Çaycı bey ve kaprisleri

LastStark

Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2016
76
50
18
Kızlar merhaba bugün olan bir olay hakkında düşüncelerinizi rica ediyorum. Çalıştığım yerde çayları genelde dışarıdan söylüyoruz çay markaları ile de ödüyoruz. Bu markaları koyduğumuz ufakta bir kap var benim masamda duruyor. Arada masamı düzenlerken yerini değiştiriyorum. Neyse bu sabah üst kattaki arkadaşlar çay istemişler 4 kişilerdi. Çaycı bey boş bardakları almaya gelince 5 marka istedi bende kotu bir niyetim olmadan aa yukarıda 4 kişi yokmu dedim. Beyefendi bundan ne anlam çıkarmış olacak bilmiyorum ki 'sende iyice..la havle..' vb duymadığım şekilde söylene söylene gitti. Günün ilerleyen saatlerinde misafirimiz vardı yine çay istedik boşları almaya geldiğinde üst kattaki çalışan arkadaşlara beni şikayet ediyordu. Marka almaya yanıma geldiğinde ne oldu yukarıdakilere beni mı cekistiriyorsunuz diye sordum bu başladı markaları koyduğumuz alıp başka yere koyuyormuşum zaten topu topu 15 lira kazanıyormuş diye bir başladı susmuyor. Bende artık sabredemeyip size ne kardeşim istediğim yere koyarım ister oraya koyarım ister buraya koyarım dedim hala anlatıyor yok benim yaşımda oğlu varmış ta bilmem neymiş. Sanki markaları çalıyorsun dedik adama öyle değişik bir tripler. Bunların dışında da daha marka bitmeden kapta en az 10 tane marka varken ille marka getirme peşinde. Sormuyorda emri vaki 'ver bana ordan bi on beş lira'. En sonunda bugün patladım ne yapayım. Çok uzun oldu ama kusura bakmayın. Ne yapmam nasıl davranmam gerekiyor artık fikir verin lütfen.

Ayrıca daha önce uyardım biz marka lazım olunca sözleriz getirirsin patron kızıyor vs. dedik. Bugünde bu tartışma üstüne marka getirir misiniz dedim 1 tane kalmıştı geldin mi sözüme der gibi iğrenç bi bakış attı.

bence kafaya takacak bişey yok ya kendi kendine delirmiş. varsa bi amiriniz vs onla konuşun siz muhatap olmayın.

hiç derdiniz yok mu
işyerındekı çaycıyı takıyorsunuz

Bir şey yapmanız gerekmiyor, niye bu kadar muhatap oldunuz adamla onu anlayamadım. Gereksiz polemiğe girmişsiniz. Ha arkanızdan konuşmaya devam ederse yöneticinize söylersiniz durumu. Ama siz de gereksiz tartışmaya girmeyin, boş muhabbet sonra bir durum olur durduk yere başınız yanar.

Kasadan ben sorumluyum markalarda benim masamda duruyor bu yuzden muhattap olmak zorunda kalıyorum mecburen.

Kasadan ben sorumluyum markalarda benim masamda duruyor bu yuzden muhattap olmak zorunda kalıyorum mecburen.

Sizin masanızda durmasın bence artık o zaman, başka bir arkadaşınızda durabiliyorsa onda dursun.

Sen de markaları alma, marka almakla başkası ilgilensin ve çay içme. Aman çaysız yapamam diyorsan da evinden termosla kendine yetecek kadar çay yap getir.

Ben çay içmiyorum alt katta yalnızca ben bulunuyorum tüm müşteri ve satıcılarla ben ilgileniyorum. Zaten ufak bir çay ocağımız var kendi çayımızı yapıyoruz. Fakat müşteri geldiği zaman veya çay olmadığında dışarıdan söylüyor arkadaşlar. Bana kalsa bu adamdan almam zaten çok demli ve tadı hoş olmuyor çoğu müşteri yarim bırakıyor bardaklarını.

hiç derdiniz yok mu
işyerındekı çaycıyı takıyorsunuz

Hergün bana söylenip duran, saygıdan nasibini almamış,arkamdan konuşan biri ile muhattap olmak istemiyorum ama iş hayatı gereği olmak zorundayım hayat bu. Siz dert olarak görmeseniz de evet benim derdim bu büyük yada küçük.

Eğer kasadan markalardan sen sorumluysan soracaksın tabi ki, bundan doğal ne var ki? Biraz kompleks yapıyor arkadaş belli ki, senin yaşında kızım vara getiriyorsa olayı, belki de genç bir kıza hesap vermek gururuna dokunuyordur beyefendinin. Eğer sen yüz göz olmak istemiyorsan yöneticinize söyle o konuşsun, tavırlarını düzeltmesi için. Yanlış bir şey yaptığını düşünmüyorum, acaba kendisi bedava çay verecek miymiş size, markaların sayılmasını bu kadar sorun ediyorsa.

bence kafaya takacak bişey yok ya kendi kendine delirmiş. varsa bi amiriniz vs onla konuşun siz muhatap olmayın.

Yöneticiniz varsa onunla konuşun o zaman böyle böyle bir durum oldu ben artık tartışmaya da girmek istemiyorum diye. O ilgilensin.

Yorumlarınız için teşekkürler yöneticim ile görüşeceğim fakat bir çözüm olacağını sanmıyorum cevrede başka çaycı yok kendi çay kazanımızdan da bardaklara doldurmaya ve servis etmeye kimse yanaşmıyor kaldı ki bardakları yıkamamak icin artik karton bardak kullanıyor bizim arkadaşlar üşengeçlik diz boyu.

14 yıldır iş hayatındayım
keşke tek canımı sıkan kişi, ofise gelen caycı olsa
üzmeyın kendınızı
Allah baska dert vemesın

14 yıldır iş hayatındayım
keşke tek canımı sıkan kişi, ofise gelen caycı olsa
üzmeyın kendınızı
Allah baska dert vemesın

Haklısınız ben sadece 2 yıldır iş hayatındayım çoğu zaman karşılaştığım durumlarda hayretler içinde kalıyorum. Kim bilir daha neler göreceğim şimdiden sinirlerimi yıpratmamam için tavsiyeler verebilir misiniz

zaten mümkünse böyle insanlar yüzünden sorun yaratan ne varsa uzak yerler postalayası geliyor insanın.
sonuçta siz çay çetelesini tutmuyorsunuz.
bu adamda böyle giderse markalarını alıp gitmek zorunda kalacak gibi.inan kahvede adamlarda çay için nazı kaprisi görse bu kafa ile kahvede adamları döver bu kişi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…