çatı muayenesi

ben bu ay yaptıracam bende merak ediyom nasıl yapacak muayeneyi.benimki 8 ayı doldurmak üzere 15inde 20 sinde gidecem muayeneye bakalım.

kızlar bu çatı muayenesini bende çok merak ediyorum.tecrübeli anne adayları anlatırmısınız nasıl oluyorfisfisfis

çatı muaynesi sanırım 35 haftadan sonra yapılıyo yanlış hatırlamıyosam korkulcak hiç bişey yok canınız hiç yanmıyo kendinizi hiç kasmayın allah yardımcınız olsun

benim uc yasinda bi oglum var ben yurt disinda yasiyorum sanirim cati muannesi burda tabiki baska isimle cati muanesi 35 haftadan sonra yapiyliyo doguma yakin yani.bebeyin basi rahme yerlesmiismi yok asaginiz acilmismi gibi.mesela bende simdi 35 hafta bes gunluk hamileyim gecen hafta doktorum muane etti altan.elerimle bebeyin basina dokunuyorum dediya dusunun:1shok:sok oldum yok bebek asagi inmeye baslamis .anne karnindaki su iyi falan.sanirim cati muanesi bu.ama yanilgim varsa kusura bakmayin.herkeze saglikli bebekler dilerim saglicakla kalin.Şeniz

ya catı darlıgının olculmesı bebek ıcın cok onmelı kafasının gecıp gecılmedıgıne bakılıyor tabı normal dogum yapıcaklar ıcın eger elle muayneyse bende acıklık varmı dıye yapılmıstı bu ay erken dogum rıskım var ve sancılandım o sebeplke bakmıslardı eger catı muaynesıde bole yapılıyorsa hıcc acımıyo sadece kasmıycaksın kendını vede dr bakmazsan acımıyo benım bıraz acımıstı ama catı muaynesı olmadım daha

yada başka bi şekilde ölçülmezmi çatı darlıgı

malesef ölçülmüyormuş canım ßenim arkadaşım da geçen hafta sancılandı erken doğum oluyordu neredeyse alttan doktor elini sokmuş kompLe çok canım yandı dedi bana.ßen normal doğum istiyordum ama korktum..herkese göre değişiyor sanırım bu can yanma oLayı..

komple elinimi :1shok:allahtan doktorum zayıf bi kadın elleride küçük ve ince:dance:

yaa utanırım ben yaa 3 hafta sonra 35 haftalık olucam aaa yaaa napcam ben dktr demek onun için cardı beni

ben dr anlattığını yazıyım genellde normal doğum 37 haftadan sonra olurmuş 35 haftadan itibaren rahim kendini doğuma hazırlarmış ben ilk gittiğimde dr eliyle kafasına dokunuyorum dediğin de çok şaşırmıştım dr çatının dar olup olmadığına açılma olup olmadığına bakıyo benim hiç acımadı ilkin çok utanmıştım

aynenn canım ole oluyo ıste erken dogum rıskım vardı ve 2 cm bı acılmam vardı bunu elını yaglayıp sokarak baktı canım yanmadı degıl ama cok yanmadı daha cok utancımdan acıyı fazla hıssetmedım ama olması gereken bısey bu cunku bebegın saglıgı ıcın eger olculmezse bebek ıcın problem yaratabılır ne bılıyım gecısı zor olur yada catır darlıgı olabılır ıste bole seyler zaten dogum yaparkende acmıycakmıyız kii :asigim:

yaa cati muayenesi cok utandirici biseye benziyor. benim doktorum da erkek. bayan doktor bakarken bile kasilmistim hayatta yaptiramam herhalde. bi kacis yolu yok mu ya?

Valla çatı muayenesi benim çok canımı acıktmıştı doktor eliyle bakıyo ama doğum esnasındada bakıyorlar tabi normal doğum yapanlar için çatı muayenesi beni çok germişti

arkadaşlar ben daha bugün oldum çatı muaynesi.37 hafta bittikten sonra yapılması gerekiyor aslında doğru olan hafta bu çünkü bebek bu haftadan sonra aşağıya iniyor.çatı muaynesini normal doğum olacaksa yapıyorlar kemik yapısına bakıyorlar eğer dar bir kemik yapın varsa sana normal doğum yapamayacağını sölüyorlar.bazı doktorlar doğumhanede bakıyorlarmış son dakkada yani eğer darsa sonra sezeryana alıyorlarmış bu yanlışmış 37 haftada yapılması gerekiyormuş.ve normal doğum düşünen herkesin yaptırması gerekiyor.zaten nette bununla ilgili bilgiler var bakılabilir.
acıma olayına gelince çok bir ağrısı yok bi anlık bir ağrı normal doğumu göze alan birisi için önemli bi ağrı değil yani:)

yaa cati muayenesi cok utandirici biseye benziyor. benim doktorum da erkek. bayan doktor bakarken bile kasilmistim hayatta yaptiramam herhalde. bi kacis yolu yok mu ya?

arkadaşım sanırım normal doğum yapacaksın ve doktorun erkek her türlü seni görecek yani nereye kadar kaçabilirsin ki?
ayrıca öle sanıldığı gibi doktor eğilip incelemiyo yani sadece eliyle muayne ediyo bence korkulacak ve abartacak bişi yok bu muaynede...

ben de bilmiyordum bu muayenenin nasil oldugunu...herzamanki gibi alttan bakiyorlar yani....benim dr um her gittigimd eonce eliyle alttan bakiyor bisey var mi diye,sonra karnimdan ultrason yapiyor....benim canim hic yanmiyor alttan eliyle bakinca sadece biraz baski oluyor,ama bence iyi ki yapiyor cunku gecen gun gittigimde rahmimde enfeksiyon oldugunu ogrendim,eger bakmasaydi ogrenemeyecektim....sanirim bu biraz da dr la alakali...
korkmayin kizlar ben kendime doguma haizliyorum (aslinda korkuyorum )ama kendimi motive ediyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…