- 19 Mart 2020
- 441
- 93
- 53
- 30
- Konu Sahibi Umuthepvar_
Aynen bende bunlari diyorum hep zaten.Evimde olsaydım kocayı mi bosicaktim diyorum. Gidin bi yardımcı alın 10bine bile gelmez diyorum.Annemin taziyesinde her gelen halime agliyodu daha da psikolojim bozuldu ,bir de ustune senin sayende bu ocak tutecek sen artik annelerisin onlarin laflari boguyodu beni. Ben anneleri değilim ablalariyim dedim hep. Babam mesela sey demisti ben artik hakkimi savunmaya basladigimda, annen 30 yil bu evle ugrasti birgun sesi cikmadi ,bende sey demistim ben senin karin ya da bu evin kadını degilim neden kabul edeyim ki durumu.Siz evli olsaydınız kim yapacaktı bunları? Sabah gelip akşam kendi evinize mi gidecektiniz? Kızkardeşiniz siz olmazsanız ne yapacaktı işten gelince? Çamaşırını yemeğini bulaşığını yine kendi yapacak değil mi? Bulurlarsa ayda 2 bin TL verecekleri yardımcı hemen tutsunlar. Annenizin rolüne girmişsiniz ama anneleri değilsiniz. Onlardan farkınız, sizin bakmak zorunda olduğunuz bir evladınız var.
Sığınma evine gitmenizi tavsiye etmem. Çocuk bir düzene alışmış, gideceksiniz orada başka bir düzeni olacak. Orada da yıllarca kalamıyorsunuz, çıkınca ne yapacaksınız nereye gideceksiniz? Sizi kurtaracak tek şey çalışmanız malesef. Çalışıp birikim yaparsanız çıkarsınız bu durumdan. Çocuk hastalansa güvenecek kimsem yok diyorsunuz da her gün hasta mı olacak? Yarı ev yarı ofis zamanlı iş aradınız mı, yani haftanın 3 günü işyerinde 2 gün evde çalışma gibi. Sonuçta üniversite mezunu muhasebecisiniz. Kardeşimin eşi böyle çalışıyor mesela.
Siginma evinde kalıp çalışmayı düşünüyorum en azından orda birikim yapmam daha kolay olur diye düşündüm . burda kazandığım para da gidecek bıliyorum.