ÇAT KAPI GELEN KOMŞU

2 bebeklı bırıne cocuk mu bırakılır ?
sıkmayın canınızı bazen insanların stop düğmeleri olmadığı için bazı şeylere mecbur kalıyoruz, hatta ben sizin yerinizde olsam içeride olduğumu anlasa bile kapıyı açmazdım,birşey söylesede açabilecek durumda değildim kusura bakma derdim :)

O kişinin yapısı ile alakalı bir durum.Bazı insanlar hoşlanır bazıları hoşlanmaz çat kapı durumundan.Ben de hoşlanmam.Bunu en başta tavrinizi,tarzinizi ortaya koyarak belli etmeniz lazim.Kırılacak,alınacak bir durum olmaz böylelikle .

Kv ye bile habersiz gelmeyin dedi eşim 🤣ama taktılar mı hayır😂
Tatildeyiz (şehirdışı)açın kapıyı diye tel de bağırıyor eşime kp.
Öldük gülmekten .
Ders aldılar mı hayır.😂
Gelmeden birsaat önce arıyorlar artık o da bir gelişme....Cümbür cemaat yemeğe geliyorlar eşim mutfakta dört dönüyor yardım edeyim diye
Komşuyu azarlarım ben hiç acımam .Lisedeyken annemlere gelen biri vardı herrrrgün yer içer giderdi .Kapıyı açmamızla ayağı içerde olurdu..Ben varsam almazdım içeri😂Annem ayıp yapma kızıııııım derdi

Bana da cat kapi gelen oluyor ama samimiyiz yani o sebepten kabul ediyorum. Daginik evime de gelir samimi komsum mesela. Hatta gelmisken yerden iki daginiklik da o toplar 😁 Ya da hemen firsat bu firsat deyip cocugu kucagina atip ben bahaneyle daginikligimi topluyorum 😊 Cunku samimiyiz. Ailece de gorusuruz surekli. Ama samimi olmamiza ragmen yine de hafta ici calistigimi bildigi icin gelmemeye dikkat eder. Kendisi ev hanimi oldugu icin o cagirir beni, kahve yapiyorum gel der mesela. Bana da genelde haftasonlari gelir. Bazen haberli bazen cat kapi.
Dun bana geldi mesela. Kizimla ilgilendi temizligini yap sen dedi. Ben de evi temizledim pesine de bitlikte cay ictik. 😊

İnsanlara hayır demek kendini sevmekle doğru orantılı bence. Hayır derim. Kırmam dökmem ama hayır diyebiliyorum. Çünkü kendimi o münasebetsiz komşudan daha çok seviyorum. Hayır demeti öğrenin

Siz boyle komşu ister miydiniz ?
Müsait misin demeden demeden içeri girmeye çalışan komşu ?

Siz 2 bebekli biriyken çocuğunu acil durumlarda bırakmak isteyen bakmak istemeyince de kırılan bir komşunuz olsa ne yapardınız ?

Bana gelecek kişi en az 10 dakika önce haber versin istiyorum arayıp sorsun istiyorum . Her gelene kapim açık ama haberli olursa.
Inanın bu komşum yüzünden kendimi kötü bir insan komşu gibi hissetmeye başladım.

Güzel yorumlarinizi esirgemeyin
Böyle olan ve kırılan bi komşum olsaydı kırılmasına müsade edip rahatıma balardım

Hiç umursamayın ,sabahın 10 da pazar günü komşumuz geldi ,canı sıkılmış oğluna :(
Tutturdu bana kahve yap sigara içicek vs ,dedim dur bismillah gözümü açamıyorum sen gelince uyandım ,çay yapıcam içersin evde sigara içmiyoruz zaten çık balkona otur ,
Yüz vermeyin kimsenin teklifsiz eve dalmaya hakkı yok

Cat kapı bırak oturmaya gitmeyi, kek vs bile bırakmaya gitmem,haber vermeden.
Aramız iyi diyorsunuz da, bu huy da olan biriyle iyi olsa nolur, kötü olsa nolur..

Ben çalışıyorum,bi komşum benide sürekli çağırır gel kahveye vs bende severim kendisini fakat ben çekiniyorum birisine sana gelicem demeye kapıya gidip 15-20 dk sonra gelicem müsaitsen demeye.Belki müsait değildir geri çevirmek istemediğinden kabul ederse vs diyorum,kendi çağırdıkları halde.Bende biraz fazla yapıyorum sanırım
Bende hiç diyemem, müsaitsen geleceğim diye.
Çok istese çağırır zaten, yada ben o kadar istiyorsam kendi evimde agirlarim..
Gibi gibi 😆

X kişisi geldiğinde iki üç defa evden çeşitli bahanelerle çıkın yasa uzaklaştıran her defasında önceden haber verseydi böyle olmayacağını dile getirin Gerekirse akillanana kadar böyle davranın. Sizde bu kişiye gitmeden haber verin..Duzene oturur

Karşı komşum yaşlı bir teyze, olur olmadık zamanlarda gelip hadi bize gelin diyordu yaşıtım bile değil. Birinde de evin kapısı açık aşağıdan bir eşya getiriyordum bir baktım eve girmiş, kapının önünde terliği. Bir kaç kez çağırdı yine gittiğimde çat kapı gidip gelmeleri sevmediğimi söyledim. Bir kaç kez tekrarlayınca anladı

Yanı gelis saatleri bile yok demek istedim sabahta geliyo akşamda
Haber vermesi lazım akşam eşinle ne yaparsan affedersin birlikte olurken komşu gelirse o işi daha kötüdur habersiz gelirse rahatsız olması çok normal ...komşumuz akşam için anlayışla karşılaması lazım adam sabahtan akşama kadar yoruluyor eşini ister. Dinlenmek ister ne yapacak... Komsunuzla konusun

Yorumlarinizi okuyunca rahatladim. Yanarım yanarım en çok kendimi tam anlatamadigima yanarım. Zaten apartman 30 daire. Ben sadece 3 kişi ile görüsüyorum.
Diğer ikisine kendimi en başta anlattım. Haberli misafir sevdiğimi. Ve onlarla mesafeli ama çok kaliteli bir komsulugumuz var. Birbirimize saygılı anlayışlı bir seviyedeyiz.
Diğer komsuyla tanışmamız farklı oldu ben kendimi hiç anlatamadim. onun acili hayatını dinledim. Çok güleryüzlü ve iyi niyetli olması dikkatimi çekti. Ne yalan soylim kardeş gibi sevdim. Sonra sık sık gelmesi beni biraz sıktı. Bunaldim.
Bir defasında yine çocuğunu bıraktı bakamadim o gün aramız açıldı. Ve kendime söz verdim bir daha kimsenin çocuğuna bakmam diye. Aradan 2 ay geçti aramız düzeldi. Yine görüşmeye başladık daha 2. Görüşmemizde yine çocuğunu bırakıp hastaneye gitmesi gerektiğini söyledi. Ben De kabul etmedim.
Sonra empati kurdum hastane olunca işin ucunda insan baksa mıydım acaba diyor ama o sorumluluk bana çok ağır geliyor. Yapamıyorum. Hele bu günlerde benim çocuklarım bile bana çekilmez geliyor kaçıp gidesim geliyor herşeyden . Çocuklarımı çok seviyorum böyle çok severken bile yoruluyorum bu hisse kapilabiliyorum düşünün halimi.

Haklisin tabii ki. Niye kotu olasin? Bir de sen ona sık gidiyor musun? Kendisi herkese kapisi acik.birisi mi? Cok uyaniklar var, hayatta amaclari hergun birine yikilmak olan

Nefret ederim vıcık vıcık ilişkilerden. Hele komşu ilişkiler 😱😱 Valla hiç kötü bir insan değilsiniz. Komşunuz aşırı düşüncesiz. ‘Benim iki çocuğum var, evim her zaman derli toplu temiz olmuyor, geleceğin zaman önceden haber ver, müsait miyim sor’ diyin açık açık.

vardi catkapi geliyordu. 2 bebegim var benim de. kapi zilinin sesini kistim tikladiginda acmadim bu sefer zirt pirt aramaya basladi. diyete basladi mesela cuma gunleri tartilmasi gerekiyirmus. gelip ben de tartilmak istiyirdu her cuma sabah kahvalti yapmadan once. telefobu da acmamaya basladim. sonra canim bir kahveye gelicem dedi benim hakkimda dedikodu yaptigini duymustum musait degilim musait okunca cagiririm dedim cagirmadim ayagi kesildi

Back
X