Cefayı biz çekiyoruz sefasını ikinci eşler mi sürecek

Sshelby

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
460
134
33
Merhaba hanımlar. İkinci evliliğini yapmış hangi erkeği görsem ikinci hanımını el üstünde tutuyor. Bir dediğini ikiletmiyor. Fark ne şimdi iki evlilik arasında? Daha mı çok sevmiş oluyor nedir yani. Eşim zor bir insan egolu dediğim dedik biri pek anlaşamıyoruz nitekim. Şimdi boşansak ikinciye evlense eminimki daha sakin ılımlı ve kıymet bilen bi adam olur bidaha ayrılık olmasın diye. Aynı tahammülü bizde gösterse herşey çok başka olur ama neden yapmıyolar ?

İyi de büyük haksızlık değil mi ilk eşe bu. Gözün açılması için illa ayrılmak mı lazım?

Belki karşılıklıdır ama eşit değildir. Kadınlar kolay boşanır mı. Erkeğin canına tak ettirmesi lazım.
Eşitliği de karşılıklı sevgi varsa o çözebilir.
Sabır ve anlayışla eşler birbirini tolere eder.
Etmiyorlarsa zaten sevmiyorlardır, ayrılmaları en mantıklı olandır.
Çok derin ve duygusal düşünemiyorum hiçbir olayda.
Ömür kısa ve hayatı dar eden insanın benden sonra mutlu ya da mutsuz olması beni hiç ilgilendirmiyor.
Ben kendi mutluluğuma bakarım.
Aşkta da, işte de,arkadaşlıkta da.

Hiç kimse tecrübe ettiğini bir daha tecrübe etmek istemez, belki ondan.
Dediğiniz gibi neden bu hoşgörü ve katlanma ilk evliliklerde olmuyor değil mi?
Tecrübeden dolayı, insan da ancak yaşayarak tecrübe edebilen bir varlık.

Tek taraflı değil bence bu düşünce, kadınlar için de geçerli bir durum.
Siz de yaşadığınız herhangi bir şeyi (olumsuzluk içeren) bir daha tecrübe etmek istemezsiniz.
O yüzden insanlar yaptıkları hataları bir daha yapmak istemezler.

İyi de büyük haksızlık değil mi ilk eşe bu. Gözün açılması için illa ayrılmak mı lazım?
Iste bazi bencil ve cahil insanlari anca boyle ayriliklar kendine getiriyor.Tabi ki haksizlik ben hakkimi helal etmiyorum ceksin de isterim ama takip etmem mutlu mu napiyor diye o zaman kendimi mutsuz ederim.Kim mesela sosyal medyada kendini kotu bir durumda gosteriyor.Simdi baksam eski esimin hesabina sevgilisiyle,ailesiyle cok mutlu gozukuyordur bende bunu gorunce kendimi cok kotu hissedecegim benim ne sucum vardi diye.Belki de cok borcu var,hayatindaki kisiyle kavgali vs bunlari bilemeyiz.Sende takip etme yoksa kendini uzersin sadece.Merak etme eden bulur.Akillandiysa da bu ikinci esinin sansi diyelim artik.Emin ol hayatina duzgun biri girdiginde aklina bile gelmeyecek eski esin.

benim de eşimin de ikinci evliliği.. Ne çektiğimizi bir Allah bir de biz biliriz.. Bende çok sorun yaşadım, eşimde çok sorun yaşamış.. bu yüzden biz birbirimizin kıymetini biliyoruz.. ikimizde birbirimizin üzerine titriyoruz.. Çok şükür Rabbime..

eski eşlerin yaptıkları da yenilir yutulur gibi olmayabiliyor..

Tahammül meselesi canim ne ugraşıcam deyip , nasıl olsa bulurum diye takmıyorlar ...Allah kıymet bilenlerle karşılaştırsın ...!!

Siz de eski eştiniz. Napmış olabilirsiniz eski eşinize yenilip yutulmayacak?

Bence çok yanlış bakıyosunuz olaya.. Ben evliliğimde mutlu değilsem beni mutsuz eden adamı hayatımdan çıkarma kararını, benden sonra başkasını daha çok sever mi ya da ona da bana yaptığı hataları yapar mı-yapmaz mı diye düşünerek almam ya da eğer boşandıysam da banane ki kime nasıl davrandığından? ister yeni sevgilisini karısını baştacı yapsın ister yerin dibine soksun banane bundan.. Ben bana ne vermediğine,ne katmadığına,nasıl mutlu edemediğine bakarım.. Ne öncesi ne sonrasıyla ilgilenmem.. Biraz böyle düşünürseniz daha iyi hissedersiniz bence..

Onu bunu bilmem arkadas.. erken yasta bilmem ama cogu kadin cok gec yasta ikinciye evleniosa para yemeye evleniolar.. en azindan gorduklerim ole..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…