- 8 Aralık 2012
- 10.602
- 6.964
- 248
- Konu Sahibi Kardelenfzt13
-
Ben yeni evli sayılırım 3 ay oldu.Yeni alışıyorum ev işlerine çünkü pek yapmışlığım yoktu önceden.Yavaş yavaş öğreniyorum herşeyi.Eşimin ailesinin şöyle bir özelligi var, çaya gelmeden yarım saat önce arayıp size gelicez müsait misiniz diyorlar.Kalabalık bir aile ayrıca.Eşim de hoşlanmaz bu durumda hiç o şekilde kabul etmedik henüz aradılar falan ama müsait değiliz dedik.Evet onlarda benim ailem ama evim her zaman müsait olamıyor ki.Bide gelince her odaya her yerede giriliyor.Ben kendi ailem gelmeden de her yeri temizlerim düzenlerim,güzel temiz karşılamak isterim ailemi,misafirlerimi.Sizce ben mi yanlış düşünüyorum ne yapmam lazım bu konuda
Beni yanlış anlayanlar oldu açıklama yapmak istedim,eşimin ailesini tabi ki çağırdım.Hepsine özenle yemek hazırladım çağırdım.Bir çok kez çaya çağırdım.Başımın üstünde yerleri var hepsinin.3 aylık evlisin ne dağınıklığı diyorlar ama konu sadece dağınıklık değil ki.O gün toz alamamış oluyorsun mesela ya da bulaşığın kalıyor,tuvalet banyo müsait olmayabiliyor.Her defasında da illa giren oluyor çünkü.Eşimin kılları çok dökülür özellikle banyoya her gün süpüremeyebiliyorum
Ama ben sadece kayınvalidemden bahsetmiyorum ki akrabalar olarak diyorum.Ayrıca oturduğum apartmanda belli bir saat sonra süpürge açmak yasakEşinizin kılları afedersiniz evlendikten sonra dökülmeye başlamamıştır annesi biliyordur zaten ki yarım saat öncesinden elektrikli süpürge 5 dk da çeker her yeri. Yani bilemedim. Benim kv. bazen habersiz gelir dağınık halindeyken geldiyse de lafımı bile edemez çat kapı geldiğini bilir. Ne yapayım yani gelme demekten iyidir.
ben kvci degilim. kbalidemden hic hoslanmiyorum zaten. bunun kvalideci olmakla alakasi yok.İlla zaten çıkıyor öyle kişiler halbuki bunun kvcilikle hiç alakası yok,çok da severim kendisini.Konu bu değil ama konu sahibine yüklenen bir topluluk oluyor zaten :))
Tekrar okursanız davet ettim dediğimi görürsünüz.Herkesi yemege teker teker davet ettim çaya da geldiler çoğu kez.Tabi ki gelecekler yani bunda bir sıkıntım yok.Ayrıca eşimin ailesi dedigim kayınvalidemler değil ki sadece akrabalarıda.Gelenlerin çoğununun çocuğuda var muhakkak giriliyor her odaya.Çalışmıyorsanız ne dağınıklığı olabilir ki ortada günlük toz almak da çok zor değil evişi yapmak için profesör olmaya gerek yok süpürmek silmek için önceden yapmış.olmaya gerek yok tutup koca insanlar yatak odanıza girip dolabınızı karıştıracak değiller her odaya neden girsinler zaten hiç.çağırmamışsınız ki nasıl her odaya giriyorlar diyorsunuz o halde? Akrabaları davet etmemişsiniz.Yeni gelinsiniz eve gelineceğini.tahmin edip düzenli olmanız lazım reddetmek ayıp 3 ayda o akşam olmaz dediyseniz birkaç gün sonra açar buyur edersiniz yani
Ben kendi ailemede böyleyim bu konuda onlar beni bildiklerinden bu şekilde gelmiyorlar.Ayrıca kayınvalidemi kayınpederimi en az annem babam kadar severim.Ve bahsettigim sadece kayınvalidem kayınpederim değil.Eşimin akrabalarıda.ben kvci degilim. kbalidemden hic hoslanmiyorum zaten. bunun kvalideci olmakla alakasi yok.
sayisal oranini bilmedigim bir kisim yeni evlenenler erkek tarafiyle hicbirsekilde muhatap olmak istemiyor. kendi aileleriyle ise surekli icli disli olmak istiyor. hem burdaki konulardan gordugum hem cevremizde olanlar. sizin de konuya ilk girisiniz onlardanmis gibiydi
Alttan derslerim var okula gidiyorum çünkü her zaman yapamıyorum dediklerinizi.Evdeyseniz her sabah 30 dakikada ev süpürülür, lavabo wc temizlenir..Bunu her gun yapabilmeniz lazim ..Nasil rahat ediyorsunuz?
Tertemiz , 3 aylık ev nesinde ne olacak..
Kendinize bir rutin oluşturabilirsiniz..
Eşinizin ailesi sizin de aileniz..Art niyetli insanlar değillerse size çok zahmet olmasın diye geç haber verip ,çaya geliyoruz diyorlar..Bir şeylerle uğraşmayın, aşırı hazırlık yapmayın diye..
Benim bahsettiğim sadece kayınvalidem ve kayınpederim değil.Eşimin akrabaları.Ayrıca Alttan derslerim var okula gidiyorum.Haber vermelerine bile gerek yok çünkü onlar senin annen baban ve ablan veya abin....bu kadar bencil olmayın evde oturuyor isen evinide toplu tut ..calismiyorsunuz sonuçta..çoluk çocuk yok...dağınık olsada farketmez senin ailen sonuçta gözlerine batmaz
Olsun kendi anneni ve babanı yahut akrabalarını düşün sadeceBenim bahsettiğim sadece kayınvalidem ve kayınpederim değil.Eşimin akrabaları.Ayrıca Alttan derslerim var okula gidiyorum.
Her an her saniye misafir gelebilir. Ben de her gün süpürmüyorum. Evim her an misafir kabul edebilecek durumda. Çocuk yok niye müsait olmuyorsunuz anlamadım ben.Ben yeni evli sayılırım 3 ay oldu.Yeni alışıyorum ev işlerine çünkü pek yapmışlığım yoktu önceden.Yavaş yavaş öğreniyorum herşeyi.Eşimin ailesinin şöyle bir özelligi var, çaya gelmeden yarım saat önce arayıp size gelicez müsait misiniz diyorlar.Kalabalık bir aile ayrıca.Eşim de hoşlanmaz bu durumda hiç o şekilde kabul etmedik henüz aradılar falan ama müsait değiliz dedik.Evet onlarda benim ailem ama evim her zaman müsait olamıyor ki.Bide gelince her odaya her yerede giriliyor.Ben kendi ailem gelmeden de her yeri temizlerim düzenlerim,güzel temiz karşılamak isterim ailemi,misafirlerimi.Sizce ben mi yanlış düşünüyorum ne yapmam lazım bu konuda
Beni yanlış anlayanlar oldu açıklama yapmak istedim,eşimin ailesini tabi ki çağırdım.Hepsine özenle yemek hazırladım çağırdım.Bir çok kez çaya çağırdım.Başımın üstünde yerleri var hepsinin.3 aylık evlisin ne dağınıklığı diyorlar ama konu sadece dağınıklık değil ki.O gün toz alamamış oluyorsun mesela ya da bulaşığın kalıyor,tuvalet banyo müsait olmayabiliyor.Her defasında da illa giren oluyor çünkü.Eşimin kılları çok dökülür özellikle banyoya her gün süpüremeyebiliyorum
Gerçekten tam düşüncemi anlatmışsınız.Ama anlamadı herkes ne demek istedigimi.İşte benim de içime sinmiyor o yüzden bir gün önceden haber verilmesi ya da en azından gündüz en güzeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?