- Konu Sahibi Kardelenfzt13
-
En sinir olduğum durum habersiz misafir....kasıt arıyorum bazen bilinçli yapıyorlar ne durumda nasıl fln fln fln diye galiba ev hali herşey olabilir ama benim annem bile olsa hazırlıksız yakalanmak istemiyorum..Ben yeni evli sayılırım 3 ay oldu.Yeni alışıyorum ev işlerine çünkü pek yapmışlığım yoktu önceden.Ama herkesi tek tek yemeğe çağırdım,çoğu kez de çaya geldiler.Başımın üstünde yerleri var.Yavaş yavaş öğreniyorum herşeyi.Elim hızlı değil henüz.Ve alttan derslerim var okula gidiyorum.Eşimin ailesinin,akrabalarının şöyle bir özelligi var, çaya gelmeden yarım saat önce arayıp size gelicez müsait misiniz diyorlar.Kalabalık bir aile ayrıca.Eşim de hoşlanmaz bu durumda hiç o şekilde kabul etmedik henüz aradılar falan ama müsait değiliz dedik gerçekten de değildik.Evet onlarda benim ailem ama evim her zaman müsait olamıyor ki.Bide gelince her odaya her yerede giriliyor.Ben kendi ailem gelmeden de her yeri temizlerim düzenlerim,güzel temiz karşılamak isterim ailemi,misafirlerimi.Sizce ben mi yanlış düşünüyorum ne yapmam lazım bu konuda
Beni yanlış anlayanlar oldu açıklama yapmak istedim.3 aylık evlisin ne dağınıklığı diyorlar ama konu sadece dağınıklık değil ki.O gün toz alamamış oluyorsun mesela ya da bulaşığın kalıyor,tuvalet banyo müsait olmayabiliyor.Her defasında da illa giren oluyor çünkü.Eşimin kılları çok dökülür özellikle banyoya her gün süpüremeyebiliyorsun.
Bence haber verdiklerine şükret çat kapı gelende var ay ben hiç bıkmam sende öylesinde ayrıca yeni evlisin haklısın elin çabuk değil daha öğreniceksin pratikliği bana kapıda bile geliyoz diyenler var ve ben el çabukluğuyla önce çayı koyarım o kaynayana kadar oturma odasını falan girebilecekleri yerleri toplarım onlar gelincede tuvalete diye girer iki dakkada orayı yıkarım el yıkamak içinde banyoya gidersin orayada bi el atarım bitti çayda kaynamış olur 15 dkka demlenir o sırada ikramlıkları hazırlarım olay bu yani stres yapma alışırsın pratikliğe ne güzel gelenlerin var gidenlerin var evine bereket giriyo varsın pis olsun anladıgım kadarıyla okuyosunda bişey dedikleri zaman gırgır şamatayla geçiştir bi kaç ay sonra anlıcaklar seni sende alışıcaksın canım hakkında hayırlısıBen yeni evli sayılırım 3 ay oldu.Yeni alışıyorum ev işlerine çünkü pek yapmışlığım yoktu önceden.Ama herkesi tek tek yemeğe çağırdım,çoğu kez de çaya geldiler.Başımın üstünde yerleri var.Yavaş yavaş öğreniyorum herşeyi.Elim hızlı değil henüz.Ve alttan derslerim var okula gidiyorum.Eşimin ailesinin,akrabalarının şöyle bir özelligi var, çaya gelmeden yarım saat önce arayıp size gelicez müsait misiniz diyorlar.Kalabalık bir aile ayrıca.Eşim de hoşlanmaz bu durumda hiç o şekilde kabul etmedik henüz aradılar falan ama müsait değiliz dedik gerçekten de değildik.Evet onlarda benim ailem ama evim her zaman müsait olamıyor ki.Bide gelince her odaya her yerede giriliyor.Ben kendi ailem gelmeden de her yeri temizlerim düzenlerim,güzel temiz karşılamak isterim ailemi,misafirlerimi.Sizce ben mi yanlış düşünüyorum ne yapmam lazım bu konuda
Beni yanlış anlayanlar oldu açıklama yapmak istedim.3 aylık evlisin ne dağınıklığı diyorlar ama konu sadece dağınıklık değil ki.O gün toz alamamış oluyorsun mesela ya da bulaşığın kalıyor,tuvalet banyo müsait olmayabiliyor.Her defasında da illa giren oluyor çünkü.Eşimin kılları çok dökülür özellikle banyoya her gün süpüremeyebiliyorsun.
Ay allah razı olsun. Yorumları okuya okuya geliyorum. Herkes aynı şeyi yazmış. Bende mi anormallik var diyordum tam. Benim evim evlendiğim günden beri dağınık.Yorumlar cok sasirtti beni.Herkes 3 aylik evlilikte ne daginikligi diyor.Herkes ayni degil ki.Belki konu sahibi daginik birisi.Niye bir evin daginik olup olmamasi bu kadar önemli ki.Daginik olmasi da olmamasi kadar normal.Herkes kendi kafamizda yarattigimiz sablonlara göre yasamak zorunda mi?Bir kadinin önceligi evi düzenli tutmak mi?
Konu sahibi bence haklisiniz.Yarim saat önceden haber verilmesini ben de istemezdim.Size uymadigi zamanlar bunu güzel bir dille idafe edip secenek sunabilirsiniz.
Yok ben art niyet beslemiyorum ki zayAklıma şu geldi, acaba hazırlık yapıp yorulmayın diye yarım saat önceden söylüyor olabilirler mi? Hani niyetlerinin ne olduğunu bilemeyiz, kötü zan beslemeyin. Odaların kapısını kapatın bir de.
Valla açıkçası öyle yorum yapanlar oldu ki moralim bozulmuştu,konuyu açtığıma pişman bile oldum yani,dedim sorun bende mi ya millet hep mi toplu dedim,ama ev bu yaşadığın alan hep toplu düzenli olması imkansızAy allah razı olsun. Yorumları okuya okuya geliyorum. Herkes aynı şeyi yazmış. Bende mi anormallik var diyordum tam. Benim evim evlendiğim günden beri dağınık.Hiç bitmiyor işi sürekli toplama, silme süpürme istiyor. Yeni halının çıkardığı toz tek başına yetiyor zaten. Evler 3 ayda bir mi dağılıyor, kirleniyor anlamadım ki.
Ne güzel yazmışsınız yaa gerçekten bazı yorumlar şaşırttı beni de,konuyu açtığıma pişman etti.Yorumunuza sağlık gerçekten mutlu oldum yorumunuza.Yorumlar cok sasirtti beni.Herkes 3 aylik evlilikte ne daginikligi diyor.Herkes ayni degil ki.Belki konu sahibi daginik birisi.Niye bir evin daginik olup olmamasi bu kadar önemli ki.Daginik olmasi da olmamasi kadar normal.Herkes kendi kafamizda yarattigimiz sablonlara göre yasamak zorunda mi?Bir kadinin önceligi evi düzenli tutmak mi?
Konu sahibi bence haklisiniz.Yarim saat önceden haber verilmesini ben de istemezdim.Size uymadigi zamanlar bunu güzel bir dille idafe edip secenek sunabilirsiniz.
Valla kuş var mı yok mu bakıyorlar. Bakan bakıyor yani. Eşimin yengeleri evime ( süslü püslü gösterişli degil diye) hiç de yeni gelin evi gibi degil demişlerdi. Keşke dediginiz gibi olsa herkesİlk evlenince misafir denilince el ayağa dolanıyor bi yeni gelincilik oynanıyor hep somra geçiyor rahat olun kimse sizin çay kaşıklarınızda kuş varmı yok mu bakmaya gelmiyor 2 sohbete geliyor insanlar koyun çay meyve daha ne aile onlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?