Çaresizim ;((

merve1608

ÇOK ŞÜKÜR...
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2015
142
76
31
Slm kızlar ben 5 senelk evliyim 23 yaşndym bir gafta önce eşimle boşanma derecesine geldik şimdi düzeldi birlikte çalışıyoruz eşimin iş yeri yardımcı oluyorum sabah8 akşam6da çıkıyorum çocuk yok kızlar biz tartıştıktan sonra eşim ister işte çalışmamı istersen ewde kal dedi 1 hafta denedim ama olmuyo kayınvalidem görümcem hepimiz bir apartmanda oturuyoruz her an ilgi bekliyolar bende hemşirelik için çalışmak istiyorum üniversiteye gitmek istiyorum daha önce denedim ama ewde kaldığımda eşime bile zaman ayıramıyodum şimdide çok yoruluyorum hem ew hem iş çok zorluyo sınavlarada hazırlanmak istiyorum kızlar uzun oldu karışık oldu ama ltfn anlayın beni ne yapmalıyım

Liseden mezun olalı 5 sene geçmiş, sağlık lisesi mi okudunuz ya da sayısal mi yoksa bu şartlarda hemşirelik kazanmanız biraz zor. Eğer güveniyorsanız kendinize işten çıkın evde çalışın kv rahatsız edecek diyorsan sabah kahvaltı yapar gidersin kütüphaneye rahat rahat çalışırsın

Tasinin...Bu imkansizsa... mesafe koyun acik acik konusun ders calistiginizi ve rahatsiz edilmek istenmediginizi...
Bide dersaneye yazilin hem evde durmamis olursunuz hem konulari daha iyi kavrarsiniz hemde ise gitmeden onlardan uzak kalmis olursunuz

kv falan çağırdığında ders çalışıyorum şuan gelemem çalışmam bitsin gelirim diyin , ya da size geldiklerinde buyrun oturun ama benim ders çalışmam lazım diyin onların yanında da ders çalışın . heralde anlarlar nekadar istekli oolduğunuzu sınava çalışmak için. bence çalışmayın eğer ihtiyacınız yoksa . evde sınavlara hazırlanın açıktan okuyun .

Eşiniz ile konuşun sabah işe gider gibi çıkıp kütüphaneye gidin öğleden sonra da şe gidip akşam da eve gelin

Kv deye söylemeyin hem evde olmadığınız için size karışamaz

2 kişi evin işini de abartmayın

Temizliği 15 te yapsanız bile olur gün içinde kimse yok

Çamaşırı sabah atın akşam gelince asın her gün bir makine yıkasanız 6 makine eder ki iki kişiye o da çok

Bulaşıkları 2 günde bir makina yıkarsınız

Yemekleri pratik deneyin pilav vs iki günlük yapın ertesi gün yanına yaparsınız bir şeyler

Kolay gelsin

Sayısal okudum taşınma gibi bi durumum yok evde kalsam ne söylesem boş kayvlmgile 65 yaşında kadın okumama zaten karşı

Eşiniz ile konuşun sabah işe gider gibi çıkıp kütüphaneye gidin öğleden sonra da şe gidip akşam da eve gelin

Kv deye söylemeyin hem evde olmadığınız için size karışamaz

2 kişi evin işini de abartmayın

Temizliği 15 te yapsanız bile olur gün içinde kimse yok

Çamaşırı sabah atın akşam gelince asın her gün bir makine yıkasanız 6 makine eder ki iki kişiye o da çok

Bulaşıkları 2 günde bir makina yıkarsınız

Yemekleri pratik deneyin pilav vs iki günlük yapın ertesi gün yanına yaparsınız bir şeyler

Kolay gelsin
Eşimin bu konuda destek vereceğini zannetmiyorum yaşadığımız yer kasaba gibi kütüphanede ilçede var tek çarem akşam işten sonra çalışmak onuda nasıl yapıcam bilmiyorum

Bence önce eşinizle ilişkinizi tamamen düzeltin yoksa kafanıza onunla ilgili problem olursa ders calisamazsiniz.ayni apartmanda mesafe çok zor.esinizin is yerine gidin birlikte yine ama orda calismayin sadece ders çalışın.durumunuzu bilemiyorum ne is yapıyor kendinize bir köşe ayarlayabilirseniz Iyi olur.evliyken sınava çalışmada eşin desteği önemli ders çalışacağım dediğinde seni anlamalı ve ailesinin sana yuklenmesine firsat vermemeli

Eşimin bu konuda destek vereceğini zannetmiyorum yaşadığımız yer kasaba gibi kütüphanede ilçede var tek çarem akşam işten sonra çalışmak onuda nasıl yapıcam bilmiyorum

Tamam kütüphane olmazsa sabah firma ta da öğleden sonra erken gel ama Kv bilmesin yakalanınız bugün geldim hastayım vs deyin

Bakın hemşire olmak istiyorum diyorsunuz hemşirelik zor meslek çocuk vs olunca bu tempoyu mumla ararsınız

Ev işine ayırdığınız zamanı ders çalışmaya ayırın ev işini minimumda tutun

mantıklı bir çözüm bulmuşsun kendine. hemşirelik için sınavlara hazırlan inşallah kazanırsın hayatının rotası değişir zaten tamamen. eşinle de beraber çalışıyorsun her gün gitmek zorunda değilsen (yani kendi işinizse) çık gez, evine bak, kendine bak, derslerine bak. kafan dağılır kimseyi düşünmez önüne bakarsın evliliğine bakarsın sadece. her şey gönlünce olsun

Su an ki tempodan bunalmissiniz peki hemsire olursaniz ne yapacaksiniz?? Nöbeti falan var. O cok daha zor..

Slm kızlar ben 5 senelk evliyim 23 yaşndym bir gafta önce eşimle boşanma derecesine geldik şimdi düzeldi birlikte çalışıyoruz eşimin iş yeri yardımcı oluyorum sabah8 akşam6da çıkıyorum çocuk yok kızlar biz tartıştıktan sonra eşim ister işte çalışmamı istersen ewde kal dedi 1 hafta denedim ama olmuyo kayınvalidem görümcem hepimiz bir apartmanda oturuyoruz her an ilgi bekliyolar bende hemşirelik için çalışmak istiyorum üniversiteye gitmek istiyorum daha önce denedim ama ewde kaldığımda eşime bile zaman ayıramıyodum şimdide çok yoruluyorum hem ew hem iş çok zorluyo sınavlarada hazırlanmak istiyorum kızlar uzun oldu karışık oldu ama ltfn anlayın beni ne yapmalıyım
Ben evlendikten sonra okuyanlardanim,evlliligimin4 yili bittikten sonra koydum kafaya girdim sinava,cok sukur istedigim bölüm geldi,okul oncesi ogretmenligini kazandim,bu ayda mezun olucam ins.
Azmin varsa her turlu halledersin,bn hazirlanmadim ama alt yapim iyiydi kazandim,bence gercekten istiyosan çalış didin oku,suan 4 yil oncesine gore kendimi cok seviyorum kendime guveniyorum...
Darisi basina inşallah:)

mantıklı bir çözüm bulmuşsun kendine. hemşirelik için sınavlara hazırlan inşallah kazanırsın hayatının rotası değişir zaten tamamen. eşinle de beraber çalışıyorsun her gün gitmek zorunda değilsen (yani kendi işinizse) çık gez, evine bak, kendine bak, derslerine bak. kafan dağılır kimseyi düşünmez önüne bakarsın evliliğine bakarsın sadece. her şey gönlünce olsun
Çok sağolun fakat eşim süper bir patronluk yapıyo bana bir elimde tlfnu görsn yani annemle bile konuşmama kızıyo işteyken bırakın çıkıp gezmeyi

Su an ki tempodan bunalmissiniz peki hemsire olursaniz ne yapacaksiniz?? Nöbeti falan var. O cok daha zor..
Onu düşünüyorum en azından insanlara yardım ediyosun onlar iyi olunca sende iyi oluyosun yoğun tempoyu seviyorum burda eşime yardımcı oluyorum doğru düzgn maaş vermiyo sigortam yok

Ben evlendikten sonra okuyanlardanim,evlliligimin4 yili bittikten sonra koydum kafaya girdim sinava,cok sukur istedigim bölüm geldi,okul oncesi ogretmenligini kazandim,bu ayda mezun olucam ins.
Azmin varsa her turlu halledersin,bn hazirlanmadim ama alt yapim iyiydi kazandim,bence gercekten istiyosan çalış didin oku,suan 4 yil oncesine gore kendimi cok seviyorum kendime guveniyorum...
İnşlh sizin bu azminiz banada bulaşır inşlh çok istiyorum bi başlasam yaparım diyorum inşallah yaaa

Peki okurken zorluk çekmedinizmi eşinizle aynı ildeniydiniz

Onu düşünüyorum en azından insanlara yardım ediyosun onlar iyi olunca sende iyi oluyosun yoğun tempoyu seviyorum burda eşime yardımcı oluyorum doğru düzgn maaş vermiyo sigortam yok

Aaa neden sigorta yapmiyor ki? Oysa kendi isi yapmasi lazim. Siz karli olacaksiniz yani. Himm en iyisi kendi isiniz o zaman. Hakkınızda hayirlisi olsun insallah.

Peki okurken zorluk çekmedinizmi eşinizle aynı ildeniydiniz
Valla cok sikinti cektim ama esim cok destek oldu sagolsun,suan ayni ildeyiz cok sukur.Ancak baslangicta birinci sinifin ilk donemi ayri kaldik,sonra ben esimin bulundugu ildeki üniv e gecis yaptim.
Sikintilar gelip gecici,ayri kalmamak sartiyla okumani tavsiye ederim,bizim sikintimiz ayriyken cok olmustu,en onemlisi kiskanclik mesela.

Eğer evdeki işi paylaşmıyorsanız bu büyük haksızlık. Yarım gün çalışsanız, geldiğiniz az yorulmuş olursunuz . Hem çalışmış olursunuz hemde kv.niz çalışıp eve geldiğiniz zaman yoğun olmanızı anlayabilecektir.
Sakın işi bırakmayın..

Çalışın, inatla çalışın; anlamak zorunda değiller. Bir yeriniz olsun, orada kitaplarınız hep açık olsun.

X