba benim olmalı o zaman o korkuyu yeniyorum
Yuzme konusunda da deniz kenarı yerde yasamam ve o kadar kurslara gıtmemr ragmen öğrenemedim en son bıraktım denize gidip hoplayıp zıplayıp geliyoeum:KK53:
Ben dekiler bilinçaltı ile ilgili ikisi ile de kötu anılarım var
Erkek arkadasınız da sanki biraz özgü en eksikliği var gini geldi bana
Bu konuda onu cesaretlendirebilirsin:KK39:

İlişkinizin genelini bilemem elbette ama evlilik konusu açıldığı için birşeyleri bahane ediyor olabilir mi ?

Erkek arkadaşınızda özgüven eksikliği var. Tek probleminizin bu olduğundan emin misiniz? Çünkü özgüven sorunu yaşayan biri kıskanır, kısıtlar, eleştirir, küçümser, öfke problemi vardır, sizin özgüveninizi de yıkmak için elinden geleni yapar, kişiliğinizi bastırır vb. Bunların hangileri var ilişkinizde?

Araba kullanmayı hiç bilmezken ve aynen erkek arkadaşınız gibi trafikten çok korkarken birden bire araba kullanma mecburiyeti ortaya çıktı. Hemen 2 hafta özel ders aldım. Toplam 15 saat. Ehliyetim zaten vardı önceden ama bilmiyordum kullanmayı. Ehliyet alabilecek kadar biliyordum daha doğrusu. 2 haftanın sonunda yalnız başıma trafiğe çıkabiliyordum artık.

Ayrıca artık navigasyon var, yolları bilmesine gerek yok. Navigasyon kullanarak her yere gidebilir.

Siz ona destek olun biraz. Yaparsın, başarırsın, aslansın, kaplansın deyin. Cesaretlendirilmeye ihtiyacı var diye düşünüyorum.

Psikoloğu siz olun.

Araba sürmek ya da deniz şart değil.

Aslında aşırı sorumluluk sahibi bünyesi ve bir şey beceremeyecegim demesi bu aileden kaynaklanıyor olabilir sanırım. Kiyaslama durumu gibi.

Sizi de düşünüyor ince bu arada sevgiliniz esas kendisine uzulmesi lazim.

Narin yapılı ve size çok iş düşüyor.

Yaralarini sarmak , sen yaparsin ya da olmasa da olur demek gibi.

Bir de hicbirimiz her şeye hazirliklo değiliz hayat bu zaten belirsizlik.

Psikolojik tedavi olması lazım mutlaka ikna edin araba surecegine psikolog ile benimle konustugun gibi konuş deyin.

Özgüven problemi var diye tahmin ediyorum.

Allah sabır ve kolaylık versin.
Evet Özgüven problemi var malesef. Ben her zaman onu destekliyorum, sürekli yanındayım, sürekli sen yaparsın başaracaksın deyip duruyorum, hani ne kadar arkasında durursanız bir kişinin o kadar yardımcı olmaya çalışıyorum ve 7 aydır bunları yapıyorum yeri geldiğince hani yapmıyo olsam Bi de bunu deneyim derim ama artık Bi yolum da kalmadı, çare bulamıyorum hep aynı şeyleri söylemekten. :KK43:
Babası da mesela araba kullanmayı bilmiyormuş, ben ona çekmişim zaten çok beceriksizim diyor.
Evlilik konusuna gelince de, ben hazır olmadığımı çeyiz birikim açısından bişeyim olmadığını söylüyorum ona evlilik için hiç zorlamadım şu ana kadar, kendisi diyordu araba kullanmayı bilsem tanışmaya gelirdik diye

Kıskanmak, kısıtlamak, öfke problemi var evet. Kıskanınca da diyor ki çok seviyorum seni napıyım :işsiz:

Back
X