çayın yanına öneri istiyorum

kartanesi_82

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2010
141
3
316
Ankara
selamlar.
akşam misafirim var ve yeni haberim oldu.çaya gelecekler. işten eve gittiğimde de çok fazla vaktim olmayacak. çayı öylece vermek istemiyorum. 30-45 dk da yapılabilecek, çayla birlikte verebileceğim ne önerirsiniz?

ben çok vaktim olmadığında , hazır supangle ile bisküvili pasta yaparım hemen ,bisküvileri soğuk sütte ıslatıp bir sıra borcama dizdikten sonra supangile , sonra ikinci kat. aralara damla çimolata veya fırdık ceviz serpebilirsin.
aynı şekilde tam çilek mevsimi bu yöhtemi krem şanti ile yapıp en üst kısmını çilek ile kaplıyorum.
bir de yanılma payı olmayan kurabiye tarifi verebilirim.
1 paket margarin, 5 çorba kaşığı şeker, 1 yumurta , kabartma tozu vanilya , un. kulak memesı kıvamında bir hamur yapıp ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak fırında hafif çok pembeleşinceye kadar pişirebilirsin.

Afiyet olsun.

Ben tırtıl kurabiyenin hamurundan hazırlıyorum. Kurabiye kalıbıyla şekil verip ortasına 1 tane bonibon konduryorum :) Oluyor bana bonibonlu kurabiye.. Kurabiye tarifini netten buldum...
malzemeler:

yarım paket (125g) margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
arzuya göre kakao

hazırlanması:

1. un ve kabartma tozu hariç kalan malzemeleri karıştırın. karışıma bir miktar un ve bir paket kabartma tozu ekleyin. unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. hamuru birkaç dakika yoğurun.

2. hamurun bir kısmını tırtıl uçlu kalıba koyun. tepsiye parmak uzunluğunda hamurlar sıkın. aynı işlemi kalan hamurlar için de tekrarlayın. önceden ısınmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…