Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bütün kış uğramayacaksınız, tavan akar ev rezil olursa ne olacak mesela?Şimdilik kışın oturmayı düşünmüyoruz. Yazlık olarak düşündük. İşte ne gibi sorunlar olabilir kestiremiyorum..en çok sıcaktan korkuyorum.
4 senelik. Güya yalıtım var, çatısı var ama yağmur yağdıgi zaman çok sorun oluyor. Kışın doğalgazı kökleseler bile soğuk, yazın da pişiyorlar.Yeni bina mı? Ne gibi sorunu oldu![]()
Bizim burada güneş enerjisi olmayan ev yoktur bütün damlarda var evet arada akıtan oluyor akinca belli oluyor apartman görevlisine söylüyoruz çıkıp kapatıyor sonra yaptırıyorlar hemenAh keşke sorabilsem en doğru cevapları onlar verir. Ama şuan orda değilim. İşte ilerde güneş enerjisi koyulur mu? Herhangi bi zarar verilir mi?
Hemen hemen aynı bölgeden yazıyorum, üst kat akarda kokarda... Evim kat dubleksi, kışın üst katta donuyorum, yazında üst katta yanıyorum. İki kat arasında her iki mevsimde de küresel bir fark oluyor.Merhaba arkadaşlar.
Daha önce garaj üstü ev almakla ilgili konu açmıştım, yaptığınız yorumlarla evi almaktan vazgeçtim.
Şimdi de yine Ayvalık bölgesinde, çatısı olmayan ama gerekli yalıtımı yapılmış, en üst 4. kat sıfır 1+1 çok beğendiğim kaliteli bir daire var.
Kararsız kalmamın tek nedeni en üst ve çatısız olması
Müteahhit geçen sene orda hortum çatılara zarar verdiği için çatıyı bilerek yapmamış.
Şimdi canımızı sıkan şu, yeni yapılan yalıtımlarda, kışın çok soğuk yazın da çok sıcak olur mu? Herhangi bir akma ve rutubet yapar mı?
Çatı yaptırmak istesek, kimse para vermek istemez maliyetli olduğu için, peki biz sadece kendi tarafımıza ne yaptırabiliriz
Vereceğiniz cevaplarla kararımıza yön vereceğiz..şimdiden teşekkürler.
Peki size uzuun uzun anlatsaydım o zaman da sıkılacaktınız.Merak ettiğim nokta şu niye hep ya en alt kat ya en üst kat bakmanız.Bakıyorsanız niye kararsız kalıyorsunuz.Madem içinize sinmiyor ara kat neden araştırmıyorsunuz
Hakkinizda hayirlisi ne ise olsun o zaman:)Peki size uzuun uzun anlatsaydım o zaman da sıkılacaktınız.
Konuyu uzatmamak için sadece özetini yazdım.
Tabiki ara katlara da baktım, fakat o kadar olumsuz tarafları vardı ki.. bir önceki konumda garaj üstü ev dediğim sitede ara kat daire vardı ama ev sahibi vazgeçti satmaktan.
Mesela bizim çok önemli bir kriterimiz var, özellikle dere bataklık yakınlarında olmaması.
İyi olan bölgede de ara katlar daha çabuk satılmış oluyor.
Bu binada da girişle en üst kat kalmış..
Yani anlayacağınız özellikle giriş veya en üst kat seçmiyorum. Öyle denk geliyor![]()
Ya bina çok kaliteli, ister istemez acaba yalıtımıda iyimidir diye düşünüyorum. Oranın 30 yıllık müteahhitiymiş çok iyi diyorlar ama işte risk almaktan korkuyorumKışın olmayacağın bu tarz ev alma
Sen kapatıp gelirsin bir akar tüm ev ve eşya çürür
Yazın da sıcak olur ama yüksek tarafta ise rüzgar vs güzel olabilir
Bü müteahhit de 30 yıllık kalitesine güvenilen biriymiş. Yer olarak biraz yüksek kalıyor karşısında orman var..eser mi acaba?Müteahhit dediğine göre küçük taşeron bir firma yapmış. Ben İstanbul’da pek çok sitede oturdum. Ağaoğlu, Teknik yapı, Kiptaş... evlerde hiç sorun yaşamadım. Antalya’da şu an oturduğum no name bir firmanın yaptığı sitede. Her yeri dökülüyor. Yalıtım diye bir şey yok. Yan komşu çatal düşürüyor, biz duyuyoruz. Yazın kavruluyoruz, kışın donuyoruz. Bir de burda İstanbul’daki gibi doğalgaz olayı yok. Klima ile ısınmak ne mümkün.
Üsteki yorumlarda da yazılmış. Ev tercih ederken ara kat alın. Giriş kata güneş gelmez. En üst katta ya akar, ya cehennem gibi sıcak olur. Ev alınca da öyle he dedin mi satamazsın. Bence iyice emin olmadan, araştırmadan almayın. Katta başka daire varsa onlara sorabilirsiniz.
Şimdilik kışın durmayacağım. Sıcağından korkuyorum en çokBana çok mantıklı gelmedi çatısız en üst kat. Hiç kullanışlı olmaz. Arkadaşlar da yazmış; çatısı akar, yazın kavurur, kışın dondurur. Bir de satın alacakmışsınız hiç gerek yok bence.
Bütçe şöyle 1+1 olarak kaliteli olana yetiyorBizim bodrumdaki ve gömecteki evlerin ustunde cati yok. Civardaki evlerin cogunda yok. Gomecle ayvalik yakin zaten kisin donma olayiniz olmaz. Iklimi yumusacik.
Akma hic olmadi ama yazin ciddi sıcak oluyor.
Bizim tek kat degil evler, alt katlari kullaniyoruz, idare ediyor.
Ama siz sanirim daire seklinde sadece o kati alacaksiniz.
Normal ev bulamiyor musunuz? Bütce mi kisitli? Edremitte fiyatlar daha uygun o taraflara bakin isterseniz, ara kat alin derim.
Bütçe şöyle 1+1 olarak kaliteli olana yetiyoroda neredeyse 400 tl
Bu bina sıfır, yani üzerinde hiç çatı yok beton damValla ben en ustte kiradayim ev guya yalıtımlı ama cok eski bir ev, yazin cooook sıcaktı cam pencere aç serinlemek mumkun degil klimasiz oturamazsin, dedim iyi bari kış gelince rahat ederim derken bi geldi, kışın asla ısıtamadım 1+1 eve 400 geldigi oldu dogalgazin (ev geniş) ama hatta ev soguk diye dogalgaz açtığım gunler sokağa inince 'hava sıcakmış aslında ya' dedigim oldu. Bu arada çatı dan kastınız ne bilmiyorum ama tahtadan bi çatı var sanırım. Ama tabi evin ustune yalitim yapılmamış bence, bu yuzden cok soğuk diye düşünüyorum.
Kira olsa deneyin derim ama ev almak ciddi, gerci yeni ev ise belki benimki gibi olmaz, ben yaşadıklarımı yazmak istedim