- 15 Ekim 2015
- 3.098
- 3.249
- 63
Hayir. Insan once gelmelidir. Asil oranin sartlari degismesi gereken, insanin vuct beden butunlugu onceliklidir.Buna 18 yasinda kizdan mi baslayalim simdi bu egitimle bilinclendirmeyle olur.oranin sartlariyla dusunun lutfen.
Tum konuyu okumadim nerede yasar ne yapar bilmiyorum.anlattiklarina nazaran ailenin bosanma demesi vs sartlara bakarak bence kizin onceligi bekaret algisini degistirmek degil.kendini oradan kurtarmak onceligi.biz rahat rahat butada oturup hayir sakın rapor alma bu algi degismeli diuemeyiz bence.kizin onceligi o adamdan kurtulmak olmali o nedenle de ne gerekiyorsa yapsin bence.raporsa rapor.iyi gunlerHayir. Insan once gelmelidir. Asil oranin sartlari degismesi gereken, insanin vuct beden butunlugu onceliklidir.
Eger biz insani odak noktasi yaparsak , hersey ona gre degismek zoundadir ve degisecektir.
Eger bu noktada anlasamazsak ASLA ilerleyemeyecegiz.
Bir insanin, siddet ve nefret dolu bir ortamdan kacip kutulmasi icin paraya ve yardimci insanlara ihtiyaci var.Tum konuyu okumadim nerede yasar ne yapar bilmiyorum.anlattiklarina nazaran ailenin bosanma demesi vs sartlara bakarak bence kizin onceligi bekaret algisini degistirmek degil.kendini oradan kurtarmak onceligi.biz rahat rahat butada oturup hayir sakın rapor alma bu algi degismeli diuemeyiz bence.kizin onceligi o adamdan kurtulmak olmali o nedenle de ne gerekiyorsa yapsin bence.raporsa rapor.iyi gunler
lisede öğretmenimiz derdiki dünyanın en ucunda uçan bı kelebeğin kanat cirpisi,dünyanın diğer ucunda fırtınaya sebep olur. Bu yüzden cabanizi takdir ettim fakat çok zor. Sizce,konu sahibinin kvdesinin,kocasının sizin gibi düşünme olasılığı nedir. Ülkenin yarısı bu haldeyken daha gerçekçi çözümler bulmaliyiz,çünkü çoğu kadinimiz beyinin dusundukleriyle hareket ediyor,kendi fikri yok beyi ne diyorsa o. Gel de anlat bu kadinimiza,kadinliginin değerini.Hayir. Insan once gelmelidir. Asil oranin sartlari degismesi gereken, insanin vuct beden butunlugu onceliklidir.
Eger biz insani odak noktasi yaparsak , hersey ona gre degismek zoundadir ve degisecektir.
Eger bu noktada anlasamazsak ASLA ilerleyemeyecegiz.
Bu platform ne gune duruyor? Bu ucan bir kelebek degil ulke insanin cogunlugu bu cehaleti yenmemizi istiyor.lisede öğretmenimiz derdiki dünyanın en ucunda uçan bı kelebeğin kanat cirpisi,dünyanın diğer ucunda fırtınaya sebep olur. Bu yüzden cabanizi takdir ettim fakat çok zor. Sizce,konu sahibinin kvdesinin,kocasının sizin gibi düşünme olasılığı nedir. Ülkenin yarısı bu haldeyken daha gerçekçi çözümler bulmaliyiz,çünkü çoğu kadinimiz beyinin dusundukleriyle hareket ediyor,kendi fikri yok beyi ne diyorsa o. Gel de anlat bu kadinimiza,kadinliginin değerini.
Bunu 18 yasinda bir cocuk geline yazdiginizin farkinda misinizCanım evlenmek inan kolay boşanmak zor anlıyorum seni üzüntümü bnde ilk 2 ay korkmuştum ama benim eşim çok anlayışlıydı beni yavaş yavaş hazırladı korkulacak bişey yok kendini bu şekilde şartlandırma sıcak bir duş al birde zaten havalar sıcak Türkiye'de kendini o korku ile sokma yatak odana 9 ay uzun bir zaman olamaması ama yaşında küçük kayınvaliden sana yol gösterici olması lazım ezici değil
küçümsemek haddime değil,önce istemek lazım. Konu sahibine üyeler ne akıllar verdi,uygulayacağını sanmıyorum. Niye çünkü bastırılarak yetişti,böyle gordu çevresinden anne-babasindan. Savundugunuz fikirlerinizi gerçekten takdir ediyorum. Ama kadınlarımız korkak yetişiyor,bize düşen evlatlarımızı erkeğe herşey mubah,kadına herşey ayıp olarak yetistirmemek. En azından benim yapabileceğim bu. Edepsizligin,şiddetin,cinsiyeti olmadığını aşılamak. Belki o zaman bizden kalan evlatrimiz bu zulme maruz ve seyirci kalmaz.Bu platform ne gune duruyor? Bu ucan bir kelebek degil ulke insanin cogunlugu bu cehaleti yenmemizi istiyor.
Aciz olamnin hic ama hic yeri degil.
eger fikir birligine varilirsa inanin iki uc yilda bu sacmaligin esamesi kalmaz.
Siz kadinlarin gucunu azimsamayin, ulekni yarisindan cogu bi zkadinlariz.
EN basta birseyi teyit etmemiz lazim: Kadinin butunlugu her seyden onemli.küçümsemek haddime değil,önce istemek lazım. Konu sahibine üyeler ne akıllar verdi,uygulayacağını sanmıyorum. Niye çünkü bastırılarak yetişti,böyle gordu çevresinden anne-babasindan. Savundugunuz fikirlerinizi gerçekten takdir ediyorum. Ama kadınlarımız korkak yetişiyor,bize düşen evlatlarımızı erkeğe herşey mubah,kadına herşey ayıp olarak yetistirmemek. En azından benim yapabileceğim bu. Edepsizligin,şiddetin,cinsiyeti olmadığını aşılamak. Belki o zaman bizden kalan evlatrimiz bu zulme maruz ve seyirci kalmaz.
Ya hu tabiki adam kabul etmeyecek.ailesinin kizi adamdan almasini saglayacak ne varsa bence soylemeli kiz ailesine.oncelik o adamdan kurtulmak sonra o aileden kurtulmak.ama siz on sekiz yasinda bir kiza yurt disina git calis derseniz ne jadar gercekci.dil bilmez egitimi yok biraz mantik.ha sivil toplum kuruluslari vardir bu durumlarda yardim eden is imkani saglayan kizi koruyan ailesine esine karsi o zaman eyvallah derim rapor falan da alma git bu kuruluslara yardim iste.varsa boyle kuruluslar bilgilendirme yapin o halde kizcagiz siginsin.ama utopik dusunceleriniz safca bence kusura bakmayin
Gorucu usulu olmuş ama isteyerek mi evlendin?Görücü usulü evlendim
bakın kk da açılan konuların yarısı bosaniyorum,boşandım temalı zaten. Kadinlarimiz bilincleniyor bunu göz ardı etmeyin. Memleketin en ücra köşesinde yasayan ve hala bekaret kanını gösteren zihniyetin değişmesi çok zor. Bu noktada bu kızımıza uygulayabileceği fikirler sunuluyor, onda bile tereddüt ediyor,kaldı ki sizin fikirlerinizi hayata gecirsin.EN basta birseyi teyit etmemiz lazim: Kadinin butunlugu her seyden onemli.
Bu noktada dahi ayni fikirde olamazsak hic bir degisiklik olamayacak.
Ve bu noktada anlasmamiz yapabilecegimiz bir sey ama gordugunuz uzere hala ve hala KK uyeleri aksini savunuyor.
Ben kizlik zari raporunu savunmuyorum.oranin sartlariyla dusunulmwsini savunuyorum.oncelik o kizin duze cikmasi.bunun icin yardimci olacak kuruluslar konusunda bilgilendirin benim bilgim yok.18 yasinda koyunden cikmamis bireylere yurt disina cik demrk mantikli mi?basina neler gelebilecegi hakkinda bilginiz var mi acaba?
Once o adamdan kurtulsun sonra gerekli sartlari saglar cikar yurt disina aupaorlikte yapsin.ama oncelik adamdan kurtulmak olmali.sirf rapor almasin a takilip yurt disina mi yollayalim.komik kusura bakmayin.savunmasaniz da o sartlarda o an icin gerekiyorsa o raporu alsin ailesi o adandan alacaksa onu yapsin bunu.ailesine gostersin bana iftira atiyor dovuyor veya ailesi ne durimda onu oradan alacajsa soylesin.
Ama yardim eden kuruluslar varsa bilgilendirin bunlara gerek yok once oraya gitsin yardim alsin.
Bunlar benim dusuncem.kizlik zarini hayatim boyunca onemsemedim ben.elbette raporu savunmuyorum sadece algi boyle degismez bu egitimle ve surecte olur diyorum yinemipilav.
bakın kk da açılan konuların yarısı bosaniyorum,boşandım temalı zaten. Kadinlarimiz bilincleniyor bunu göz ardı etmeyin. Memleketin en ücra köşesinde yasayan ve hala bekaret kanını gösteren zihniyetin değişmesi çok zor. Bu noktada bu kızımıza uygulayabileceği fikirler sunuluyor, onda bile tereddüt ediyor,kaldı ki sizin fikirlerinizi hayata gecirsin.
Ben yeni evlendiğinde kvdeme gittik,misafirler vardi sofradayiz. Görümcem sofraya oturmadı,ben yemek yiyorum kvdem bana sürekli kas göz işareti yapıyor. Kalktım mutfağa gittim bana dedi ki ' biz de erkek doymadan,kadın yemek yemez' döndüm gorumceme -abla sen bundan ötürü mu oturmadın sofraya dedim. Evet dedi. Aldım gorumcemi bı güzel yedik yemeğimizi. Görümcem birlikte otururken odanın en dip köşesinde otururdu, kapının hemen dibinde. Garip dedim,ve hamd olsun değiştirdim,gerek kavgayla gerek guzellilkle. Bende ultra medeni bir ailede yetişmesini,ama böyle şeyler yaşamadım,görmedim. Ben onların zihniyetini değiştirdim bı nebzede olsa buna gücüm yetti. Düşünün ki görümcem babasının yanında hala uzanamaz,üçüncü cümleden sonra muhabbeti biter. Bu hala öyle maalesf,anlatamıyorum anlamayacaksınız. Herkes kendi kapısının önünü supurse ülke tertemiz olur aynı mantık herkes yakınlarında ki ve kendi ailesindeki bağnaz,sığ zihniyete karşı çıksa ülkede dayak yiyen kadın kalmaz. Bunu anlatmaya çalışıyorum,herkes birden ayaklanmaz ufak ufak adımlar uzun yollar katedilir.21. yuzyilda bana hic birseyin cok zor ya da imkansiz oldugunu soylemeyin. Cunku dogru degil.
Hersey bir gecede degisebilir. Bunun ornekleri defalarca gorulmustur.
hele internet ve yapay zeka caginda.
Once kendi zihninizden oto sansuru kaldirmaniz gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?