Çatlak olmaması için neleri kullanıyorsunuz?

vertigo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
471
7
96
Zonguldak
selamlar arkadaşlar 7 haftalık hamileyim ve henüz vücüduma bişeyler sürmüyorum daha erken diye ama bir derige hamile olduğunu öğrenir öğrenmez badem yağı felan sürün diyodu.siz bişey kullanıyormusunuz? ben bu aralar çok şiştim ve sanki şimdiden başlıycak gibi çatlaklar karın bölgesii ve göğüs uçları çok önmeli diye duydum badm yağı süreyim dedim ama vıcık vıcık yağ midem bulandı

selamlar arkadaşlar 7 haftalık hamileyim ve henüz vücüduma bişeyler sürmüyorum daha erken diye ama bir derige hamile olduğunu öğrenir öğrenmez badem yağı felan sürün diyodu.siz bişey kullanıyormusunuz? ben bu aralar çok şiştim ve sanki şimdiden başlıycak gibi çatlaklar karın bölgesii ve göğüs uçları çok önmeli diye duydum badm yağı süreyim dedim ama vıcık vıcık yağ midem bulandı

canım bende 7+4günlük hamileyim,1 haftadır talya nın hamileler için yağı var onu aldım,içinde 10 çeşit falan yağ var.evet yağ biraz kullnması zor oluyor,hemde insan hergün sürmeye üşeniyor ama kullancaz mecbur.birde bir krem vardı ,arkadaşımdan duymuştum ama adını unuttum yağ kullanamıyosan oda olabilir..badem yağı faydalı ama eğer vücudun kıllanmaya meyilliyse daha çok tüylenme yapıyomuş doktorum öle dedi bana,karnımda tüylenme varmış badem yağı dahada artırırmış öle demişti..neyse bebişlerimize sağlıklı kavuşmak dileğiyle...:emir_bebek:

canım bende 7+4günlük hamileyim,1 haftadır talya nın hamileler için yağı var onu aldım,içinde 10 çeşit falan yağ var.evet yağ biraz kullnması zor oluyor,hemde insan hergün sürmeye üşeniyor ama kullancaz mecbur.birde bir krem vardı ,arkadaşımdan duymuştum ama adını unuttum yağ kullanamıyosan oda olabilir..badem yağı faydalı ama eğer vücudun kıllanmaya meyilliyse daha çok tüylenme yapıyomuş doktorum öle dedi bana,karnımda tüylenme varmış badem yağı dahada artırırmış öle demişti..neyse bebişlerimize sağlıklı kavuşmak dileğiyle...:emir_bebek:

canım yağın isimini tam yazarmısın bir de nerden aldığını?

ben lierac çatlak önleyici krem kullanıyorum ama açıkçası hiç düzenli kullanamadım
şimdilik hiç çatlağım yok
2 hafta sonra sezeryan olacağım bu 2 haftayı da atlatırsam çatlaksız
süper olcak
birazda vücut yapısıyla ilgili bazıları ne kullanırsa kullansın olabiliyor

7 hafta bıraz erken deılmı canım ben 20 haftayı devırdım hala bısey surmedım bıraz da genetık sanırım bu catlak ısı. Ama yıne de bende baslamalıyım sanırım :)

ben lierac çatlak önleyici krem kullanıyorum ama açıkçası hiç düzenli kullanamadım
şimdilik hiç çatlağım yok
2 hafta sonra sezeryan olacağım bu 2 haftayı da atlatırsam çatlaksız
süper olcak
birazda vücut yapısıyla ilgili bazıları ne kullanırsa kullansın olabiliyor

sana katılıyorum sena bırazda yapı ıle ılgılı ben ılk gebelığımde 22 kılo aldım tam 65 kg olmustum.dr. tavsıyesı ıle babe kullandım ancak sadece karnıma surmustum ama karnım deıl gogus ve bacaklarımda bır suru catlak olustu ben hayatımda ılk defa catlakla gebelıkte tanıstım ama kremıde dogru duzgun surmedım o yuzden kremın faydası oldugunu sanmıyorum kg aldıgım yerlerden cılt yırtıkları olustu karnım orjınal halı ıle duruyor...suan ıkıncı gebelığım bol bol bepanthene sureceim.cıldı yenılıo esneklık kazandırıo v.s. yuzumede suruyorum yuzumu sıvılce bastıgında sadeece 1 hafta bepanthene plus suruyorum benım cıldım kuru, cıldı kuru olanlara tavsıye ederım.turkbayragi

Evet çoğu zaman yapısal, bazılarında çatlak oluyor bazılarında olmuyor. Ama ben en çok kakao yağının iyi geldiğini duymuştum, hem kokusu da rahatlatıyormuş. Yağ olarak kullanmak istemeyenler için krem olarak satıldığını da duydum.

ben ilk hamileliğimde sıvı vazelin kullandım.duş sırasında uyguladım hep.hiç çatlağım olmadı.bu sefer bebe yağı falan kullanırım.ama daha erken benim için

evet bence de genetik hiçbirşey kullanmadan sıfır çatlağı olanlar var ya zaten hergün nasıl sürülür bilmeme ben o kadar halsizimki başım çatlıyor hasta gibiyim sürekli daha sonraya erteledim bu işi

canım yağın isimini tam yazarmısın bir de nerden aldığını?

talya adlı markanın çatlak önleyici bitkisel yağı canım,aktarlarda satılıyo..rahat bulursun.genetik olarak şanslımıyız değilmiyiz bilemediğim için ben şimdiden başladım,önlemimi alayımda.:lepi:

Teşekkürler canım gerçiben yağdan çok tiksiniyorum vıcık vıcık her yerim pislenmiş gibi geliyor zaten daha başlamadım banyodan sonra bebe yağı sürüyorum sadece

canim ben gebeligimin 3. ayindan itibaren hergun 2 defa sabah aksam badem yagi ve kakao yagi surdum ve hic catlegim olmadi...kakao yagi e vitamini icerdigi icin cildi nemlendiriyor ve kurumasini engelliyor kokusuda cok hos cikolata gibi :)))

evet bence de genetik hiçbirşey kullanmadan sıfır çatlağı olanlar var ya zaten hergün nasıl sürülür bilmeme ben o kadar halsizimki başım çatlıyor hasta gibiyim sürekli daha sonraya erteledim bu işi

ben kesinlikle buna inanmiyorum ...mesela benim bacak arkalarimda ve belimde evlenmeden once kilo alip vermekten biraz catlak olusmustu ama gebelikte o kocaman olmus karnim catlamadi hic.... genetik olsa karnimda catlardi oyle degilmi..???onlemini almassaniz catlar ki bacaklarim catladiginda en fazla 5-6 kiloluk bir artisla oldu...karnim catlasa catlardi gebelikte 15 kilo almistim ama onlemini aldim catlamadi...a.s

ben kesinlikle buna inanmiyorum ...mesela benim bacak arkalarimda ve belimde evlenmeden once kilo alip vermekten biraz catlak olusmustu ama gebelikte o kocaman olmus karnim catlamadi hic.... genetik olsa karnimda catlardi oyle degilmi..???onlemini almassaniz catlar ki bacaklarim catladiginda en fazla 5-6 kiloluk bir artisla oldu...karnim catlasa catlardi gebelikte 15 kilo almistim ama onlemini aldim catlamadi...a.s
ya canım ne biliyim kimi öyle diyor kimi böyle diyor sen ne güzel hiç üşenmeden sürmüşsün yağlatı ben banyodan sonra bile üşeniyorum ya bir de sanki kıyafetlerim felan hep pisleniyormuş gibi geliyor ama kremlerin de fiyatı cep yakıyor azıcık var içlerinde de en mantıklısı yağ sanırım

ya bir de tüm vücüduna mı sürdün bu yağları kıyafetlerin felan yağlanmadı mı biraz ayrıntı yazarsan sevinirim

ya canım ne biliyim kimi öyle diyor kimi böyle diyor sen ne güzel hiç üşenmeden sürmüşsün yağlatı ben banyodan sonra bile üşeniyorum ya bir de sanki kıyafetlerim felan hep pisleniyormuş gibi geliyor ama kremlerin de fiyatı cep yakıyor azıcık var içlerinde de en mantıklısı yağ sanırım

ya bir de tüm vücüduna mı sürdün bu yağları kıyafetlerin felan yağlanmadı mı biraz ayrıntı yazarsan sevinirim

canim once suruyordum yagi sadece karin kismima tisort oluyordu ustumde biraz yagi emince vucut baska bisey giyiyordum tamamen kupkuru olmuyor ama katlanacaksin artik...bende rahatsiz oluyordum oyle vicik vicik olmaktan ama buna 9 ay katlandim bitti ama eger catlak olursa omrun boyunca katlanacaksin...her banyoya girdiginde her ustunu degistirdiginde gozun hep catlaklarda olacak bikini giyemeyeceksin yazin plajda...yani dusun boyle olmasindansa 5-6 ay katlanmak daha mantikli degilmi??

bende yağ sürdükten sonra eski ince bir havlum vardı kullanılmayacak hani düğünlerde arabaya takarlarya adi bişey işte ondan :) onu göğsümden aşağıya sallandırıyorum üstümede atlet iyice cildim emene kadar duruyor sonra havluyu çıkarıyorum üstüm başımda yağ olmuyor.. birde yağı sadece göbüşe değilde bele bacaklara göğüslerede sürmenizi tavsiye ederim benim göğüslerin alt tarafı yırtık yırtık olmuştu şimdi hep sürüyorum artma olmadı sonrasında

Back
X