Çaya gelmeden yarım saat önce haber vermek..

İlk evlenince misafir denilince el ayağa dolanıyor bi yeni gelincilik oynanıyor hep somra geçiyor rahat olun kimse sizin çay kaşıklarınızda kuş varmı yok mu bakmaya gelmiyor 2 sohbete geliyor insanlar koyun çay meyve daha ne aile onlar

Yorumlar cok sasirtti beni.Herkes 3 aylik evlilikte ne daginikligi diyor.Herkes ayni degil ki.Belki konu sahibi daginik birisi.Niye bir evin daginik olup olmamasi bu kadar önemli ki.Daginik olmasi da olmamasi kadar normal.Herkes kendi kafamizda yarattigimiz sablonlara göre yasamak zorunda mi?Bir kadinin önceligi evi düzenli tutmak mi?

Konu sahibi bence haklisiniz.Yarim saat önceden haber verilmesini ben de istemezdim.Size uymadigi zamanlar bunu güzel bir dille idafe edip secenek sunabilirsiniz.

En sinir olduğum durum habersiz misafir....kasıt arıyorum bazen bilinçli yapıyorlar ne durumda nasıl fln fln fln diye galiba ev hali herşey olabilir ama benim annem bile olsa hazırlıksız yakalanmak istemiyorum..

bu tarz şeyler normal ama bazen bende açıkçası yadırgıyorum benimkiler aramadan bile gelirdi kv deye sorsan oğlunun evi birde arayacam mı der. Fazla taviz vermeyin bu tarz şeyler hep sorun teşkil etmiştir. Şahsen bende yaşadığım için söylüyorum. Odalarımın kapılarını kapatıyorum. Kimse odalarıma benden izin almadam giremezki böyle bir hakları yok öyle olmalı. Herkesin bir özeli vardır. Öteki kısımlarda günlük temizlik yapın. ani den geliyorsalar kusura bakmasınlar temiz pis Allah ne verdiyse karşılayın bu kadar gerilmeyin. Bende çok stres yapıyordum artık misafirler gidince temizlik yapıyorum gelcekler diye yaptın mı birde gidince dağınıklık topla iki türlü uğraş oluyordu. Rahat bırakın kendinizi ben birde çok titizimdir

Bence haber verdiklerine şükret çat kapı gelende var ay ben hiç bıkmam sende öylesinde ayrıca yeni evlisin haklısın elin çabuk değil daha öğreniceksin pratikliği bana kapıda bile geliyoz diyenler var ve ben el çabukluğuyla önce çayı koyarım o kaynayana kadar oturma odasını falan girebilecekleri yerleri toplarım onlar gelincede tuvalete diye girer iki dakkada orayı yıkarım el yıkamak içinde banyoya gidersin orayada bi el atarım bitti çayda kaynamış olur 15 dkka demlenir o sırada ikramlıkları hazırlarım olay bu yani stres yapma alışırsın pratikliğe ne güzel gelenlerin var gidenlerin var evine bereket giriyo varsın pis olsun anladıgım kadarıyla okuyosunda bişey dedikleri zaman gırgır şamatayla geçiştir bi kaç ay sonra anlıcaklar seni sende alışıcaksın canım hakkında hayırlısı

Bence bir insana yarım saat önceden haber vermek asıl terbiyesizlik. Zor mu bir gün önceden haber vermek? Hazırlıksız yakalanirsin, sonra adını "beceriksize" çıkarırlar. Öyle "yeni gelinsin hazırlıklı olmak lazım" diyerek de yine topu kadına atmaya gerek yok. Elalemin şu beklentikerinden kadınlar kafayı yemek üzere. Acil bir durum yoksa öyle "hop ben geldim" bence yakışık almaz. Bir kac kvdenin gelinleri hakkında konuştuklarına şahit oldum da. Gelinlerin neden bu kadar gerildigini anlıyorum.

Yarim saatte kari koca toz da alinir,süpürge de açilir,bulaşiklar da yerleştirilir.Öyle panik zamanlarinda 2 saatlik işi 15 dk.da bitirebilecek bir enerji geliyor genelde Gelenler yarişmadaki gibi temizlik kontrolü yapmayacak sonuçta,şöyle yüzeysel tozu daginikligi halletseniz tamamdır.

Çat kapi gelseler,ya da yarim saat sonra yemeğe gelseler haklisiniz.Ama çaya gelmek içinde 3 gün önceden haber verilmez ki.Hem daha iyi, bi çay bisküvi çekirdek cikarsaniz yeter,maksat muhabbet.
.

Ay allah razı olsun. Yorumları okuya okuya geliyorum. Herkes aynı şeyi yazmış. Bende mi anormallik var diyordum tam. Benim evim evlendiğim günden beri dağınık. Hiç bitmiyor işi sürekli toplama, silme süpürme istiyor. Yeni halının çıkardığı toz tek başına yetiyor zaten. Evler 3 ayda bir mi dağılıyor, kirleniyor anlamadım ki.

Ay sen şükür et de yarım saat önceden haber veriliyor.. Çat pat eve dalanları gördüm

iyi de yarım saat öncesi haber veren misafiri kabul etmeyi istememek sadece dağınıklıktan olmayabilir ki. eviniz bal dök yala bile olsa o gün canınız misafir ağırlamak istemeyebilir, hazırlığınız olmayabilir, hasta olabilirsiniz, gerçekten meşgul olabilirsiniz. başlığı görünce mecburi bir şekilde misafir ağırladınız sandım ama kabul etmemişsiniz ve bence en doğrusunu yapmışsınız.

Aklıma şu geldi, acaba hazırlık yapıp yorulmayın diye yarım saat önceden söylüyor olabilirler mi? Hani niyetlerinin ne olduğunu bilemeyiz, kötü zan beslemeyin. Odaların kapısını kapatın bir de.
Yok ben art niyet beslemiyorum ki zay
Valla açıkçası öyle yorum yapanlar oldu ki moralim bozulmuştu,konuyu açtığıma pişman bile oldum yani,dedim sorun bende mi ya millet hep mi toplu dedim,ama ev bu yaşadığın alan hep toplu düzenli olması imkansız

Ne güzel yazmışsınız yaa gerçekten bazı yorumlar şaşırttı beni de,konuyu açtığıma pişman etti.Yorumunuza sağlık gerçekten mutlu oldum yorumunuza.

Anlamadım 3 aylık evli birinin evi dağınık olamaz mı? :) valla insanlar tuhaf. Biz evde 2 kişiyiz 5 oda da her gün dağılıyor (gerçi benim eşim acayip dağınık ) . Ayrıca evinizi havalandırıyorsanız 1-2 günde bile tozlanır çok doğal. Ben de yarım saat önceden haber veren kimseleri kabul etmiyorum gideceğim insanlara da 1 gün önceden haber veriyorum (artık insanlar da alıştılar öyle yapıyorlar). Misafirin de her odaya girmesine lütfen müsade etmeyin. Neticede evde bazı özel alanlar var, gerekirse oraların kapısını bile kitleyin Her evin kendi doğal yapısı var, herkes evinde aynı yaşamıyor. Buradaki olumsuz yorumlara da kulaklarınızı tıkayın. Eşiniz nasıl tepki gösteriyorsa siz de uyun. Hiii unutmadan eşinizin anne-baba-kardeşleri dışındaki insanlara saygı ve hürmet haricinde herhangi bir sorumluluğunuz yok. Benim kişisel tavsiyem 2.-3. Derece akrabalar (kuzenler amcalar teyzeler vs) ile çok da can ciğer olmayın :)

Bazıları demiş ki zahmet vermemek için. Asıl zahmet haber vermemek bence. Ben nişanlıyken eşimin annesi ve ablası bu düşünce ile çatkapı gelirlerdi evimize. Bir gün yine öyle yaptılar. Evde annem dahil kimse yok, ben regl ağrısı ile yatak döşek yatıyorum. Evde çayın yanına koyacak bir şey kalmamış. Bence kendileri bile utanmış olmalı geldikleri için. Çünkü onlara o agrı ile çay falan hazırladım. Çok kötü bi histi. Hatta birkaç daha yaptılar, uyardım. Anca öyle anladılar.

Valla kuş var mı yok mu bakıyorlar. Bakan bakıyor yani. Eşimin yengeleri evime ( süslü püslü gösterişli degil diye) hiç de yeni gelin evi gibi degil demişlerdi. Keşke dediginiz gibi olsa herkes

Belki de hazırlık yapmayın diye, yorulmayın diye son anda haber veriyorlardır. Biz de bazen yarım saat bir saat önceden haber verip gideriz ki yük olmayalım, bir çay içip dönelim, pasta börek yemek işine girmesinler diye..

Ben yanlış olduğunu düşünüyorum. Eşimin ve benim annem ve abilerimiz ne zaman gelmek isterlerse gelirler. Eğer planımız varsa ayrı tabi ama bugüne kadar eşimin ailesine müsait değiliz demedik. Tabi eşimde benim aileme demedi. Bizde abisinin evine gittiğimizde mutfak dağınık olabiliyor. Mum gibi olmak zorunda değil birinci derece akraba gelirken. Ben annem gelirken evi toplamam mesela. Banyoyu da hemen süpürürsünüz geliyoruz derlerse. Öyle bir sorununuz varsa banyoyu haftada bir yıkayıp iki günde bir süpürürseniz sorun olmaz bence. Banyomun öyle olmasını bende istemem misafir gelmese bile. Ama diğer yerleri takmam genelde de dağınık olmuyor.

Ben normalde misafiri çok sevmiyorum, hele böyle son dakika haber veren olunca çok geriliyorum. Biz de dağınığız vallahi. Kedim var zaten kılı tüyü derken evi haftaiçi pok götürüyor. Gelecek kişinin evi o halde görmesi beni çok geriyor ne kadar yakınımız olsa da. Bir iki müsait değiliz diyince bence azalır yavaş yavaş bu talepler. Önemli olan hayır diyebilmek. Bu konuda şanslısınız çünkü benim beyim gevşek gevşek yeaa ne olacak yeaa yabancılar mı gelsinler diyor. Ondaki rahatlık bende de olsa tabi ki gelsinler ama ben hoşlanmıyorum evimin o halinin görülmesinden.

Seni çok iyi anlıyorum.misafirden de pek hızla mam evi temizle hazırlık yap vs ya ayak uzatıp tv izlemek yerine neden bunlarla uğraşayım
Hele de yarim saat önce haber verilmesi olmaz yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…