mrb canim,
oncelikle bende belcikada dogudum ve buyudum, bu kriteri one surmek istedim cunku bende senin bulundugun sartlarda bulundum. ben ailemin ilk kiziyim, Ailem baskici degildi ama surekli annemden korktugum icin icime kapaniktim, suan kapanikligim hala var ama bazi ortamlar beni o siniri gecmemi sagladi. Benim yasim 22, ve cocuklugumda cok saftim bazen yeri olmayan seyler soylerdim bazen ise hic birsey demezdim. buda bir nevi asosyaliga itebiliyordu. Bende ki sorun daha cok hem insanlari tanimadigimdan dolayi hemde tanidigim olsa bile guvenmegimden dolayi konusmazdim, susardim hep. buda senin gibi pasif, kendisini savunamayan imaji veriyordu. Sonra takip ettigim bir egitimde, is gorusmelerinde nasil kendimizi one cikartabilir dersi almistik ve cok enteresan noktalar cikmisti.
Oncelikle kendine guveneceksin ve asla farkli oldugun icin utanmayak ve cekinmeyeceksin! sen sen oldugun icin kendini sev!
Icinden geceni karindaki insana dogru bir sekilde ilet, eger bir konu hakkinda olumsuz dusunuyorsan bunu soyle yoksa ezilirsin. Ben karsimdakini tanimadigim surece kendi fikirlerimi pek ortaya surmem ama bu benim karakterimde var.
ikincisi, karsinda yumusak biri degilse, sert biri ise sakin korkma cunku bil ki o kisinin senden hic bir farki yok ve o kisininde zayif noktalari olabilir. ben yeni ise basladim ve bulundugum personel oldukca genis, herkesin huyu suyu ayri, ilk bastan kimseyi tanimadigim icin hemen lafa atilmiyrdum ama artik rahatca fikrimi soyluyrm ve bunu karsimda guclu veya gucsuz biri olsa bile yapiyrm cunku bu benim!
ucuncusu, sohbet aninda eger bir konuda bilgin yok ise, laf olsun diye bos konusma, eger bilgin yok ise "bu konuuda fikirsizim " dersin. sunu da bil ki her konu ile de fikir soylemek zorunda da dglsin.
KK'da kisisel gelisim portali var ve orada kendini gelistirme ile ilgili bir suru puf noktalar var, bence bir goz at cunku insanin konusmasi, muhabbet edebilse bir nevi sosyal iliskisinin seviyesine gore bagli, iletisim ise insanin kulturune gelismis kisiligine baglidir. Asil temeller bilgidir, gelisimdir...
Sunu da unutma ki isteyen barasir. umarim takip etmisindir..