Çaresizlik* güven-huzur ihtiyacı

Sahra676

Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2017
14
6
16
34
Merhaba mesajımı okuyan herkese, yaklaşık bir aydır internetten tanışıp konuştugum birisi var ve gördüğüm kadarıyla çok saygın birisi.konuşmalarımız ,hayattan beklentilerimiz ikimizin de hayatında ciddi ilişki istemesiyle başladı, yani ilk bu konuları konuştuk.bana sanırım aşık olmuş vaziyette görünüş,iş,yaşam tarzı vs bunları profilimden görüp kendiine uygun bulmuş olmalı ki daha şimdiden evlilik konularını açıp benim hayatına dahil olmamı istiyor, maddi konularda büyük vaatler sunuyor (sana iş kurarız, istersen benim iş yerimde çalışırsın gibi ) beni kazanmaya çalışıyor bu şekide çünkü bu sene işimden ayrıldıgımı ve evde sıkıldıgımı biliyor.yaklaşık 1 ay sonra kadar ilk defa buluşacagız.tabi ne olur bilemem ama bir taraftan da maddi durumumuz aşırı kötü bu sene, annemle yaşıyorum babam var ama yok ve bir taraftan da kpss sınavına hazırlanmaya çalışıyorum(ilk çok iyi çalışıyordum bir aydır çalışamıyorum) hayatımı kurtarabilmek için. Evde kendimi bir fazlalık yük olarak görüyorum (akrabalarımın bana hissettrdiği )ve annemin bana olan bazı cümleleri aşırı güven algımı sarsıyor (bu hayatta hiç dostunuz yok o yüzden sınavına iyi çalış demesi , kendi arkadaşlarının kocalarının arkadaşlarını terk ettiğini bastırarak bana söylemesi ,kimseye güvenmemem gerektiğini söylemesi ) bunlar beni tam ders çalışıcakken akılma gelip aglatıyor bu cümleler diğer yandan konuştugum çocugun söyledikleri daha çok dikkatimi çekiyor sanki yaralarımı sarıyor gerçek olmayacak olsa bile.küçücük bir güven hissettikten sonrasında çaresizlik duygusu bastırıyor ve beni beter ediyor daha çok ağlıyorum isyan ediyorum her şeye ve sanki kendimi kötü birimiş gibi hissediyorum sanki ilk defa böyle bir durum yaşıyorum. (Yazdıklarım lütfen yanlış anşaşılmasın insanları kullanmak gibi algılanmasın sadece güvensizlik içinde hissetmememin bana yaşattıgı duygularla boğuşuyorum) .. Siz ne düşünüyorsunız bu tablodan ..

Annenizin sözleri niye rahatsız ediyor ki sizi haklılık payı büyük.

1 aydır çalışamıyorsunuz çünkü sadece internetten tanıdıgınız bir adamın boş vaatleri sizin aklınızı çeliyor, onun dedikleri daha cazip geliyor, ders çalışmak ise daha zahmetli.

Kimse yüzyüze görüşmedigi birine fotoğraflarına bakarak aşık olmaz. Biraz gerçekçi olun. Boş vaatlere kanıp vaktinizi boşa harcamayın, ders çalışın..

Merhaba mesajımı okuyan herkese, yaklaşık bir aydır internetten tanışıp konuştugum birisi var ve gördüğüm kadarıyla çok saygın birisi.konuşmalarımız ,hayattan beklentilerimiz ikimizin de hayatında ciddi ilişki istemesiyle başladı, yani ilk bu konuları konuştuk.bana sanırım aşık olmuş vaziyette görünüş,iş,yaşam tarzı vs bunları profilimden görüp kendiine uygun bulmuş olmalı ki daha şimdiden evlilik konularını açıp benim hayatına dahil olmamı istiyor, maddi konularda büyük vaatler sunuyor (sana iş kurarız, istersen benim iş yerimde çalışırsın gibi ) beni kazanmaya çalışıyor bu şekide çünkü bu sene işimden ayrıldıgımı ve evde sıkıldıgımı biliyor.yaklaşık 1 ay sonra kadar ilk defa buluşacagız.tabi ne olur bilemem ama bir taraftan da maddi durumumuz aşırı kötü bu sene, annemle yaşıyorum babam var ama yok ve bir taraftan da kpss sınavına hazırlanmaya çalışıyorum(ilk çok iyi çalışıyordum bir aydır çalışamıyorum) hayatımı kurtarabilmek için. Evde kendimi bir fazlalık yük olarak görüyorum (akrabalarımın bana hissettrdiği )ve annemin bana olan bazı cümleleri aşırı güven algımı sarsıyor (bu hayatta hiç dostunuz yok o yüzden sınavına iyi çalış demesi , kendi arkadaşlarının kocalarının arkadaşlarını terk ettiğini bastırarak bana söylemesi ,kimseye güvenmemem gerektiğini söylemesi ) bunlar beni tam ders çalışıcakken akılma gelip aglatıyor bu cümleler diğer yandan konuştugum çocugun söyledikleri daha çok dikkatimi çekiyor sanki yaralarımı sarıyor gerçek olmayacak olsa bile.küçücük bir güven hissettikten sonrasında çaresizlik duygusu bastırıyor ve beni beter ediyor daha çok ağlıyorum isyan ediyorum her şeye ve bir aydır ders çalışamıyorum annemin bu sözleri yüzünden ve yaşamak ,uyanmak bile içimden gelmiyor, kendime olan inancımı kaybetmiş durumdayım nerdeyse . ilk defa böyle bir durum yaşıyorum. (Yazdıklarım lütfen yanlış anşaşılmasın insanları kullanmak gibi algılanmasın sadece güvensizlik içinde hissetmememin bana yaşattıgı duygularla boğuşuyorum) .. Siz ne düşünüyorsunız bu tablodan ..
Karşınızdaki kişiye körü körüne bir bağlılık ve güven duymayın. Sınava hazırlanıp hayatınızı kendi çabanızla kurmaya çalışın. Sadece kendinize güvenin.

1 aydır çalışamıyorsunuz çünkü sadece internetten tanıdıgınız bir adamın boş vaatleri sizin aklınızı çeliyor, onun dedikleri daha cazip geliyor, ders çalışmak ise daha zahmetli.

Kimse yüzyüze görüşmedigi birine fotoğraflarına bakarak aşık olmaz. Biraz gerçekçi olun. Boş vaatlere kanıp vaktinizi boşa harcamayın, ders çalışın..
aslında annemden beklediğim cümleler ne olursa olsun senin yanında olacagım kızım demesiydi , ihtiyacım olan tek şey buydu. Ama o bana söyledikleriyle bana bu hayatta kendimi kimsesiz ve yalnız hissettirdi. Sorun bu zaten.

İnternet tanışması deyince tüylerim diken diken oluyor ama bu şekilde yuva kuranları görünce de hayret ediyorum. Demek ki sağlam kişiler de mevcut.
Anneniz hayatın darbesini yediği için sizin de benzer şeyler yaşamanızı istemiyor doğal olarak. Sizin güçlü bir kadın olmanızı istiyor.

Bu kişinin evli olmadığına emin misiniz? iyice araştırdınız mı sosyal medya, işyeri vsBuluşacağınız zaman kalabalık ortamda buluşun. Haline hareketlerine iyice dikkat edin. Telefonu masaya mı bırakıyor, saklıyor mu, yani ben de bir anne olarak panik oldum şimdi.

Sanal alemde çoğu erkek kendini zengin mutlu iyi tanıtıyor, sapık çıksa ne yapacaksın? Aman diyim, para mutlu etmez bu arada, çünkü insan karakterinden ödün verince kendini hiç iyi hissetmez ve kolay parada karakterinden ödün vermek zorunda kalırsın.

Bir aylık, daha yüz yüze görmediği, doğru düzgün tanımadığı ve sadece profilini incelediği bir kadınla evlilik konuşmaları yapan, ona iş ayarlayacağını söyleyen adam ne kadar güvenilir olabilir?

Bu diyeceğim lütfen yanlış anlaşılmasın, elbette biz kadınlar böylesine sığ yaratıklar değiliz ama klasik (Tabir için affedersiniz) "Kadını oltaya getirme" taktikleri gibi değil mi adamın açtığı konular? Bir evlilik, iki maddi güvence...
Yani, bana anormal geliyor; tamam internetten tanışılıp, kaynaşılıp güzel ilişkilerin doğup, evlilik yoluna girildiği oluyor ama bismillah.

Bilmediğiniz sanal bir tipin, laftaki güvencesi mi, kpss ile işinizi gücünüzü elinize almak mı?
Eh, ilki daha kolayınıza geliyordur ama kutudan boh da çıkabilir işte.

İşyerim var demiş doğru mu, değil mi? İTO’nun kayıtlarına bakın. Dersinizi çalışmayı da ihmal etmeyin, bugünler bir daha ele geçmez.

aslında annemden beklediğim cümleler ne olursa olsun senin yanında olacagım kızım demesiydi , ihtiyacım olan tek şey buydu. Ama o bana söyledikleriyle bana bu hayatta kendimi kimsesiz ve yalnız hissettirdi. Sorun bu zaten.
Öyle deseydi de olurdu elbette ama dedikleri sizi dibe çekecek sözler değil kesinlikle. Kendi hayat tecrübesinden yola çıkarak söylüyor bunları. Haksız da değil üstelik

zahmetli olan kısmın yuzde 70ini halletim.sınava çalışmak zor değil benim için sorun çalışacak saglıklı psikolojik anlamda destek alabilecegim kimsenin olmayışı tam tersine güvensizlik yaşamam

O zaten her zaman sizin yanınızda olur bir anne olarak . Ama sizin guclenerek kimseye muhtac olmamanızı, yarın bir gün evlenince kendinizi saglama almis olmanizi istiyor belli ki . Bunda kotü olan istenmiyorum arkamda degil gibi bir durum yok ki . Ben de calismiyorm ama bosanmanin esigine geldim ve bir kere tereddut etmedim naparim ne ederim diye cunku kapı gibi meslegim elimde.
Ayrica o adamın dediklerine güvenmeyin o kadar zenginmis is kuruyomus size de internetten kiz arkadas mi ariyor? Güldüm.

İnternette tanıstıgınız hıc gormedıgınız evlilik muhabbeti yaptıgınız ciddi oldugunuz o adamla evlenin. Super bırıymıs.

Şu an hassas bir dönemdesiniz. annenizin söyledikleri yalan değil ama fazla sert; dışarda iyi insanlar da var güvenebileceğin insanlar da var ama sayıları oldukça az. Siz illa ki aldatma terkedilme, istismar yaşayacak değilsiniz ama yaşayabilirsiniz de. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Ancak siz adeta annenizin bu kötü kehaneti doğrulamak istercesine çok az tanıdığınız bir kişiye güven duyarak kumar oynuyorsunuz. Çok hassas bir dönemdesiniz, güvene ve sevgiye açsınız; karşınızdaki kişiyi iyice tanımalısınız. Önce kendinize güvenin, kendi geleceğinizi kendinize emanet edin. Derslerinize çalışın iş bulun. Elbette başkalarından yardım alabilirsiniz ama az tanıdığınız bir kişiyle bilinmedik bir serüvene hemen atılmayın. Önce kendinize inanın sağlam bir şekilde ayaklarınızın üzerinde durun ve öyle adım atın derim.

En son böyle whatshap grubunda biriyle tanıştım öyle güzel konuşuyordu ki gerçek hayatta karşıma çıkan kimseye karşı hissetmediklerimi ona hissettim o mesaj atınca ellerim heyecandan zangır zangır titriyordu... Biz konuşuyoruz ama evli falan değilsiniz dimi diye sordum bekarım efendim dedi... Sonra bana nedensiz yere kötü davrandı çok üzüldüm 5 ay görüşmedik ama onu hiç unutmadım hep aklımdaydı bir gün geri döneceği günün hayali ile yaşadım hep. Neden böyle yaptı diye sorguladım. 5 ay sonra mesaj attı. Suçluluk psikolojisinden dolayı bana kötü davrandığını bana yalan söylediğini aslında evli ve bi çocuğu olduğunu itiraf etti. Klasik hikaye eşimi sevmiyorum çocuk için evliyim falan... Bu zırvalara karnım tok olduğu için birdaha görüşmedim ama çok üzüldüm. Demem o ki sanaldan tanıdığın birinin sana söylediği yalanları kendisi itiraf etmediği sürece öğrenmen zor oyüzden iyice emin olmadan adım atma.

Allah aşkına annenizin söylediğinde ne var ki? Benim annem de diyor aman kızım çalış , yarın kocan kötü biri çıkarsa çekmek zorunda kalma acı çekmezsin diyor.
Bir de kpss çok büyük emek isteyen bir sınav bence aşkı bir tarafa bırakın , atanmak için çoooook ciddi emek vermek gerekiyor.
Buluştuğunuzda sizi kendine uygun bulmazsa, siz uygun bulmazsanız vs. ne olacak ?

Merhaba mesajımı okuyan herkese, yaklaşık bir aydır internetten tanışıp konuştugum birisi var ve gördüğüm kadarıyla çok saygın birisi.konuşmalarımız ,hayattan beklentilerimiz ikimizin de hayatında ciddi ilişki istemesiyle başladı, yani ilk bu konuları konuştuk.bana sanırım aşık olmuş vaziyette görünüş,iş,yaşam tarzı vs bunları profilimden görüp kendiine uygun bulmuş olmalı ki daha şimdiden evlilik konularını açıp benim hayatına dahil olmamı istiyor, maddi konularda büyük vaatler sunuyor (sana iş kurarız, istersen benim iş yerimde çalışırsın gibi ) beni kazanmaya çalışıyor bu şekide çünkü bu sene işimden ayrıldıgımı ve evde sıkıldıgımı biliyor.yaklaşık 1 ay sonra kadar ilk defa buluşacagız.tabi ne olur bilemem ama bir taraftan da maddi durumumuz aşırı kötü bu sene, annemle yaşıyorum babam var ama yok ve bir taraftan da kpss sınavına hazırlanmaya çalışıyorum(ilk çok iyi çalışıyordum bir aydır çalışamıyorum) hayatımı kurtarabilmek için. Evde kendimi bir fazlalık yük olarak görüyorum (akrabalarımın bana hissettrdiği )ve annemin bana olan bazı cümleleri aşırı güven algımı sarsıyor (bu hayatta hiç dostunuz yok o yüzden sınavına iyi çalış demesi , kendi arkadaşlarının kocalarının arkadaşlarını terk ettiğini bastırarak bana söylemesi ,kimseye güvenmemem gerektiğini söylemesi ) bunlar beni tam ders çalışıcakken akılma gelip aglatıyor bu cümleler diğer yandan konuştugum çocugun söyledikleri daha çok dikkatimi çekiyor sanki yaralarımı sarıyor gerçek olmayacak olsa bile.küçücük bir güven hissettikten sonrasında çaresizlik duygusu bastırıyor ve beni beter ediyor daha çok ağlıyorum isyan ediyorum her şeye ve sanki kendimi kötü birimiş gibi hissediyorum sanki ilk defa böyle bir durum yaşıyorum. (Yazdıklarım lütfen yanlış anşaşılmasın insanları kullanmak gibi algılanmasın sadece güvensizlik içinde hissetmememin bana yaşattıgı duygularla boğuşuyorum) .. Siz ne düşünüyorsunız bu tablodan ..
Sakın sakın kanma boyle seylere anneni dinle sonra çooookkk pişman olursun. Senın saydıgın ozellıkteki bir insan neden sanaldan kız arasın kendine cevresı de bir sururdur. Lütfen akıllı davran derslerine bak. Erkege hıc birsey olmaz senin hayatın viran olur gider..

Back
X