Çaya gelmeden yarım saat önce haber vermek..

Bazı insanları bazı davranışlar ile değiştiremezsiniz. Sizi aradıklarında müsait değilim derseniz size saygı duymayı değil bizi evinde istemiyor diye kin tutmayı öğrenirler.
O yüzden huyları da bu madem, siz her daim biri gelecekmiş gibi tertipli olun her sabah yarım saat eve ayırsanız bi iş kalmaz öyle misafir çevirecek.
Kural koymayla anlamıyor çünkü büyükler. Böyle yaparak düşman edinirsin.

Ama ben sadece kayınvalidemden bahsetmiyorum ki akrabalar olarak diyorum.Ayrıca oturduğum apartmanda belli bir saat sonra süpürge açmak yasak

İlla zaten çıkıyor öyle kişiler halbuki bunun kvcilikle hiç alakası yok,çok da severim kendisini.Konu bu değil ama konu sahibine yüklenen bir topluluk oluyor zaten :))
ben kvci degilim. kbalidemden hic hoslanmiyorum zaten. bunun kvalideci olmakla alakasi yok.

sayisal oranini bilmedigim bir kisim yeni evlenenler erkek tarafiyle hicbirsekilde muhatap olmak istemiyor. kendi aileleriyle ise surekli icli disli olmak istiyor. hem burdaki konulardan gordugum hem cevremizde olanlar. sizin de konuya ilk girisiniz onlardanmis gibiydi

Çalışmıyorsanız ne dağınıklığı olabilir ki ortada günlük toz almak da çok zor değil evişi yapmak için profesör olmaya gerek yok süpürmek silmek için önceden yapmış.olmaya gerek yok tutup koca insanlar yatak odanıza girip dolabınızı karıştıracak değiller her odaya neden girsinler zaten hiç.çağırmamışsınız ki nasıl her odaya giriyorlar diyorsunuz o halde? Akrabaları davet etmemişsiniz.Yeni gelinsiniz eve gelineceğini.tahmin edip düzenli olmanız lazım reddetmek ayıp 3 ayda o akşam olmaz dediyseniz birkaç gün sonra açar buyur edersiniz yani

Evdeyseniz her sabah 30 dakikada ev süpürülür, lavabo wc temizlenir..Bunu her gun yapabilmeniz lazim ..Nasil rahat ediyorsunuz?

Tertemiz , 3 aylık ev nesinde ne olacak..

Kendinize bir rutin oluşturabilirsiniz..

Eşinizin ailesi sizin de aileniz..Art niyetli insanlar değillerse size çok zahmet olmasın diye geç haber verip ,çaya geliyoruz diyorlar..Bir şeylerle uğraşmayın, aşırı hazırlık yapmayın diye..

Tekrar okursanız davet ettim dediğimi görürsünüz.Herkesi yemege teker teker davet ettim çaya da geldiler çoğu kez.Tabi ki gelecekler yani bunda bir sıkıntım yok.Ayrıca eşimin ailesi dedigim kayınvalidemler değil ki sadece akrabalarıda.Gelenlerin çoğununun çocuğuda var muhakkak giriliyor her odaya.

Ben kendi ailemede böyleyim bu konuda onlar beni bildiklerinden bu şekilde gelmiyorlar.Ayrıca kayınvalidemi kayınpederimi en az annem babam kadar severim.Ve bahsettigim sadece kayınvalidem kayınpederim değil.Eşimin akrabalarıda.

Haber vermelerine bile gerek yok çünkü onlar senin annen baban ve ablan veya abin....bu kadar bencil olmayın evde oturuyor isen evinide toplu tut ..calismiyorsunuz sonuçta..çoluk çocuk yok...dağınık olsada farketmez senin ailen sonuçta gözlerine batmaz

Alttan derslerim var okula gidiyorum çünkü her zaman yapamıyorum dediklerinizi.

Benim bahsettiğim sadece kayınvalidem ve kayınpederim değil.Eşimin akrabaları.Ayrıca Alttan derslerim var okula gidiyorum.

Aklıma şu geldi, acaba hazırlık yapıp yorulmayın diye yarım saat önceden söylüyor olabilirler mi? Hani niyetlerinin ne olduğunu bilemeyiz, kötü zan beslemeyin. Odaların kapısını kapatın bir de.

Yarım saat yine iyiymiş.
Eşimin tarafı haber vermeden hem yatıya geliyor hem müsait misiniz diye sormuyor hem de yabancı misafir de getiriyorlar.
Not:Gülme emojisi hep sinirden, hoşuma gittiği için değil.

Her an her saniye misafir gelebilir. Ben de her gün süpürmüyorum. Evim her an misafir kabul edebilecek durumda. Çocuk yok niye müsait olmuyorsunuz anlamadım ben.

Konu yom, başlığa göre yorum yapıyorum: evime bir gün önceden haber vermeyenleri almıyorum. Çaylı, yemekli şeylerde böyle. Mesela eşimin arkadası 11 de arıyor, size kahvaltıya geleceğiz diyor. Birincisi o gün evimi bk götürüyordu. İkincisi de kahvaltımızı çoktan yapmıştık. Hiç sevmem böyle emrivaki şeyleri

Yarım saat önceden arayıp çaya geliyoruz diyene cidden sadece çay yaparım
Ayy daha önce haber verseydiniz birşeyler hazırlardım derim

Ve 3 aylık evliysem evim elbette dağınık olur
Hatta üstüm başım da
Şimdi onlar düşünsün

Gerçekten tam düşüncemi anlatmışsınız.Ama anlamadı herkes ne demek istedigimi.İşte benim de içime sinmiyor o yüzden bir gün önceden haber verilmesi ya da en azından gündüz en güzeli

Evet bence de öyle. Ben kendi ailem de olsa eşimin ailesi de olsa en az 3-4 saat öncesinden haber verilmesini beklerim hazırlığımı yemeğimi yapayım ki geldiklerinde rahat rahat oturalım isterim. O şekilde olursa müsaitiz buyrun derim eşim de aynı şekilde. Bizim ailelerimiz de bunu bilip ona göre ararlar bence olması gereken de bu normalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…