Çekiniyorum...

Ederi 40.000 civarı ben yanlış yazmışım pardon :KK43:
Ha o zaman düşünülebilir.
Mesela "ev alıcaz da kredi tam çıkmayacak sanırım onunla uğraşıyorum daha fazla nasıl alabilirim diye" dersin annene laf arasında. Oda kesin babana söyler. Baban da zaten verebilecek durumdaysa kızım ne kadar lazım der sende 15 yeterli dersin öyle dolaylı yoldan daha iyi olur.

En çok da merak ettiğim bu duruma benzer yaşayan var mı ya da bekarken aldığınız arabanızı yanınızda mı götürdünüz? Şartlar önemlidir tabi ki ama merak ediyorum..

Merhaba bayanlar..
Hemen konuya girmek istiyorum. Benim bekarken aldığım bir arabam vardı.. Ancak 5-10 bin arası babamın katkısı olmuştu. Araba benim üzerime.
Babam evlenirken arabamı vermek istedi. Ancak ben eşimin tayin olduğu yere tayin aldırdığım, eşimin de arabası olduğu ve de babamın da hali hazırda başka arabası olmadığı için babama bıraktım.
Ama her fırsatta babam arabayı al ya da bana devret parasını vereyim diyordu. Ancak o kadar parası yok hazırda düğün de yaptık çünkü.
Şimdi eşimle yatırım amaçlı ev alalım diyoruz. Elbette kredi kullanıcaz ve kredi kullanacağımız miktarın dışında da 15 bin açık var. Sizce bu açığı babamdan talep etmeli miyim?
Annemle konuştum ve o baban verir, gerekirse kredi çekeriz diyor. Bense hiç kıyamıyorum.
Ne yapmalıyım? Eşimin ailesinin de öyle çok bi faydası olmuyor zaten beklemiyorum da. Siz ne yapardınız?
Çok iyi niyetli geldi babanız ben olsam 2,3 sene bile olsa ev almayı bekletir o parayı istemezdim babamdan

15.000lira için zora sokmayın insanları,siz ev alacak durumdasınız 15000lira öyle böyle hallolur. Babana hediyen olsun boşver,hep onlar mı bize yapacak.

Arabanın eder i 4binse istemeyin tabiki de hem ayıp hem mantıksız onlar sizden istese bir ton laf yaparsınız (genel insanlar)

Ben de kıyamazdım babama
İstemezdim sanırım :)
Ama o bir şekilde benden habersiz birşeyler yapardı
Canımın canı

Canim babanin maddi durumu iyi ise alabilirsin
Ama ben ne olursa olsun kredi cektirmezdim yaSli adama bosver onlar bizim icin neler feda etti

Canim babanin maddi durumu iyi ise alabilirsin
Ama ben ne olursa olsun kredi cektirmezdim yaSli adama bosver onlar bizim icin neler feda etti
Kesinlikle katılıyorum bu yüzden almak istemiyorum. Bizleri bu yaşa getirene kadar maddiyata ölçülmeyecek kadar fedakarlık yaptılar. Hayırlı bi çözüm bulurum umarım

Bastan birakmissiniz bu saaten sonra alsaniz aileniz bile olsa lafini yaparlar hic bulasmayin o islere bende alirken babam yardim etti ama dugunde neredeyse herseyimi kendim aldim... Arabasiz yasayamayacagim icin arabayi babama ya da baskasina yarim saat bile verme imkanim yok zaten...

Bence almayın.15 bin çok abartılı bir para değil , yani koca ev için çekilen miktarın yanında az kalıyor.Bunun için de istemeyin bence.Aileniz bana iyi niyetli geldi.Ben almazdım açıkçası.Eşiniz bişey derse de onun ailesinin yardım etmesini söyleyin.

Back
X