Cefayı biz çekiyoruz sefasını ikinci eşler mi sürecek

2. Evliliğimi yapmış bir bayanım bu nasıl bir başlıktır nasıl bir konudur böyle ? Genelleme yapmanızın Sebebi nedir ?

Bende ilk eşimden çektim belki nereden biliyorsunuz da insanların hayatlarını böyle bir genelleme yapabiliyorsunuz.

Madem bu kadar net düşünceleriniz var boşanın ikinci eş olun o zaman Sefa sürün öyle oluyormuş ya sizin dediğinize göre..

Şükürler olsun bu arada , çok mutlu bir evliliğim var ve şükürler olsun etrafım da sizin gibi düşünen insanlar Yok

Bir kadın arkadaşım evlendi.
Eşinin 2. evliliği.
Valla kıymet ne demek onda gördüm.
Hanımıyla baş başa kalabilmek için bebeğine bakıcı, eve yardımcı tuttu adam ihtiyaçları olmamasına rağmen.
Neymiş hanımıyla gezip tozacak, çalışanlar işlerini halledecekmiş.

başlık bana istanbullu gelin de begümün dertten kanser olup ölmesi süreyyanın keyif sürmesini çağrıştırdı.
esasen o da çok keyifli değil benzer kaynana sorunları var ama doğru zaman doğru insan belki.
takmayın bu kadar kafaya

Çevremde gördüğüm 45-50li yaşlarda 2 boşanmış kişi evlenmişti.
Sürekli söyledikleri biz daha önce evlilik görmemişiz.
Çok başka
Ben aşkı şimdi yaşıyorum vs
Adam kadının arabasının kapısını açmalar falan.

Kadının ilk eşi karaciğer kanserinden vefat etmişti.
2. Eşde karaciğer kanserine yakalandı ve vefat etti.

Eeee o zaman siz de gidin boşanmış bir adama 2. eş olun? Siz de sefayı süren tarafa geçin o zaman cefakaer tarafta kalmayın
Ayrıntı şurada gizli.
Benim gözlemim adam ikinci kadın ilk evliliğini yapıyor olacak.
Yoksa olmuyor bu dediğimiz.
Ha tabi ki insan 5 kere de evlenir bize ne.
Ama karakteri oturmamış adamcıklar ilkden ağzı yanınca, ikinci hanım da bırakmasın diye mükemmel eş oluveriyorlar.

Madem buna bu kadar inanıyorsunuz siz de el üstünde tutulmak için ikinci eş olmayı deneyin bence
Ne kırıcı yazmışsınız aynı oranda cevap vermek istedim.başlık gerçekten hoş değil.evlilikleri cefa çekmek ya da sefa sürmek için mi yapıyor insanlar.şunu diyebilirsiniz ilk evlilikler Türkiyede erken yaşta oluyor o nedenle henüz olgunlaşmamış,işi,maddi durumu,karakteri tam oturmamış iki kişi aynı eve girince sorunlar oluyor.üstüne çocuk sorumluluğu derken anlaşmazlıklar başlıyor.ama ikinci evlilikler genelde daha olgunlaşılıp yapıldığı için mutlu olma oranları artıyor hem kırıcı olmaz hem de bilgi verir.

Siz olayı çok yanlış algılamışsınız herhalde ikinci eş olmanın verdiği hassasiyet.konu sahibinin demek istediği bazı öküzlerin neden vakti zamanında karısına kıymet vermeyip boşandıktan sonra birinciye vermediği kıymeti ikinciye vermesi. Yoksa ikinci kadınlara kötü davranılsın taşlansın demiyor

Şimdi böyle ikinci eş olmanın hassasiyeti falan diye laf sokmaya çalışan arkadaşlar var doktorum içinde tutma dedi,cevap ver dedi o nedenle yazmam gerek.genellemelere nasıl da bayılıyorsunuz tebrikler.bizim de eski eşlerimizin yeni eşleri var belki ilk kez biriyle evlenmiyoruz? Ya da her ikinci evlilik yapan kadın, adamın ilk eşten ayrılma nedeni değil ? Yani o metres falan dediklerinizden.ya gerçekten çok yol almak lazım da zor biraz.öteki türlü bile olsa boşandığın adamın tekrar mutlu olacak olması sizi niye üzer ya da tam tersi sürünmesi niye mutlu eder.sırf eşleriniz başka biri ile mutlu olacak diye de mutsuz evliliklerinizden ayrılmıyorsanız da bu septik bir durum.Allah yardımcı olsun

Benim herhangi bir hassasiyetim Yok , Rabbim mutluluk yaşamayanlara versin benim mutluluğum da evliliğim de yerinde hatta iyi ki ikinci evliliğim olmuş bu bir hassaslık değildir umarım anlatabilmişimdir ya da anlayabilmişsinizdir , o zaman tam tersini düşünelim belki kadın fena ilk eşine de kötü davrandı ikincisi de öyle davranıyor ya da şöyle düşünün ilk eşim evlendi o da yine kötü davranıyor eee o kadın ikinciydi halbuki iyi olup Sefa sürmeliydi !

Bu genelleme neden ?

Eşimin amcasının ikinci evliliği. Kayınvalidelere demiş eskiden “Buna yaptıklarımı ona yapsaydım boşanmazdık.” diye. Belli ki baktı kadın dediğin aynı, ne verirsen ikiyle çarpıyor. Depreşen hormonları, beklentileri... ilkinde kızdığı şeyleri bu sefer hoş görüyor anlayışla karışılıyor, daha gayretli davranıyor sanırım.

Düşünce yapınız bence çok tuhaf nasıl düzeltirim diye düşünmeden boşandınız ikinciye de evlendirdiniz eşinizi.cidden tuhaf

İşte sorun bu zaten.genelleme filan yok.birinci eşine kötü davranıp ikinci karısına iyi davranan adamlardan bahsediyoruz.siz niye farklı algılıyorsunuz.zaten burda bahsedilen adamların davranışı kadınların hakedip haketmemesi değil

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…