nereden bavurdunuz acaba
şöyle bir olay olmuş.. kişi bilgilerinden bankadan kredi çekilmiş.. galiba o tc kimlik numarası v.s verilen bi site olabilir.. tam ayrıntılı bilmiyorum ama .. korkutmak değilde dikkatli olalım okuyorum çoğu zaman sözleşmeleri ama boş çıkınca insan şüpheleniyor ..
ben şimdi oturdum face den bütün beğendiğim sayfaları iptal ettim... zaten hiç bir şey kazanamıyorum...
kızlar bahsettiğiniz durumdan biraz farklı ama ben de bi uyarıda bulunmak isterim.
isim ,soy isim ve doğum tarihi bilgilerinizi bilen bir kişi sizin tc kimlik numaranız da dahil olmak üzere her türlü numaranıza,sicilinize ulaşabiliyor.
facebook dahil hiç bir sitede tam doğum tarihinizi yazmayın derim.
canım o eskidendi artık tc kimlik numarası için isim soyisim ve doğum tarihini bilmek yeterli değil. nüfus cüzdanındaki diğer bilgileri de istiyo. o yüzden tc mize ulaşmaları çok zor.
bide bunun dışında artık tc kimlik no ile bişey de öğrenilmiyo edevlet şifresi gerekiyor her şey için.
canım o eskidendi artık tc kimlik numarası için isim soyisim ve doğum tarihini bilmek yeterli değil. nüfus cüzdanındaki diğer bilgileri de istiyo. o yüzden tc mize ulaşmaları çok zor.
tc kimlik nomuzla ne yapabilirler peki?
e devlet şifresi elektronik işlemler için gerekli diye biliyorum. yani netten bi şeyler yapmak için. ama adam senin tc kimlik no'nu öğrenmişse sahte bi belge ,evrak ve kimlikle senmişcesine her şeyi yapabilir.
benim bahsettiğim o tarz olaylar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?