çatı muayenesi

benim 38. haftamda yapmışlardı.sonra da hastanede yaptılar defalarca.
kendinizi sıkmazsanız hiçbir sorun olmuyor aslında
ben olabildiğince sıktım ve stres yaptım.sonuç acılı oldu.
siz sıkmayın rahat bırakın kendinizi.

ben agustos ayında dogum yaptım kızım daha 2 aylık çatı muayenesinde korkulacak bişey yok hiçde canınız yanmıyor benim kanamam olmuştu muayenden sonra.çatı muaynesinde açılmanın olup olmadıgına vede normal dogum yapmaya uygun mu degilmi bu kontrol ediliyo benimkine 36.haftada bakılımıştıı

Bugün çatı muayenesi oldum, okuduklarımdan dolayı çok gergindim hemen hemşirenin eline yapıştım.. Tam emin olmamakla birlikte sanırım iki parmağını kullanarak yapıyor hiç can acıtan bişey değil rahat olun. Utanılacak da bi şey yok karşısına geçip bakmıyor , en azından benimki havaya bakarak yaptı...

nasıl bebegın kafasına dokunuyor ya...bende yarın yapılcak 38 haftalık hamıleyım.yanı o kadar cokmu elını ıcerı sokuyo..kasıldım şimdi.:Saruboceq:

valla kızlar çokta korkulacak bi şey yok ben bu hamileliğimden önce 5,5aylık doğum yaptım o zman her saat başı doktor kontrol etti açılıp açılmadığı kasmazsan acı falan olmuo rahat olmak lazım gerçi herkeste de bir değildir ama

peki üstüne örtü falan örtüyorlarmı yoksa apaçık yatıyomusun?benimde doktorum erkek .22 haftam bitiyor.bi kadın doktor bulamadım.zaten artık değiştirmemde mantıksız olacak.ama sırf doktor erkek diye normal doğurmak istemiyorum.

bu sabah kaltıgımda tuvalete gttıgımde hafif bır kan gelmıstı doktorumu aradım cok fazla bı agrımda yoktu..sadece belım ve kasıklarım agıryodu gttım doktor elle muayene ettı.aslında bugun ıcın gıdıcektım ve catı muayenesı yapıcaktı.kanamam olunca acılma varmı yokmu dıye baktı acılma yoktu sancımda yoktu...sanırım bugunlerde sancım baslayabılırmıs.neyse şimdi bana baktıgı acılma varmı yokmu dıye catı muayenesı ıse valla ne yalan solım cok kasıldım ve canım cok acıdı.
yeldacım örtuyolar tabı ustunu..ama doktorlar o kadar alısmıskı bakma geregı bıle duymuyooo benım doktorum ben yatarken ayakta baktı yanıı...umursamaz gıbı geldı ama onlar alısmıs anlıyolar artık

Çok korkuyordum. hatta muayene olmadan günler önce internette bir sürü yorum okudum, dolayısıyla kendimi çok kastım ama ne korkacak bir şey varmış ne de kasılacak. O kadar basitt ki, 30 saniyelik olay. Doktor önce alt kısmınızı jelliyor, sonra parmaklarına eldiveni geçirip onu da jelliyor ve kemiklerinize, çatı yapınıza bakıyor. can acıma kesinlikle yok.

bana geçen hafta bakmaya çalıştı ama ben kastığım için başaramadı:)) doğumda epidurali verince bakarım ama sezeyana da hazır ol tabı o saattten sonra dedi.şimdilik normal gununu beklıyoruz.

benimki bugün 38 bitiyo. daha önce 32 de hastanede ağtım olunca yapmışlardı. hemde 2 kez çok kötüydü. canım yandı. ben yukarı kaçtıkça dr. aşağıya çekti. bugün kendi dr um yapacak inşallah daha çabuk bitirir

ayyy hic gulecegim yoktu:roflol: amma abartmis arkadasin....
komple elinimi :1shok:allahtan doktorum zayıf bi kadın elleride küçük ve ince:dance:

:roflol::roflol::roflol:

benim doktorumda erkek..gerçi benim doktorum ilk muayeneye gidince de kese görünüyor ama daha küçük galiba bi hafta sonra gel demişti.Bi arkadaşımda alttan muayene olabilirsin hazırlıklı git demişti ama dooktorum pek meraklı değilmiş ki öyle bi muayene yapmadı.Bi de bu çatı muayenesini hastanede mi yapıyor özel muayenehanesinde mi?Ay eşimde varken mi çatı muaeyenesi yapcak.Benim daha 2 haftam var galiba....33+0 olduğuma göre.

çatı muayenesi normal alttan elle muayene gibi mi oluyor???
eğeröyleyse ben hazırlıklıyım demekki:)))maşallah göstermediğim dr, elini sokmayan dr kalmadı valla..iğrenççççççç
birde ben 6 aylık erken doğum yaptım normal doğum bu nedenle öncesinde çatı muayenesi yapılmadı...şimdi hamileyim bu sefer yapılır mı?

"jinekoloji.net/muayene.net" bu adreste detaylı bilgi verilmektedir.

bukadar neden korkuyo herkes anlamadım.doktor iki parmağını sokuyo biraz ileri kadar zafer işareti yapıp açıklığa bakıyormuş.buna dayanamayan.eşiyle nasıl ilişkiye giriyoki?

bende bu muayenın nasıl yapıldıgını merak edenlerdendim 34 haftalık hamıleyım yarın kontrolum var ama yarın mı gitsem haftayamı karar veremedim dogumdan korkum yok ama bu çatı muayenesı benı tedırgın edıo sonucta dogum eylemı sırasında o sancıdan ınsan hissetmez herhalde kendisine yapılan işlemi ama sancı yok bıse yok durduk yerde boyle bi işlem üsrkütüyo biraz çok afedersenizde oraya el nasıl sıgar ya(((

aslında kotu bı drum we ben hazırlıklıyım 1 kere hsg tecrubem war we 1 kezde alttan muane olmustum elını sokuyo dıyınce sasırdım acıkcası cunku sadece 2 parmagı gırıyo ılerı gerı yapıo cıkarıyo can yakmıyo ama ınsan nede olsa tedırgın oluyo zaten 35 haftadan sonra acılma olur fıtıl koymadınız mı hıc alttınızdan ole bısı kkocaman elı gırmıyo 2 ınce parmak ısaret parmagı we orta parmakla bakılıyo korkmayın uzerınız ortulu oluyo we ayrıca doktor egılıp kurcalamıyo bı denk gelemsı ıcın bakıyo elını ayarlıyo sonrada sokup cıkarıyo ıgrenc bı durum ama alısmak lazım

doktoru erkek diye normal doğum yapmayacak olana çok güldüm. hangi çağda yaşıyoruz yahu! sağlıktan öte bişey var mı?

ben de 35. haftadayım. vajinismus tanısı konulmuştu bana tedavi olmadan hamile kaldım.ilk günden beri acaba vajinal ultrason yapar mı doktorum diye kaygıyla gidiyorum. doktoruma da bu sorunumu anlatmadım. çatı muayenesi yapar mı sizce beni bu durumdayken?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…