25 yasinda sacinda beyaz yoksa neden boyatacaksin ki anlamadim zaten, ben uzun suredir tr de yasamiyorum ama gidip gedigimde fark ettigim soyle birsey var kadinlarda genc kizlarda gereginden fazla hatta gulunc dercede bir sac bas makyaj kiyafet kisacasi dis gorunus takintisi var, herkes kafayi bozmus dis gorunusuyle. 18 yasinda bile olmayan kizlar saclar bele kadar utulenmis gibi, bebek kakasiyla safran sarisi arasi sacma bir renk hepsinin uc parmak dipleri gelmis altinda kapkara sac, dudaklar frapan kirmizi gunduz gozune, kimisi surebilmis kimisi surememis yani ne oluyor boyle olunca ben anlamiyorum ki. Ne zaman gratise falan girsem 20 yasindaki kizlari fondeten kapatici alisverisinde goruyorum. Bana kalirsa temelde cok buyuk bir yanlis algi var, herkes olayi yanlis anlamis durumda.
Insanlarin bu derece kendi dogalliklarindan zaklasma merakini anlamis degilim ben, makyaj sac boyasi bunlar gerektiginde gerektigi kadar yapildiginda dogal guzelligi tamamladiginda guzeldir bence.
Tabi herkesin kendi dusuncesi yinede toplumda insatgram ve youtube da izlediklerinden tv de gorduklerinden falan acayip etkilenme goruyorum ben cok sacma yani.
Kisaca sana dayatilan seyleri kendine empoze etme, evli kadin soyle olur, evli kadinsin boyle giyin, soyle davra gibi milletin dedigine sana dayatilanlara kafa yorma kendini 3 ay once bekarken nasil biliyorsan simdide oyle olmaya devam et.
Sadece dis gorunus degil davranis anlamida da toplum evlendikten sonra dayatmalara devam ediyor, sen kimseye kulak asma yani.