Çatı Muayenesi

XIXpek Kozasxix

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
167
3
96
Ankara
arkadaşlar 32+3 günlük hamileyim, doktorum 37. haftada çatı muayenesi yapacağım dedi. Aranızda bu muayeneyi olanlar varsa kısaca nasıl olduğunu paylaşabilir mi?Bu konuda hiç bir fikrim yok, hazırlıklı olayım

parmankla oluyor bıldıgım kadarıylaa.. yanı orta ve ısaret parmagıyla bakıyormuş dr. bende arkadaşımdan ogrendım kendını kasmayacakmışsın canın acımıyormuş

sevgiler :)

cati muayenesi parmakla yapilan vajinal tusede deniliyor..dogum kanali,rahim agzi vs kontrol ediliyor..ayrica aletle distan pelvis genisligide ölcülüyor...ben oldum gercekten kasilinca aci veriyor cok relax olmak lazim..

bu çatı muayenesi mutlaka yapılıyor mu? benim doktorum bu konuda hiç birşey söylemedi de..bir de doktora hangi sıklıkta gidiyorsunuz,bana halaaa gelecek ay gel dedi doktorum yani 37. haftada bu normal mi,daha sık mı gitmek gerekiyor acaba,nst ye de o zaman gireceğim inşallah

çatı muaynesi banada yapılmadı
doktor kontrollerine ise ben artık 2 haftada bir gidiyorum
önümüzdeki hafta nst zye giiricem bende
o zaman bende 37.haftamda olucam
demekki o haftalarda yapılıyo canım merak etme
daha sık gitmek istiyosan doktoruna sen önerebilirsin

çatı muayenesi benim doktorumda yapmıyo ultrasondan bakıyo 33. haftamda gitmiştim en son başı doğum kanalına girince belli olur daha erken dedi. bide benim doktorumda bi problem olmadıkça 1 ay sonra gel dedi 37. haftam dolmuş olcak gittiğimde hem nst yede giricem o haftadan sonra her hafta nst olcakmış zaten doğumada bişey kalmıyo o zaman.sevce senin doğumun normalmi olcak kiloluydu galiba biraz bebişin bizimkide öyle 3700 filan olursa normal yaparsın ama sonrası biraz zorlar belki doktorum bakalım 2 hafta sonra gidince ne kadar olcak kızım bi aksilik çıkmazsa ben normal istiyorum inşsallah

geçmiş olsun çiğdemcim, kendini çok mu kastın acaba? belki ondan olmuştur, ben de gerilirim gibi geliyor bana bakalım hayırlısı.ne yapalım bebişler için katlanacağız, daha önce hiç vajinal muayene olmadım belki onun gerginliğidir.doktorcum ultrasonla bakıyordu hep, artık iki haftada bir gidiyorum yarın 34. haftaya giricem.

eger çatı muayenesi elle yapılan bişey se ki ögrendim artık öyle bence kendinizi kasmayın acımayacaktır ben ilk dr um sürekli elle muayene ettiği için alışkınım şimdiki dr um vajinal ultroson ile bakıyordu bakalım daha benim 1 ayım var :))

daha onceden vagınal muayene olmuştum parmakla onun ıcın bu konuda korkmuyorum daha oncekıler acımamıştı çunku

kızlar acıyıp acımaması sizlere bağlı ama dr da önemli rol oynuyor ben son haftamdayım şuan 38+4 te oldum çatı muayenesi 2 parmağını rahminize sokuyor yanlara doğru bakıyor uygun açıklıktamı olduğuna. ben baştan kastım kendimi sonra dr rahat olmamı söyledi çok güzel bi dille. bikaç saniyelik bişeydi korkulcak kadar olmadığını anladım sonunda. sizlerde kasmayın kendinizi istersenin pozisyonu aldıktan sonra rahatlayın hazır olduğunuzu hissedince dr tamam dersiniz. bu bebişleride bu yolla yaptık el değmemiş biyer değil baktığı yer:)))))

arkadaşımla konuştum onun doktoru elle muayene yapmış.çatısı dar olduğu için canı acımış ama normalse acımıyormuş.korkunun ecele faydası yok da benim endişem şu.genital bölgemdeki tüyleri göremediğim için yarım yamalak alabiliyorum bu da beni utandırıyor doğrusu.

ama sonuçda sen temizliyorsun elinden geldiğince ben mesela agdacıya filan gitmem kocaya aç dr a aç oha birde agdacıya mı açcaz tövbe tövbe :roflol: ......gökcencim inan bende alırken zorlanıyorum ama alabildiğim kadarıyla alıyorum ne yapayım elimden geldiğince en iyisini yapmaya çalışıoyurm hem dr lar alışkındır bence kimbilir onlara ne halde gidenler vardır demi ama bu yuzden utanma canım benim

:roflol::roflol: dogru soyluyorsun kardelen sırnaşık şey
bende ıkı kere vagınal muayene olmuştum o zaman tabiki hoş olmuyor yabancı bı adamın yada kadının parmaklarını orda hıssetmenız ama kendımı kasmadıgım ıcın mı ıblmıyorum acıma olmamıştı belkıde catı muayenesı farklıdır acır bılmıyorum o gunu beklıyorum öleee mazlum mazlum :çok üzgünüm:

bende yarım yamalak alıyorm vallaa sonra ayna tutuyorum bı ıkı yerde kalmış oluyor komık yaa:) amannn doktora hıc temızlemeden gıdenler var onlar alışkın
bız tertemız melekler kalıyoruz onların yanında :)

:roflol: :roflol: bencede kızlar elimizden bu kadar geliyor kız cemre bende elim ile yokluyorum tövbe tövbe ama aynaya da bakıyorum o halime de çok gülüyorum:sm_cool:şakkıdı

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…