Çaresizim

Bu annenin kocası var ve 2 çocuğu daha var.
Siz aynı şekilde olsanız kaynananizi sürekli evde ister misiniz?
Haklısınız belki ben de istemem.Zaten kalsın tamamen de demiyorum.Olaylar olduğunda yaralarını sarmak için davet ettim.Kardeşlerimle ortak bir şeyler yapmak istedim yanaşmadılar.

Siz çalışıyorsanız annenize farklı bi ev tutup ona bakmanıza neden kızıyor ki eşiniz evinde istememesini anlarım da bu kısım sıkıntı biraz
İşte sıkıntı burda.En son ılımlı konuştum.Parsmız ortaktır bizim.O da diyor ki ben de annene gönderdiğin kadarını istediğm yere harcadım o zaman diyor.Ona da tamam diyom.Nasıl olcak diyor.

Ben onun ailesiyle görüşmeyelim demiyorum.Sadece o evde kalmak çok zor.İmkanları zorlayıp ev alalım diyorum.En son gittiğimizde ikna oldu ev kiralamıştık.Sonradan yine olay çıkartıldı.Huzursuzluk oldu.
Demek ki ev ev üstüne olmuyormuş..İki taraf melek te olsa olmuyor.
Eşinizin de annenizi istememesi aynı şey. .Belki adam evde bornozuyla oturacak. Neden zorluyorsunuz?
Babanız varken 2 kardeşiniz daha varken çözümünüź böyle olmamalı.

peki esiniz korkmuyor mu "o benim annem sokaga atamam evde kalmayacaksa bile yardim edecegim sirf buyuzden bosanmak istiyosan kuru tehditle olmaz git yarin ac mahkemeyi" demenizden?
hakli olabilir, kendini anlatis sekli bosanmakla tehdit edisi cok cirkin.

siz ne yapmayi dusunuyorsunuz?
Dedim aynı söylediğinizi.Blöfünü gördüm mü diyorsun zaten yapamaz mı diyorsun diyor

Bu annenin kocası var ve 2 çocuğu daha var.
Siz aynı şekilde olsanız kaynananizi sürekli evde ister misiniz?

Kocadan ayrı ama ve barışmak zorunda da değil,eşinin istememesine de lafım yok zaten haklı da dedim ama annem benim için daha önceliķli... benim annem 3 ay hastahanede yattı ,ablam sürekli "izin alayım sen eve gel dinlen" dedi ama kabul etmedim 1 saatlik duş almak için eve gelirdim hemen koştur koştur yanına dönerdim ki ciddi bir sağlık sorunu değildi... yine olsa yine yaparım ... diyorum ya annem benim için herşeyden önce ...ben sadece ben olsam dedim fikrimi söyledim

İşte sıkıntı burda.En son ılımlı konuştum.Parsmız ortaktır bizim.O da diyor ki ben de annene gönderdiğin kadarını istediğm yere harcadım o zaman diyor.Ona da tamam diyom.Nasıl olcak diyor.
Ee siz böyle çekirdek aile olamazsınız ki siz annenize o çevreye para dağıtırsa evlilik birliğiniz nerde kalıyor.

Demek ki ev ev üstüne olmuyormuş..İki taraf melek te olsa olmuyor.
Eşinizin de annenizi istememesi aynı şey. .Belki adam evde bornozuyla oturacak. Neden zorluyorsunuz?
Babanız varken 2 kardeşiniz daha varken çözümünüź böyle olmamalı.
Zorlanıyorum inanın haklısınız.Annemin de bu süreçte kalacak başka yeri yoktu.Eşimin evde istememesi sıkıntı değil.Sadece yardım etmeme laf etmese, beni boşanmakla tehdit etmese...

Dedim aynı söylediğinizi.Blöfünü gördüm mü diyorsun zaten yapamaz mı diyorsun diyor
yapabiliyorsan yap deseydiniz. hem tehdit edip hem uzatiyor. size uzuldum ben, boyle bi konuda arada kalmak cok uzucudur eminim.
bunu hakettiginizi de dusunmuyorum. annenizde sessiz kadinmis hem cocuklara bakiyomus son derece zararsiz. sirf kisas icin, onu evladi gibi seven birini bu sekilde harcamamali
kardesleriniz yardim etmiyor dye kendisini enayi gibi gorebilir, ona hatirlatin anne sizin anneniz enayi de o olmuyor. sizin de kendinizi oyle gordugunuzu dusunmuyorum, anne sonucta bu ya...

ee siz ne yapmayi dusunuyorsunuz peki?

Eşinizin annenizle yaşamak istememesi çok haklı ve normal. Ben de eşimin annesi de olsa sonuçta yabancı biriyle beraber yaşamak istemem. Ama annenize yardım etmenize karşı çıkmaya hiç hakkı yok. Kardeşlerinizde evlat duygusu vefası yok diye sizde mi kadına yüz çevireceksiniz o ne saçma şey. Annenizi babanızla barıştırma önerisi de acımasızca geldi bana; Kadını baştan atmak için kalbini ve gururunu kıran adama mahkum etmeyin. Eşiniz annenize yardım etmenize karşı çıkmaya devam ederse ben olsam boşanmayı bile düşünürüm. Mesele bir yerde anneniz de değil sizin için bu kadar önemli bir konuda alttan almıyorsa size sevgisi saygısı şefkati de kalmamış demektir. Annenize ufak tefek bir iş bulamaz mısınız evde sarma mantı yapıp satma bile olur. Üstünü de siz eklerseniz küçük bir evde hayatını kurabilir

Kocadan ayrı ama ve barışmak zorunda da değil,eşinin istememesine de lafım yok zaten haklı da dedim ama annem benim için daha önceliķli... benim annem 3 ay hastahanede yattı ,ablam sürekli "izin alayım sen eve gel dinlen" dedi ama kabul etmedim 1 saatlik duş almak için eve gelirdim hemen koştur koştur yanına dönerdim ki ciddi bir sağlık sorunu değildi... yine olsa yine yaparım ... diyorum ya annem benim için herşeyden önce ...ben sadece ben olsam dedim fikrimi söyledim
Anlıyorum sizi.Benim annem de değerli.İstiyorum ki kimseye muhtaç etmeyeyim.Eşimi de seviyorum.İkisinin yeri ayrı.Ama biri için birinden vaz mı geçmeliyim

Tabi ki sizin fikriniz. .Fakat konu sahibi evli siz bekarsınız annenize 7/24 bakabilirsiniz kimse size bir şey demez.Ama evli olsanız. Tüm kardeşler ortak bir şeyler yapmak durumunda kalırsınız.
Ayrıca hastalık, hastane durumları farklı..
Evde sürekli bir ebeveynin olması farklı. .
Her adam her kadın kabul etmez..
Kaynanasindan kaçan kadınlar söz konusu kendi anne babaları olunca birden yardımsever evlada dönüşüyor.

Anne dünyadaki yeri doldurulamaz tek kişi. Bence anneni koru gerekirse herkesi karşına al. O pis herif zaten bu şekilde sana koca değil annenin hakkını ödeyemezsin. Benim annem ve babam da ayrı ama resmi olarak ayrı değiller. Bir koca kesinlikle bulabilirsin hatta bundan daha iyisini bulabilirsin ama anne? Bir anneyi asla bulamazsın

Anne dünyadaki yeri doldurulamaz tek kişi. Bence anneni koru gerekirse herkesi karşına al. O pis herif zaten bu şekilde sana koca değil annenin hakkını ödeyemezsin. Benim annem ve babam da ayrı ama resmi olarak ayrı değiller. Bir koca kesinlikle bulabilirsin hatta bundan daha iyisini bulabilirsin ama anne? Bir anneyi asla bulamazsın
Haklısınız bir anneyi asla bulamam.Çocuklarım var küçük onları da düşünüyorum.Eşim iyi bir baba, yardımcı bir eş.İstiyorum ki çözebilirsek çözelim.

Eşinizin annenizle yaşamak istememesi çok haklı ve normal. Ben de eşimin annesi de olsa sonuçta yabancı biriyle beraber yaşamak istemem. Ama annenize yardım etmenize karşı çıkmaya hiç hakkı yok. Kardeşlerinizde evlat duygusu vefası yok diye sizde mi kadına yüz çevireceksiniz o ne saçma şey. Annenizi babanızla barıştırma önerisi de acımasızca geldi bana; Kadını baştan atmak için kalbini ve gururunu kıran adama mahkum etmeyin. Eşiniz annenize yardım etmenize karşı çıkmaya devam ederse ben olsam boşanmayı bile düşünürüm. Mesele bir yerde anneniz de değil sizin için bu kadar önemli bir konuda alttan almıyorsa size sevgisi saygısı şefkati de kalmamış demektir. Annenize ufak tefek bir iş bulamaz mısınız evde sarma mantı yapıp satma bile olur. Üstünü de siz eklerseniz küçük bir evde hayatını kurabilir
Hislerine tercüman olmuşsunuz.Annemle babamı batıştırmaya zorlasam ,annem istemediğimi düşünür.İstemediği bir şeye mecbur kalsın istemiyorum.

Şundan sebep sordum. Anneannemde bizimle yaşıyordu 90 küsür yaşında yaşlı huysuz hastalık hastası ve insanlarla geçinemeyen biri böyle olunca babamda resti çekmişti
90 yaşındaki kadına rest mi çekilir Allah aşkına? Benim 5 yaşındaki kızım bile ondan daha akıllıdır. Yaşlandıkça cocuklasmis demek ki kadıncağız. :(

Zorlanıyorum inanın haklısınız.Annemin de bu süreçte kalacak başka yeri yoktu.Eşimin evde istememesi sıkıntı değil.Sadece yardım etmeme laf etmese, beni boşanmakla tehdit etmese...
Yine diyorum çözüm odaklı olun.Çok şükür bütün aileniz yaşıyor tek değilsiniz.
Duygusal yaklaşmayın herkes üzerine düşeni yapsın. .Kardeşlerime söylüyorum yapmıyorlar diye bir şey yok. .

Mesela Baba sağ olmasa tek evlat olsanız size hak verirdim sonuna kadar.

Eşiniz belli ki artık bu karmaşadan bıkmış.

Back
X